Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

930 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-06-23Tovább a hamleari úton - új premier előtt a BartókA közönség és a kritika is jól fogadta a Gyulai Várszínház és a Bartók-kamaraszínház közös produkcióját, a Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba által jegyzett Shakespeare-átiratot: a Hamleart. Most itt a folytatás, a Vízkereszti Gritti farsangi atrocitása hasonló színházi élményt kínál.
2022-04-25Két táncjáték egy estéreKét izgalmas, aktuális és fontos kérdéseket boncolgató táncjáték debütált április 22-én, pénteken este a Bartók Kamaraszínház Böröcz György Stúdiótermében. A Lábnyom öko-táncelőadás a modern tánc formanyelvét ötvözi a harcművészet elemeivel, így jelenítve meg az ember és a természet, valamint az egyes emberek között feszülő ellentéteket. A Liselotte és a május című előadás pedig Pozsgai Zsolt drámaíró nagy sikerű tragikomédiájának táncszínházi ősbemutatója, amely egy különös, szinte krimibe illő párkeresés szövevényes úját mutatja be.
2022-03-28Megfejteni a női lelket - a reménytelen küldetésBorítékolható, hogy sokak kedvence lesz a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza friss, a március 25-én, pénteken este debütált zenés darabja, a Hja, kérem, a nő az nő, amely kiváló alkotók segítségével keresi-kutatja a választ az örök talányra: pontosan mi alapján is működhet a női lélek, és egyáltalán, a férfiember számára valaha is megfejthető-e e talány?
2022-02-15Tabunak számít még a tabu? Ma is tabutéma a tabu?A Bartók Kamaraszínház február 12-én, szombaton este tűzte műsorára A tavasz ébredése című drámát a stúdiószínpadon. Az előadást követően drámapedagógiai feldolgozó beszélgetést tartott Rábavölgyi Tamás a közönség – előadás után is maradó – tagjaival.
2021-12-07Amikor a gyerek felnőneBeszámoló a Bartók Kamaraszínház új bemutatójának, A tavasz ébredése című előadás első olvasópróbájáról.
2021-11-30Tanulságos erdei kalandA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza friss gyermekelőadása a múlt héten debütált. A Csipike és Kukucsi című mesejáték a neves erdélyi író, Fodor Sándor mára klasszikussá vált – azonos című – regényét dolgozza fel
2021-10-26Tánc, dal és fesztiválA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza tánctagozatának új bemutatója, a múlt század ’60-as és ’70-es éveinek táncdalfesztiváljait felidéző előadása, a "Nem leszek a játékszered".
2021-10-19Csipike és Kukucsi (képaláírás)A Bartók Fodor Sándor Csipike és Kukucsi című kötetéből készít kalandos fizikai színházi mesejátékot gyerekeknek. Az olvasópróbát tegnap délelőtt tartották a Bartókban. (teljes szöveg)
2021-10-15Örök érvényű, szórakoztató, és bájosan komikus: végre bemutatták az illatszertárt!Bemutatta a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház társulata az Illatszertár című komédiát 2021. október 8-án.
2021-10-06János vitéz, ezúttal tánclépésekben"Ordas Istvánt nem kell bemutatnunk városunkban. Műértő műgyűjtő, mecénás, ingatlanszakértő és még sorolhatnánk. A kultúra értője, egyfajta nagykövete és kiváló íróember is. A János vitéz előadásáról papírra vetett kitűnő sorait itt olvashatják."
2021-09-24Dunaújvárosban is bemutatkozott a Hamlear, a dán királyfiból lett brit király című komédiaA dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában mutatták be a Hamlear, a dán királyfiból lett brit király című előadást 2021. szeptember 21-én, este 19 órától.
2021-09-23A közösség elismerése"Györei Zsolt – Schlachtovszky Csaba szerzőpáros által újragondolt, újragyúrt klasszikus alapművek (Hamlet, Lear király, Bánk bán) egy remek tempóval működő kortárs paródiába hajló szomorújátékká érnek össze a Bartók kamaraszínház és Gyulai Várszínház közös produkciójában. A Hamlear, a dán királyfiból lett brit király a magyar dráma napján debütált a Bartók nagytermében. Mi történik, ha egy asztalhoz ültetik Shakespeare-t, Katonát, Monty Python csapatát és Tarantinót… "
2021-09-22Hamlear-bemutató a magyar dráma napján (képaláírás)A magyar dráma napján, kedden este debütált a Bartók színházban a helyi teátrum és a Gyula Várszínház közös produkciója, a Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba alkotók által jegyzett, Őze Áron igazgató által színpadra vitt Hamlear. (nem teljes szöveg)
2021-09-10Bemutatták A kis herceg című előadást a Bartók KamaraszínházbanSipos Imre rendezésében mutatta a Bartók Kamaraszínház társulata A kis herceg című adaptációt a közelmúltban. Mudi Bese Botond (A kis herceg), Jegercsik Csaba (pilóta/bolygólakók), Kovács Vanda (virág/róka) és Gasparik Gábor (kígyó/róka)
2021-09-06Premier gyémánttalA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza első új bemutatóján, Antoine de Saint-Exupéry klasszikus műve, A kis herceg színpadi változatát mutatták be szeptember 4-én. A premier díszvendége Nagyvenyim polgármestere, Vargáné Kaiser Katalin volt, aki különleges elismeréssel lepte meg a bemutató alkotóit, gyémánttal díszített ezüst ékszert kaptak.
2021-09-02A kis hercegnek tapsolhatnakA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza első új bemutatóján, Antoine de Saint-Exupéry klasszikus műve, A kis herceg színpadi változatának tapsolhat szeptember 4-én a közönség Sipos Imre rendezésében.
2021-08-24Elismerést kapott a kiváló rendezésért (kishír)Gyula Város Önkormányzata által alapított Havasi István-díjat kapta Őze Áron rendező, a Győrei Zsolt–Schalachtovszky Csaba Hamlear című darabjának eredeti és kiemelkedő színvonalú megrendezéséért.
2021-07-23Hajnal János a Bartókban próbálÚj szereplő ugrik be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Györfi Csaba rendezte Jónás könyve című fizikai színházi előadásába. A Nagylókról származó Hajnal János már gyakran járt a Bartókban, de színpadon most fog először állni. Forgatási szünetben értük utol, de nem árulhatta el, min dolgozik éppen. Beszélgetés a színésszel.
2021-07-13Hamlet, Lear király és Bánk bán Gyulán. Hamlet atyjának szelleme jelent meg a gyulai vár falai közöttA Gyulai Várszínházban mutatta be a hónap elején a Bartók Kamaraszínház társulata Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba: Hamlear, a dán királyfiból lett brit király című előadását, műfaját tekintve: Szomorújáték épp öt felvonásban, William Shakespeare pompás nyomdokán. Csadi Zoltán művészeti igazgatót kérdeztük.
2021-06-18Már augusztusban elkezdődik az új évad a színházban. Előrehozott évadnyitó a Bartókban - már augusztustól él a színházBár a Bartók Kamaraszínház tényleges újranyitása még várat magára, a dunaújvárosiak addig sem maradnak színházi élmény nélkül. A társulat több produkciót is folyamatosan színre vitt és visz a 2021-es nyári szabadtéri előadások helyszínein, ráadásul már augusztusban elkezdi a jövő évadot. Nyilatkozik Őze Áron, a színház igazgatója.
2021-05-21Féktelen komédiára készül a Bartók Kamaraszínház csapata. Nyári fesztivál csúcsdísze lesz a „Hamlear”: túl az olvasópróbánÚj bemutató olvasópróbájával folytatódott a munka a Bartók Kamaraszínházban: a Hamlear, a dán királyfiból lett brit király című komédia bemutatója többek között Nagy Ervinnel és Koltai Róberttel kerül majd színpadra.
2021-04-30László Miklós Illatszertár című darabját viszik a színpadraA Bartók Kamaraszínház László Miklós: Illatszertár című darabját viszi majd színpadra, Szűcs Gábor rendezésében. A finom humorral megfűszerezett mű külföldön is ismertté vált, 1963-ban musical és készült belőle. Már tartanak a próbák
2021-04-19Lenyűgöző látványelemekkel jön a kis herceg magányosságaSikergyanús előadás házi főpróbája zajlott a múlt héten a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében. Sipos Imre rendezésében Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művének színpadi adaptációját hozták létre, meglehetősen látványos formában.
2021-02-12Táncdalokkal készülnek az újranyitásraNem leszek a játékszered címmel idézi fel az 1960-as évek magyar mindennapjait a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház társulata – az újranyitást követő reménybeli első új produkció főpróbáját 2021. február 4-én tartották
2021-01-22Bartók: "Nem leszek a játékszered!"Olvasópróbát tartott a Bartók Kamaraszínház a "Nem leszek a játékszered!" című előadás kapcsán. A darab a 60-as, 70-es évek slágereit dolgozza fel és a Bartók Táncszínház is bekapcsolódik a munkába. A darabot Csadi Zoltán rendezi
2021-01-15Cipollaa neten keresztül varázsolja el Mariót és a nézőketThomas Mann klasszikusát, a Mario és a varázsló című művet vitte színre a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház társulata
2020-11-30Szerdátl színház a nappaliban. Színházi előadás a nappaliban, mindjárt premierrel kezdenekNem mi megyünk maszkban színházba, hanem a színház jön a nappaliba, így a párunkkal, vagy a családunkkal együtt otthon élvezhetjük a színházi élményt. Szerdán steramszínházi premier! Ilyen még nem volt.
2020-11-27Mégis bemutatják a darabotA szokottnál több, 13 bemutatót tervezett erre az évadra a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. A járványhelyzet azonban közbeszólt.
2020-11-20Ma is érvényes az üzenetA Mario és a varázsló című előadás olvasópróbáját tartották a Bartók Kamaraszínházban
2020-11-12Nem kell teljesen lemondani a balladaélményről a BartókbanA héten ülhettünk volna be a Bartók nézőterére Kiss Csaba Világtalanok című drámájának bemutatóján.
2020-11-07Szomorú, keservesA jövő héten mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza stúdiótermében Kiss Csaba: Világtalanok című balladáját Smuk Imre rendezésében. A színház egykori művészeti igazgatója ragaszkodott a régi szereplőgárdához.
2020-10-09Milliomosra várva. Kanadai milliomosra várvaOktóber 9-én,ma este ismét egy új produkciót láthat a Bartók nagytermében a bemutató közönsége. A Dollárpapa címet és a pénz komédiája alcímet viselő előadás a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, az egri Gárdonyi Géza Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház közös produkciója.
2020-10-02"Hamvaimból" - új bemutató a BartókbanMonodráma bemutatójával folytatódott a Város Évada a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban. Szentesi Éva Hamvaimból című könyvének színpadi adaptációját láthatta a közönség Tőkés Nikoletta előadásában
2020-09-30Fiatal a halálhoz. "Túl fiatal vagyok a halálhoz! És tudom: ezt én rontottam el!"Szeptember 30-án este vagy százan összegyűlnek a Bartók kamaratermében, hogy megnézzék, meghallgassák Tőkés Nikoletta önálló estjét, egy monodrámát Szentesi Éva azonos című könyvéből: Hamvaimból. Kemény egy óra vár rájuk, de minden nőnek kötelezővé tenném. A könyvben 167 oldal, a nézőtéren bő egy óra tabudöntögető, zsigerig hatoló őszinteség.
2020-09-26Ősbemutató a BartókbanA „közép-európai Monte Cristo”, Sándor Mátyás története elevenedik meg három fiatal szerző Mikó Csaba író, Szemenyei János zeneszerző és Závada Péter költő tollából, Vári Bertalan táncosai és a Bartók színészeinek tolmácsolásában, Léner András rendezésében. A kortárs musical ősbemutatóját szeptember 25-én, pénteken este tartották a Bartók Kamaraszínházban.
2020-09-17Nagyszabású ősbemutatóra készülnek a Bartók színpadánSzínháztörténeti eseményre készül a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Jules Verne Sándor Mátyás című regénye alapján bemutatják a Sándor Mátyás című musicalt. Az ősbemutatót Léner András rendezésében láthatja a közönség. A kulcsjelenetekből egy ízelítőt már kínáltak a Bartók Liget programjában nyáron, és az előbemutatón is túl vannak a balatonboglári Kultkikötőben, de most érkezett el a pillanat, hogy a dunaújvárosi közönség is láthassa szeptember 25-étől.
2020-09-14Tizenkét bemutatót terveznek. A kis hercegtől a Mario és a varászlóig - tágas a repertoárA pandémiás helyzet a színházi évadot is kicsit átszabta, a kiesést igyekeznek pótolni, hiszen szeptember első hétvégéjén már meg is volt a szezon első bemutatója, ami nagyjából egy hónappal korábban történt meg, mint az megszokott. A folytatás sem lesz visszafogott, hiszen nem kevesebb, mint tizenkét bemutatót terveznek.
2020-09-05Dicsteljes eposz, törhetetlen vértanúk legendájaBabits Mihály azonos című elbeszélő költeménye, valamint versek és vendégszövegek felhasználásával mutatja be szeptember 5-én este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a Jónás könyve című fizikai színházi előadását.
