Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

939 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-04-05A képmutatás komédiájára készül a BartókMoliére egyik legnépszerűbb, legtöbbször játszott, örökbecsű darabjával, a Tartuffe című vígjátékkal folytatódik Dunaújvárosban a Bartók Kamaraszínház bemutatóinak sora. A képmutatás és élethazugság komédiája mindig aktuális, de most talán a szokásosnál is jobban mar, csíp.
2024-01-19Rumini varázslatos kalandjai a Bartók KamaraszínházbanBerg Judit (a Rumini sorozat írónője) és Őze Áron nyilatkozata a darabról.
2023-05-19Júniusban Mikro Fesztivál a Bartókban!Hegedűs D. Géza, Balsai Móni, Pokorny Lia, Nagy-Kálózy Eszter, Schneider Zoltán... csupán néhány közismert név a 2023. június 4-én kezdődő Mikro Fesztivál fellépői közül. A nyolcnapos rendezvény színvonalas programsort, egészen konkrétan tizenöt előadást kínál a közönségnek a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban
2022-11-18A kilátástalanság fájdalmasan valós szeleteFajsúlyos, amolyan a bőr alá is bekúszó bemutató helyszíne lesz ma este a színház Böröcz György Stúdiószínpada. Borbély Szilárd Nincstelenek avagy Már elment a Mesijás? című kortárs drámáját láthatja a közönség Horváth János Antal rendezésében.
2022-11-17A legismertebb slágerekkel jön. A korszak legismertebb slágereivel érkeznekGöttinger Pál már nem ismeretlen a dunaújvárosi közönség számára, hiszen a Vízkereszti Gritti című előadásban már színészként megmutatta képességeit. Ez azonban inkább csak kirándulás volt számára, ha figyelembe vesszük, hogy eredetileg operarendezőnek készült, de akkor, amikor beadta jelentkezését, éppen nem indult ilyen szak
2022-11-02Lili tündér, Leli manó, no meg az esőcseppekA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a legkisebb korosztályt megszólítva egy hazánkban egyelőre gyermekcipőben járó műfajt, a csecsemőszínházat próbálja honosítani.
2022-10-14Erőfitogtatás és még némi szerelem. Erőfitogtatás, némi szerelem négy negyedbenOktóber 14-én, pénteken este tartja a 2022/2023-as évad első bemutatóját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza táncszínházi tagozata. A Kinizsi Pál című táncjáték alcíme: „Erőfitogtatás, törökverés és némi szerelem négy negyedben”, és „Az igazságért!” mottót tűzték még mellé az alkotók.
2022-09-23Szerelem: háromféle kedély, háromféle vágy, háromféle sorsA magyar dráma napjához igazítva (szeptember 21.), pénteken mutatja be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Barta Lajos Szerelem című vígjátékát a Bartók és a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának közös produkciójaként.
2022-09-12A bőrre menő játék. Bőrre menő játék, avagy... színház születik a teátrumbanÚj bemutatónak, Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék című előadásnak tapsolt pénteken este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermének közönsége. A darab műfaji megnevezése: víg farsangi atrocitás, eléggé sokat elmond arról, mire számíthat, aki beül a széksorokba.
2022-06-23Tovább a hamleari úton - új premier előtt a BartókA közönség és a kritika is jól fogadta a Gyulai Várszínház és a Bartók-kamaraszínház közös produkcióját, a Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba által jegyzett Shakespeare-átiratot: a Hamleart. Most itt a folytatás, a Vízkereszti Gritti farsangi atrocitása hasonló színházi élményt kínál.
2022-04-25Két táncjáték egy estéreKét izgalmas, aktuális és fontos kérdéseket boncolgató táncjáték debütált április 22-én, pénteken este a Bartók Kamaraszínház Böröcz György Stúdiótermében. A Lábnyom öko-táncelőadás a modern tánc formanyelvét ötvözi a harcművészet elemeivel, így jelenítve meg az ember és a természet, valamint az egyes emberek között feszülő ellentéteket. A Liselotte és a május című előadás pedig Pozsgai Zsolt drámaíró nagy sikerű tragikomédiájának táncszínházi ősbemutatója, amely egy különös, szinte krimibe illő párkeresés szövevényes úját mutatja be.
2022-03-28Megfejteni a női lelket - a reménytelen küldetésBorítékolható, hogy sokak kedvence lesz a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza friss, a március 25-én, pénteken este debütált zenés darabja, a Hja, kérem, a nő az nő, amely kiváló alkotók segítségével keresi-kutatja a választ az örök talányra: pontosan mi alapján is működhet a női lélek, és egyáltalán, a férfiember számára valaha is megfejthető-e e talány?
2022-02-15Tabunak számít még a tabu? Ma is tabutéma a tabu?A Bartók Kamaraszínház február 12-én, szombaton este tűzte műsorára A tavasz ébredése című drámát a stúdiószínpadon. Az előadást követően drámapedagógiai feldolgozó beszélgetést tartott Rábavölgyi Tamás a közönség – előadás után is maradó – tagjaival.
2021-12-07Amikor a gyerek felnőneBeszámoló a Bartók Kamaraszínház új bemutatójának, A tavasz ébredése című előadás első olvasópróbájáról.
2021-11-30Tanulságos erdei kalandA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza friss gyermekelőadása a múlt héten debütált. A Csipike és Kukucsi című mesejáték a neves erdélyi író, Fodor Sándor mára klasszikussá vált – azonos című – regényét dolgozza fel
2021-10-26Tánc, dal és fesztiválA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza tánctagozatának új bemutatója, a múlt század ’60-as és ’70-es éveinek táncdalfesztiváljait felidéző előadása, a "Nem leszek a játékszered".
2021-10-19Csipike és Kukucsi (képaláírás)A Bartók Fodor Sándor Csipike és Kukucsi című kötetéből készít kalandos fizikai színházi mesejátékot gyerekeknek. Az olvasópróbát tegnap délelőtt tartották a Bartókban. (teljes szöveg)
2021-10-15Örök érvényű, szórakoztató, és bájosan komikus: végre bemutatták az illatszertárt!Bemutatta a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház társulata az Illatszertár című komédiát 2021. október 8-án.
2021-10-06János vitéz, ezúttal tánclépésekben"Ordas Istvánt nem kell bemutatnunk városunkban. Műértő műgyűjtő, mecénás, ingatlanszakértő és még sorolhatnánk. A kultúra értője, egyfajta nagykövete és kiváló íróember is. A János vitéz előadásáról papírra vetett kitűnő sorait itt olvashatják."
2021-09-24Dunaújvárosban is bemutatkozott a Hamlear, a dán királyfiból lett brit király című komédiaA dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában mutatták be a Hamlear, a dán királyfiból lett brit király című előadást 2021. szeptember 21-én, este 19 órától.
2021-09-23A közösség elismerése"Györei Zsolt – Schlachtovszky Csaba szerzőpáros által újragondolt, újragyúrt klasszikus alapművek (Hamlet, Lear király, Bánk bán) egy remek tempóval működő kortárs paródiába hajló szomorújátékká érnek össze a Bartók kamaraszínház és Gyulai Várszínház közös produkciójában. A Hamlear, a dán királyfiból lett brit király a magyar dráma napján debütált a Bartók nagytermében. Mi történik, ha egy asztalhoz ültetik Shakespeare-t, Katonát, Monty Python csapatát és Tarantinót… "
2021-09-22Hamlear-bemutató a magyar dráma napján (képaláírás)A magyar dráma napján, kedden este debütált a Bartók színházban a helyi teátrum és a Gyula Várszínház közös produkciója, a Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba alkotók által jegyzett, Őze Áron igazgató által színpadra vitt Hamlear. (nem teljes szöveg)
2021-09-10Bemutatták A kis herceg című előadást a Bartók KamaraszínházbanSipos Imre rendezésében mutatta a Bartók Kamaraszínház társulata A kis herceg című adaptációt a közelmúltban. Mudi Bese Botond (A kis herceg), Jegercsik Csaba (pilóta/bolygólakók), Kovács Vanda (virág/róka) és Gasparik Gábor (kígyó/róka)
2021-09-06Premier gyémánttalA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza első új bemutatóján, Antoine de Saint-Exupéry klasszikus műve, A kis herceg színpadi változatát mutatták be szeptember 4-én. A premier díszvendége Nagyvenyim polgármestere, Vargáné Kaiser Katalin volt, aki különleges elismeréssel lepte meg a bemutató alkotóit, gyémánttal díszített ezüst ékszert kaptak.
2021-09-02A kis hercegnek tapsolhatnakA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza első új bemutatóján, Antoine de Saint-Exupéry klasszikus műve, A kis herceg színpadi változatának tapsolhat szeptember 4-én a közönség Sipos Imre rendezésében.
2021-08-24Elismerést kapott a kiváló rendezésért (kishír)Gyula Város Önkormányzata által alapított Havasi István-díjat kapta Őze Áron rendező, a Győrei Zsolt–Schalachtovszky Csaba Hamlear című darabjának eredeti és kiemelkedő színvonalú megrendezéséért.
2021-07-23Hajnal János a Bartókban próbálÚj szereplő ugrik be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Györfi Csaba rendezte Jónás könyve című fizikai színházi előadásába. A Nagylókról származó Hajnal János már gyakran járt a Bartókban, de színpadon most fog először állni. Forgatási szünetben értük utol, de nem árulhatta el, min dolgozik éppen. Beszélgetés a színésszel.
2021-07-13Hamlet, Lear király és Bánk bán Gyulán. Hamlet atyjának szelleme jelent meg a gyulai vár falai közöttA Gyulai Várszínházban mutatta be a hónap elején a Bartók Kamaraszínház társulata Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba: Hamlear, a dán királyfiból lett brit király című előadását, műfaját tekintve: Szomorújáték épp öt felvonásban, William Shakespeare pompás nyomdokán. Csadi Zoltán művészeti igazgatót kérdeztük.
2021-06-18Már augusztusban elkezdődik az új évad a színházban. Előrehozott évadnyitó a Bartókban - már augusztustól él a színházBár a Bartók Kamaraszínház tényleges újranyitása még várat magára, a dunaújvárosiak addig sem maradnak színházi élmény nélkül. A társulat több produkciót is folyamatosan színre vitt és visz a 2021-es nyári szabadtéri előadások helyszínein, ráadásul már augusztusban elkezdi a jövő évadot. Nyilatkozik Őze Áron, a színház igazgatója.
2021-05-21Féktelen komédiára készül a Bartók Kamaraszínház csapata. Nyári fesztivál csúcsdísze lesz a „Hamlear”: túl az olvasópróbánÚj bemutató olvasópróbájával folytatódott a munka a Bartók Kamaraszínházban: a Hamlear, a dán királyfiból lett brit király című komédia bemutatója többek között Nagy Ervinnel és Koltai Róberttel kerül majd színpadra.
2021-04-30László Miklós Illatszertár című darabját viszik a színpadraA Bartók Kamaraszínház László Miklós: Illatszertár című darabját viszi majd színpadra, Szűcs Gábor rendezésében. A finom humorral megfűszerezett mű külföldön is ismertté vált, 1963-ban musical és készült belőle. Már tartanak a próbák
2021-04-19Lenyűgöző látványelemekkel jön a kis herceg magányosságaSikergyanús előadás házi főpróbája zajlott a múlt héten a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében. Sipos Imre rendezésében Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művének színpadi adaptációját hozták létre, meglehetősen látványos formában.
2021-02-12Táncdalokkal készülnek az újranyitásraNem leszek a játékszered címmel idézi fel az 1960-as évek magyar mindennapjait a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház társulata – az újranyitást követő reménybeli első új produkció főpróbáját 2021. február 4-én tartották
2021-01-22Bartók: "Nem leszek a játékszered!"Olvasópróbát tartott a Bartók Kamaraszínház a "Nem leszek a játékszered!" című előadás kapcsán. A darab a 60-as, 70-es évek slágereit dolgozza fel és a Bartók Táncszínház is bekapcsolódik a munkába. A darabot Csadi Zoltán rendezi
2021-01-15Cipollaa neten keresztül varázsolja el Mariót és a nézőketThomas Mann klasszikusát, a Mario és a varázsló című művet vitte színre a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház társulata
2020-11-30Szerdátl színház a nappaliban. Színházi előadás a nappaliban, mindjárt premierrel kezdenekNem mi megyünk maszkban színházba, hanem a színház jön a nappaliba, így a párunkkal, vagy a családunkkal együtt otthon élvezhetjük a színházi élményt. Szerdán steramszínházi premier! Ilyen még nem volt.
2020-11-27Mégis bemutatják a darabotA szokottnál több, 13 bemutatót tervezett erre az évadra a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. A járványhelyzet azonban közbeszólt.
2020-11-20Ma is érvényes az üzenetA Mario és a varázsló című előadás olvasópróbáját tartották a Bartók Kamaraszínházban
2020-11-12Nem kell teljesen lemondani a balladaélményről a BartókbanA héten ülhettünk volna be a Bartók nézőterére Kiss Csaba Világtalanok című drámájának bemutatóján.
2020-11-07Szomorú, keservesA jövő héten mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza stúdiótermében Kiss Csaba: Világtalanok című balladáját Smuk Imre rendezésében. A színház egykori művészeti igazgatója ragaszkodott a régi szereplőgárdához.
2020-10-09Milliomosra várva. Kanadai milliomosra várvaOktóber 9-én,ma este ismét egy új produkciót láthat a Bartók nagytermében a bemutató közönsége. A Dollárpapa címet és a pénz komédiája alcímet viselő előadás a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, az egri Gárdonyi Géza Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház közös produkciója.
2020-10-02"Hamvaimból" - új bemutató a BartókbanMonodráma bemutatójával folytatódott a Város Évada a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban. Szentesi Éva Hamvaimból című könyvének színpadi adaptációját láthatta a közönség Tőkés Nikoletta előadásában
2020-09-30Fiatal a halálhoz. "Túl fiatal vagyok a halálhoz! És tudom: ezt én rontottam el!"Szeptember 30-án este vagy százan összegyűlnek a Bartók kamaratermében, hogy megnézzék, meghallgassák Tőkés Nikoletta önálló estjét, egy monodrámát Szentesi Éva azonos című könyvéből: Hamvaimból. Kemény egy óra vár rájuk, de minden nőnek kötelezővé tenném. A könyvben 167 oldal, a nézőtéren bő egy óra tabudöntögető, zsigerig hatoló őszinteség.