2020-08-14A Város Évada. Bartók: születésnapi ajándék a városnakÉvadot hirdetett Őze Áron. A Bartók Kamaraszínház igazgatója sajtótájékoztatón számolt be az új 2020/2021-es idény kínálatáról, amely Dunaújváros alapításának 70. évfordulójához kapcsolódik. Több ajándékkal is kedveskedik az intézmény.
2020-08-04Parádés alkotógárdával kerül a Bartók színpadára a János vitézAz év nagy dobására készülnek a Bartókban, ugyanis színpadra állítják a Varidance és a Bartók Táncszínház közös bemutatójaként Kacsóh Pongrác–Heltai Jenő–Bakonyi Károly–Szirtes Edina–Rackák: János vitéz című élőzenés tánckölteményét két felvonásban. A produkció nagyságrendjét jól mutatja, hogy a novemberi premier előkészületei már elkezdődtek.
2020-07-17"A modern társadalmak is szigorú keretrendszert szabnak"A közelmúltban debütált Dunaújvárosban a Bartók színpadán Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című darabja. A kortárs magyar irodalom meghatározó szereplőjével még a premier előtt beszélgettünk.
2020-07-03Nyári színház varázsol el a Petőfi ligetbenHárom előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a 2020. nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum.
2020-06-26Utánképzés mindenkinekA kényszerszünet utáni első előadást láthatták a Bartók Kamaraszínház nézői 2020. június 22-én: Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című, fanyar humorral átszőtt, szatirikus darabját vitte színpadra a dunaújvárosi teátrum.
2020-06-26Ősbemutató a BartókbanA vírushelyzet utáni első bemutatót tartotta a közelmúltban a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház. Háy János: Utánképzés ittas vezetőknek című darabját vitték színre
2020-06-01Próbaidőszak. Folytatják a próbákat2020. május 25-től folytatódik a próbaidőszak a Bartók Kamaraszínházban, ahol is az Utánképzés ittas vezetőknek című előadás próbái zajlanak
2020-06-00Sándor Mátyással a színházA járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával újraindultak a próbák a Bartók Kamaraszínházban is. Elsőként Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című darabját kezdik el próbálni, majd következik a Sándor Mátyás című zenés-táncos darab.
2020-03-13Olvasópróba11 színész részvételével készül az újabb előadás a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A Háy János: Utánképzés ittas vezetőknek című keserű komédia olvasópróbáját 2020. március 9-én tartották a művészek
2020-03-10Utánképzés indult "ittas vezetőknek" A Bartók színházban képzés kezdődött „ittas vezetőknek”Sipos Imre irányításával új bemutató előkészületei kezdődtek meg tegnap (2020.03.09.) délelőtt a Bartókban. Kortárs szerző, Háy János: Utánképzés ittas vezetőknek című keserű komédiáját állítják színpadra. A szöveggel való első találkozáskor jelen volt az író is.
2020-02-28Könyvek könyve a BartókbanA dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban ismét túl vannak egy próbaidőszakon, a Táncszínházzal a főszerepben. Vári Bertalan művészeti vezető rendezésében a Biblia ószövetségi részletei elevenednek meg.
2020-02-27Bibliai jelenetek táncnyelven (képaláírás)A (dunaújvárosi) Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza következő, pénteki bemutatója egyben tisztelgés is a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Bartók Táncszínház előtt. Az "... és ideje a táncnak" - jelenetek az Ószövetségből (Mózes) címet viselő táncjáték a Könyvek Könyvének jól ismert ószövetségi részleteit eleveníti meg a tradicionális és a modern táncstílusok ötvözésével. (teljes szöveg)
2020-02-07Újabb próbaidőszak2020. február 4-én olvasópróbát tartottak a Bartók Kamaraszínházban. Babits Jónás könyve című művét dolgozzák fel
2020-02-05Az ember, a művész gyötrődéseAlig egy hónap múlva, március 6-án mutatja be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Babits Mihály Jónás könyve című, négy részből álló elbeszélő költeményét.
2020-02-04A Palánk utcai krimiA Mosoly évadának keretében január 31-én, pénteken mutatkozott be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új zenés darabja, a Nógrádi Gábor regényéből készült Gyerekrablás a Palánk utcában című ifjúsági krimi.
2020-01-31Elnémulás a Bartókban: töretlen siker2019. október végén mutatták be a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban Őze Áron rendezésében az Elnémulás című darabot
2020-01-24Töretlen sikerrel táncoljákA dunaújvárosi Bartók Színház táncjátéka, az Aliz Csodaországban, még 2019. májusban debütált Dunaveczki Éva rendezésében. Az akkori teltházas premier után a mai napig (2020. január) töretlen a darab sikere
2020-01-22Utcai gyerekrablás a kultúra napjára (képaláírás)Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza már január 21-én ennek jegyében tartott nyílt próbát az emeleti stúdióteremben, ahol betekintést nyerhettek az érdeklődők a jövő héten bemutatandó Nógrádi Gábor – Janik László – Varga Bálint: Gyerekrablás a Palánk utcában című zenés nyomozásának próbafolyamatába.
2020-01-17Twist Olivér minden formában hódítA musical elsöprő sikere után lemezbemutatót rendeztek a Bartókban.
2019-12-24Mennyből az angyalKarácsony az év talán legjobban várt ünnepe. Ilyenkor a lelkünket ünneplőbe öltöztetjük, elcsendesedünk, hogy megéljük a meghitt pillanatokat családunk, szeretteink körében. Polgár Lilla, a Bartók Kamaraszínház színművésze, Márai Sándor – Mennyből az angyal című versét választotta, a vershez fűződő viszonyáról és az ünnepekről beszélgettem vele.
2019-12-20Az első lépések a Palánk utcában: belevágtak a közös munkábaA Gyermekrablás a Palánk utcában című előadás olvasópróbáját tartották a Bartók Kamaraszínházban.
2019-12-17Az új bemutató: Gyerekrablás a Palánk utcábanAz elmúlt héten megtartották a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legújabb bemutatójának, Nógrádi Gábor – Janik László – Varga Bálint: Gyerekrablás a Palánk utcában zenés nyomozásának olvasópróbáját.
2019-12-13"Banda csomagol, menni Portugál" Fájóan igaz, keserédes helyzetjelentés a "végekről"A Portugál című darabról.
2019-12-06Portugál a Bartókban. Bodor Böbe második helyi rendezését láthatjákÚj darabra készül a Bartók Kamaraszínház.Bodort Böbe rendezésében Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját állítja színpadra a Bartók társulata.
2019-12-00Repertoárban a PortugálEgressy Zoltán Portugál című darabját Bodor Böbe rendezésében állítják színpadra a Bartók Kamaraszínházban.
2019-11-08Jön a Portugál a BartókbaÚjabb darab próbáit kezdték meg a színházban. Egressy Zoltán Portugál c. tragikomédiáját Bodor Böbe rendezi.
2019-11-05Érkezik a Portugál a Bartókba. Decemberben jön a PortugálSzinte borítékolható a siker a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza december 13-i bemutatóján.
2019-11-02Amikor elnémul örökre egy nyelvA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza stúdiótermében Őze Áron rendezésében nagy sikerrel mutatták be a héten az Elnémulás című drámát.
2019-10-31Elnémulás a Bartókban. A premiert szerda este, lapzártánk után tartjákNyár óta készül, most kerül bemutatásra a Bartókban a stúdióterem legújabb előadása az Elnémulás c. dráma.
2019-10-29Amikor egy asszony imádkozikJelentős, fontos, fájón aktuális bemutatóra készülnek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kamaratermében. Hubay Miklós Elnémulás című drámáját Őze Áron állítja színpadra.
2019-10-26Az Illés zenekar előtt tisztelegnek. Az Illés-zenekar előtt tiszteleg a Bartók legújabb bemutatójaAz Illés-zenekar 20 slágere hangzik fel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza október 27-i, vasárnapi Tied a világ! című bemutatójában.
2019-10-25Dunaújvárosból a világhír felé. Komoly nemzetközi sikereket ért el a Ványa bácsi című előadásSorra zsebeli be az elismeréseket a nemzetközi porondon a Ványa bácsi című darab. A Bartók színház és a Váci Dunakanyar Színház a közös produkcióval most világkörüli turnéra készül.
2019-10-18Színpadon az IllésMusical bemutatóra készülnek a Bartók színházban. A darabnak az Illés dalai lesznek a főszereplői.
2019-10-07Komoly túljelentkezésA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nyílt meghallgatást hirdetett a Gyerekrablás a Palánk utcában című új produkciójához 7–18 éves korú gyerekek számára.
2019-10-00RáJátszik: ismét telt házas előadás voltA Rácalmási Játékszín Kör amatőr színjátszói Csiky Gerely: Az ingyenélők című darabját mutatták be 2019. őszén a rácalmási művelődési házban
2019-09-27A kozmosz trilógia befejező része. Premierrel nyitott a Bartók stúdióterme isSzerdán újabb premierrel készült a Bartók színház, ezúttal egy zenés mesejátékkal, mely a kozmosz trilógia befejező része.
2019-09-24Feledhetetlen vígjáték a Bartók színpadánTúl van az évad első bemutatóján a Bartók Kamaraszínház. Georges Feydeau Bolha a fülbe című bohozatát szeptember 23-án mutatták be.
2019-09-20Sikerdarabbal kezdenekHétfőn lesz a Bolha a fülben című előadás premierje a Bartókban.
2019-09-06Kezdődik a Mosoly ÉvadaTízennégy bemutatót tervez a Bartók az új színházi évadban.
2019-08-23Munkában a Bartók társulataElkezdték a Makrokozmosz című darab próbáit a színházban.
2019-06-14Pécsen a BartókA 19. Pécsi Országos Színházi Találkozón a versenybe jutott előadások között van a Bartók Kamaraszínház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkciója, a Ványa bácsi.
2019-05-30Júliusban mutatják be a LiliomotElkezdődtek a Liliom című darab olvasópróbái a Bartók Kamaraszínházban.
2019-05-17Évával CsodaországbanA Bartók Kamaraszínház táncosainak legújabb előadása az Aliz Csodaországban c. mesejáték bemutatója május 17-én lesz.
2019-05-10Az eddigi legötletesebb előadásÓriási sikert aratott a Hajmeresztők című krimi bemutatója a Bartók Kamaraszínházban.
2019-05-04Ön döntheti el, ki lesz a gyilkosEgy előadás, amelyet minden bizonnyal többször is érdemes lesz megnézni! Ezzel a hangzatos mondattal hirdeti május 3-i bemutatóját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2019-05-02Hajmeresztő előadással készül a BartókMájus 3-án debütál a Hajmeresztő krimi című darab a Bartókban.
2019-05-00Rosti és Indiana JonesIsmertető a Bartók Kamaraszínházban, 2019. március 15-én előadott Rosti Pál - A meg nem írt memoár című felolvasószínházi darabról, amely Pálinkás Bertalan és Őze Áron jóvoltából láthatott a nagyérdemű.
2019-05-00A Tánccirkuszon voltunkA rácalmási Cimborák 2019 áprilisában a Tánccirkusz című, zenés-táncos darabot nézték meg a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban
2019-04-05Vendetta készül a Bartókban. Ezúttal egy dráma próbái kezdődtek meg a színházbanA történetet Marton Mária írta.
2019-04-00Aki véletlenül lett Twist OlivérBeszélgetés Mudi Bese Botonddal, a Bartók Kamaraszínházban játszott Twist Olivér című darab főszereplőjével.
2019-03-29Együtt és egymás ellenSikerrel mutatták be a Társak című darabot a Bartókban.
2019-03-29Mindenki gyanús a Bartókban. A Hajmeresztő című krimi próbáit is megkezdtékRendhagyó krimi készül a Bartók színházban. A darab második felét a nézők rendezhetik majd.
2019-03-27Vendetta: vérbosszú, gyűlöletEgy újabb májusi bemutató próbái kezdődtek meg március 26-án a Bartók kamaraszínházban. Kortárs szerző, Marton Mária tollát dicséri a Vendetta című dráma.
2019-03-26Gyilkosság megoldására készülnek a BartókbanIzgalmas bemutató előkészületei kezdődtek meg március 25-én délelőtt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Paul Pörtner Hajmeresztő című krimijét mutatja be a Bartók társulata május 3-án, Sipos Imre rendezésében.
2019-03-22Újabb díjnyertes darab készülőben? A Társak című előadás premierje lesz pénteken este a Bartók stúdiótermébenAugust Strindberg darabját állítják színpadra Sipos Imre rendezézsében.
2019-03-16Bejött a nézőknek a cirkuszolás.Sikeresen mutatták be a Bartók színházban a Táncszínház című produkciót.
2019-03-16Rosti Pál, ahogy korábban sosem ismertükÜnnepi előadással készült a Bartók március 15-re. Rosti - a meg nem írt memoár című darab, amely Rosti Pál kalandos életttörténetét mutatja be.
2019-03-08Megéri befizetni a TánccirkuszbaPénteken tartják a Bartók színház legújabb előadásának bemutatóját.
2019-02-15A férfi a nőt akarja, a nő a férfitA Társak című darab olvasópróbáját tartották a Bartók Kamaraszínházban
2019-02-08Premier: kiváló darab a színház társulatától. A darab szinte kiáltott a kiváló színrevitelért. S lőn belőle csoda!Igazi nagy, merész vállalás volt Csadi Zoltántól, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatóhelyettesétől, hogy belevágott Charles Dickens regénye nyomán, Bálint György 1934-ben A Twist-gyerek kalandjai címen megjelent fordítását felhasználva megírni a Twist Olivér című musical szövegkönyvét Balassa Eszter dramaturg segítségével, majd meg is rendezze az előadást.