2020-09-26Ősbemutató a BartókbanA „közép-európai Monte Cristo”, Sándor Mátyás története elevenedik meg három fiatal szerző Mikó Csaba író, Szemenyei János zeneszerző és Závada Péter költő tollából, Vári Bertalan táncosai és a Bartók színészeinek tolmácsolásában, Léner András rendezésében. A kortárs musical ősbemutatóját szeptember 25-én, pénteken este tartották a Bartók Kamaraszínházban.
2020-09-17Nagyszabású ősbemutatóra készülnek a Bartók színpadánSzínháztörténeti eseményre készül a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Jules Verne Sándor Mátyás című regénye alapján bemutatják a Sándor Mátyás című musicalt. Az ősbemutatót Léner András rendezésében láthatja a közönség. A kulcsjelenetekből egy ízelítőt már kínáltak a Bartók Liget programjában nyáron, és az előbemutatón is túl vannak a balatonboglári Kultkikötőben, de most érkezett el a pillanat, hogy a dunaújvárosi közönség is láthassa szeptember 25-étől.
2020-09-14Tizenkét bemutatót terveznek. A kis hercegtől a Mario és a varászlóig - tágas a repertoárA pandémiás helyzet a színházi évadot is kicsit átszabta, a kiesést igyekeznek pótolni, hiszen szeptember első hétvégéjén már meg is volt a szezon első bemutatója, ami nagyjából egy hónappal korábban történt meg, mint az megszokott. A folytatás sem lesz visszafogott, hiszen nem kevesebb, mint tizenkét bemutatót terveznek.
2020-09-05Dicsteljes eposz, törhetetlen vértanúk legendájaBabits Mihály azonos című elbeszélő költeménye, valamint versek és vendégszövegek felhasználásával mutatja be szeptember 5-én este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a Jónás könyve című fizikai színházi előadását.
2020-08-14A Város Évada. Bartók: születésnapi ajándék a városnakÉvadot hirdetett Őze Áron. A Bartók Kamaraszínház igazgatója sajtótájékoztatón számolt be az új 2020/2021-es idény kínálatáról, amely Dunaújváros alapításának 70. évfordulójához kapcsolódik. Több ajándékkal is kedveskedik az intézmény.
2020-08-04Parádés alkotógárdával kerül a Bartók színpadára a János vitézAz év nagy dobására készülnek a Bartókban, ugyanis színpadra állítják a Varidance és a Bartók Táncszínház közös bemutatójaként Kacsóh Pongrác–Heltai Jenő–Bakonyi Károly–Szirtes Edina–Rackák: János vitéz című élőzenés tánckölteményét két felvonásban. A produkció nagyságrendjét jól mutatja, hogy a novemberi premier előkészületei már elkezdődtek.
2020-07-17"A modern társadalmak is szigorú keretrendszert szabnak"A közelmúltban debütált Dunaújvárosban a Bartók színpadán Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című darabja. A kortárs magyar irodalom meghatározó szereplőjével még a premier előtt beszélgettünk.
2020-07-03Nyári színház varázsol el a Petőfi ligetbenHárom előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a 2020. nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum.
2020-06-26Utánképzés mindenkinekA kényszerszünet utáni első előadást láthatták a Bartók Kamaraszínház nézői 2020. június 22-én: Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című, fanyar humorral átszőtt, szatirikus darabját vitte színpadra a dunaújvárosi teátrum.
2020-06-26Ősbemutató a BartókbanA vírushelyzet utáni első bemutatót tartotta a közelmúltban a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház. Háy János: Utánképzés ittas vezetőknek című darabját vitték színre
2020-06-01Próbaidőszak. Folytatják a próbákat2020. május 25-től folytatódik a próbaidőszak a Bartók Kamaraszínházban, ahol is az Utánképzés ittas vezetőknek című előadás próbái zajlanak
2020-06-00Sándor Mátyással a színházA járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával újraindultak a próbák a Bartók Kamaraszínházban is. Elsőként Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című darabját kezdik el próbálni, majd következik a Sándor Mátyás című zenés-táncos darab.
2020-03-13Olvasópróba11 színész részvételével készül az újabb előadás a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A Háy János: Utánképzés ittas vezetőknek című keserű komédia olvasópróbáját 2020. március 9-én tartották a művészek
2020-03-10Utánképzés indult "ittas vezetőknek" A Bartók színházban képzés kezdődött „ittas vezetőknek”Sipos Imre irányításával új bemutató előkészületei kezdődtek meg tegnap (2020.03.09.) délelőtt a Bartókban. Kortárs szerző, Háy János: Utánképzés ittas vezetőknek című keserű komédiáját állítják színpadra. A szöveggel való első találkozáskor jelen volt az író is.
2020-02-28Könyvek könyve a BartókbanA dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban ismét túl vannak egy próbaidőszakon, a Táncszínházzal a főszerepben. Vári Bertalan művészeti vezető rendezésében a Biblia ószövetségi részletei elevenednek meg.
2020-02-27Bibliai jelenetek táncnyelven (képaláírás)A (dunaújvárosi) Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza következő, pénteki bemutatója egyben tisztelgés is a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Bartók Táncszínház előtt. Az "... és ideje a táncnak" - jelenetek az Ószövetségből (Mózes) címet viselő táncjáték a Könyvek Könyvének jól ismert ószövetségi részleteit eleveníti meg a tradicionális és a modern táncstílusok ötvözésével. (teljes szöveg)
2020-02-07Újabb próbaidőszak2020. február 4-én olvasópróbát tartottak a Bartók Kamaraszínházban. Babits Jónás könyve című művét dolgozzák fel
2020-02-05Az ember, a művész gyötrődéseAlig egy hónap múlva, március 6-án mutatja be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Babits Mihály Jónás könyve című, négy részből álló elbeszélő költeményét.
2020-02-04A Palánk utcai krimiA Mosoly évadának keretében január 31-én, pénteken mutatkozott be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új zenés darabja, a Nógrádi Gábor regényéből készült Gyerekrablás a Palánk utcában című ifjúsági krimi.
2020-01-31Elnémulás a Bartókban: töretlen siker2019. október végén mutatták be a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban Őze Áron rendezésében az Elnémulás című darabot
2020-01-24Töretlen sikerrel táncoljákA dunaújvárosi Bartók Színház táncjátéka, az Aliz Csodaországban, még 2019. májusban debütált Dunaveczki Éva rendezésében. Az akkori teltházas premier után a mai napig (2020. január) töretlen a darab sikere
2020-01-22Utcai gyerekrablás a kultúra napjára (képaláírás)Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza már január 21-én ennek jegyében tartott nyílt próbát az emeleti stúdióteremben, ahol betekintést nyerhettek az érdeklődők a jövő héten bemutatandó Nógrádi Gábor – Janik László – Varga Bálint: Gyerekrablás a Palánk utcában című zenés nyomozásának próbafolyamatába.
2020-01-17Twist Olivér minden formában hódítA musical elsöprő sikere után lemezbemutatót rendeztek a Bartókban.
2019-12-24Mennyből az angyalKarácsony az év talán legjobban várt ünnepe. Ilyenkor a lelkünket ünneplőbe öltöztetjük, elcsendesedünk, hogy megéljük a meghitt pillanatokat családunk, szeretteink körében. Polgár Lilla, a Bartók Kamaraszínház színművésze, Márai Sándor – Mennyből az angyal című versét választotta, a vershez fűződő viszonyáról és az ünnepekről beszélgettem vele.
2019-12-20Az első lépések a Palánk utcában: belevágtak a közös munkábaA Gyermekrablás a Palánk utcában című előadás olvasópróbáját tartották a Bartók Kamaraszínházban.
2019-12-17Az új bemutató: Gyerekrablás a Palánk utcábanAz elmúlt héten megtartották a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legújabb bemutatójának, Nógrádi Gábor – Janik László – Varga Bálint: Gyerekrablás a Palánk utcában zenés nyomozásának olvasópróbáját.
2019-12-13"Banda csomagol, menni Portugál" Fájóan igaz, keserédes helyzetjelentés a "végekről"A Portugál című darabról.
2019-12-06Portugál a Bartókban. Bodor Böbe második helyi rendezését láthatjákÚj darabra készül a Bartók Kamaraszínház.Bodort Böbe rendezésében Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját állítja színpadra a Bartók társulata.
2019-12-00Repertoárban a PortugálEgressy Zoltán Portugál című darabját Bodor Böbe rendezésében állítják színpadra a Bartók Kamaraszínházban.
2019-11-08Jön a Portugál a BartókbaÚjabb darab próbáit kezdték meg a színházban. Egressy Zoltán Portugál c. tragikomédiáját Bodor Böbe rendezi.
2019-11-05Érkezik a Portugál a Bartókba. Decemberben jön a PortugálSzinte borítékolható a siker a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza december 13-i bemutatóján.
2019-11-02Amikor elnémul örökre egy nyelvA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza stúdiótermében Őze Áron rendezésében nagy sikerrel mutatták be a héten az Elnémulás című drámát.
2019-10-31Elnémulás a Bartókban. A premiert szerda este, lapzártánk után tartjákNyár óta készül, most kerül bemutatásra a Bartókban a stúdióterem legújabb előadása az Elnémulás c. dráma.
2019-10-29Amikor egy asszony imádkozikJelentős, fontos, fájón aktuális bemutatóra készülnek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kamaratermében. Hubay Miklós Elnémulás című drámáját Őze Áron állítja színpadra.
2019-10-26Az Illés zenekar előtt tisztelegnek. Az Illés-zenekar előtt tiszteleg a Bartók legújabb bemutatójaAz Illés-zenekar 20 slágere hangzik fel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza október 27-i, vasárnapi Tied a világ! című bemutatójában.
2019-10-25Dunaújvárosból a világhír felé. Komoly nemzetközi sikereket ért el a Ványa bácsi című előadásSorra zsebeli be az elismeréseket a nemzetközi porondon a Ványa bácsi című darab. A Bartók színház és a Váci Dunakanyar Színház a közös produkcióval most világkörüli turnéra készül.
2019-10-18Színpadon az IllésMusical bemutatóra készülnek a Bartók színházban. A darabnak az Illés dalai lesznek a főszereplői.
2019-10-07Komoly túljelentkezésA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nyílt meghallgatást hirdetett a Gyerekrablás a Palánk utcában című új produkciójához 7–18 éves korú gyerekek számára.
2019-10-00RáJátszik: ismét telt házas előadás voltA Rácalmási Játékszín Kör amatőr színjátszói Csiky Gerely: Az ingyenélők című darabját mutatták be 2019. őszén a rácalmási művelődési házban
2019-09-27A kozmosz trilógia befejező része. Premierrel nyitott a Bartók stúdióterme isSzerdán újabb premierrel készült a Bartók színház, ezúttal egy zenés mesejátékkal, mely a kozmosz trilógia befejező része.
2019-09-24Feledhetetlen vígjáték a Bartók színpadánTúl van az évad első bemutatóján a Bartók Kamaraszínház. Georges Feydeau Bolha a fülbe című bohozatát szeptember 23-án mutatták be.
2019-09-20Sikerdarabbal kezdenekHétfőn lesz a Bolha a fülben című előadás premierje a Bartókban.
2019-09-06Kezdődik a Mosoly ÉvadaTízennégy bemutatót tervez a Bartók az új színházi évadban.
2019-08-23Munkában a Bartók társulataElkezdték a Makrokozmosz című darab próbáit a színházban.
2019-06-14Pécsen a BartókA 19. Pécsi Országos Színházi Találkozón a versenybe jutott előadások között van a Bartók Kamaraszínház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkciója, a Ványa bácsi.
2019-05-30Júliusban mutatják be a LiliomotElkezdődtek a Liliom című darab olvasópróbái a Bartók Kamaraszínházban.
2019-05-17Évával CsodaországbanA Bartók Kamaraszínház táncosainak legújabb előadása az Aliz Csodaországban c. mesejáték bemutatója május 17-én lesz.
2019-05-10Az eddigi legötletesebb előadásÓriási sikert aratott a Hajmeresztők című krimi bemutatója a Bartók Kamaraszínházban.
2019-05-04Ön döntheti el, ki lesz a gyilkosEgy előadás, amelyet minden bizonnyal többször is érdemes lesz megnézni! Ezzel a hangzatos mondattal hirdeti május 3-i bemutatóját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2019-05-02Hajmeresztő előadással készül a BartókMájus 3-án debütál a Hajmeresztő krimi című darab a Bartókban.
2019-05-00Rosti és Indiana JonesIsmertető a Bartók Kamaraszínházban, 2019. március 15-én előadott Rosti Pál - A meg nem írt memoár című felolvasószínházi darabról, amely Pálinkás Bertalan és Őze Áron jóvoltából láthatott a nagyérdemű.
2019-05-00A Tánccirkuszon voltunkA rácalmási Cimborák 2019 áprilisában a Tánccirkusz című, zenés-táncos darabot nézték meg a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban
2019-04-05Vendetta készül a Bartókban. Ezúttal egy dráma próbái kezdődtek meg a színházbanA történetet Marton Mária írta.
2019-04-00Aki véletlenül lett Twist OlivérBeszélgetés Mudi Bese Botonddal, a Bartók Kamaraszínházban játszott Twist Olivér című darab főszereplőjével.
2019-03-29Együtt és egymás ellenSikerrel mutatták be a Társak című darabot a Bartókban.
2019-03-29Mindenki gyanús a Bartókban. A Hajmeresztő című krimi próbáit is megkezdtékRendhagyó krimi készül a Bartók színházban. A darab második felét a nézők rendezhetik majd.
2019-03-27Vendetta: vérbosszú, gyűlöletEgy újabb májusi bemutató próbái kezdődtek meg március 26-án a Bartók kamaraszínházban. Kortárs szerző, Marton Mária tollát dicséri a Vendetta című dráma.
2019-03-26Gyilkosság megoldására készülnek a BartókbanIzgalmas bemutató előkészületei kezdődtek meg március 25-én délelőtt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Paul Pörtner Hajmeresztő című krimijét mutatja be a Bartók társulata május 3-án, Sipos Imre rendezésében.
2019-03-22Újabb díjnyertes darab készülőben? A Társak című előadás premierje lesz pénteken este a Bartók stúdiótermébenAugust Strindberg darabját állítják színpadra Sipos Imre rendezézsében.
2019-03-16Bejött a nézőknek a cirkuszolás.Sikeresen mutatták be a Bartók színházban a Táncszínház című produkciót.
2019-03-16Rosti Pál, ahogy korábban sosem ismertükÜnnepi előadással készült a Bartók március 15-re. Rosti - a meg nem írt memoár című darab, amely Rosti Pál kalandos életttörténetét mutatja be.
2019-03-08Megéri befizetni a TánccirkuszbaPénteken tartják a Bartók színház legújabb előadásának bemutatóját.
2019-02-15A férfi a nőt akarja, a nő a férfitA Társak című darab olvasópróbáját tartották a Bartók Kamaraszínházban
2019-02-08Premier: kiváló darab a színház társulatától. A darab szinte kiáltott a kiváló színrevitelért. S lőn belőle csoda!Igazi nagy, merész vállalás volt Csadi Zoltántól, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatóhelyettesétől, hogy belevágott Charles Dickens regénye nyomán, Bálint György 1934-ben A Twist-gyerek kalandjai címen megjelent fordítását felhasználva megírni a Twist Olivér című musical szövegkönyvét Balassa Eszter dramaturg segítségével, majd meg is rendezze az előadást.
2019-02-08Bocsánat, uram, kérek még! A Twist Olivér lenyügözte a közönséget a premieren a BartókbanLezajlott a Bartók Twist Olivér című előadásnak a premierje a múlt pénteken.
2019-02-01Csodás történet az emberségrőlFebruár 1-jén este láthatja először a nagyközönség a Bartók kamaraszínház új bemutatójának premierjét. A helyi teátrum társulata ezúttal Charles Dickens Twist Olivér című regényét vitte színpadra. A darabot az intézmény igazgatóhelyettese, Csadi Zoltán rendezte.
2019-02-01Ilyen még nem volt Magyarországon. A Twist Oliver a tavaszi évad legnagyobb sikerének igérkezik a bartók KamaraszínházbanA héten befejeződnek a Bartók színház legújabb előadásának próbái.
2019-02-00Csadi Zoltán rendező ajánlja: Twist Olivér a BartókbanCsadi Zoltán színművész, rendező írása az általa rendezett Twist Olivér című musicalról. A darab ősbemutatója 2019. február 1-jén lesz.
2019-01-24Nem végleges a búcsúDunaújvárosban ugyan utolsó alkalommal láthatták a nézők a Rák Jóska, dán királyfi című darabot, de országszerte fesztiválokon még bemutatják Háy János művéből készült előadást.
2019-01-03Twist Oliwér története a színpadon. Az emberek alapvetően jók, de néha nincs más választásuk...Folytatják a hagyományt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, amit a Valahol Európábannal elkezdtek. A készülő Twist Olivér musical is családi előadás lesz.
2019-01-00A Tied a világ felrázta Dunaújváros közönségétA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Szente Vajk rendezésében, Feke Pál állította színpadra a Tied a világ című musicalt, amely az Illés zenekar előtt tiszteleg.
2018-12-20Színpadra állítják a Twist OlivértMegkezdődtek a Bartók Kamaraszínház új bemutatójának, Dickens Twist Olivérjének az olvasópróbái. A darabot Csadi Zoltán rendezi
2018-12-14Twist Oliver a színpadon. Küszöbön az újabb közönségsiker a BartókbanMegkezdődtek a Twist Oliver olvasópróbái, amiben helyi gyerekszereplők alakítják majd a főbb szerepeket.
2018-12-13Tamási Áron örökségeTamási Áron: Jégtörő Mátyás című művét vitte színre a Bartók Kamaraszínház. Ősbemutató: 2018. december 7-én.
2018-12-07Nagy dobásra készülnek a Bartókban. A Jégtörő Mátyás című darabot Magyarországon először Dunaújvárosban mutatják beDecember 7-én bemutató. A darabról.
2018-12-00Őze Áron ajánlja: Jégtörő MátyásŐze Áron, a Bartók Kamaraszínház igazgatója ajánlja az intézmény saját darabját, a Jégtörő Mátyást. Rövid ismertető a 2019-es tavaszi bemutatókról.
2018-11-22Ki nem mondott szavakA Váci Dunakanyar Színházban már november 16-án megvolt a sikeres bemutató, a dunaújvárosi közönség pedig november 21-én este láthatta először Anton Pavlovics Csehov orosz író, drámaíró nagyszerű színművét, a Ványa bácsit a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében, ugyanis az előadás a két teátrum közös produkciójaként jött létre.
2018-11-09A modern Antigoné bejött a nézőknek. Az évad második premierjét is siker koronázta a BartókbanA Családi Évad második bemutatójáról az Antigonéról.
2018-11-03Antigoné-történet újragondolva. A zsarnokság nem ismer kegyelmetNovember 2-án este premierre készülnek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Szemán Béla rendezésében mutatják be Szophoklész Antigoné című drámájának Lőkös Ildikó-féle átiratát Az Antigoné történet címmel, „Játék az élettel egy részben” műfaji meghatározással.
2018-11-02Antigoné a romkocsmában. Az ember és az istenek törvényeiElkészült a klasszikus Antigoné modern feldolgozása a Bartók színházban
2018-11-02Az ember és az istenek törvényei. Antigoné történetét viszik színre a Bartók Kamaraszínházban Szemán Béla rendezésébenElkészült a klasszikus Antigoné modern feldolgozása a Bartók színházban a szombati bemutatóra.
2018-11-00Antigoné és a romkocsmaBeszélgetés Szemán Bélával, az Antigoné rendezőjével. A darabot a 2018/2019-es évadban láthatják az érdeklődők a Bartók Kamaraszínházban.
2018-10-19ŐsbemutatóIdén (2018) sem maradunk ősbemutató nélkül. A tavalyi Lúzer Rádió, Budapest! után ezúttal Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényének készül el a legelső színpadi adaptációja Őze Áron rendezésében a Bartók színházban.
2018-10-05Az első premier. Sikeres gyerekelőadással indult az évadA Bartók színház idei első előadása nemcsak, hogy hozza szellemi elődjének, a Mikrokozmosznak a színvonalát, hanem egy igen színes és érdekes évadot vetít előre
2018-09-26Hófehér falak közötti témákról, gyerekeknek. Hófehér falak közötti témákAz utolsó simításokat végzik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza munkatársai a Család évada első kamaratermi bemutatóján.
2018-08-31Dr. Kozmosz szeptember végétől rendel. Elkezdődtek az évad első előadásának olvasópróbái a Bartók KamaraszínházbanElkezdődtek a Bartók Kamaraszínház első bemutatójának, a Dr. Kozmosznak az olvasópróbái. Rendező Csadi Zoltán
2018-08-00Oliver lesz az új musicalBeszélgetés Őze Áronnal, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatójával a 2018/19-es színházi évad programjáról.
2018-06-22Gyulára is elviszik a Rák Jóskát. Shakespeare Fesztivál a várszínházbanA Bartók színház társulata is fellép az idei Shakespeare Fesztiválon, Gyulán július 9-15. között.
2018-06-15A Bartóké a legjobb plakát. A Magyar Teátrumi Társaság elismeréseÁtadták a Magyar Teátrumi Társaság Színházat vegyenek! elnevezésű díjait a POSZT múlt heti megnyitóján, a színház-marketing-konferencián.
2018-05-25Nincs benne szemérmeskedés. Frida Kahko életével zérja z évadot a Bartók színházIgazi vad szerelmi történetet mutatott be a Bartók szombaton.
2018-05-22Szerelmek, fájdalom, ecset, illetve vászonIsmét új bemutatóval jelentkezett a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza május 19-én, szombaton este. Ezúttal a kamarateremben Frida Kahlo mexikói festőművész hányattatott sorsát állították színpadra Bodor Böbe rendezésében.
2018-05-11Lúzer Rádió, Budapest!Sikerrel mutatták be a Bartók új darabját.
2018-05-04Halló Dunaújváros, halló Budapest!A dunaújvárosi Bartók színházban készült el elsőként színpadi változat Böszörményi Gyula nagysikerű ifjúsági regénysorozatából, így elsőként nálunk láthatjuk megelevenedni a Kukec család történetét. A bemutató május 4-én lesz.
2018-05-04Lúzer Rádió, Budapest! Ősbemutatóval készül a Bartók kamaraszínházBöszörményi Gyula nagysikerű ifjúsági regénysorozatából elsőként a Bartók színházban készült el színpadi változat.
2018-05-03Rák Jóska Szegeden szerepelA Szegedi Nemzeti Színházban is bemutatják a Bartók Kamaraszínház Rák Jóska, dán királyfi című előadását.
2018-04-13Pécsre megy a Toldi. Családi színházi fesztiválTizennégy társulat tizenkilenc előadásával várja a közönséget a hatodik Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 26. és június 3. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.
2018-04-13Frida és Rivera szerelme a Bartókban. Szenvedélyes életigenlés egy részbenA Bartók színház az idei évad utolsó bemutatójára készül, megkezdődtek a Frida olvasópróbái.
2018-03-29Ősbemutatóval zárja az évadot a Bartók. Lúzer Rádió, Budapest!Az évad utolsó színháztermi bemutatójára készülnek a Bartókban.A nagy sikerű ifjúsági regénysorozat első színpadi adaptációjára kerül sor városunkban.
2018-03-24Színpadon a Toldi (képaláírás)Sipos Imre rendezésében március 23-án este debütált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új bemutatója, a Toldi című musical. Arany János dallamos sorait Szarka Gyula, a Ghymes együttes egyik alapítója zenésítette meg, így készítve el a mű 21. századi, ugyanakkor a kulturális hagyományokra épülő musicalváltozatát. A testvérharcról, ármányról, tisztességről, becsületről, tisztaszívű szeretetről és bátorságról szóló történetet a dunaújvárosi Bartók kamaraszínház táncegyüttesével kiegészülő előadás teszi új élménnyé, Vári Bertalan koreográfiájában. (teljes szöveg)
2018-03-23Megszólalt a lélekharangVégletekig feszült, rendkívül emberi és fordulatos darabot láthattak a nézők a Bartók színház stúdiótermében, a Lélekharang premierjén.
2018-03-23Repül a ghymesi kő, ki tudja hol áll meg.Arany János Toldiját viszik színpadra a Bartókban
2018-03-17A lélek harangja megszólal (képaláírás)A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzte műsorára Páskándi Géza: Lélekharang című drámáját. A mű a Ferenc József császár elleni sikertelen merényletet tárgyalja, amit Libényi János magyar szabósegéd követett el 1853. február 18-án Bécsben. A bemutatót március 16-án tartották. (teljes szöveg)
2018-03-16Lélekharang kondul a stúdióteremben. Izgalmas, fordulatos darab a szabadságharc emlékéreMárcius 16-án mutatja be a Bartók színház Páskándi Géza: Lélekharang című darabját, Léner András rendezésében.
2018-03-00Arany János - Szarka Gyula: ToldiIsmertető a Bartók Kamaraszínház Arany János Toldijából készített musicaléről. Rendező: Sipos Imre.
2018-02-23Színpadra viszik a TolditA Bartók Kamaraszínház Sipos Imre rendezésében színpadra állítja a Toldit. Bemutató március 31-én.
2018-02-20Toldi dalra fakad a Bartókban. Dalra fakad Toldi március végén a Bartók színpadánEgy sajátos műfajú bemutató olvasópróbára gyűltek össze február 19-én délelőtt a Bartók kamaraszínház alkotói. Március végén Toldi Miklós dalra fakad egy, a videojátékok világát idéző térben a nagyszínpadon.
2018-02-09Valóságos siker a mesebeli ÜvegcipőAz Üvegcipő című darab múlt pénteki premierje hatalmas sikert hozott telt ház előtt a Bartók Kamaraszínházban.
2018-02-09Elégtételt akar a fiatal merénylő. Őze Áron és Havasi Péter a LélekharangbanA Bartók Kamaraszínház az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzi műsorra Páskándi Géza művét.
2018-02-08Az üvegcipő is feltűnik a BartókbanMolnár Ferenc: Az üvegcipő című darabjáról.
2018-02-07Lélekharang - egy sikertelen merénylet. A Lélekharang előadás nem egy történelmi panoptikumA Bartók Kamaraszínház az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzi műsorra Páskándi Géza Lélekharang című drámáját.
2018-02-03Molnár Ferenc vígjátéka (képaláírás)Február 2-án, pénteken este mutatta be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulata Molnár Ferenc: Az üvegcipő című vígjátékát. A darabban két erős nő küzd a szabadságért és a szabadsággal. Két erős nő teremt álomvilágot, hogy elviselhető legyen a valóság, vagy éppen teremti a maga képére a valóságot, hogy el tudja viselni az álmait. Két erős nő menekül maga elől, pedig semmi másra nem vágynak, csak a nekik járó fikarcnyi boldogságra. Jelenet az előadásból: Erdélyi Tímea (jobb oldalon) és Losonczi Kata (teljes szöveg)
2018-02-02Vajon kire illik az üvegcipő? Vígjátékot mutat be a Bartók színházMolnár Ferenc: Üvegcipő című darabját mutatja be a Bartók mától.
2018-01-30Üvegcipővel vagy anélkül élni. A szerelem rendezőerejeA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza következő bemutatóját Czajlik József (kép) rendezi. A főpróba hetén nem volt könnyű pár percre leültetni.
2018-01-18Töretlen a Valahol Európában sikereTavaly tavasszal mutatták be, sikere pedig azóta is töretlen: már a második évadát "futja" a Bartókban a Valahol Európában című darab.