2019-02-08Bocsánat, uram, kérek még! A Twist Olivér lenyügözte a közönséget a premieren a BartókbanLezajlott a Bartók Twist Olivér című előadásnak a premierje a múlt pénteken.
2019-02-01Csodás történet az emberségrőlFebruár 1-jén este láthatja először a nagyközönség a Bartók kamaraszínház új bemutatójának premierjét. A helyi teátrum társulata ezúttal Charles Dickens Twist Olivér című regényét vitte színpadra. A darabot az intézmény igazgatóhelyettese, Csadi Zoltán rendezte.
2019-02-01Ilyen még nem volt Magyarországon. A Twist Oliver a tavaszi évad legnagyobb sikerének igérkezik a bartók KamaraszínházbanA héten befejeződnek a Bartók színház legújabb előadásának próbái.
2019-02-00Csadi Zoltán rendező ajánlja: Twist Olivér a BartókbanCsadi Zoltán színművész, rendező írása az általa rendezett Twist Olivér című musicalról. A darab ősbemutatója 2019. február 1-jén lesz.
2019-01-24Nem végleges a búcsúDunaújvárosban ugyan utolsó alkalommal láthatták a nézők a Rák Jóska, dán királyfi című darabot, de országszerte fesztiválokon még bemutatják Háy János művéből készült előadást.
2019-01-03Twist Oliwér története a színpadon. Az emberek alapvetően jók, de néha nincs más választásuk...Folytatják a hagyományt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, amit a Valahol Európábannal elkezdtek. A készülő Twist Olivér musical is családi előadás lesz.
2019-01-00A Tied a világ felrázta Dunaújváros közönségétA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Szente Vajk rendezésében, Feke Pál állította színpadra a Tied a világ című musicalt, amely az Illés zenekar előtt tiszteleg.
2018-12-20Színpadra állítják a Twist OlivértMegkezdődtek a Bartók Kamaraszínház új bemutatójának, Dickens Twist Olivérjének az olvasópróbái. A darabot Csadi Zoltán rendezi
2018-12-14Twist Oliver a színpadon. Küszöbön az újabb közönségsiker a BartókbanMegkezdődtek a Twist Oliver olvasópróbái, amiben helyi gyerekszereplők alakítják majd a főbb szerepeket.
2018-12-13Tamási Áron örökségeTamási Áron: Jégtörő Mátyás című művét vitte színre a Bartók Kamaraszínház. Ősbemutató: 2018. december 7-én.
2018-12-07Nagy dobásra készülnek a Bartókban. A Jégtörő Mátyás című darabot Magyarországon először Dunaújvárosban mutatják beDecember 7-én bemutató. A darabról.
2018-12-00Őze Áron ajánlja: Jégtörő MátyásŐze Áron, a Bartók Kamaraszínház igazgatója ajánlja az intézmény saját darabját, a Jégtörő Mátyást. Rövid ismertető a 2019-es tavaszi bemutatókról.
2018-11-22Ki nem mondott szavakA Váci Dunakanyar Színházban már november 16-án megvolt a sikeres bemutató, a dunaújvárosi közönség pedig november 21-én este láthatta először Anton Pavlovics Csehov orosz író, drámaíró nagyszerű színművét, a Ványa bácsit a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében, ugyanis az előadás a két teátrum közös produkciójaként jött létre.
2018-11-09A modern Antigoné bejött a nézőknek. Az évad második premierjét is siker koronázta a BartókbanA Családi Évad második bemutatójáról az Antigonéról.
2018-11-03Antigoné-történet újragondolva. A zsarnokság nem ismer kegyelmetNovember 2-án este premierre készülnek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Szemán Béla rendezésében mutatják be Szophoklész Antigoné című drámájának Lőkös Ildikó-féle átiratát Az Antigoné történet címmel, „Játék az élettel egy részben” műfaji meghatározással.
2018-11-02Antigoné a romkocsmában. Az ember és az istenek törvényeiElkészült a klasszikus Antigoné modern feldolgozása a Bartók színházban
2018-11-02Az ember és az istenek törvényei. Antigoné történetét viszik színre a Bartók Kamaraszínházban Szemán Béla rendezésébenElkészült a klasszikus Antigoné modern feldolgozása a Bartók színházban a szombati bemutatóra.
2018-11-00Antigoné és a romkocsmaBeszélgetés Szemán Bélával, az Antigoné rendezőjével. A darabot a 2018/2019-es évadban láthatják az érdeklődők a Bartók Kamaraszínházban.
2018-10-19ŐsbemutatóIdén (2018) sem maradunk ősbemutató nélkül. A tavalyi Lúzer Rádió, Budapest! után ezúttal Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényének készül el a legelső színpadi adaptációja Őze Áron rendezésében a Bartók színházban.
2018-10-05Az első premier. Sikeres gyerekelőadással indult az évadA Bartók színház idei első előadása nemcsak, hogy hozza szellemi elődjének, a Mikrokozmosznak a színvonalát, hanem egy igen színes és érdekes évadot vetít előre
2018-09-26Hófehér falak közötti témákról, gyerekeknek. Hófehér falak közötti témákAz utolsó simításokat végzik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza munkatársai a Család évada első kamaratermi bemutatóján.
2018-08-31Dr. Kozmosz szeptember végétől rendel. Elkezdődtek az évad első előadásának olvasópróbái a Bartók KamaraszínházbanElkezdődtek a Bartók Kamaraszínház első bemutatójának, a Dr. Kozmosznak az olvasópróbái. Rendező Csadi Zoltán
2018-08-00Oliver lesz az új musicalBeszélgetés Őze Áronnal, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatójával a 2018/19-es színházi évad programjáról.
2018-06-22Gyulára is elviszik a Rák Jóskát. Shakespeare Fesztivál a várszínházbanA Bartók színház társulata is fellép az idei Shakespeare Fesztiválon, Gyulán július 9-15. között.
2018-06-15A Bartóké a legjobb plakát. A Magyar Teátrumi Társaság elismeréseÁtadták a Magyar Teátrumi Társaság Színházat vegyenek! elnevezésű díjait a POSZT múlt heti megnyitóján, a színház-marketing-konferencián.
2018-05-25Nincs benne szemérmeskedés. Frida Kahko életével zérja z évadot a Bartók színházIgazi vad szerelmi történetet mutatott be a Bartók szombaton.
2018-05-22Szerelmek, fájdalom, ecset, illetve vászonIsmét új bemutatóval jelentkezett a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza május 19-én, szombaton este. Ezúttal a kamarateremben Frida Kahlo mexikói festőművész hányattatott sorsát állították színpadra Bodor Böbe rendezésében.
2018-05-11Lúzer Rádió, Budapest!Sikerrel mutatták be a Bartók új darabját.
2018-05-04Halló Dunaújváros, halló Budapest!A dunaújvárosi Bartók színházban készült el elsőként színpadi változat Böszörményi Gyula nagysikerű ifjúsági regénysorozatából, így elsőként nálunk láthatjuk megelevenedni a Kukec család történetét. A bemutató május 4-én lesz.
2018-05-04Lúzer Rádió, Budapest! Ősbemutatóval készül a Bartók kamaraszínházBöszörményi Gyula nagysikerű ifjúsági regénysorozatából elsőként a Bartók színházban készült el színpadi változat.
2018-05-03Rák Jóska Szegeden szerepelA Szegedi Nemzeti Színházban is bemutatják a Bartók Kamaraszínház Rák Jóska, dán királyfi című előadását.
2018-04-13Pécsre megy a Toldi. Családi színházi fesztiválTizennégy társulat tizenkilenc előadásával várja a közönséget a hatodik Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 26. és június 3. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.
2018-04-13Frida és Rivera szerelme a Bartókban. Szenvedélyes életigenlés egy részbenA Bartók színház az idei évad utolsó bemutatójára készül, megkezdődtek a Frida olvasópróbái.
2018-03-29Ősbemutatóval zárja az évadot a Bartók. Lúzer Rádió, Budapest!Az évad utolsó színháztermi bemutatójára készülnek a Bartókban.A nagy sikerű ifjúsági regénysorozat első színpadi adaptációjára kerül sor városunkban.
2018-03-24Színpadon a Toldi (képaláírás)Sipos Imre rendezésében március 23-án este debütált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új bemutatója, a Toldi című musical. Arany János dallamos sorait Szarka Gyula, a Ghymes együttes egyik alapítója zenésítette meg, így készítve el a mű 21. századi, ugyanakkor a kulturális hagyományokra épülő musicalváltozatát. A testvérharcról, ármányról, tisztességről, becsületről, tisztaszívű szeretetről és bátorságról szóló történetet a dunaújvárosi Bartók kamaraszínház táncegyüttesével kiegészülő előadás teszi új élménnyé, Vári Bertalan koreográfiájában. (teljes szöveg)
2018-03-23Megszólalt a lélekharangVégletekig feszült, rendkívül emberi és fordulatos darabot láthattak a nézők a Bartók színház stúdiótermében, a Lélekharang premierjén.
2018-03-23Repül a ghymesi kő, ki tudja hol áll meg.Arany János Toldiját viszik színpadra a Bartókban
2018-03-17A lélek harangja megszólal (képaláírás)A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzte műsorára Páskándi Géza: Lélekharang című drámáját. A mű a Ferenc József császár elleni sikertelen merényletet tárgyalja, amit Libényi János magyar szabósegéd követett el 1853. február 18-án Bécsben. A bemutatót március 16-án tartották. (teljes szöveg)
2018-03-16Lélekharang kondul a stúdióteremben. Izgalmas, fordulatos darab a szabadságharc emlékéreMárcius 16-án mutatja be a Bartók színház Páskándi Géza: Lélekharang című darabját, Léner András rendezésében.
2018-03-00Arany János - Szarka Gyula: ToldiIsmertető a Bartók Kamaraszínház Arany János Toldijából készített musicaléről. Rendező: Sipos Imre.
2018-02-23Színpadra viszik a TolditA Bartók Kamaraszínház Sipos Imre rendezésében színpadra állítja a Toldit. Bemutató március 31-én.
2018-02-20Toldi dalra fakad a Bartókban. Dalra fakad Toldi március végén a Bartók színpadánEgy sajátos műfajú bemutató olvasópróbára gyűltek össze február 19-én délelőtt a Bartók kamaraszínház alkotói. Március végén Toldi Miklós dalra fakad egy, a videojátékok világát idéző térben a nagyszínpadon.
2018-02-09Valóságos siker a mesebeli ÜvegcipőAz Üvegcipő című darab múlt pénteki premierje hatalmas sikert hozott telt ház előtt a Bartók Kamaraszínházban.
2018-02-09Elégtételt akar a fiatal merénylő. Őze Áron és Havasi Péter a LélekharangbanA Bartók Kamaraszínház az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzi műsorra Páskándi Géza művét.
2018-02-08Az üvegcipő is feltűnik a BartókbanMolnár Ferenc: Az üvegcipő című darabjáról.
2018-02-07Lélekharang - egy sikertelen merénylet. A Lélekharang előadás nem egy történelmi panoptikumA Bartók Kamaraszínház az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzi műsorra Páskándi Géza Lélekharang című drámáját.
2018-02-03Molnár Ferenc vígjátéka (képaláírás)Február 2-án, pénteken este mutatta be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulata Molnár Ferenc: Az üvegcipő című vígjátékát. A darabban két erős nő küzd a szabadságért és a szabadsággal. Két erős nő teremt álomvilágot, hogy elviselhető legyen a valóság, vagy éppen teremti a maga képére a valóságot, hogy el tudja viselni az álmait. Két erős nő menekül maga elől, pedig semmi másra nem vágynak, csak a nekik járó fikarcnyi boldogságra. Jelenet az előadásból: Erdélyi Tímea (jobb oldalon) és Losonczi Kata (teljes szöveg)
2018-02-02Vajon kire illik az üvegcipő? Vígjátékot mutat be a Bartók színházMolnár Ferenc: Üvegcipő című darabját mutatja be a Bartók mától.
2018-01-30Üvegcipővel vagy anélkül élni. A szerelem rendezőerejeA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza következő bemutatóját Czajlik József (kép) rendezi. A főpróba hetén nem volt könnyű pár percre leültetni.
2018-01-18Töretlen a Valahol Európában sikereTavaly tavasszal mutatták be, sikere pedig azóta is töretlen: már a második évadát "futja" a Bartókban a Valahol Európában című darab.
2017-12-19Az egyik legjobb Molnár Ferenc-darab. Cselédlány lábára is kerülhet üvegcipőMolnár Ferenc nagysikerű háromfelvonásos vígjátékát, Az üvegcipőt kezdték próbálni december 18-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2017-12-15Nagyszerű (kishír)Nagy sikerrel mutatták be a Bartók színház nagyszínpadán a Mi kis városunk című darabot. (nem teljes szöveg)
2017-12-15Asszonymese egy részben (képaláírás)Márai Sándor: A Judit... és az utóhang című regényét álmodta színpadra Szemán Béla. Az ő rendezésében mutatták be december 14-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kamaratermében Judit címmel az egykori cselédlányból nagyvilági hölggyé változó, a "mellékutca" helyett a házasság biztonságát kiharcoló asszony történetét "'Asszonymese egy részben" műfaji meghatározással, Vándor Éva nagyszerű játékával a magányról, öregedésről, elmúlásról, az életről. (teljes szöveg)
2017-12-08Őze Áron és a mi kis városunk. Pulitzer-díjas művet állít színpadra a Bartók színház társulataKét felvonásos darabot mutatnak be a Bartók színházban december 8-án, Thornton Wilder: A mi kis városunkat. Őze Áron állítja színpadra.
2017-11-17Vándor Éva mesél a cselédlányból lett nagyvilági hölgyrőlMárai Sándor 1980-ban megjelent története, a Judit elevenedik meg a Bartók színházban.
2017-11-15Asszonymese Judittól JuditrólVándor Éva főszereplésével mutatták be a Márai Sándor Judit című írása alapján készült darabot a Bartók színházban.
2017-11-03Ez a mi kis városunk lesz. Bemutató december 8-ánEgy újabb darabra készül a Bartók színház - Thornton Wilder: A mi kis városunk - amelynek főszerepét Papp János, a Centrál színház színésze játssza.
2017-10-26Rák Jóska újra a színpadon! A mai napig aktuális a darab mondanivalójaAz idei évadban több tavaly bemutatott darabot is láthatnak a nézők a Bartók Kamaraszínházban.
2017-10-20Látványos táncjáték a Terminál. Flamenco, sztepp, szirtaki, cigánytánc és taikoA Bartók színház legújabb táncjátékáról.
2017-10-20Angol bányászváros a múlt század elejénÚj bemutató próbáit kezdték meg október 19-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A rendező, Őze Áron az olvasópróbán úgy fogalmazott, hogy jó esély van egy nagyon szép előadás létrehozásának. Thorton Wilder A mi kis városunk című darabját Mensáros László emlékének ajánlotta.
2017-10-13Az élet nagy dolgairól elmélkednek. Üresjárat nélkül a MikrokozmoszbanTapsviharral jutalmazta a közönség a Bartók színház idei évadának első meseelőadását, a Mikrokozmoszt.
2017-10-13Salgótarjáni Vastapsot kapott a Play(kishír)A Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díját , a 2016/2017-es évad legjobb meseszínházi előadásával a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Play című darabja nyerte el. (nem teljes szöveg)
2017-10-13Kérdések és válaszokNem véletlenül jelentette ki Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekelőadásokra. Legutóbbi bemutatójuk, a Mikrokozmosz című zenés mesejáték fényesen igazolja mindezt.
2017-10-06Bartók Béla és a gyermekek mikrokozmoszaA színház idei első mesejátékáról.
2017-10-05Mikrokozmosztúrán. Zenés gyermekdarab, nem csak fiataloknak a BartóktólA Bartók Kamaraszínház prózai tagozata a Mikrokozmosz című új, zenés gyermekdarabbal indítja az évadot
2017-09-29Vivaldi után elszabadul a falka. Táncjátékkal nyitja az évadot a Bartók KamaraszínházKettős táncjátékkal kezdődik a Szolgálat Évada a Bartók színházban, a Négy évszak, A falka két különböző történetet mesél el, mégis együtt ad ki egy látványos előadást. Szeptember 29-én lesz a premier.
2017-09-29Gyermekdarab lesz a MikrokozmoszbólOktóber 6-án lesz a Mikrokozmosz című gyermekelőadás bemutatója a Bartók színházban. Kortárs költők gyerekverseinek és Bartók Béla Gyermekdalok és Mikrokozmosz című műveinek felhasználásával készül a Bartók színház legújabb mesejátéka.
2017-09-28Két történet, egy színdarabA Bartók Kamaraszínház tánctagozatának első bemutatója volt szeptember 29-én a stúdióteremben. A Négy Évszak - A falka című darabkoreográfusa Heincz Albert, a színház táncosa és Vári Bertalan, a tánctagozat vezetője.
2017-09-08Mikrokozmosz Bartóktól bartókosan. Gyermekelőadásra készül a színház társulataA Mikrokozmosz című előadás Bartók Béla műveinek újragondolt részleteinek, valamint kortárs költők gyermekverseinek segítségével mesél kicsiknek és szüleiknek a világról és önmagunkról. A bemutató október 6-án lesz.
2017-06-02Dunai Tamás és a színjátszó gyerekek. Volt olyan nap, amikor tizenkét órán át próbálták a darabotA Bartók színház Valahol Európában című darabjában Simon Péter szerepét Dunai Tamás színművész játssza. Interjú.
2017-06-02Bartók-előadás a tévébenNyolctagú tévéstáb érkezett múlt vasárnap a Bartók színházba, hogy elkészítsék az Igazságtalanság című darab TV felvételét, amelyet később országosan több csatorna műsorán is láthatnak.
2017-05-26Jóska útra kel (kis hír)A Bartók színház Rák Jóska, dán királyfi című előadása meghívást kapott a Vidámság és Derű országos Fesztiváljára. (nem teljes szöveg)
2017-05-19Hatalmas siker a Bartókban!Több mint hét perces vastaps és álló ováció kísérte a valahol Európában című musical bemutatóját a Bartók színházban múlt pénteken.
2017-05-15Premier a Bartók színpadán (képaláírás)Május 12-én, pénteken este mutatkozott be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új zenés darabja, a Valahol Európában című musical, amelyet ezúttal Őze Áron színházigazgató rendezésében és többek között Dunai Tamás érdemes művésszel a főszerepben láthat a közönség. (teljes szöveg)
2017-05-12Dunaújvárosi gyerekek a főszereplőkValahol Európában - a legjobb darabot az évad végére tartogatta a Bartók színház.
2017-05-11A csapategység dicséreteMájus 12-én, pénteken este debütál a Bartók színpadán a Valahol Európában című musical. A főpróbahét hajrájában Őze Áron rendezővel és Kurucz Gergely zenei vezetővel beszélhettünk két próbaelődás közt.
2017-05-06Valahol EurópábanMájus 12-én, jövő héten pénteken este mutatkozik be a Bartók új előadása, a Valahol Európában című musical.
2017-05-04Kifutó darabok a színeneA Bartók Kamaraszínház májusi programkínálata.
2017-05-00Kuksi háromszor2017. május 12-én mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Valahol Európában című darabot. Nyilatkozik a főszerepet játszó három gyermekszínész: Gebei Gellért, Kovács Bálint és Bara Norbert.
2017-05-00Rajzverseny a színházban. A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiCsukás István születésnapja alkalmából hirdetett rajzpályázatot a Batók Kamaraszínház és Művészetek Háza. A díjkiosztót április 2-án tartották a színház aulájában. Az ünnepség előtt a gyerekek a Sajtkirály című előadás premierjét tekinthették meg, majd találkozhattak a darab szereplőivel. Az iskola tanulói közül díjazottak: Nyári Jázmin, Riczkó Réka, Polgár Petra, Ranga Petra, Mák Luca, Vincze-Hajnal Blanka, Szendrey Kitti, Kolumbán-Portik Emőke.
2017-04-13Valahol Európában Bartók-módra. Őze Áron színházigazgató rendezi a darabotTöbb mint harminc gyermekszereplővel elkezdődött a Valahol Európában című darab olvasópróbája.
2017-04-07Sajtkirály és gyermekrajzok. Münchausen is mesélni fog a BartókbanA gyerekek napja volt múlt vasárnap a Bartók Kamaraszínházban, ahol a Sajtkirály című mesejáték bemutatója után kiállítás nyílt a Csukás István rajzpályázat alkotásaiból.
2017-04-03Csukás István nyománAz aktuális premier, a Sajtkirály bemutatója után kiállítás megnyitó várt a Bartók április 2-i közönségére.
2017-03-31Sajtországba varázsolják a gyerekeket. Mesejátékkal készül a Bartók Kamaraszínház társulataKét felvonásos mesejátékkal debütál vasárnap délelőtt a Bartók Kamaraszínház.
2017-03-30Beszélő tehén és a sajtAlig több, mint három hete kezdték el próbálni, április 2-án vasárnap pedig már a közönség is láthatja a Sajtkirály történetét a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében.
2017-03-23A humor nem tűnhet elŐze Áron , a Bartók színház igazgatója, a darab főszereplője beszél a Rák Jóska, dán királyfi c darabjukról.
2017-03-17Sajtországba csábítják az ifjú közönségetÚj mesejátékkal készül a Bartók színház társulata. A Sajtkirály című mesejáték vicces és tanulságos történeten keresztül szólítja meg a legfiatalabb közönséget.
2017-03-10Ájlávjú - a randevútól a házasságig. A Bartók színház legújabb drabaját Szente Vajk rendezteMárcius 10-én mutatják be a legújabb darabot, Ájlávjú...de jó vagy, légy más! című musical-revüt Szente Vajk rendezésében.
2017-03-09Szerelemről szól a sikeres musicalrevűMárcius 10-én debütál a Bartók Kamaraszínház I love You... de jó vagy, légy más című musicalrevű.
2017-03-08Zenés bemutató. Zakatol a szerelemÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más - ezt a sokatmondó címet viseli a még sokatmondóbb jókedvű musical revü műfaji meghatározással a Bartók legújabb bemutatója. A musicalnek március 10-én, pénteken tapsolhat először a hazai közönség.
2017-03-03A Kuplékirály és a nőkA Bartók Kamaraszínház március 3-án újabb premierre készül: egy igazi időutazásra várják a nézőket, egyenesen a békebeli 30'as évek kabarévilágába repíti a nézőket.
2017-03-03A Kuplékirály nem tudja levakakrni a nőket. Megelevenedik az 1930-as évek kabaréja a Bartók stúdiótermébenA Bartók kamaraszínház legújabb darabjáról.
2017-03-02Rímgyáros zeneszerzőElsőként a március 3-i, pénteki premier közönsége láthatja majd a Bartók kamaratermében a Kuplékirály avagy Vencel, mikor veendsz el? címet viselő énekes bohóságot Weiner István kupléira.
2017-03-02Útirajzok Petőfivel Csadi Zoltán tolmácsolásábanPetőfi Sándor Úti levelek Kerényi Frigyeshez című művéből szerkesztett előadást Csadi Zoltán.
2017-02-24Epekedő kuplékirályBemutatódömping van a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza falai közt tavasszal. A héten láthatta először a közönség a Petőfi Sándor művéből készült Útirajzok című darabot Csadi Zoltán előadásában, március 3-án már a Kuplékirály című zenés játék előtt gördülhet fel a képzeletbeli függöny, március 10-én pedig az Ájlávju, de jó vagy, légy más című vidám musicalrevünek tapsolhat majd a közönség.
2017-02-23Petőfi, ha kirándul. A túravezető: Petőfi SándorMi újat nyújthat a mai tömegturizmus korában, ha leporoljuk a szobortalapzatra állított örökifjú magyar költőzseni baráti levelezésből szőtt bédekkerét? Rándulások Petőfivel a túrazsákban. A szalonnás Debrecentől Kazinczy munkácsi börtönéig és még azon is túl.
2017-02-10Háy János író a Rák Jóskáról. Nem megy fájdalom nélkülA Bartók színház idei évadának egyik karakteres darabja Háy János (kép) Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiája, amelyet Sipos Imre állított színpadra. A premier után pár héttel a szerzővel beszélgettünk az előre kódolt bukásokról, a magára hagyott vidékről és az újvárosi Rák Jóskáról.
2017-02-10Szente Vajk a Bartók színházban rendez. Ájlávjú...de jó vagy, légy más!A Bartók Kamaraszínház tavaszi új darabja az Ájlávjú... de jó vagy, légy más! című vidám musical revü.
2017-02-04Békebeli kabaré a Bartókban. Stúdiótermi bohóság Weiner IstvánrólKuplékirály címmel készülnek új bemutatóra a kamaraszínházban.
2017-02-02Büki elvtárs megtéréseA rekeszizmokat komolyan próbára teszi a Bartók Rák Jóskája, az össznépi vidéki hahotából azonban rendre kiviláglik, milyen gyomorforgató dolgok is történtek a múltban és a közelmúltban szerény kis kompországunkban. Látogatás az úgyhagyott Magyarországon.
2017-02-00Gumicsizmás, reménytelen világBalla Tibor írása a Bartók Kamaraszínházban 2017. év elején bemutatott Háy János: Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiájáról
2017-01-27harminc gyerek szerepel a színpadonÁprilis végén mutatják be a Valahol Európában című zenés darabot.
2017-01-25Felkészül: Rák JóskaJavában zajlik a főpróbahét a Bartók Kamaraszínházban, Háy János Rák Jóska című darabját január 27-én pénteken mutatja be a teátrum.
2017-01-23Nagy teher hárul majd a fiatalokra. Már alakul a társulatÁprilis végén mutatkozik be a Bartók színpadán az idei színházi évad sokak által várt zenés darabja, a Valahol Európában című musical. A szereplőválogatás tavaly októberben és novemberben már megtörtént. A felkészülés pedig már javában zajlik a teátrumban. A több tucat tehetséges, helyi diákot felvonultató darab próbájára voltunk hivatalosak január 21-én, szombaton délután.
2017-01-13Rák Jóska. Az Omlett, a falunap és a traktorA Háy János Rák Jóska, dán királyfi című darabjának január 27-i premierjére készül a Bartók Kamaraszínház társulata.