2017-12-19Az egyik legjobb Molnár Ferenc-darab. Cselédlány lábára is kerülhet üvegcipőMolnár Ferenc nagysikerű háromfelvonásos vígjátékát, Az üvegcipőt kezdték próbálni december 18-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2017-12-15Nagyszerű (kishír)Nagy sikerrel mutatták be a Bartók színház nagyszínpadán a Mi kis városunk című darabot. (nem teljes szöveg)
2017-12-15Asszonymese egy részben (képaláírás)Márai Sándor: A Judit... és az utóhang című regényét álmodta színpadra Szemán Béla. Az ő rendezésében mutatták be december 14-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kamaratermében Judit címmel az egykori cselédlányból nagyvilági hölggyé változó, a "mellékutca" helyett a házasság biztonságát kiharcoló asszony történetét "'Asszonymese egy részben" műfaji meghatározással, Vándor Éva nagyszerű játékával a magányról, öregedésről, elmúlásról, az életről. (teljes szöveg)
2017-12-08Őze Áron és a mi kis városunk. Pulitzer-díjas művet állít színpadra a Bartók színház társulataKét felvonásos darabot mutatnak be a Bartók színházban december 8-án, Thornton Wilder: A mi kis városunkat. Őze Áron állítja színpadra.
2017-11-17Vándor Éva mesél a cselédlányból lett nagyvilági hölgyrőlMárai Sándor 1980-ban megjelent története, a Judit elevenedik meg a Bartók színházban.
2017-11-15Asszonymese Judittól JuditrólVándor Éva főszereplésével mutatták be a Márai Sándor Judit című írása alapján készült darabot a Bartók színházban.
2017-11-03Ez a mi kis városunk lesz. Bemutató december 8-ánEgy újabb darabra készül a Bartók színház - Thornton Wilder: A mi kis városunk - amelynek főszerepét Papp János, a Centrál színház színésze játssza.
2017-10-26Rák Jóska újra a színpadon! A mai napig aktuális a darab mondanivalójaAz idei évadban több tavaly bemutatott darabot is láthatnak a nézők a Bartók Kamaraszínházban.
2017-10-20Látványos táncjáték a Terminál. Flamenco, sztepp, szirtaki, cigánytánc és taikoA Bartók színház legújabb táncjátékáról.
2017-10-20Angol bányászváros a múlt század elejénÚj bemutató próbáit kezdték meg október 19-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A rendező, Őze Áron az olvasópróbán úgy fogalmazott, hogy jó esély van egy nagyon szép előadás létrehozásának. Thorton Wilder A mi kis városunk című darabját Mensáros László emlékének ajánlotta.
2017-10-13Az élet nagy dolgairól elmélkednek. Üresjárat nélkül a MikrokozmoszbanTapsviharral jutalmazta a közönség a Bartók színház idei évadának első meseelőadását, a Mikrokozmoszt.
2017-10-13Salgótarjáni Vastapsot kapott a Play(kishír)A Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díját , a 2016/2017-es évad legjobb meseszínházi előadásával a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Play című darabja nyerte el. (nem teljes szöveg)
2017-10-13Kérdések és válaszokNem véletlenül jelentette ki Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekelőadásokra. Legutóbbi bemutatójuk, a Mikrokozmosz című zenés mesejáték fényesen igazolja mindezt.
2017-10-06Bartók Béla és a gyermekek mikrokozmoszaA színház idei első mesejátékáról.
2017-10-05Mikrokozmosztúrán. Zenés gyermekdarab, nem csak fiataloknak a BartóktólA Bartók Kamaraszínház prózai tagozata a Mikrokozmosz című új, zenés gyermekdarabbal indítja az évadot
2017-09-29Vivaldi után elszabadul a falka. Táncjátékkal nyitja az évadot a Bartók KamaraszínházKettős táncjátékkal kezdődik a Szolgálat Évada a Bartók színházban, a Négy évszak, A falka két különböző történetet mesél el, mégis együtt ad ki egy látványos előadást. Szeptember 29-én lesz a premier.
2017-09-29Gyermekdarab lesz a MikrokozmoszbólOktóber 6-án lesz a Mikrokozmosz című gyermekelőadás bemutatója a Bartók színházban. Kortárs költők gyerekverseinek és Bartók Béla Gyermekdalok és Mikrokozmosz című műveinek felhasználásával készül a Bartók színház legújabb mesejátéka.
2017-09-28Két történet, egy színdarabA Bartók Kamaraszínház tánctagozatának első bemutatója volt szeptember 29-én a stúdióteremben. A Négy Évszak - A falka című darabkoreográfusa Heincz Albert, a színház táncosa és Vári Bertalan, a tánctagozat vezetője.
2017-09-08Mikrokozmosz Bartóktól bartókosan. Gyermekelőadásra készül a színház társulataA Mikrokozmosz című előadás Bartók Béla műveinek újragondolt részleteinek, valamint kortárs költők gyermekverseinek segítségével mesél kicsiknek és szüleiknek a világról és önmagunkról. A bemutató október 6-án lesz.
2017-06-02Dunai Tamás és a színjátszó gyerekek. Volt olyan nap, amikor tizenkét órán át próbálták a darabotA Bartók színház Valahol Európában című darabjában Simon Péter szerepét Dunai Tamás színművész játssza. Interjú.
2017-06-02Bartók-előadás a tévébenNyolctagú tévéstáb érkezett múlt vasárnap a Bartók színházba, hogy elkészítsék az Igazságtalanság című darab TV felvételét, amelyet később országosan több csatorna műsorán is láthatnak.
2017-05-26Jóska útra kel (kis hír)A Bartók színház Rák Jóska, dán királyfi című előadása meghívást kapott a Vidámság és Derű országos Fesztiváljára. (nem teljes szöveg)
2017-05-19Hatalmas siker a Bartókban!Több mint hét perces vastaps és álló ováció kísérte a valahol Európában című musical bemutatóját a Bartók színházban múlt pénteken.
2017-05-15Premier a Bartók színpadán (képaláírás)Május 12-én, pénteken este mutatkozott be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új zenés darabja, a Valahol Európában című musical, amelyet ezúttal Őze Áron színházigazgató rendezésében és többek között Dunai Tamás érdemes művésszel a főszerepben láthat a közönség. (teljes szöveg)
2017-05-12Dunaújvárosi gyerekek a főszereplőkValahol Európában - a legjobb darabot az évad végére tartogatta a Bartók színház.
2017-05-11A csapategység dicséreteMájus 12-én, pénteken este debütál a Bartók színpadán a Valahol Európában című musical. A főpróbahét hajrájában Őze Áron rendezővel és Kurucz Gergely zenei vezetővel beszélhettünk két próbaelődás közt.
2017-05-06Valahol EurópábanMájus 12-én, jövő héten pénteken este mutatkozik be a Bartók új előadása, a Valahol Európában című musical.
2017-05-04Kifutó darabok a színeneA Bartók Kamaraszínház májusi programkínálata.
2017-05-00Kuksi háromszor2017. május 12-én mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Valahol Európában című darabot. Nyilatkozik a főszerepet játszó három gyermekszínész: Gebei Gellért, Kovács Bálint és Bara Norbert.
2017-05-00Rajzverseny a színházban. A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiCsukás István születésnapja alkalmából hirdetett rajzpályázatot a Batók Kamaraszínház és Művészetek Háza. A díjkiosztót április 2-án tartották a színház aulájában. Az ünnepség előtt a gyerekek a Sajtkirály című előadás premierjét tekinthették meg, majd találkozhattak a darab szereplőivel. Az iskola tanulói közül díjazottak: Nyári Jázmin, Riczkó Réka, Polgár Petra, Ranga Petra, Mák Luca, Vincze-Hajnal Blanka, Szendrey Kitti, Kolumbán-Portik Emőke.
2017-04-13Valahol Európában Bartók-módra. Őze Áron színházigazgató rendezi a darabotTöbb mint harminc gyermekszereplővel elkezdődött a Valahol Európában című darab olvasópróbája.
2017-04-07Sajtkirály és gyermekrajzok. Münchausen is mesélni fog a BartókbanA gyerekek napja volt múlt vasárnap a Bartók Kamaraszínházban, ahol a Sajtkirály című mesejáték bemutatója után kiállítás nyílt a Csukás István rajzpályázat alkotásaiból.
2017-04-03Csukás István nyománAz aktuális premier, a Sajtkirály bemutatója után kiállítás megnyitó várt a Bartók április 2-i közönségére.
2017-03-31Sajtországba varázsolják a gyerekeket. Mesejátékkal készül a Bartók Kamaraszínház társulataKét felvonásos mesejátékkal debütál vasárnap délelőtt a Bartók Kamaraszínház.
2017-03-30Beszélő tehén és a sajtAlig több, mint három hete kezdték el próbálni, április 2-án vasárnap pedig már a közönség is láthatja a Sajtkirály történetét a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében.
2017-03-23A humor nem tűnhet elŐze Áron , a Bartók színház igazgatója, a darab főszereplője beszél a Rák Jóska, dán királyfi c darabjukról.
2017-03-17Sajtországba csábítják az ifjú közönségetÚj mesejátékkal készül a Bartók színház társulata. A Sajtkirály című mesejáték vicces és tanulságos történeten keresztül szólítja meg a legfiatalabb közönséget.
2017-03-10Ájlávjú - a randevútól a házasságig. A Bartók színház legújabb drabaját Szente Vajk rendezteMárcius 10-én mutatják be a legújabb darabot, Ájlávjú...de jó vagy, légy más! című musical-revüt Szente Vajk rendezésében.
2017-03-09Szerelemről szól a sikeres musicalrevűMárcius 10-én debütál a Bartók Kamaraszínház I love You... de jó vagy, légy más című musicalrevű.
2017-03-08Zenés bemutató. Zakatol a szerelemÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más - ezt a sokatmondó címet viseli a még sokatmondóbb jókedvű musical revü műfaji meghatározással a Bartók legújabb bemutatója. A musicalnek március 10-én, pénteken tapsolhat először a hazai közönség.
2017-03-03A Kuplékirály és a nőkA Bartók Kamaraszínház március 3-án újabb premierre készül: egy igazi időutazásra várják a nézőket, egyenesen a békebeli 30'as évek kabarévilágába repíti a nézőket.
2017-03-03A Kuplékirály nem tudja levakakrni a nőket. Megelevenedik az 1930-as évek kabaréja a Bartók stúdiótermébenA Bartók kamaraszínház legújabb darabjáról.
2017-03-02Rímgyáros zeneszerzőElsőként a március 3-i, pénteki premier közönsége láthatja majd a Bartók kamaratermében a Kuplékirály avagy Vencel, mikor veendsz el? címet viselő énekes bohóságot Weiner István kupléira.
2017-03-02Útirajzok Petőfivel Csadi Zoltán tolmácsolásábanPetőfi Sándor Úti levelek Kerényi Frigyeshez című művéből szerkesztett előadást Csadi Zoltán.
2017-02-24Epekedő kuplékirályBemutatódömping van a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza falai közt tavasszal. A héten láthatta először a közönség a Petőfi Sándor művéből készült Útirajzok című darabot Csadi Zoltán előadásában, március 3-án már a Kuplékirály című zenés játék előtt gördülhet fel a képzeletbeli függöny, március 10-én pedig az Ájlávju, de jó vagy, légy más című vidám musicalrevünek tapsolhat majd a közönség.
2017-02-23Petőfi, ha kirándul. A túravezető: Petőfi SándorMi újat nyújthat a mai tömegturizmus korában, ha leporoljuk a szobortalapzatra állított örökifjú magyar költőzseni baráti levelezésből szőtt bédekkerét? Rándulások Petőfivel a túrazsákban. A szalonnás Debrecentől Kazinczy munkácsi börtönéig és még azon is túl.
2017-02-10Háy János író a Rák Jóskáról. Nem megy fájdalom nélkülA Bartók színház idei évadának egyik karakteres darabja Háy János (kép) Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiája, amelyet Sipos Imre állított színpadra. A premier után pár héttel a szerzővel beszélgettünk az előre kódolt bukásokról, a magára hagyott vidékről és az újvárosi Rák Jóskáról.
2017-02-10Szente Vajk a Bartók színházban rendez. Ájlávjú...de jó vagy, légy más!A Bartók Kamaraszínház tavaszi új darabja az Ájlávjú... de jó vagy, légy más! című vidám musical revü.
2017-02-04Békebeli kabaré a Bartókban. Stúdiótermi bohóság Weiner IstvánrólKuplékirály címmel készülnek új bemutatóra a kamaraszínházban.
2017-02-02Büki elvtárs megtéréseA rekeszizmokat komolyan próbára teszi a Bartók Rák Jóskája, az össznépi vidéki hahotából azonban rendre kiviláglik, milyen gyomorforgató dolgok is történtek a múltban és a közelmúltban szerény kis kompországunkban. Látogatás az úgyhagyott Magyarországon.
2017-02-00Gumicsizmás, reménytelen világBalla Tibor írása a Bartók Kamaraszínházban 2017. év elején bemutatott Háy János: Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiájáról
2017-01-27harminc gyerek szerepel a színpadonÁprilis végén mutatják be a Valahol Európában című zenés darabot.
2017-01-25Felkészül: Rák JóskaJavában zajlik a főpróbahét a Bartók Kamaraszínházban, Háy János Rák Jóska című darabját január 27-én pénteken mutatja be a teátrum.
2017-01-23Nagy teher hárul majd a fiatalokra. Már alakul a társulatÁprilis végén mutatkozik be a Bartók színpadán az idei színházi évad sokak által várt zenés darabja, a Valahol Európában című musical. A szereplőválogatás tavaly októberben és novemberben már megtörtént. A felkészülés pedig már javában zajlik a teátrumban. A több tucat tehetséges, helyi diákot felvonultató darab próbájára voltunk hivatalosak január 21-én, szombaton délután.
2017-01-13Rák Jóska. Az Omlett, a falunap és a traktorA Háy János Rák Jóska, dán királyfi című darabjának január 27-i premierjére készül a Bartók Kamaraszínház társulata.
2016-12-16Telitalálat a Bartók Színház év végi programja. Őze Áron, Csík János és zenésztársai zenés irodalmi műsorral készülnekA hétfőn bemutatott Telitalálat című vígjáték a Szentendrei Teátrum vendégjátéka. A rendező Sipos Imre, a Bartók Színház művészeti igazgatója, a szereplők Őze Áron, Kovács Vanda és Vasvári Csaba.
2016-12-12Kármen (képaláírás)December 9-én, pénteken este debütált a Bartók Táncszínház társulatának idei első bemutatója, amely Bizet halhatatlan operájából gyúrt egy egyedi hangulatú, a magyar valóságra is reflektáló temperamentumos táncfantáziát, amelynek rendező-koreográfusa Vári Bertalan. (teljes szöveg)
2016-12-02Rák Jóska a Bartókban. Falunapi tragikomédia a színpadonA Bartók színház egész társulata játszik majd Háy János: Rák Jóska, dán királyfi című darabjában, amely egy vicces, a kilencvenes évek elején játszódó tragikomédia lesz.