2016-12-16Telitalálat a Bartók Színház év végi programja. Őze Áron, Csík János és zenésztársai zenés irodalmi műsorral készülnekA hétfőn bemutatott Telitalálat című vígjáték a Szentendrei Teátrum vendégjátéka. A rendező Sipos Imre, a Bartók Színház művészeti igazgatója, a szereplők Őze Áron, Kovács Vanda és Vasvári Csaba.
2016-12-12Kármen (képaláírás)December 9-én, pénteken este debütált a Bartók Táncszínház társulatának idei első bemutatója, amely Bizet halhatatlan operájából gyúrt egy egyedi hangulatú, a magyar valóságra is reflektáló temperamentumos táncfantáziát, amelynek rendező-koreográfusa Vári Bertalan. (teljes szöveg)
2016-12-02Rák Jóska a Bartókban. Falunapi tragikomédia a színpadonA Bartók színház egész társulata játszik majd Háy János: Rák Jóska, dán királyfi című darabjában, amely egy vicces, a kilencvenes évek elején játszódó tragikomédia lesz.
2016-12-02Kármen és nagy Trafó, a bulibáró (kishír)Bizet Carmenje ihlette a Bartók Táncszínház új darabját. (nem teljes szöveg)
2016-12-01Rák Jóska a Bartókban. Omlet az isten háta mögöttJanuár végi bemutató próbáit kezdték meg november 29-én, kedden a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Sipos Imre művészeti igazgató rendezésében állítják színpadra Háy János: Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiáját.
2016-12-00A kaméliás hölgyA Bartók Kamaraszínház november 11-én mutatta be Kiss Csaba: A kaméliás hölgy című előadását, Király Attila rendezésében. A darabról nyilatkozik Király Attila rendező és Kocsó Gábor, Lapis Erika, Vándor Éva színészek.
2016-11-11Itt jön A kaméliás hölgyNovember 11-én, Péntek este debütál a Bartók színpadán Kiss Csaba A kaméliás hölgy című darabja, Király Attila rendezésében.
2016-11-04A kaméliás hölgy a színpadon. Romantikus játékra készül Király Attila és csapataÚjabb premierre készülnek a Bartók Kamaraszínházban.
2016-11-03Ünnepelni, fejet hajtani kötelességünkA Bartók Kamaraszínház új, 1956-ról szóló darabjáról, az Igazságtalanságról.
2016-10-22Elkaparjuk a sebet, hogy fájjonIgazságtalanság címmel október 23-án, vasárnap mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Galambos Attila történelmi drámáját, amely a Mansfeld Péter és a Tóth Ilona per alapján íródott.
2016-10-21Vissza a gimibe (képaláírás)A nagyszünet erejéig ellátogattak a Széchenyi István Gimnáziumba a Bartók készülő új bemutatójának szereplői. Csadi Zoltán rendező a darabról beszélt, míg az egyik főszereplő, Rábavölgyi Tamás egy kicsit magáról is, hiszen a gimiben érettségizett (teljes szöveg)
2016-10-21Forradalmi bemutató a Bartókban. Mansfeld Péternek és Tóth Ilonának állít emléket a darabKét fiatalnak, Mansfeld Péternek és Tóth Ilonának állít emléket az Igazságtalanság című stúdiótermi darab, az 1956-os eseményekben vállalt szerepükről.
2016-10-19Múltunk. Azt utolsó szó jogánA Bartók Kamaraszínház az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére október 23-án este mutatja be Galambos Attila történelmi drámáját Tőkés Nikolett (kép) és Rábavölgyi Tamás főszereplésével, Csadi Zoltán rendezésében.
2016-10-07Igazságtalanság. Új darab készül 1956-rólCsadi Zoltán rendezésében új premierre készülnek a Bartók színházban.
2016-09-29Galambos Attila Igazságtalanság (képaláírás)Galambos Attila Igazságtalanság című darabja október 23-án este mutatkozik be a Bartók színpadán. Az első olvasópróbán a két főszereplő, Tőkés Nikolett és Rábavölgyi Tamás mellett ott volt a teátrum igazgatója, Őze Áron is. (teljes szöveg)
2016-09-23Hopp úrral jó lesz vigyázni. Zenés mesejátékkal rukkol ki a kamaraszínházPróbálják az Enyém, tied című zenés mesejátékot, a prózai társulat saját produkcióját, péntektől lehet megtekinteni a színház stúdiótermében.
2016-09-23Színházi évad: a kezdet. A tárgyak, vagy a barátság?Szeptember 23-án, péntek délután tartja a Bizalom évadának első bemutatóját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Enyém, tied címmel. A rendezővel, Sipos Verával beszélgettünk, hogy mi fogta meg a darabban.
2016-07-00Színházcsinálók. Kander-Ebb-Fosse: Chicago - Dunaújvárosi Bartók KamaraszínházKritika a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Chicago című előadásáról.
2016-05-23Címlaplányok felmentésértA Bartók Kamaraszínház Chicago című musical előadásáról.
2016-05-13Vissza az iskolapadbaAz évad utolsó darabját mutatta be a Bartók színház hétfő este, a Litera-túra, avagy a Költős és a kötelezők című előadást, melynek célközönsége a diákok, s ügyes-bajos dolgaik voltak.
2016-05-13A Lurkó a HEPP-jükMásodszor vesz részt a Lurkó Fesztiválon a Bartók színház társulata Csíkszeredában. Idén két előadással, a Kövek a zsebben és a HEPP című cirkuszi bohócjátékkal.
2016-05-12Kötelezők esélyeAz évad utolsó darabját mutatta be a Bartók Kamaraszínház, a Litera-túra, avagy a Költős és a kötelezők című előadást, melynek célközönsége a diákok, s ügyes-bajos dolgaik voltak.
2016-05-10Kötelező költők (képaláírás)Remény évadának utolsó bemutatójaként tegnap délután mutatkozott be a Bartók Kamaraszínház Litera-Túra című darabja, amely főként a fiatalabb korosztálynak szól (teljes szöveg)
2016-04-28Itt van a Chicago!Április 27-én mutatták be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatának Chicago című előadását.
2016-04-11Véget ért az olvasó sorozatAz évad utolsó Felolvasószínházi előadását - Elzbieta Chowaniec: Gardénia című drámája - tartották az elmúlt héten a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában.
2016-04-05Filmszinkron film nélkülSokan voltak kíváncsiak a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza felolvasószínházi sorozatának soros előadására. Ezúttal egy kortárs norvég író drámáját adták elő.
2016-04-01A Chicago premierjére készülnekÚj premierre készül a Bartók színház, a világhírű Chicago című musicalt állítják színpadra.
2016-04-01Színház, olvasva (képaláírás)Csadi Zoltán, Polgár Lilla és Tőkés Nikolett a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza március 31-én este folytatódott felolvasóest sorozatában, ahol az Egy fiú árnyéka című, a Kortárs Norvég Színdarabok kötet címadó drámáját adták elő (teljes szöveg)
2016-03-23OFFlány a POK-banA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza idei első bemutatójaként jött létre az OFFlány című osztálytermi dráma és feldolgozó foglalkozás. Polgár Lilla és Gasparik Gábor a Pannon Oktatási Központ diákjainak játszotta el a történetet.
2016-03-04Cirkusz a színpadonA Bartók színház Hepp! című előadását beválogatták a Kaposvári Assitej Biennálé (nemzetközi gyermek- és ifjúsági színházi fesztivál) legjobb darabjai közé.
2016-03-02Nyilas Misi dalrafakadtMusical előadással vendégeskedett a Békéscsabai Jókai Színház társulata két alkalommal városunkban. Nyilas Misi történetének zenés változatával érkeztek.
2016-03-01Burleszkbe hajló vígjátékA színházi évad második felének első nagyszínházi bemutatóját tartották a hónap végén a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Carlo Goldoni Mirandolina című vígjátékát állították színpadra.
2016-02-23Színházi varázsFebruár 19-én debütált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán Goldoni: Mirandolina című vígjátéka Király Attila rendezésében. A premier után Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral beszélgettünk.
2016-02-22Mirandolina a színházban (képaláírás)Carlo Goldoni Mirandolina című darabját mutatta be pénteken este a Bartók Kamaraszínház prózai társulata Király Attila rendezésében. Lapis Erika, Makranczai Zalán, Kiss Attila, Fritz Attila főszereplésével.
2016-02-19Táncos villámcsődület a mozi előttA Rudas iskola diákjai táncra perdültek a Dózsa mozi előtti téren, ezzel a Bartók Kamaraszínház új darabját, a Mirandolinát reklámozták.
2016-02-17MirandolinaFebruár 19-én mutatkozik be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza prózai tagozatának új előadása: Mirandolina.
2016-02-12Indulat, hiúság...A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai segítik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Mirandolina című darabjának előkészületeit.
2016-02-12Mirandolina az 1910-es évekbenPremierre készül a Bartók Kamaraszínház. Goldoni: Mirandolina című klasszikus vígjátékát próbálják a február 19-i bemutatóra.
2016-01-28Színház: Don Quijote voltamDon Quijote voltam címmel rendezett új előadást Hegymegi Máté Dunaújvárosban.
2016-01-21TalálkozásA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza tavalyi évi irodalmi sorozatát váltja a 2016-ban induló felolvasószínház.
2016-01-18Színházi tervek, eredményekSzínházi tervek, eredmények - Vissza- és előretekintés Dobák Líviától, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza művészeti vezetőjétől.
2016-01-08A legjobb negyven előadás közöttA Bartók Kamaraszínház ismét elismerésben részesült. Egy országos online színházi oldal a legjobb negyven előadás közé választotta a Top Dogs és az Amphytrion című darabokat.
2016-01-08Hogyan tehet tönkre egy életet az internet? OFFlány - dráma a tanterembenA Bartók Színhát két színésze, Polgár Lilla és Gasparik Gábor alapos kutatómunkát követően létrehozta első színpadi darabját OFFlány címmel.
2016-01-06Internetre költözött a Bartók bemutatójaPFFlány című tantermi dráma, a virtuális világ veszélyeiről. Beszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza január 4-én játszott új darabjáról.
2016-01-06Bartók: próbák, elismerésekA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Top Dogs és Amphytrion című darabjai is - a "7 óra 7" hazai jelentős színházi portál értékelése értelmében - bekerültek a negyven legfontosabb előadás közé. A Rudas középiskola néhány diákja segítséget vállalt a Mirandolina című darabjuk marketing-tervének elkészítésében.
2016-01-05Tegnap délelőtt megkezdődtek... (képaláírás)Tegnap délelőtt megkezdődtek a Király Attila által rendezett Mirandolina című darab próbái a Bartókban. Képünk előterében Lapis Erika és Csadi Zoltán színészek (teljes szöveg)
2016-01-05Drámapedagógia (képaláírás)Új bemutatóval nyitotta a 2016-os esztendőt a Bartók Kamaraszínház. A tegnap debütált OFFlány című tantermi előadásának főszereplői Gasparik Gábor és Polgár Lilla (teljes szöveg)
2016-01-04Az év negyven legfontosabb előadásábanBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: A 7 óra 7 negyven legfontosabb előadása között a Top Dogs és az Amphytrion is.
2016-01-00Változásmenedzsment. Urs Widmer: Top dogs - Dunaújvárosi Bartók KamaraszínházKritika a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Top dogs című előadásáról.
2015-12-31Az év negyven legfontosabb előadása – 4/4.Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: A 7 óra 7 negyven legfontosabb előadása között az Amphytrion is.
2015-12-30Az év negyven legfontosabb előadása - 3/4.Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: A 7 óra 7 negyven legfontosabb előadása között a Top Dogs.
2015-12-28Don Quijote volt, van, és lesz isAz évad utolsó bemutatója a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában: "Don Quijote voltam".
2015-12-18Don Quijote, a zárt osztály bennünk élő hőse. A búsképű lovag tükröt tart elénkÚjra értelmezte Cervantes regényét Hegymegi Máté rendező, aki munkatársaival, Farkas Erikkel és Dubai Péterrel Don Quijote voltam címmel vitte színpadra a művet.
2015-12-17Don Quijote a BartókbanPremier a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A színház prózai tagozatának új bemutatója "Don Quijote voltam".
2015-11-30Kulisszák mögött - premierNovember 28-án mutatkozott be a városi teátrum stúdiótermében a Bartók Táncszínház új darabja, a Backstage.
2015-11-26Kulisszák mögöttNovember 28-án mutatkozik be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza stúdiótermében a Bartók Táncszínház új darabja, a Backstage. A főpróbahét hajrájában a rendező-koreográfusként debütáló Kovács Dénessel beszélgettünk.
2015-11-07"Mint végigfutni a maratont""Már az elején lefektetik a játékszabályokat. Itt jön két srác pár bőrönddel, és el fognak játszani tizennégy szerepet. Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor előadásában október óta a Bartók színház műsorán Marian Jones Kövek a zsebben című világhírű darabja. A két alkotóval beszélgettünk."
2015-10-27Végzetes szerelemtáncA Bartók Táncszínház társulatának új, Rómeó és Júlia című táncjátékának bemutatójáról.
2015-10-16A veronai szerelmesek táncaVári Bertalan színpadra állította Shakespeare klasszikus drámáját.
2015-10-15Az évad első táncbemutatója a Barókban (képaláírás)Shakespeare legismertebb darabját dolgozta fel a Bartók Táncszínház társulata. A "Remény évadának" első táncbemutatója, a Rómeó és Júlia pénteken este debütál majd a városi teátrum színpadán. Az előadást a táncszínházi formanyelvek váltakozása, keveredése teszi igazán izgalmassá és látványossá (teljes szöveg)
2015-10-15Szerelmes-táncVári Bertalan rendező-koreográfus nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a világhírű szerző szerelmes, egyben tragikus történetét, a Rómeó és Júliát vigye színre. Premier október 26-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2015-10-08A barátság köveiOktóber 9-én mutatkozik be a Marie Jones Kövek a zsebben című darabja a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor előadásában.
2015-10-05Kövek a zsebben: premierOktóber 9-én mutatkozik be a Marie Jones Kövek a zsebben című darabja a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor előadásában.
2015-10-01Vastaps-díj A padlásértA salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban szeptember 29-én a nyolcadik alkalommal adták át Nógrád megye legrangosabb színházi elismerését, a Vastaps-díjat. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza A padlás című darabjával elnyerte a "Legjobb családi előadás" díját.
2015-09-30LétszámleépítésTop Dogs címmel, új premier a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló az előadásról.
2015-09-26A játék nemes szellemébenA színész-rendező Sebestyén Aba már régen találkozott a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza szeptember 25-én bemutatott Top Dogs című Urs Widmer darabbal. Beszélgetés a rendezővel.
2015-09-24Nagykutyák köztSzeptember 25-én premier a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Urs Widmer: Top Dogs című kortárs darabjáról.
2015-09-23Menedzserek kutyául"Erős kezdéssel indítja évadját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Szezonnyitó bemutatónak Urs Widmer Top Dogs című darabját választották Sebestyén Aba rendezésében." Premier szeptember 25-én.
2015-09-02Vágyból a ReményhezHivatalosan is elindult a Remény évadának keresztelt kőszínházi szezon a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A ház tervezett, saját előadásairól.
2015-09-00A remény évadaIsmertető a Bartók Kamaraszínház 2015/16-os évadáról, amely a Remény Évada nevet kapta.
2015-08-05Elcsöndesedett a Petőfi ligetVéget ért a Petőfi Művészeti Liget nyári rendezvénysorozata. Szűk másfél hónap alatt húsz produkciót kínált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2015-07-17Reflektorfényben a nőElső önálló estje volt Tőkés Nikolettnek, a Bartók színház színművészének, akinek munkáját idén a Teátrista díjjal ismerték el.
2015-06-30Piaf slágerei arattak a LigetbenSanzonesttel folytatódott a Petőfi Művészeti Liget sorozata június 28-án. A Zenepavilonban Lpais Erika, Tótin Katalin, Juhos Mészáros Melinda "Nem bánok semmit sem..." címmel adott zenés estet Edit Piaf dalaiból.
2015-06-25Párizs visszavárA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza egy korábbi darabját, a Párizs ege alatta című előadását elveníti fel a Petőfi Művészeti Ligetben június 28-án.
2015-06-10Ma este Amphitryon a POSzT-onA Pécsi Országos Színházi Találkozó kísérő rendezvénye az OFF-program. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az AMPHYTRION című előadásukkal kapott meghívást a fesztivál kísérő rendezvényébe.
2015-06-03Színházi élményA Carpe Diem Alapítvány szervezésében e héten Kulcson nyaralnak a kárpátaljai kis faluból, Tiszaújhelyről érkezett gyereke. A Bartók Kamaraszínház új darabját is megnézték. (nem teljes szöveg)
2015-06-01Köznapi attrakció: HEPP!!!"Talán a legnehezebb az 5-10 éves korosztály számára színvonalas előadást létrehozni. A HEPP! a bizonyíték rá, hogy lehetséges, ráadásul méregdrága technikai hókuszpókusz nélkül." Beszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új, saját előadásáról.
2015-06-01HEPP!!! (képaláírás)Bartók Kamaraszínház: stúdióteremben HEPP!!! - cirkuszi bohócjáték gyerekeknek (teljes szöveg)
2015-05-28Cirkuszi finálé"Egy remeknek ígérkező korhatármentes bohócjátékkal zárja az idei évadra szánt bemutatóinak sorát a Bartók Kamaraszínház. Péntektől műsoron a Hepp!!!"
2015-05-27Kész cirkusz lesz (képaláírás)Egy remek cirkuszi bohócjátékkal zárja az idei kőszínházi évadra szánt bemutatóinak sorát a Bartók Kamaraszínház. A Fritz Attila, Tőkés Nikoletta és Gasparik Gábor főszereplésével látható HEPP!!! című előadás pénteken este debütál majd a Bartók színpadán. (teljes szöveg)
2015-05-11Kövek a lelkiismeretünkbeMarie Jones Kövek a zsebben című sikerdarab bemutatója a Bartók Kamaraszínházban.
2015-05-00Teljesült vágyak a Bartók KamaraszínházbanÖsszefoglaló a Bartók Kamaraszínház 2015-ös "Vágyak évadáról".
2015-04-30Sztálinváros: sör, virsli, színházMájus 3-án utolsó alkalommal lesz látható a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Sztálinváros című bohózat.
2015-04-27Romantika a tengerpartonAz olasz tengerpartra csalogat, méghozzá hamisítatlan olasz komédiával és slágerekkel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legutóbbi bemutatója, az Anconai szerelmesek.
2015-04-20SzívszerelmesÁprilis 16-án debütált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatának friss bemutatója, az Anconai Szerelmesek. Örömjáték a tengerparton.
2015-04-17Ahol a szerelem, ott édes az életA Bartók színházban április 16-án volt az Anconai szerelmesek bemutatója.
2015-04-16Szerelmes szívek"Egy sikergyanús darab debütál ma a Bartók színpadán, a ház társulatának előadásában: Anconai szerelmesek. Tömény romantika, sláger, szerelem és garantál happy end."
2015-04-15Az Anconai a tengerpartonÁprilis 16-án mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában az évad legnagyobb zenés színházi darabját, az Anconai szerelmesek című, igazi olasz zenés komédiát, a Jászai-díjas Csizmadia Tibor rendezésében. Vele beszéltünk.
2015-04-11Nemzeti, Dallas, Thomas, AnconaiCsankó Zoltán játssza a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új, nagyreményű bemutatója, az Anconai szerelmesek férfi főszerepét. Interjú.
2015-03-05A kulcs keresőiA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatának új bemutatója: Örkény István Kulcskeresők. A darab premierje február 20-án volt.
2015-02-27Diákok és színészek a Wass Albert estenMesés-zenés Wass Albert-estet rendeztek a Bartók színházban.Az Írisz Versszínpad, a Széchenyi gimnázium színjátszói, a Bartók színház művészei, valamint Illés Nóri, Kiss-Ughy Gréta, Rácz Ildikó, Rejtő Hajnalka előadásában.
2015-02-25Örkény István: Kulcskeresők előadás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház stúdiótermében 19 órakor Örkény István Kulcskeresők tragikomédiáját adják elő. Jelent a darabból (teljes szöveg)
2015-02-23Sorsátírás zárt ajtók mögöttÖrkény István Kulcskeresők című tragikomédiáját mutatta be feburár 20-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulata.
2015-02-19Örkény kulcskeresőiFebruár 20-án debütál a Bartók stúdiótermében Örkény István Kulcskeresők című darabja, Király Attila rendezésében, a helyi társulat előadásában. A idei kőszínházi szezon egyik kulcsdarabja lehet.
2015-02-09Örkény üzeneteÖrkény Kulcskeresők című klasszikusát állítja színpadra a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Király Attila. A Bartók társulatának új bemutatójáról.
2015-01-15Szaffi - táncjáték (képaláírás)Bartók Kamaraszínház: 10 és 15 órakor a Színházteremben Szaffi - táncjáték gyerekeknek és szüleiknek (teljes szöveg)
2015-01-05Táncmese - mesés táncA Bartók Táncszínház új bemutatója a Szaffi című táncmese. Beszélgetés Vári Bertalan koreográfussal.
2014-12-15Bemutatkozás - családi nappalDecember 14-én a GG Tánc Eger csapatával közösen mutatta be a Szaffi című új produkcióját a Bartók táncszínháza.
2014-12-15Atombunkerba zárt RákosiBeszámoló a Bartók Kamaraszínház új bemutatójáról: Sztálinváros - a kultúrház avatója című daraboról.
2014-12-11Szaffi meséjeA dunaújvárosi és az egri táncszínház új darabjáról.
2014-11-24A Kultúrház avatójaNagy sikert aratott a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, az ötvenes években játszódó bohózat: Hamvai Kornél: Sztálinváros a Kultúrház avatója.
2014-11-22Jól érzem magam a bőrömbenBeszélgetés Vándor Éva budapesti születésű színésznővel, aki visszatérő "tagja" a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának.
2014-11-21A föld nyeli el RákositA Bartók színház új bemeutatójáról, a Sztálinváros című bohózatról.
2014-11-20A kultúrház avatójánNovember 21-én mutatja be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az évad egyik vezető előadását: Hamvai Kornél: Sztálinváros - a kultúrház avatója címmel.
2014-11-10Szolgálni a szeretett férfitRadnóti Miklós halálának évfordulóján, november 9-én mutatta be a Radnóti-emlékév programjaihoz kapcsolódva Orpheus nyomában című estjét a Bartók Kamaraszínház.
2014-11-07Orfeusz nyomában a Bartók színpadánA Bartók Kamaraszínház november 9-én mutatja be Orfeusz nyomában című előadását Radnóti Miklós verseiből.
2014-10-29Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Play című darabja (képaláírás)Nagy sikerrel mutatta be tegnap a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház az idei évad első saját gyermekszínházi darabját Play címmel. Tanulságos játszótéri kalandjáték, nemcsak gyerekeknek. (teljes szöveg)
2014-10-29Inkább együtt játsszunk!Beszámoló a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Play című kalandjátékáról.
2014-10-28Bartók: játszótéri kalandokAz idei évad első bemutatóját tartja a Bartók Táncszínház. Beszélgetés a Play - Játszótéri kalandjáték című táncmeséről, Heincz Albert koreográfussal.
2014-10-27Megnyitják a kultúrházatAZ évad első prózai bemutatójára készül a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. November 21-én lesz a premier előadása a Hamvai Kornél Harmadik figyelmeztetés (Sztálinváros) című bohózatnak. Beszélgetés Tóth József rendezővel.
2014-10-02Múzeumi próbaHazatért a Sztálinváros című bohózat. Hamvai Kornél darabjának próbái október elsején kezdődtek az Intercisa Múzeumban. A Sztálinváros a Kultúrház avatója című darabról.
2014-10-01MegkettőződveSzeptember 27-én mutatta be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az Amphitryon című tragikomédiát. Beszámoló, kritika a darabról.
2014-09-26A vágyak játéka a Bartók színpadánA Bartók Kamaraszínház szerda este tartotta Amphitryon előadásának főpróbáját.
2014-09-25Nevetéssel indulA 2014/2015-ös évad első bemutatóját szeptember 27-én tartják a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában: Moliére Amphitryon című tragikomédiáját. A színdarabról.
2014-09-03Ígéretes kőszínházi évad előttA 2014/2015-ös évad, a "Vágyak, a Látszat és a Valóság Évada" lesz a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Az évad előadásairól, programjairól.
2014-08-27Május a Thália színpadán!A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulata Május! című két egyfelvonásosuk meghívást kapott a Vidéki Színházak Fesztiváljára, a Thália színházba.
2014-08-14Bartók a VidoronA Bartók színház társulata részt vesz a Vidor Fesztiválon, Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátékával.
2014-07-30Hazaszeretet versbenCsadi Zoltán, a Bartók társulatának tagja az Édes hazám című versösszeállítással július 30-án a Petőfi Művészeti Liget Líra Pavilonjában. Itt mutatkozik be a társulat egyik új tagja, Páder Petra.
2014-06-02Vágyak, várakozásA "Vágyak évada" a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a következő színházi szezonra nyolc saját bemutatót terveznek. Ízelítő a következő évad színházi repertoárból.
2014-05-29Taroltak a PadlássalA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza jubileumi évadjának értékelése. A Padlás című darabot eddig több mint hétezren látták.
2014-05-16Ádámok és Évák a színházbanMásodik alkalommal rendezték meg a Bartók Kamaraszínházban az Ádámok és Évák című előadást, ahol a városi középiskolák színjátszó csoportjai mutathatták meg saját produkcióikat.
2014-05-16Különdíjas a Pimpáré és VakvarjúcskaA Bartók Kamaraszínház társulata az előadással elnyerte a zsűri különdíját a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén.
2014-05-13Bartók: siker, ünnep, római kavalkád"Remekül szerepelt a a Bartók Kamaraszínház a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálen: a dunaújvárosi társulat a zsűri különdíját érdemelte ki a rangos megméretésen a Pimpáré és Vakvarjúcska című előadással."
2014-05-12Különdíj a Bartóknak (kishír)A Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálen: a Bartók Kamaraszínház társulata a zsűri különdíját érdemelte a Pimpáré és Vakvarjúcska című előadással.
2014-04-29Versenyben a Pimpáré (kishír)A VII. ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé versenyprogramjába beválogatták a Bartók Kamaraszínház Pimpáré és Vakvarjúcska című színdarabját.
2014-04-22Társas borzongásDavid Gieselmann Kolpert úr című egyfelvonásos társasjátékát mutatta be a Bartók Kamaraszínház április17-én, az évad utolsó premiereként. Beszámoló az előadásról.