2016-12-02Kármen és nagy Trafó, a bulibáró (kishír)Bizet Carmenje ihlette a Bartók Táncszínház új darabját. (nem teljes szöveg)
2016-12-01Rák Jóska a Bartókban. Omlet az isten háta mögöttJanuár végi bemutató próbáit kezdték meg november 29-én, kedden a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Sipos Imre művészeti igazgató rendezésében állítják színpadra Háy János: Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiáját.
2016-12-00A kaméliás hölgyA Bartók Kamaraszínház november 11-én mutatta be Kiss Csaba: A kaméliás hölgy című előadását, Király Attila rendezésében. A darabról nyilatkozik Király Attila rendező és Kocsó Gábor, Lapis Erika, Vándor Éva színészek.
2016-11-11Itt jön A kaméliás hölgyNovember 11-én, Péntek este debütál a Bartók színpadán Kiss Csaba A kaméliás hölgy című darabja, Király Attila rendezésében.
2016-11-04A kaméliás hölgy a színpadon. Romantikus játékra készül Király Attila és csapataÚjabb premierre készülnek a Bartók Kamaraszínházban.
2016-11-03Ünnepelni, fejet hajtani kötelességünkA Bartók Kamaraszínház új, 1956-ról szóló darabjáról, az Igazságtalanságról.
2016-10-22Elkaparjuk a sebet, hogy fájjonIgazságtalanság címmel október 23-án, vasárnap mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Galambos Attila történelmi drámáját, amely a Mansfeld Péter és a Tóth Ilona per alapján íródott.
2016-10-21Vissza a gimibe (képaláírás)A nagyszünet erejéig ellátogattak a Széchenyi István Gimnáziumba a Bartók készülő új bemutatójának szereplői. Csadi Zoltán rendező a darabról beszélt, míg az egyik főszereplő, Rábavölgyi Tamás egy kicsit magáról is, hiszen a gimiben érettségizett (teljes szöveg)
2016-10-21Forradalmi bemutató a Bartókban. Mansfeld Péternek és Tóth Ilonának állít emléket a darabKét fiatalnak, Mansfeld Péternek és Tóth Ilonának állít emléket az Igazságtalanság című stúdiótermi darab, az 1956-os eseményekben vállalt szerepükről.
2016-10-19Múltunk. Azt utolsó szó jogánA Bartók Kamaraszínház az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére október 23-án este mutatja be Galambos Attila történelmi drámáját Tőkés Nikolett (kép) és Rábavölgyi Tamás főszereplésével, Csadi Zoltán rendezésében.
2016-10-07Igazságtalanság. Új darab készül 1956-rólCsadi Zoltán rendezésében új premierre készülnek a Bartók színházban.
2016-09-29Galambos Attila Igazságtalanság (képaláírás)Galambos Attila Igazságtalanság című darabja október 23-án este mutatkozik be a Bartók színpadán. Az első olvasópróbán a két főszereplő, Tőkés Nikolett és Rábavölgyi Tamás mellett ott volt a teátrum igazgatója, Őze Áron is. (teljes szöveg)
2016-09-23Hopp úrral jó lesz vigyázni. Zenés mesejátékkal rukkol ki a kamaraszínházPróbálják az Enyém, tied című zenés mesejátékot, a prózai társulat saját produkcióját, péntektől lehet megtekinteni a színház stúdiótermében.
2016-09-23Színházi évad: a kezdet. A tárgyak, vagy a barátság?Szeptember 23-án, péntek délután tartja a Bizalom évadának első bemutatóját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Enyém, tied címmel. A rendezővel, Sipos Verával beszélgettünk, hogy mi fogta meg a darabban.
2016-07-00Színházcsinálók. Kander-Ebb-Fosse: Chicago - Dunaújvárosi Bartók KamaraszínházKritika a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Chicago című előadásáról.
2016-05-23Címlaplányok felmentésértA Bartók Kamaraszínház Chicago című musical előadásáról.
2016-05-13Vissza az iskolapadbaAz évad utolsó darabját mutatta be a Bartók színház hétfő este, a Litera-túra, avagy a Költős és a kötelezők című előadást, melynek célközönsége a diákok, s ügyes-bajos dolgaik voltak.
2016-05-13A Lurkó a HEPP-jükMásodszor vesz részt a Lurkó Fesztiválon a Bartók színház társulata Csíkszeredában. Idén két előadással, a Kövek a zsebben és a HEPP című cirkuszi bohócjátékkal.
2016-05-12Kötelezők esélyeAz évad utolsó darabját mutatta be a Bartók Kamaraszínház, a Litera-túra, avagy a Költős és a kötelezők című előadást, melynek célközönsége a diákok, s ügyes-bajos dolgaik voltak.
2016-05-10Kötelező költők (képaláírás)Remény évadának utolsó bemutatójaként tegnap délután mutatkozott be a Bartók Kamaraszínház Litera-Túra című darabja, amely főként a fiatalabb korosztálynak szól (teljes szöveg)
2016-04-28Itt van a Chicago!Április 27-én mutatták be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatának Chicago című előadását.
2016-04-11Véget ért az olvasó sorozatAz évad utolsó Felolvasószínházi előadását - Elzbieta Chowaniec: Gardénia című drámája - tartották az elmúlt héten a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában.
2016-04-05Filmszinkron film nélkülSokan voltak kíváncsiak a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza felolvasószínházi sorozatának soros előadására. Ezúttal egy kortárs norvég író drámáját adták elő.
2016-04-01A Chicago premierjére készülnekÚj premierre készül a Bartók színház, a világhírű Chicago című musicalt állítják színpadra.
2016-04-01Színház, olvasva (képaláírás)Csadi Zoltán, Polgár Lilla és Tőkés Nikolett a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza március 31-én este folytatódott felolvasóest sorozatában, ahol az Egy fiú árnyéka című, a Kortárs Norvég Színdarabok kötet címadó drámáját adták elő (teljes szöveg)
2016-03-23OFFlány a POK-banA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza idei első bemutatójaként jött létre az OFFlány című osztálytermi dráma és feldolgozó foglalkozás. Polgár Lilla és Gasparik Gábor a Pannon Oktatási Központ diákjainak játszotta el a történetet.
2016-03-04Cirkusz a színpadonA Bartók színház Hepp! című előadását beválogatták a Kaposvári Assitej Biennálé (nemzetközi gyermek- és ifjúsági színházi fesztivál) legjobb darabjai közé.
2016-03-02Nyilas Misi dalrafakadtMusical előadással vendégeskedett a Békéscsabai Jókai Színház társulata két alkalommal városunkban. Nyilas Misi történetének zenés változatával érkeztek.
2016-03-01Burleszkbe hajló vígjátékA színházi évad második felének első nagyszínházi bemutatóját tartották a hónap végén a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Carlo Goldoni Mirandolina című vígjátékát állították színpadra.
2016-02-23Színházi varázsFebruár 19-én debütált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán Goldoni: Mirandolina című vígjátéka Király Attila rendezésében. A premier után Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral beszélgettünk.
2016-02-22Mirandolina a színházban (képaláírás)Carlo Goldoni Mirandolina című darabját mutatta be pénteken este a Bartók Kamaraszínház prózai társulata Király Attila rendezésében. Lapis Erika, Makranczai Zalán, Kiss Attila, Fritz Attila főszereplésével.
2016-02-19Táncos villámcsődület a mozi előttA Rudas iskola diákjai táncra perdültek a Dózsa mozi előtti téren, ezzel a Bartók Kamaraszínház új darabját, a Mirandolinát reklámozták.
2016-02-17MirandolinaFebruár 19-én mutatkozik be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza prózai tagozatának új előadása: Mirandolina.
2016-02-12Indulat, hiúság...A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai segítik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Mirandolina című darabjának előkészületeit.
2016-02-12Mirandolina az 1910-es évekbenPremierre készül a Bartók Kamaraszínház. Goldoni: Mirandolina című klasszikus vígjátékát próbálják a február 19-i bemutatóra.
2016-01-28Színház: Don Quijote voltamDon Quijote voltam címmel rendezett új előadást Hegymegi Máté Dunaújvárosban.
2016-01-21TalálkozásA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza tavalyi évi irodalmi sorozatát váltja a 2016-ban induló felolvasószínház.
2016-01-18Színházi tervek, eredményekSzínházi tervek, eredmények - Vissza- és előretekintés Dobák Líviától, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza művészeti vezetőjétől.
2016-01-08A legjobb negyven előadás közöttA Bartók Kamaraszínház ismét elismerésben részesült. Egy országos online színházi oldal a legjobb negyven előadás közé választotta a Top Dogs és az Amphytrion című darabokat.
2016-01-08Hogyan tehet tönkre egy életet az internet? OFFlány - dráma a tanterembenA Bartók Színhát két színésze, Polgár Lilla és Gasparik Gábor alapos kutatómunkát követően létrehozta első színpadi darabját OFFlány címmel.
2016-01-06Internetre költözött a Bartók bemutatójaPFFlány című tantermi dráma, a virtuális világ veszélyeiről. Beszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza január 4-én játszott új darabjáról.
2016-01-06Bartók: próbák, elismerésekA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Top Dogs és Amphytrion című darabjai is - a "7 óra 7" hazai jelentős színházi portál értékelése értelmében - bekerültek a negyven legfontosabb előadás közé. A Rudas középiskola néhány diákja segítséget vállalt a Mirandolina című darabjuk marketing-tervének elkészítésében.
2016-01-05Tegnap délelőtt megkezdődtek... (képaláírás)Tegnap délelőtt megkezdődtek a Király Attila által rendezett Mirandolina című darab próbái a Bartókban. Képünk előterében Lapis Erika és Csadi Zoltán színészek (teljes szöveg)
2016-01-05Drámapedagógia (képaláírás)Új bemutatóval nyitotta a 2016-os esztendőt a Bartók Kamaraszínház. A tegnap debütált OFFlány című tantermi előadásának főszereplői Gasparik Gábor és Polgár Lilla (teljes szöveg)
2016-01-04Az év negyven legfontosabb előadásábanBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: A 7 óra 7 negyven legfontosabb előadása között a Top Dogs és az Amphytrion is.
2016-01-00Változásmenedzsment. Urs Widmer: Top dogs - Dunaújvárosi Bartók KamaraszínházKritika a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Top dogs című előadásáról.
2015-12-31Az év negyven legfontosabb előadása – 4/4.Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: A 7 óra 7 negyven legfontosabb előadása között az Amphytrion is.
2015-12-30Az év negyven legfontosabb előadása - 3/4.Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: A 7 óra 7 negyven legfontosabb előadása között a Top Dogs.
2015-12-28Don Quijote volt, van, és lesz isAz évad utolsó bemutatója a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában: "Don Quijote voltam".
2015-12-18Don Quijote, a zárt osztály bennünk élő hőse. A búsképű lovag tükröt tart elénkÚjra értelmezte Cervantes regényét Hegymegi Máté rendező, aki munkatársaival, Farkas Erikkel és Dubai Péterrel Don Quijote voltam címmel vitte színpadra a művet.
2015-12-17Don Quijote a BartókbanPremier a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A színház prózai tagozatának új bemutatója "Don Quijote voltam".
2015-11-30Kulisszák mögött - premierNovember 28-án mutatkozott be a városi teátrum stúdiótermében a Bartók Táncszínház új darabja, a Backstage.
2015-11-26Kulisszák mögöttNovember 28-án mutatkozik be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza stúdiótermében a Bartók Táncszínház új darabja, a Backstage. A főpróbahét hajrájában a rendező-koreográfusként debütáló Kovács Dénessel beszélgettünk.
2015-11-07"Mint végigfutni a maratont""Már az elején lefektetik a játékszabályokat. Itt jön két srác pár bőrönddel, és el fognak játszani tizennégy szerepet. Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor előadásában október óta a Bartók színház műsorán Marian Jones Kövek a zsebben című világhírű darabja. A két alkotóval beszélgettünk."
2015-10-27Végzetes szerelemtáncA Bartók Táncszínház társulatának új, Rómeó és Júlia című táncjátékának bemutatójáról.
2015-10-16A veronai szerelmesek táncaVári Bertalan színpadra állította Shakespeare klasszikus drámáját.
2015-10-15Az évad első táncbemutatója a Barókban (képaláírás)Shakespeare legismertebb darabját dolgozta fel a Bartók Táncszínház társulata. A "Remény évadának" első táncbemutatója, a Rómeó és Júlia pénteken este debütál majd a városi teátrum színpadán. Az előadást a táncszínházi formanyelvek váltakozása, keveredése teszi igazán izgalmassá és látványossá (teljes szöveg)
2015-10-15Szerelmes-táncVári Bertalan rendező-koreográfus nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a világhírű szerző szerelmes, egyben tragikus történetét, a Rómeó és Júliát vigye színre. Premier október 26-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2015-10-08A barátság köveiOktóber 9-én mutatkozik be a Marie Jones Kövek a zsebben című darabja a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor előadásában.
2015-10-05Kövek a zsebben: premierOktóber 9-én mutatkozik be a Marie Jones Kövek a zsebben című darabja a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor előadásában.
2015-10-01Vastaps-díj A padlásértA salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban szeptember 29-én a nyolcadik alkalommal adták át Nógrád megye legrangosabb színházi elismerését, a Vastaps-díjat. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza A padlás című darabjával elnyerte a "Legjobb családi előadás" díját.
2015-09-30LétszámleépítésTop Dogs címmel, új premier a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló az előadásról.
2015-09-26A játék nemes szellemébenA színész-rendező Sebestyén Aba már régen találkozott a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza szeptember 25-én bemutatott Top Dogs című Urs Widmer darabbal. Beszélgetés a rendezővel.
2015-09-24Nagykutyák köztSzeptember 25-én premier a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Urs Widmer: Top Dogs című kortárs darabjáról.
2015-09-23Menedzserek kutyául"Erős kezdéssel indítja évadját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Szezonnyitó bemutatónak Urs Widmer Top Dogs című darabját választották Sebestyén Aba rendezésében." Premier szeptember 25-én.