2014-04-19Társasjáték - vérrel (képaláírás)David Gieselmann Kolpert úr című egyfelvonásos társasjátékát (vérrel!) mutatta be a Bartók Kamaraszínház csütörtökön, az évad utolsó premiereként. A rendező Fige Attila, a főbb szerepekben a Bartók színészei, köztük Csadi Zoltán és Lapis Erika.
2014-03-26Társasjáték a Bartókban"Fige Attila nem először rendez a Bartók színházban. Most egy kortárs német drámaíró, David Gieselmann Kolpert úr című darabját viszi színpadra, amelynek műfaji meghatározása "„társasjáték vérrel"”. A rendezőt faggattuk."
2014-03-21Kulisszák mögött, A padláson"Így készült A padlás - a Bartók csapatának ötletgyárosai".
2014-03-17Magyar táncokkalBeszámoló, kritika a Bartók Táncszínház Magyar Táncok című előadásáról.
2014-03-12Szép Ernő buszmegállóban"Minden elismerésem Szikszai Rémuszé és a dunaújvárosi színház. Nem azért, mert elég ügyesen összekombinálták Szép Ernő két egyfelvonásosát, a jól ismert, aránylag gyakran játszott Májust és Az igazgató úr címűt, amelyet eredeti formájában talán csak az Andrássy úti Színházban adtak elő 1927-ben, hanem azért, hogy egyáltalán megpróbálkoztak Az igazgató úrral."
2014-03-05Magyar TáncokMárcius 7-én mutatja be a Bartók Táncszínház új, Magyar Táncok című darabját.
2014-02-24Szép Szép-esteSzikszai Rémusz rendezésében február 21-én mutatták be Szép Ernő két egyfelvonásos darabját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2014-01-16Tanteremszínház: vizsgaelőadásokA Bartók Kamaraszínház és a FÜGE Produkció közös bemutatójaként jött létre a T (Tóth, Tőkés, Tanuló, Time, A múlt idő jele) című „közérzet-játék”, melyet iskolák tantermeiben szándékoznak játszani. A darabot már bemutatták a Rosti Pál Gimnáziumban és a Széchenyi István Gimnáziumban is.
2014-01-16Visszapillantás II.Tárlatok, koncertek, gálák, remek színházi darabok jellemezték a mögöttünk hagyott esztendőt. Kulturális visszatekintő.
2014-01-16Fenn a padlásonA Dunaújváros Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás játékosai az edzőkkel közösen kedden este megtekintették a Bartók Kamaraszínház A padlás című előadását.
2014-01-02Szilveszteri Bartók Orfeum1953. december 31-én adták át a Bartók Béla Kultúrházat. Az intézmény fennállásának 60. évfordulója alkalmából a Bartók Orfeum lépett színpadra.
2013-12-31Geri szerint a világBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a FÜGE produkció közös, Splash című darabjáról.
2013-12-30Képaláírás1953. december 31-én adták át a Bartók Béla Kultúrházat. Az intézmény fennállásának 60. évfordulóját a Bartók Orfeum bemutatójával köszöntik az egybegyűltek Szilveszter napján. (nem teljes szöveg)
2013-12-23Táncoslábú versritmusokA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Verslábak című darabjáról.
2013-12-21Kisbaltával a konzervetBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a FÜGE produkció közös, Splash című darabjáról.
2013-12-12Versek tánclépésben"Izgalmasnak ígérkező produkcióval debütál a Bartók nyáron újjászervezett táncszínháza. Verslábak, avagy tánclépések és rímképletek." Vári Bertalan a Verslábak című darab ötletéről.
2013-12-11Bartók "A padlásan"A padlás című musical, premier a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán. Színikritika.
2013-12-02Varázslatos díszbemutatóA hatvanadik, jubileumi évad díszbemutatójára készültek a Bartók Kamaraszínházban. A padlás című musical díszbemutatója után ünnepséget rendeztek a színházban.
2013-11-28Fellépő A padlásraA padlás félig mese-félig musical. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új bemutatója. Premier november 30-án. Vendégszereplők: Kútvölgyi Erzsébet, Jászberényi Gábor, Quintus Konrád.
2013-11-27A Padlás előtt...A Kabaré után egy újabb legendás, a Padlás című musicalt állítja színpadra a Bartók társulata. Premier november 30-án.
2013-11-04Két nő, két férfiLapis Erika és Csadi Zoltán közös estje Nőkről, férfiakról címmel.
2013-11-00Felmászott a nyúl a fára. Erdős Virág: Pimpáré és vakvarjúcska - Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, DunaújvárosKritika a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Pimpáré és vakvarjúcska című előadásáról.
2013-10-30Nőkről, férfiakrólLapis Erika és Csadi Zoltán előadóestje a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló.
2013-10-12Ellepte a szakmát a középszer"Kútvölgyi Erzsébet 1971 óta a Vígszínház társulatának tagja, november végétől mégis a Bartók színpadán osztja a szilvásgombócot A padlás című musicalben. Az olvasópróba után hívtuk beszélgetni a napsütésbe."
2013-10-09Illúzió és valóság határánA hét elején megkezdődtek A padlás című musical próbái a Bartók színházban. A darab rendezőjével, a bábszínházi vonalról érkező Kuthy Ágnessel beszélgettünk.
2013-10-08Mezítláb a BartókbanOktóber 4-én debütált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán a jubileumi évad első bemutatója: Neil Simon Mezítláb a parkban című előadás. Kritika.
2013-10-08Olvasópróbák a PadlásonHétfőn megkezdődtek A padlás című musical próbái a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2013-10-05Titok nincs, munka van!A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, az új évad első bemutatója: Neil Simon Mezítláb a parkban című darabja Lendvai Zoltán (kép) rendezésében. Beszélgetés a rendezővel.
2013-09-23Drámai pillanatA Magyar Dráma Napját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza felolvasószínházi előadással ünnepelte.
2013-09-10A Magyar Dráma NapjánFelolvasószínházzal indítja a jubileumi évadot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2013-07-08Mindenki megetteA Petőfi Művészeti Liget szabadtéri színházi előadások sorát a teátrum premierje nyitja meg. Robert Thomas Szegény Dániel! című bűnügyi komédiáját Kiss Attila rendezésében július 5-én mutatták be.
2013-06-25Kortárs klasszikusok, klasszikus kortársakBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza következő, az őszi évad bérletes előadásairól.
2013-06-11Vastaps a csíki LurkónA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulata, Erdős Virág Pimpáré és Vakvarjúcska című darabjával szerepelt a csíkszeredai Lurkó Fesztiválon.
2013-05-07Mesebeszéd után - új táncszínház előttArculatváltás előtt a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház, új művészeti vezetőjük Vári Bertalan lesz. A jelenlegi tánckarból senkinek sem hosszabbítják meg a szerződését. Beszélgetés a döntésről dr. Borsós Beátával, a színház vezetőjével. Móri Csaba, a táncszínház egyik alapító tagjának véleménye.
2013-05-06Mesebeszéd: örömtáncokA Bartók Táncszínház Gombai Szabolcs rendezésében május 3-án bemutatta a Mesebeszéd című darabját. Kritika, beszámoló a darabról.
2013-05-04Mesebeszéd a Bartók színpadánA Bartók Táncszínház Gombai Szabolcs rendezésében május 3-án bemutatta a Mesebeszéd című darabját.
2013-04-02Kabaré a BartókbanHernádi Judit, Lapis Erika és Jászberényi Gábor főszereplésével mutatták be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán a Kabaré című musicalt. Kritika, beszélgetés a szereplőkkel.
2013-03-28Nem ócska kis Kabaré!A Bartók Kamaraszínház színpadra vitte Joe Masteroff-John Kander-Fredd Ebb Kabaré című musicaljét. Kritika
2013-03-27Vastaps kísérte a KabarétMárcius 22-én volt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulat legújabb darabjának a premier előadása. Király Attila rendezésében a Kabaré című musical vendégművészei Hernádi Judit, Jászberényi Gábor.
2013-03-21Kabaré a BartókbanA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán március 22-én új darabbal jelentkezik a társulat: Kabaré című musical Király Attila rendezésében. A darabban vendégművész Hernádi Judit.
2013-03-20Végleg elhagyták a primadonnátKözépiskolás diákok számára írt ki irodalmi pályázatot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Dunaújvárosi Hírlap. A díjazott írások: 1. helyezett Sztupa Melitta Boglárka írása.
2013-03-20Kabaré Dunaújvárosban - Lapis Erika lesz Sally Bowles"A Kabaré a musical-irodalom talán legnagyobb klasszikusa, amelynek legújabb színpadi feldolgozását március 22-én mutatja be a dunaújvárosi Batók Kamaraszínház. A főszereplővel, Lapis Erikával olvashatnak interjút."
2013-03-06Gazdag képzelőerő és jó íráskészségKözépiskolás diákok számára írt ki irodalmi pályázatot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Dunaújvárosi Hírlap. A díjazott írások: 2. helyezett Göbölös Virág (kép) írása.
2013-03-00Scripted-reality. Sirály - A Csehov árnyékábanKritika a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Sirály - A Csehov nyomában című előadásáról.
2013-02-27Válságban az álompárKözépiskolás diákok számára írt ki irodalmi pályázatot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Dunaújvárosi Hírlap. A díjazott írások: 3. helyezett Mezei Nikolett írása.
2013-02-21HáromszögtörténetKritika Csehov: Sirály, rendező Dömötör Tamás. A Bartók Kamaraszínház előadásában.
2013-02-21HáromszögtörténetSirály-variáció Dunaújvárosban
2013-02-19Csehov árnyékábanVéget ért a Dunaújvárosi Hírlap és a Bartók Kamaraszínház közös, középiskolás diákok számára kiírt pályázata, a Tudósító kerestetik. Helyezettek: 1. Sztupa Melitta Boglárka, 2. Göbölös Virág Anna, 3. Mezei Nikolett.
2013-02-19Bartók: sikeres Sirály-pályázatVéget ért a Dunaújvárosi Hírlap és a Bartók Kamaraszínház közös, középiskolás diákok számára kiírt pályázata, a Tudósító kerestetik. Helyezettek: 1. Sztupa Melitta Boglárka, 2. Göbölös Virág Anna, 3. Mezei Nikolett. A pályázatok teljes szövege olvasható.
2013-02-14Csehov árnyékában nem csokis sajtA Bartók Kamaraszínház új bemutatójáról, a Csehov-adaptációról. Dömötör Tamás vitte színre Csehov Sirályát.
2013-02-12Két fejlövés a képernyőnBemutatták Dömötör Tamás rendezésében Csehov: Sirály című darabját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán. Kritika, beszámoló.
2013-02-08Sirály a BartókbanDömötör Tamás rendezésében Csehov egyik klasszikusa, a Sirály lesz látható a színház kamaratermében február 8-án.
2013-02-06Sirály, beköszön a televízióDömör Tamás rendezésében Csehov: Sirály a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán.
2013-01-05Puccs a színházbanBeszélgetés Dömötör Tamással, aki Bartók színházban rendezi Csehov Sirály című darabját.
2013-01-03Gazdag januári műsor a BartókbanGazdag kínálattal várja a közönséget a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2012-12-03Adósságkezelésből szerelemleckeKép a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legújabb bemutatójáról Erdős Virág Pimpáré és Vakvarjúcska. A képen Tőkés Nikolett és Lapis Erika.
2012-12-03Mese, felnőtteknek is!Beszámoló a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza prózai tagozata közös bemutatójáról: Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska, zenés-mesés-táncos darabjáról.
2012-12-01SzerelemvásárBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza november 30-án második bemutatójával jelentkezett: Fige Attila rendezésében, Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska című mesés-táncos darab.
2012-11-27Tanmese szerelemről, pénzről, választásrólÚjabb premierrel jelentkezik november 30-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejátékát Fige Attila rendezésében.
2012-10-08Don Juan bejöveteleZenés játékkal nyitotta az idei kőszínházi évadot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Színikritika a Don Juan menyasszonyai című darabról.
2012-10-04Don Juan szerint a párkapcsolatOktóber 5-én lesz a bemutatója a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új darabjának: Don Juan menyasszonyai címû zenés kaland.
2012-09-03Díjeső a vízi színpadonA Szarvasi Vízi Színpadon megrendezett Magyar Teátrumi Társaság első nyári fesztiválján szerepelt a Bartók színház is, a Fiatalság, bolondság című zenés játékával. A darab megkapta a leglátványosabb előadás díját, Lapis Erika színésznő pedig a Szarvasért Alapítvány különdíját kapta meg.
2012-08-17Vízre szállt táncokA Hattyúk tava című darabot augusztus 16-án mutatták be a Fabó Éva Sportuszodában. A darabot Kalácska Gábor látványtervező ötletéből a No Control Dance Group és Tóth Boglárka koreográfus készítette el. Így a közönség a produkcióra alakult H2Orfeum előadásában láthatta.
2012-07-16Diplomát ad a színházJúlius 16-án megkezdődött a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kedvezményes bérletvásárlása. Beszámoló az újdonságokról, a tervezett előadásokról.
2012-03-27KépaláírásA Színházi Világnapon, március 27-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza művészei egy rendhagyó előadással ünnepeltek a Bács-Kiskun megyei Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.