2015-09-02Vágyból a ReményhezHivatalosan is elindult a Remény évadának keresztelt kőszínházi szezon a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A ház tervezett, saját előadásairól.
2015-09-00A remény évadaIsmertető a Bartók Kamaraszínház 2015/16-os évadáról, amely a Remény Évada nevet kapta.
2015-08-05Elcsöndesedett a Petőfi ligetVéget ért a Petőfi Művészeti Liget nyári rendezvénysorozata. Szűk másfél hónap alatt húsz produkciót kínált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2015-07-17Reflektorfényben a nőElső önálló estje volt Tőkés Nikolettnek, a Bartók színház színművészének, akinek munkáját idén a Teátrista díjjal ismerték el.
2015-06-30Piaf slágerei arattak a LigetbenSanzonesttel folytatódott a Petőfi Művészeti Liget sorozata június 28-án. A Zenepavilonban Lpais Erika, Tótin Katalin, Juhos Mészáros Melinda "Nem bánok semmit sem..." címmel adott zenés estet Edit Piaf dalaiból.
2015-06-25Párizs visszavárA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza egy korábbi darabját, a Párizs ege alatta című előadását elveníti fel a Petőfi Művészeti Ligetben június 28-án.
2015-06-10Ma este Amphitryon a POSzT-onA Pécsi Országos Színházi Találkozó kísérő rendezvénye az OFF-program. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az AMPHYTRION című előadásukkal kapott meghívást a fesztivál kísérő rendezvényébe.
2015-06-03Színházi élményA Carpe Diem Alapítvány szervezésében e héten Kulcson nyaralnak a kárpátaljai kis faluból, Tiszaújhelyről érkezett gyereke. A Bartók Kamaraszínház új darabját is megnézték. (nem teljes szöveg)
2015-06-01Köznapi attrakció: HEPP!!!"Talán a legnehezebb az 5-10 éves korosztály számára színvonalas előadást létrehozni. A HEPP! a bizonyíték rá, hogy lehetséges, ráadásul méregdrága technikai hókuszpókusz nélkül." Beszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új, saját előadásáról.
2015-06-01HEPP!!! (képaláírás)Bartók Kamaraszínház: stúdióteremben HEPP!!! - cirkuszi bohócjáték gyerekeknek (teljes szöveg)
2015-05-28Cirkuszi finálé"Egy remeknek ígérkező korhatármentes bohócjátékkal zárja az idei évadra szánt bemutatóinak sorát a Bartók Kamaraszínház. Péntektől műsoron a Hepp!!!"
2015-05-27Kész cirkusz lesz (képaláírás)Egy remek cirkuszi bohócjátékkal zárja az idei kőszínházi évadra szánt bemutatóinak sorát a Bartók Kamaraszínház. A Fritz Attila, Tőkés Nikoletta és Gasparik Gábor főszereplésével látható HEPP!!! című előadás pénteken este debütál majd a Bartók színpadán. (teljes szöveg)
2015-05-11Kövek a lelkiismeretünkbeMarie Jones Kövek a zsebben című sikerdarab bemutatója a Bartók Kamaraszínházban.
2015-05-00Teljesült vágyak a Bartók KamaraszínházbanÖsszefoglaló a Bartók Kamaraszínház 2015-ös "Vágyak évadáról".
2015-04-30Sztálinváros: sör, virsli, színházMájus 3-án utolsó alkalommal lesz látható a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Sztálinváros című bohózat.
2015-04-27Romantika a tengerpartonAz olasz tengerpartra csalogat, méghozzá hamisítatlan olasz komédiával és slágerekkel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legutóbbi bemutatója, az Anconai szerelmesek.
2015-04-20SzívszerelmesÁprilis 16-án debütált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatának friss bemutatója, az Anconai Szerelmesek. Örömjáték a tengerparton.
2015-04-17Ahol a szerelem, ott édes az életA Bartók színházban április 16-án volt az Anconai szerelmesek bemutatója.
2015-04-16Szerelmes szívek"Egy sikergyanús darab debütál ma a Bartók színpadán, a ház társulatának előadásában: Anconai szerelmesek. Tömény romantika, sláger, szerelem és garantál happy end."
2015-04-15Az Anconai a tengerpartonÁprilis 16-án mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában az évad legnagyobb zenés színházi darabját, az Anconai szerelmesek című, igazi olasz zenés komédiát, a Jászai-díjas Csizmadia Tibor rendezésében. Vele beszéltünk.
2015-04-11Nemzeti, Dallas, Thomas, AnconaiCsankó Zoltán játssza a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új, nagyreményű bemutatója, az Anconai szerelmesek férfi főszerepét. Interjú.
2015-03-05A kulcs keresőiA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatának új bemutatója: Örkény István Kulcskeresők. A darab premierje február 20-án volt.
2015-02-27Diákok és színészek a Wass Albert estenMesés-zenés Wass Albert-estet rendeztek a Bartók színházban.Az Írisz Versszínpad, a Széchenyi gimnázium színjátszói, a Bartók színház művészei, valamint Illés Nóri, Kiss-Ughy Gréta, Rácz Ildikó, Rejtő Hajnalka előadásában.
2015-02-25Örkény István: Kulcskeresők előadás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház stúdiótermében 19 órakor Örkény István Kulcskeresők tragikomédiáját adják elő. Jelent a darabból (teljes szöveg)
2015-02-23Sorsátírás zárt ajtók mögöttÖrkény István Kulcskeresők című tragikomédiáját mutatta be feburár 20-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulata.
2015-02-19Örkény kulcskeresőiFebruár 20-án debütál a Bartók stúdiótermében Örkény István Kulcskeresők című darabja, Király Attila rendezésében, a helyi társulat előadásában. A idei kőszínházi szezon egyik kulcsdarabja lehet.
2015-02-09Örkény üzeneteÖrkény Kulcskeresők című klasszikusát állítja színpadra a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Király Attila. A Bartók társulatának új bemutatójáról.
2015-01-15Szaffi - táncjáték (képaláírás)Bartók Kamaraszínház: 10 és 15 órakor a Színházteremben Szaffi - táncjáték gyerekeknek és szüleiknek (teljes szöveg)
2015-01-05Táncmese - mesés táncA Bartók Táncszínház új bemutatója a Szaffi című táncmese. Beszélgetés Vári Bertalan koreográfussal.
2014-12-15Bemutatkozás - családi nappalDecember 14-én a GG Tánc Eger csapatával közösen mutatta be a Szaffi című új produkcióját a Bartók táncszínháza.
2014-12-15Atombunkerba zárt RákosiBeszámoló a Bartók Kamaraszínház új bemutatójáról: Sztálinváros - a kultúrház avatója című daraboról.
2014-12-11Szaffi meséjeA dunaújvárosi és az egri táncszínház új darabjáról.
2014-11-24A Kultúrház avatójaNagy sikert aratott a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, az ötvenes években játszódó bohózat: Hamvai Kornél: Sztálinváros a Kultúrház avatója.
2014-11-22Jól érzem magam a bőrömbenBeszélgetés Vándor Éva budapesti születésű színésznővel, aki visszatérő "tagja" a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának.
2014-11-21A föld nyeli el RákositA Bartók színház új bemeutatójáról, a Sztálinváros című bohózatról.
2014-11-20A kultúrház avatójánNovember 21-én mutatja be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az évad egyik vezető előadását: Hamvai Kornél: Sztálinváros - a kultúrház avatója címmel.
2014-11-10Szolgálni a szeretett férfitRadnóti Miklós halálának évfordulóján, november 9-én mutatta be a Radnóti-emlékév programjaihoz kapcsolódva Orpheus nyomában című estjét a Bartók Kamaraszínház.
2014-11-07Orfeusz nyomában a Bartók színpadánA Bartók Kamaraszínház november 9-én mutatja be Orfeusz nyomában című előadását Radnóti Miklós verseiből.
2014-10-29Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Play című darabja (képaláírás)Nagy sikerrel mutatta be tegnap a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház az idei évad első saját gyermekszínházi darabját Play címmel. Tanulságos játszótéri kalandjáték, nemcsak gyerekeknek. (teljes szöveg)
2014-10-29Inkább együtt játsszunk!Beszámoló a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Play című kalandjátékáról.
2014-10-28Bartók: játszótéri kalandokAz idei évad első bemutatóját tartja a Bartók Táncszínház. Beszélgetés a Play - Játszótéri kalandjáték című táncmeséről, Heincz Albert koreográfussal.
2014-10-27Megnyitják a kultúrházatAZ évad első prózai bemutatójára készül a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. November 21-én lesz a premier előadása a Hamvai Kornél Harmadik figyelmeztetés (Sztálinváros) című bohózatnak. Beszélgetés Tóth József rendezővel.
2014-10-02Múzeumi próbaHazatért a Sztálinváros című bohózat. Hamvai Kornél darabjának próbái október elsején kezdődtek az Intercisa Múzeumban. A Sztálinváros a Kultúrház avatója című darabról.
2014-10-01MegkettőződveSzeptember 27-én mutatta be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az Amphitryon című tragikomédiát. Beszámoló, kritika a darabról.
2014-09-26A vágyak játéka a Bartók színpadánA Bartók Kamaraszínház szerda este tartotta Amphitryon előadásának főpróbáját.
2014-09-25Nevetéssel indulA 2014/2015-ös évad első bemutatóját szeptember 27-én tartják a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában: Moliére Amphitryon című tragikomédiáját. A színdarabról.
2014-09-03Ígéretes kőszínházi évad előttA 2014/2015-ös évad, a "Vágyak, a Látszat és a Valóság Évada" lesz a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Az évad előadásairól, programjairól.
2014-08-27Május a Thália színpadán!A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulata Május! című két egyfelvonásosuk meghívást kapott a Vidéki Színházak Fesztiváljára, a Thália színházba.
2014-08-14Bartók a VidoronA Bartók színház társulata részt vesz a Vidor Fesztiválon, Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátékával.
2014-07-30Hazaszeretet versbenCsadi Zoltán, a Bartók társulatának tagja az Édes hazám című versösszeállítással július 30-án a Petőfi Művészeti Liget Líra Pavilonjában. Itt mutatkozik be a társulat egyik új tagja, Páder Petra.
2014-06-02Vágyak, várakozásA "Vágyak évada" a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a következő színházi szezonra nyolc saját bemutatót terveznek. Ízelítő a következő évad színházi repertoárból.
2014-05-29Taroltak a PadlássalA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza jubileumi évadjának értékelése. A Padlás című darabot eddig több mint hétezren látták.
2014-05-16Ádámok és Évák a színházbanMásodik alkalommal rendezték meg a Bartók Kamaraszínházban az Ádámok és Évák című előadást, ahol a városi középiskolák színjátszó csoportjai mutathatták meg saját produkcióikat.
2014-05-16Különdíjas a Pimpáré és VakvarjúcskaA Bartók Kamaraszínház társulata az előadással elnyerte a zsűri különdíját a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén.
2014-05-13Bartók: siker, ünnep, római kavalkád"Remekül szerepelt a a Bartók Kamaraszínház a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálen: a dunaújvárosi társulat a zsűri különdíját érdemelte ki a rangos megméretésen a Pimpáré és Vakvarjúcska című előadással."
2014-05-12Különdíj a Bartóknak (kishír)A Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálen: a Bartók Kamaraszínház társulata a zsűri különdíját érdemelte a Pimpáré és Vakvarjúcska című előadással.
2014-04-29Versenyben a Pimpáré (kishír)A VII. ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé versenyprogramjába beválogatták a Bartók Kamaraszínház Pimpáré és Vakvarjúcska című színdarabját.
2014-04-22Társas borzongásDavid Gieselmann Kolpert úr című egyfelvonásos társasjátékát mutatta be a Bartók Kamaraszínház április17-én, az évad utolsó premiereként. Beszámoló az előadásról.
2014-04-19Társasjáték - vérrel (képaláírás)David Gieselmann Kolpert úr című egyfelvonásos társasjátékát (vérrel!) mutatta be a Bartók Kamaraszínház csütörtökön, az évad utolsó premiereként. A rendező Fige Attila, a főbb szerepekben a Bartók színészei, köztük Csadi Zoltán és Lapis Erika.
2014-03-26Társasjáték a Bartókban"Fige Attila nem először rendez a Bartók színházban. Most egy kortárs német drámaíró, David Gieselmann Kolpert úr című darabját viszi színpadra, amelynek műfaji meghatározása "„társasjáték vérrel"”. A rendezőt faggattuk."
2014-03-21Kulisszák mögött, A padláson"Így készült A padlás - a Bartók csapatának ötletgyárosai".
2014-03-17Magyar táncokkalBeszámoló, kritika a Bartók Táncszínház Magyar Táncok című előadásáról.
2014-03-12Szép Ernő buszmegállóban"Minden elismerésem Szikszai Rémuszé és a dunaújvárosi színház. Nem azért, mert elég ügyesen összekombinálták Szép Ernő két egyfelvonásosát, a jól ismert, aránylag gyakran játszott Májust és Az igazgató úr címűt, amelyet eredeti formájában talán csak az Andrássy úti Színházban adtak elő 1927-ben, hanem azért, hogy egyáltalán megpróbálkoztak Az igazgató úrral."
2014-03-05Magyar TáncokMárcius 7-én mutatja be a Bartók Táncszínház új, Magyar Táncok című darabját.
2014-02-24Szép Szép-esteSzikszai Rémusz rendezésében február 21-én mutatták be Szép Ernő két egyfelvonásos darabját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2014-01-16Tanteremszínház: vizsgaelőadásokA Bartók Kamaraszínház és a FÜGE Produkció közös bemutatójaként jött létre a T (Tóth, Tőkés, Tanuló, Time, A múlt idő jele) című „közérzet-játék”, melyet iskolák tantermeiben szándékoznak játszani. A darabot már bemutatták a Rosti Pál Gimnáziumban és a Széchenyi István Gimnáziumban is.
2014-01-16Visszapillantás II.Tárlatok, koncertek, gálák, remek színházi darabok jellemezték a mögöttünk hagyott esztendőt. Kulturális visszatekintő.
2014-01-16Fenn a padlásonA Dunaújváros Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás játékosai az edzőkkel közösen kedden este megtekintették a Bartók Kamaraszínház A padlás című előadását.
2014-01-02Szilveszteri Bartók Orfeum1953. december 31-én adták át a Bartók Béla Kultúrházat. Az intézmény fennállásának 60. évfordulója alkalmából a Bartók Orfeum lépett színpadra.
2013-12-31Geri szerint a világBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a FÜGE produkció közös, Splash című darabjáról.
2013-12-30Képaláírás1953. december 31-én adták át a Bartók Béla Kultúrházat. Az intézmény fennállásának 60. évfordulóját a Bartók Orfeum bemutatójával köszöntik az egybegyűltek Szilveszter napján. (nem teljes szöveg)
2013-12-23Táncoslábú versritmusokA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Verslábak című darabjáról.
2013-12-21Kisbaltával a konzervetBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a FÜGE produkció közös, Splash című darabjáról.
2013-12-12Versek tánclépésben"Izgalmasnak ígérkező produkcióval debütál a Bartók nyáron újjászervezett táncszínháza. Verslábak, avagy tánclépések és rímképletek." Vári Bertalan a Verslábak című darab ötletéről.
2013-12-11Bartók "A padlásan"A padlás című musical, premier a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán. Színikritika.
2013-12-02Varázslatos díszbemutatóA hatvanadik, jubileumi évad díszbemutatójára készültek a Bartók Kamaraszínházban. A padlás című musical díszbemutatója után ünnepséget rendeztek a színházban.
2013-11-28Fellépő A padlásraA padlás félig mese-félig musical. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új bemutatója. Premier november 30-án. Vendégszereplők: Kútvölgyi Erzsébet, Jászberényi Gábor, Quintus Konrád.
2013-11-27A Padlás előtt...A Kabaré után egy újabb legendás, a Padlás című musicalt állítja színpadra a Bartók társulata. Premier november 30-án.
2013-11-04Két nő, két férfiLapis Erika és Csadi Zoltán közös estje Nőkről, férfiakról címmel.
2013-11-00Felmászott a nyúl a fára. Erdős Virág: Pimpáré és vakvarjúcska - Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, DunaújvárosKritika a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Pimpáré és vakvarjúcska című előadásáról.
2013-10-30Nőkről, férfiakrólLapis Erika és Csadi Zoltán előadóestje a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló.
2013-10-12Ellepte a szakmát a középszer"Kútvölgyi Erzsébet 1971 óta a Vígszínház társulatának tagja, november végétől mégis a Bartók színpadán osztja a szilvásgombócot A padlás című musicalben. Az olvasópróba után hívtuk beszélgetni a napsütésbe."
2013-10-09Illúzió és valóság határánA hét elején megkezdődtek A padlás című musical próbái a Bartók színházban. A darab rendezőjével, a bábszínházi vonalról érkező Kuthy Ágnessel beszélgettünk.
2013-10-08Mezítláb a BartókbanOktóber 4-én debütált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán a jubileumi évad első bemutatója: Neil Simon Mezítláb a parkban című előadás. Kritika.
2013-10-08Olvasópróbák a PadlásonHétfőn megkezdődtek A padlás című musical próbái a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2013-10-05Titok nincs, munka van!A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, az új évad első bemutatója: Neil Simon Mezítláb a parkban című darabja Lendvai Zoltán (kép) rendezésében. Beszélgetés a rendezővel.
2013-09-23Drámai pillanatA Magyar Dráma Napját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza felolvasószínházi előadással ünnepelte.
2013-09-10A Magyar Dráma NapjánFelolvasószínházzal indítja a jubileumi évadot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2013-07-08Mindenki megetteA Petőfi Művészeti Liget szabadtéri színházi előadások sorát a teátrum premierje nyitja meg. Robert Thomas Szegény Dániel! című bűnügyi komédiáját Kiss Attila rendezésében július 5-én mutatták be.
2013-06-25Kortárs klasszikusok, klasszikus kortársakBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza következő, az őszi évad bérletes előadásairól.
2013-06-11Vastaps a csíki LurkónA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulata, Erdős Virág Pimpáré és Vakvarjúcska című darabjával szerepelt a csíkszeredai Lurkó Fesztiválon.
2013-05-07Mesebeszéd után - új táncszínház előttArculatváltás előtt a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház, új művészeti vezetőjük Vári Bertalan lesz. A jelenlegi tánckarból senkinek sem hosszabbítják meg a szerződését. Beszélgetés a döntésről dr. Borsós Beátával, a színház vezetőjével. Móri Csaba, a táncszínház egyik alapító tagjának véleménye.
2013-05-06Mesebeszéd: örömtáncokA Bartók Táncszínház Gombai Szabolcs rendezésében május 3-án bemutatta a Mesebeszéd című darabját. Kritika, beszámoló a darabról.
2013-05-04Mesebeszéd a Bartók színpadánA Bartók Táncszínház Gombai Szabolcs rendezésében május 3-án bemutatta a Mesebeszéd című darabját.
2013-04-02Kabaré a BartókbanHernádi Judit, Lapis Erika és Jászberényi Gábor főszereplésével mutatták be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán a Kabaré című musicalt. Kritika, beszélgetés a szereplőkkel.
2013-03-28Nem ócska kis Kabaré!A Bartók Kamaraszínház színpadra vitte Joe Masteroff-John Kander-Fredd Ebb Kabaré című musicaljét. Kritika
2013-03-27Vastaps kísérte a KabarétMárcius 22-én volt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulat legújabb darabjának a premier előadása. Király Attila rendezésében a Kabaré című musical vendégművészei Hernádi Judit, Jászberényi Gábor.
2013-03-21Kabaré a BartókbanA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán március 22-én új darabbal jelentkezik a társulat: Kabaré című musical Király Attila rendezésében. A darabban vendégművész Hernádi Judit.
2013-03-20Végleg elhagyták a primadonnátKözépiskolás diákok számára írt ki irodalmi pályázatot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Dunaújvárosi Hírlap. A díjazott írások: 1. helyezett Sztupa Melitta Boglárka írása.
2013-03-20Kabaré Dunaújvárosban - Lapis Erika lesz Sally Bowles"A Kabaré a musical-irodalom talán legnagyobb klasszikusa, amelynek legújabb színpadi feldolgozását március 22-én mutatja be a dunaújvárosi Batók Kamaraszínház. A főszereplővel, Lapis Erikával olvashatnak interjút."
2013-03-06Gazdag képzelőerő és jó íráskészségKözépiskolás diákok számára írt ki irodalmi pályázatot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Dunaújvárosi Hírlap. A díjazott írások: 2. helyezett Göbölös Virág (kép) írása.
2013-03-00Scripted-reality. Sirály - A Csehov árnyékábanKritika a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Sirály - A Csehov nyomában című előadásáról.
2013-02-27Válságban az álompárKözépiskolás diákok számára írt ki irodalmi pályázatot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Dunaújvárosi Hírlap. A díjazott írások: 3. helyezett Mezei Nikolett írása.
2013-02-21HáromszögtörténetKritika Csehov: Sirály, rendező Dömötör Tamás. A Bartók Kamaraszínház előadásában.
2013-02-21HáromszögtörténetSirály-variáció Dunaújvárosban
2013-02-19Csehov árnyékábanVéget ért a Dunaújvárosi Hírlap és a Bartók Kamaraszínház közös, középiskolás diákok számára kiírt pályázata, a Tudósító kerestetik. Helyezettek: 1. Sztupa Melitta Boglárka, 2. Göbölös Virág Anna, 3. Mezei Nikolett.
2013-02-19Bartók: sikeres Sirály-pályázatVéget ért a Dunaújvárosi Hírlap és a Bartók Kamaraszínház közös, középiskolás diákok számára kiírt pályázata, a Tudósító kerestetik. Helyezettek: 1. Sztupa Melitta Boglárka, 2. Göbölös Virág Anna, 3. Mezei Nikolett. A pályázatok teljes szövege olvasható.
2013-02-14Csehov árnyékában nem csokis sajtA Bartók Kamaraszínház új bemutatójáról, a Csehov-adaptációról. Dömötör Tamás vitte színre Csehov Sirályát.
2013-02-12Két fejlövés a képernyőnBemutatták Dömötör Tamás rendezésében Csehov: Sirály című darabját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán. Kritika, beszámoló.
2013-02-08Sirály a BartókbanDömötör Tamás rendezésében Csehov egyik klasszikusa, a Sirály lesz látható a színház kamaratermében február 8-án.
2013-02-06Sirály, beköszön a televízióDömör Tamás rendezésében Csehov: Sirály a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán.
2013-01-05Puccs a színházbanBeszélgetés Dömötör Tamással, aki Bartók színházban rendezi Csehov Sirály című darabját.
2013-01-03Gazdag januári műsor a BartókbanGazdag kínálattal várja a közönséget a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2012-12-03Adósságkezelésből szerelemleckeKép a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legújabb bemutatójáról Erdős Virág Pimpáré és Vakvarjúcska. A képen Tőkés Nikolett és Lapis Erika.
2012-12-03Mese, felnőtteknek is!Beszámoló a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza prózai tagozata közös bemutatójáról: Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska, zenés-mesés-táncos darabjáról.
2012-12-01SzerelemvásárBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza november 30-án második bemutatójával jelentkezett: Fige Attila rendezésében, Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska című mesés-táncos darab.
2012-11-27Tanmese szerelemről, pénzről, választásrólÚjabb premierrel jelentkezik november 30-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejátékát Fige Attila rendezésében.
2012-10-08Don Juan bejöveteleZenés játékkal nyitotta az idei kőszínházi évadot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Színikritika a Don Juan menyasszonyai című darabról.
2012-10-04Don Juan szerint a párkapcsolatOktóber 5-én lesz a bemutatója a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új darabjának: Don Juan menyasszonyai címû zenés kaland.
2012-09-03Díjeső a vízi színpadonA Szarvasi Vízi Színpadon megrendezett Magyar Teátrumi Társaság első nyári fesztiválján szerepelt a Bartók színház is, a Fiatalság, bolondság című zenés játékával. A darab megkapta a leglátványosabb előadás díját, Lapis Erika színésznő pedig a Szarvasért Alapítvány különdíját kapta meg.
2012-08-17Vízre szállt táncokA Hattyúk tava című darabot augusztus 16-án mutatták be a Fabó Éva Sportuszodában. A darabot Kalácska Gábor látványtervező ötletéből a No Control Dance Group és Tóth Boglárka koreográfus készítette el. Így a közönség a produkcióra alakult H2Orfeum előadásában láthatta.
2012-07-16Diplomát ad a színházJúlius 16-án megkezdődött a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kedvezményes bérletvásárlása. Beszámoló az újdonságokról, a tervezett előadásokról.
2012-03-27KépaláírásA Színházi Világnapon, március 27-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza művészei egy rendhagyó előadással ünnepeltek a Bács-Kiskun megyei Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.
2012-03-20Juszt is az enyémFiatalság bolondság zenés komédia a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza prózai tagozatának és táncszínházának közös bemutatója. Beszámoló az előadásról.
2012-03-17Jótékony, derűs premierelőzetes"A Bartók és az Útkeresés Segítő Szolgálat együttműködésének hála közel százötven fő, köztük a Gyermekjóléti Szolgálat és a Családsegítő Szolgálat ügyfelei, a Hajléktalanellátás gondozottjai, illetve idős, egyedülálló nyugdíjasok - térítésmentesen tekinthetik a produkciót."
2012-03-14Jótékony premier előttA kortárs magyar dráma legfontosabb seregszemléje a debreceni DESZKA Fesztiválon szerepelt a közelmúltban a Bartók színház. A színház új bemutatója (Fiatalság bolondság c. operett) mellett jótékonysági előadást is tartanak.
2012-03-07Fiatalságra bolondságÚj, közös darabbal - Eisemann Mihály: Fiatalság bolondság - jelentkezik a Bartók Táncszínház és a prózai tagozat.
2012-02-29Hulladék a debreceni Deszka FesztiválonBeválogatták a Bartók kortárs darabját.
2012-02-20DESZKA-ra megy a HulladékA kortárs magyar dráma egyik legfontosabb seregszemléjén a debreceni DESZKA Fesztiválon nyitányán szerepel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Hulladék című előadása.
2012-01-23Nero - premier utánA Bartók Kamaraszínház saját darabját a Magyar Kultúra Napján mutatták be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló a Nero című darab premier előadásáról.
2012-01-18Nero a Bartók KamarábanA Kosztolányi-darab bemutatója a magyar kultúra napján.
2012-01-11Ha eljön Nero, a véresA Magyar Kultúra Napján, azaz január 22-én debütál a Bartók színpadán a ház új darabja, a Nero. Beszámoló a premier előtti előadásról.
2012-01-09"Nyitottnak kell lenni"A Bartók új produkciójában (Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő), a Nero mozgáspróbáját a Kossuth-díjas Szakály György balettművész segítette. Beszélgetés Szakály Györggyel.
2012-01-03Változások előtt, utánÚj vezetés, részben új utakon a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza 2011-ben. 2012. január 22-én új bemutató: Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő regényének színházi adaptációja.
2011-12-28Nero, a véres költő - premier januárbanA Bartók színház művésze, Csadi Zoltán (kép) rendezésében láthatják az érdeklődők 2012. január 22-én először a Nero, a véres költő c. színdarabot.
2011-12-23Csadi Zoltán ismét a rendezői székbe ültA Bartók színház legújabb darabjának már elkezdődtek a próbái. Kosztolányi Dezső: Nero, a véres költő című regényéből készült színpadi változat rendezője Csadi Zoltán, a társulat színésze.
2011-12-09Karácsonyra készül a mágikus társulatA Fekete Fényes Színház immár másfél éve működik a városban.
2011-12-03"Aggódom a közönségért"Vándor Éva Jászai Mari-díjas színésznő a Bartók Kamaraszínház vendégművészként vállalt szerepet Maros András Hulladék című darabjában. Interjú.
2011-11-28Sorsfordítás a palánk alattSzínikritika Maros András Hulladék című darabjának ősbemutatójáról.
2011-11-26A hét fotójaA képen Kiss Attila és Tőkés Nikolett Maros András és Lendvai Zoltán Hulladék című darabjában.
2011-11-22Kortárs darab a BartókbanMaros András Hulladék című darabja, rendező: Lendvai Zoltán.
2011-11-04Dunaújvárosi alkotók és előadók egy színműben, két részbenA Pál utcai fiúk-akik a Bartók téren győzedelmeskedtek a vörös ingesek felett.
2011-10-31Acsu a tibeti rengetegbenBeszámoló a Bartók prózai és tánctagozatának közös mesedarabjáról (Zalán Tibor: Kabule kincse).
2011-10-25Kabule kincse a BartókbanA Bartók Kamaraszínház új bemutatójáról (Zalán Tibor Kabule kincse c. darabja).
2011-10-15A hét fotójaKép a Bartók Kamaraszínház Pál utcai fiúk című előadásából.
2011-10-14Az újvárosi fiúk einstandjaA Bartók Kamaraszínház Pál utcai fiúk előadásának főpróbájáról.
2011-10-12Világhírű ifjúsági darab a BartókbanA Bartók kamaraszínháza új bemutatója október 13-án lesz. A Pál utcai fiúk szereplői, a darab zeneszerzője, tánctanára, díszlettervezője.
2011-10-05Einstand-história a Bartók színpadánA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Molnár Ferenc Pál utcai fiúk előadásával kezdi meg az évadot.
2011-09-14Megtartva megújítani..."Új vezetéssel, némileg átalakított struktúrával vág neki a 2011/2012-es kőszínházi évadnak a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza." Beszámoló a színház sajtótájékoztatójáról.
2011-08-30Remek vendégjátékok, kiváló bemutatók az idei évadban isA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza őszi kínálatából.
2011-08-23Pál utcaiak a BartókbanSzmodics László rendezésében, amatőr színjátszókkal kerül színpadra Molnár Ferenc Pál utcai fiúk darabja.
2011-05-02Ébredések a kádbanBeszámoló a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház új darabjának - Egy nehéz nap éjszakája című - bemutatójáról. Rendező: Énekes István.
2011-03-30FelhőtlenkedésSzínikritika Alfonso Paso: Mennyből a hulla című darabjáról, a Bartók Kamaraszínház előadásában.
2011-02-28Amikor átmos tenger táncA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Tengertánc c. előadásáról.
2011-01-26Hárpiazabolázás felsőfokonSzínikritika a Bartók Kamaraszínház bemutatójáról: Shakespeare: A makrancos hölgy.
2011-01-19Veszedelmes viszony"Smuk Imre rendezésében immár a harmadik Shakespeare-darab vár a színházbarát közönségre szombaton." A darab címe: A makrancos hölgy.
2010-12-06Bolero: film, színház, muzsikaA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház legújabb premierje: Bolero.
2010-11-30Füstös díjátadó utánÚj bemutató a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában: Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Bolero előadása.
2010-10-18Anna tényleg örökSzínikritika a Bartók fiatal művészei által bemutatott Anna című előadásról. Tolsztoj Anna Karenina regényváltoztát Csadi Zoltán rendezte.
2010-10-14Anna tragédiájaA Bartók prózai tagozatának új előadása: Anna. A darab rendezője: Csadi Zoltán (kép).
2010-09-30A boszorka színre lépettEgy tízéves sikerdarabjának - Zöldboszorka - felújított változatának premierjével indult az idei évad a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2010-09-28Boszorkányos kezdet"Egy tavalyi és egy felújított darabbal indul a Bartók 2010/2011-es kőszínházi előadássorozata. A Zöldboszorka tíz év után tér vissza a színpadra."
2010-05-17Miss Daisy, és a sofőrjeSzínikritika a Miss Amerika című darabról, amelyet a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház és vendégművészeinek, és a Miss Amerika Jazz Band zenészeinek közös előadásáról.
2010-05-14Miss Amerika A Bartók TáncszínházbanÉvad végi bemutatóra készül a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház. A Bartók Táncszínház 2010. május 14-én mutatja be Eisemann Mihály és Szilágyi László MISS AMERIKA című zenés játékát Fésűs Nelly és Mikó István főszereplésével.
2010-05-12Szerelmi sokszögekA fővárosi Operettszínház és a Bartók Táncszínház közös előadásában a Miss Amerika zenés vígjáték a Bartók színpadán.
2010-05-12Miss Amerika - az évad utolsó bemutatójaA színházi évad utolsó bemutatójára készül a Bartók Táncszínház. A MIss Amerika című zenés vígjátékot a Budapesti Operettszínház neves előaóival közösen fogják színpadra állítani. A premier május 14-én lesz.
2010-05-06Keresztre leszünk feszítve Interjú Hujber Ferenccel - Rivalda FesztiválMájus 7-e és 18-a között a Rivalda Fesztiválon. A vidéki színházak találkozóján tizenhárom nem fővárosi teátrum legújabb produkcióját láthatja a közönség egy helyen - a Thália Színházban. Hujber Ferencet kérdeztük, aki elmondása szerint színészi pályájának egyik legkeményebb vállalását teljesítette Dunaújvárosban.
2010-04-23Könnyed, ám meglepőÚj, zenés vígjátékot - Miss Amerika címmel- mutat be a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház. Beszélgetés Móri Csabával, a darab koreográfusával.
2010-03-31Figaró házasságaFennállásának történetében elsőként premierrel ünnepelte a színházi világnapot a Bartók Kamaraszínház prózai társulata.
2010-03-30Figaró a BartókbanBeszámoló a Bartók Kamaraszínház új premierjéről: Beaumarchais Figaró házassága, rendezte Smuk Imre.
2010-03-25Világnapi premier"...premierre készül a Bartók Kamaraszínház társulata: Beaumarchais klasszikusát, a Figaró házassága című komédiát mutatják be, Smuk Imre rendezésében." A darabról.
2010-03-03Zsiványtanya - három az egybenPremier volt a Bartókban február 26-án.Zsiványtanya címmel mutatta be legújabb darabját a Bartók Táncszínház társulata.
2010-03-02Úgyis a legkisebb fiú nyer!Beszámoló a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház új, Zsiványtanya című táncos mesejátékuk premier előadásról.
2010-02-27Zsiványok a BartókbanKépaláírás. A Dunaújvárosi Bartók Táncszínház új, Zsiványtanya című tánc-mesejáték bemutatójáról.
2010-01-23A verebek is madarakA Bartók Kamaraszínház új produkciója vendégművészekkel. Tennessee Williams: Az ifjúság édes madara című előadás kritikája.
2010-01-22Az ifjúság édes madara. Premier DunaújvárosbanVendégrendezővel és vendégművészekkel készül új bemutatójára a Bartók Kamaraszínház. Az ifjúság édes madara rosszfiúját Hujber Ferenc, az öregedő filmsztárt Xantus Barbara játssza. A darabot Szurdi Miklós rendezte, zenéjét Döme Zsolt szerezte. Bemutató: január 22-én.
2010-01-16Bemutató: péntekenA Bartók Kamaraszínház társulata vendégművészekkel együtt készül Tennessee Williams: Az ifjúság édes madara című bemutatóra.
2010-01-13Kultúra a 2009-es évbenAz év vendégelőadója: Minden koncert megvívandó csata. (Zorán). Az év gitárosa: Da Capo növendéke. (Csókás Levente). Az év színdarabja: A prózai tagozat jubileuma. (A szolgálólány).
2009-12-02Aranypendelyes ünnepPremierrel ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a Bartók Táncszínház. A Navarrai Margit Heptameronja alapján készült, látványos és pajzán táncjátékot, az Aranypendelyt december 3-tól láthatja a dunaújvárosi közönség.
2009-11-04Kemény színházA Bartók Kamaraszínház új bemutatójáról: O'Neill: Vágy a szilfák alatt.
2009-10-28Vágy a szilfák alatt. Premier a Bartók KamaraszínházbanAz idei évad első bemutatójára készül a Bartók Kamaraszínház prózai tagozata. Eugen O'Neill közismert és sokszor játszott drámája az emberi szenvedélyek és érzelmek legmélyebb rétegeibe vezeti az előadás nézőit.
2009-09-18Évadnyitó CsíkszeredábanA Bartók Kamaraszínház vendégjátékkal kezdi az évadot.
2009-09-15Vendégjáték Csíkszeredán"A Bartók Kamaraszínház és Csíki Játékszín remek kapcsolatának köszönhetően idén ősszel is kölcsönös vendégjárás lesz a két teátrum között."
2009-05-18AranypárosAz április Fejér Megyi Diáknapokon a Bánki és a Széchenyi gimnázium társulata is díjazott lett a színházi kategóriában. A Bartók Kamaraszínházban most újra bemutatták a darabokat. Beszámoló az előadásról, az előadókról.
2009-05-12Álvilági katonákSzínikritika a Szentendrei Teátrum, a Katona József Színház és a Bartók Kamaraszínház közös előadásáról Bernard Shaw: A hős és a csokoládékatona.
2009-05-06"Csak" játék lenne?A Bartók Kamaraszínház új bemutatója: Fazekas Mihály - Schwajda György: Lúdas Matyi. Beszámoló a darabról.
2009-02-20Bocifölde visszavárA Bánki Donát Gimnázium színjátszókörének "Bocik a pácban" című előadásáról.
2009-01-19Csak a húszéveseké!Húsz éve a színpadon a kamaraszínház. Beszámoló a jubileumi premier előadásról (Giambattista Della: A szolgálólány).
2009-01-14Jubileumi premier leszReneszánsz komédiával (Giambattista Della: A szolgálólány) ünnepli húszéves fennállását a színház kamaratársulata. Beszélgetés Smuk Imrével.
2008-12-10Paprikás csapásmérésA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház "Hetet egy csapásra" című mesejátékáról.
2008-12-10A szíveddel láss!Vasárnap volt A szíveddel láss! című musical bemutatója. A produkció Kálnay Adél novellája alapján készült. A darab egyik főszereplője Pálfalvi János, a másik Murányi Márton. A zenét a Fun Company szolgáltatta. A darab előadása egyben jótékonysági est is, adományokat gyűjtenek a Jószolgálati Otthonnak.
2008-10-13Négyszögesítették a körtA Bartók Kamaraszínház új bemutatója: Katajev: A kör négyszögesítése. Színikritika.
2008-10-09Szerelmes, sokszöges...Huszadik évadját kezdi meg a Bartók Kamaraszínház prózai tagozata.
2008-09-02Bevezettek a ligetből - a színházterembeBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza évadnyitó és a Petőfi Művészeti Liget évadzáró, közös programjairól.
2008-05-21Dupla siker CsíkszeredánKét előadással - Svejk, Párizs ege alatt - vendégeskedett a Bartók Kamaraszínház társulata a Csíki Játékszínben. Beszámoló.
2008-01-23Svejk, a derék katonaA Bartók Kamaraszínház premierjéről.
2008-01-21Svejk-Kiss AttilaSzínikritika a Bartók Kamaraszínház új - Jaroslav HaseK: A Svejk című - előadásáról.
2008-01-18Svejk, avagy......hogyan (ne) ússzuk meg a háborút? Összefoglaló a próbákról
2008-01-07Szerep - színészreBeszélgetés Smuk Imrével, a Bartók Kamaraszínház Hasek: Svejk, a derék katona című új bemutatójáról.
2007-12-18A Vasas Birodalom odavágBeszámoló a Vasas Táncegyüttes "Eltüsszentett birodalom" című előadásáról.
2007-12-03Élőzene Párizs ege alattBeszélgetés Mészáros Melindával, aki a "Párizs ege alatt" című zenés darabban harmónikán játszott.
2007-11-28PlazmavilágA Bartók Kamaraszínházban Garaczi László Plazma c. színművét november 24-től tűzte műsorra a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal közösen, Valló Péter rendezésében.
2007-11-26Plazmák és plazholnapokSzínikritika a Vörösmarty Színház és a Bartók színház közös, Garaczi László: Plazma című előadásáról. A darabot Valló Péter rendezte.
2007-11-21Plazmavilág - bemutatóGaraczi László Plazma című színművét mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A darab a Bartók és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös bemutatója. A színdarabról.
2007-11-19Mélyagyarok a színpadonBeszámoló a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Lábtempó című elődásáról.
2007-11-17Lábtempó: hajráA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház új, Lábtempó című bemutatójáról.
2007-11-15Már lábtempóznak!Új bemutatóval jelentkezik a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház. A címe: Lábtempó.
2007-11-12Színház, a javábólA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában,a prózai tagozat négy pályakezdő színésze előadásában bemutatták a Párizs ege alatt című zenés játékot. Színikritika.
2007-11-09A bemutatók hónapjaSajtótájékoztatót tartott a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2007-10-25KözönségsiratóBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház közös előadásáról,a Chioggiai csetepaté premierjéről.
2007-10-05Hany Istók világa képen, festményekenA Hany Istók című előadáshoz kapcsolódóan kiállítás nyílt a Hanságról a Bartók Aula Galériájában.
2007-09-03Nagyszerű évadnyitóBeszámoló a ligetzáró, de egyben a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza évadnyitó programjáról.
2007-08-15Nevettetni, szórakoztatniKözös bemutatóra készül a Bartók Kamaraszínház és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház. Beszélgetés az előkészületekről a rendezővel, Énekes Istvánnal.
2007-06-14Komédiázni készül a Bartók két tagozataBeszélgetés Énekes Istvánnal, aki a Bartók két tagzata részére közös darabot rendez: a Chioggai csetepatét.
2007-06-00Dobozolók a globalizálódó (kis)világbanSzínikritika Örkény István: Tóték - a Pécsi Harmadik Színház és a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös produkciójáról.
2007-05-21Lápvilági történetBemutatták Büki Attila: Hany Istók című zenés mesejátékát. Beszámoló a Bartók Kamaraszínház előadásáról.
2007-05-11Tóték - új bemutatóMájus 14-én mutatják be a Bartók Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház közös előadását a Tóték című Örkény István drámából. Beszélgetés a rendezővel, Vincze Jánossal.
2007-04-25A kisgömbőcDunaújvárosi Bartók Táncszínház bemutatója
2007-04-19A százados a találkozónMegkezdődött a Vidéki Színházak Találkozója, ahol a Bartók Kamaraszínház Miskolczi Miklós: A százados című előadását mutatja be.
2007-04-18Két mese is készülA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza két új mesejátékot mutat be hamarosan. A Dunaújvárosi Bartók Táncszínház előadásában a A kisgömböc című, a Bartók Kamaraszínház társulata pedig Büki Attila: Hany Istók című darabját.