2012-03-20Juszt is az enyémFiatalság bolondság zenés komédia a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza prózai tagozatának és táncszínházának közös bemutatója. Beszámoló az előadásról.
2012-03-17Jótékony, derűs premierelőzetes"A Bartók és az Útkeresés Segítő Szolgálat együttműködésének hála közel százötven fő, köztük a Gyermekjóléti Szolgálat és a Családsegítő Szolgálat ügyfelei, a Hajléktalanellátás gondozottjai, illetve idős, egyedülálló nyugdíjasok - térítésmentesen tekinthetik a produkciót."
2012-03-14Jótékony premier előttA kortárs magyar dráma legfontosabb seregszemléje a debreceni DESZKA Fesztiválon szerepelt a közelmúltban a Bartók színház. A színház új bemutatója (Fiatalság bolondság c. operett) mellett jótékonysági előadást is tartanak.
2012-03-07Fiatalságra bolondságÚj, közös darabbal - Eisemann Mihály: Fiatalság bolondság - jelentkezik a Bartók Táncszínház és a prózai tagozat.
2012-02-29Hulladék a debreceni Deszka FesztiválonBeválogatták a Bartók kortárs darabját.
2012-02-20DESZKA-ra megy a HulladékA kortárs magyar dráma egyik legfontosabb seregszemléjén a debreceni DESZKA Fesztiválon nyitányán szerepel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Hulladék című előadása.
2012-01-23Nero - premier utánA Bartók Kamaraszínház saját darabját a Magyar Kultúra Napján mutatták be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló a Nero című darab premier előadásáról.
2012-01-18Nero a Bartók KamarábanA Kosztolányi-darab bemutatója a magyar kultúra napján.
2012-01-11Ha eljön Nero, a véresA Magyar Kultúra Napján, azaz január 22-én debütál a Bartók színpadán a ház új darabja, a Nero. Beszámoló a premier előtti előadásról.
2012-01-09"Nyitottnak kell lenni"A Bartók új produkciójában (Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő), a Nero mozgáspróbáját a Kossuth-díjas Szakály György balettművész segítette. Beszélgetés Szakály Györggyel.
2012-01-03Változások előtt, utánÚj vezetés, részben új utakon a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza 2011-ben. 2012. január 22-én új bemutató: Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő regényének színházi adaptációja.
2011-12-28Nero, a véres költő - premier januárbanA Bartók színház művésze, Csadi Zoltán (kép) rendezésében láthatják az érdeklődők 2012. január 22-én először a Nero, a véres költő c. színdarabot.
2011-12-23Csadi Zoltán ismét a rendezői székbe ültA Bartók színház legújabb darabjának már elkezdődtek a próbái. Kosztolányi Dezső: Nero, a véres költő című regényéből készült színpadi változat rendezője Csadi Zoltán, a társulat színésze.
2011-12-09Karácsonyra készül a mágikus társulatA Fekete Fényes Színház immár másfél éve működik a városban.
2011-12-03"Aggódom a közönségért"Vándor Éva Jászai Mari-díjas színésznő a Bartók Kamaraszínház vendégművészként vállalt szerepet Maros András Hulladék című darabjában. Interjú.
2011-11-28Sorsfordítás a palánk alattSzínikritika Maros András Hulladék című darabjának ősbemutatójáról.
2011-11-26A hét fotójaA képen Kiss Attila és Tőkés Nikolett Maros András és Lendvai Zoltán Hulladék című darabjában.
2011-11-22Kortárs darab a BartókbanMaros András Hulladék című darabja, rendező: Lendvai Zoltán.
2011-11-04Dunaújvárosi alkotók és előadók egy színműben, két részbenA Pál utcai fiúk-akik a Bartók téren győzedelmeskedtek a vörös ingesek felett.
2011-10-31Acsu a tibeti rengetegbenBeszámoló a Bartók prózai és tánctagozatának közös mesedarabjáról (Zalán Tibor: Kabule kincse).
2011-10-25Kabule kincse a BartókbanA Bartók Kamaraszínház új bemutatójáról (Zalán Tibor Kabule kincse c. darabja).
2011-10-15A hét fotójaKép a Bartók Kamaraszínház Pál utcai fiúk című előadásából.
2011-10-14Az újvárosi fiúk einstandjaA Bartók Kamaraszínház Pál utcai fiúk előadásának főpróbájáról.
2011-10-12Világhírű ifjúsági darab a BartókbanA Bartók kamaraszínháza új bemutatója október 13-án lesz. A Pál utcai fiúk szereplői, a darab zeneszerzője, tánctanára, díszlettervezője.
2011-10-05Einstand-história a Bartók színpadánA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Molnár Ferenc Pál utcai fiúk előadásával kezdi meg az évadot.
2011-09-14Megtartva megújítani..."Új vezetéssel, némileg átalakított struktúrával vág neki a 2011/2012-es kőszínházi évadnak a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza." Beszámoló a színház sajtótájékoztatójáról.
2011-08-30Remek vendégjátékok, kiváló bemutatók az idei évadban isA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza őszi kínálatából.
2011-08-23Pál utcaiak a BartókbanSzmodics László rendezésében, amatőr színjátszókkal kerül színpadra Molnár Ferenc Pál utcai fiúk darabja.
2011-05-02Ébredések a kádbanBeszámoló a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház új darabjának - Egy nehéz nap éjszakája című - bemutatójáról. Rendező: Énekes István.
2011-03-30FelhőtlenkedésSzínikritika Alfonso Paso: Mennyből a hulla című darabjáról, a Bartók Kamaraszínház előadásában.
2011-02-28Amikor átmos tenger táncA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Tengertánc c. előadásáról.
2011-01-26Hárpiazabolázás felsőfokonSzínikritika a Bartók Kamaraszínház bemutatójáról: Shakespeare: A makrancos hölgy.
2011-01-19Veszedelmes viszony"Smuk Imre rendezésében immár a harmadik Shakespeare-darab vár a színházbarát közönségre szombaton." A darab címe: A makrancos hölgy.
2010-12-06Bolero: film, színház, muzsikaA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház legújabb premierje: Bolero.
2010-11-30Füstös díjátadó utánÚj bemutató a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában: Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Bolero előadása.
2010-10-18Anna tényleg örökSzínikritika a Bartók fiatal művészei által bemutatott Anna című előadásról. Tolsztoj Anna Karenina regényváltoztát Csadi Zoltán rendezte.
2010-10-14Anna tragédiájaA Bartók prózai tagozatának új előadása: Anna. A darab rendezője: Csadi Zoltán (kép).
2010-09-30A boszorka színre lépettEgy tízéves sikerdarabjának - Zöldboszorka - felújított változatának premierjével indult az idei évad a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2010-09-28Boszorkányos kezdet"Egy tavalyi és egy felújított darabbal indul a Bartók 2010/2011-es kőszínházi előadássorozata. A Zöldboszorka tíz év után tér vissza a színpadra."
2010-05-17Miss Daisy, és a sofőrjeSzínikritika a Miss Amerika című darabról, amelyet a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház és vendégművészeinek, és a Miss Amerika Jazz Band zenészeinek közös előadásáról.
2010-05-14Miss Amerika A Bartók TáncszínházbanÉvad végi bemutatóra készül a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház. A Bartók Táncszínház 2010. május 14-én mutatja be Eisemann Mihály és Szilágyi László MISS AMERIKA című zenés játékát Fésűs Nelly és Mikó István főszereplésével.
2010-05-12Szerelmi sokszögekA fővárosi Operettszínház és a Bartók Táncszínház közös előadásában a Miss Amerika zenés vígjáték a Bartók színpadán.
2010-05-12Miss Amerika - az évad utolsó bemutatójaA színházi évad utolsó bemutatójára készül a Bartók Táncszínház. A MIss Amerika című zenés vígjátékot a Budapesti Operettszínház neves előaóival közösen fogják színpadra állítani. A premier május 14-én lesz.
2010-05-06Keresztre leszünk feszítve Interjú Hujber Ferenccel - Rivalda FesztiválMájus 7-e és 18-a között a Rivalda Fesztiválon. A vidéki színházak találkozóján tizenhárom nem fővárosi teátrum legújabb produkcióját láthatja a közönség egy helyen - a Thália Színházban. Hujber Ferencet kérdeztük, aki elmondása szerint színészi pályájának egyik legkeményebb vállalását teljesítette Dunaújvárosban.
2010-04-23Könnyed, ám meglepőÚj, zenés vígjátékot - Miss Amerika címmel- mutat be a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház. Beszélgetés Móri Csabával, a darab koreográfusával.
2010-03-31Figaró házasságaFennállásának történetében elsőként premierrel ünnepelte a színházi világnapot a Bartók Kamaraszínház prózai társulata.
2010-03-30Figaró a BartókbanBeszámoló a Bartók Kamaraszínház új premierjéről: Beaumarchais Figaró házassága, rendezte Smuk Imre.
2010-03-25Világnapi premier"...premierre készül a Bartók Kamaraszínház társulata: Beaumarchais klasszikusát, a Figaró házassága című komédiát mutatják be, Smuk Imre rendezésében." A darabról.
2010-03-03Zsiványtanya - három az egybenPremier volt a Bartókban február 26-án.Zsiványtanya címmel mutatta be legújabb darabját a Bartók Táncszínház társulata.
2010-03-02Úgyis a legkisebb fiú nyer!Beszámoló a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház új, Zsiványtanya című táncos mesejátékuk premier előadásról.
2010-02-27Zsiványok a BartókbanKépaláírás. A Dunaújvárosi Bartók Táncszínház új, Zsiványtanya című tánc-mesejáték bemutatójáról.
2010-01-23A verebek is madarakA Bartók Kamaraszínház új produkciója vendégművészekkel. Tennessee Williams: Az ifjúság édes madara című előadás kritikája.
2010-01-22Az ifjúság édes madara. Premier DunaújvárosbanVendégrendezővel és vendégművészekkel készül új bemutatójára a Bartók Kamaraszínház. Az ifjúság édes madara rosszfiúját Hujber Ferenc, az öregedő filmsztárt Xantus Barbara játssza. A darabot Szurdi Miklós rendezte, zenéjét Döme Zsolt szerezte. Bemutató: január 22-én.
2010-01-16Bemutató: péntekenA Bartók Kamaraszínház társulata vendégművészekkel együtt készül Tennessee Williams: Az ifjúság édes madara című bemutatóra.
2010-01-13Kultúra a 2009-es évbenAz év vendégelőadója: Minden koncert megvívandó csata. (Zorán). Az év gitárosa: Da Capo növendéke. (Csókás Levente). Az év színdarabja: A prózai tagozat jubileuma. (A szolgálólány).
2009-12-02Aranypendelyes ünnepPremierrel ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a Bartók Táncszínház. A Navarrai Margit Heptameronja alapján készült, látványos és pajzán táncjátékot, az Aranypendelyt december 3-tól láthatja a dunaújvárosi közönség.
2009-11-04Kemény színházA Bartók Kamaraszínház új bemutatójáról: O'Neill: Vágy a szilfák alatt.
2009-10-28Vágy a szilfák alatt. Premier a Bartók KamaraszínházbanAz idei évad első bemutatójára készül a Bartók Kamaraszínház prózai tagozata. Eugen O'Neill közismert és sokszor játszott drámája az emberi szenvedélyek és érzelmek legmélyebb rétegeibe vezeti az előadás nézőit.
2009-09-18Évadnyitó CsíkszeredábanA Bartók Kamaraszínház vendégjátékkal kezdi az évadot.
2009-09-15Vendégjáték Csíkszeredán"A Bartók Kamaraszínház és Csíki Játékszín remek kapcsolatának köszönhetően idén ősszel is kölcsönös vendégjárás lesz a két teátrum között."
2009-05-18AranypárosAz április Fejér Megyi Diáknapokon a Bánki és a Széchenyi gimnázium társulata is díjazott lett a színházi kategóriában. A Bartók Kamaraszínházban most újra bemutatták a darabokat. Beszámoló az előadásról, az előadókról.
2009-05-12Álvilági katonákSzínikritika a Szentendrei Teátrum, a Katona József Színház és a Bartók Kamaraszínház közös előadásáról Bernard Shaw: A hős és a csokoládékatona.
2009-05-06"Csak" játék lenne?A Bartók Kamaraszínház új bemutatója: Fazekas Mihály - Schwajda György: Lúdas Matyi. Beszámoló a darabról.
2009-02-20Bocifölde visszavárA Bánki Donát Gimnázium színjátszókörének "Bocik a pácban" című előadásáról.
2009-01-19Csak a húszéveseké!Húsz éve a színpadon a kamaraszínház. Beszámoló a jubileumi premier előadásról (Giambattista Della: A szolgálólány).
2009-01-14Jubileumi premier leszReneszánsz komédiával (Giambattista Della: A szolgálólány) ünnepli húszéves fennállását a színház kamaratársulata. Beszélgetés Smuk Imrével.
2008-12-10Paprikás csapásmérésA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház "Hetet egy csapásra" című mesejátékáról.
2008-12-10A szíveddel láss!Vasárnap volt A szíveddel láss! című musical bemutatója. A produkció Kálnay Adél novellája alapján készült. A darab egyik főszereplője Pálfalvi János, a másik Murányi Márton. A zenét a Fun Company szolgáltatta. A darab előadása egyben jótékonysági est is, adományokat gyűjtenek a Jószolgálati Otthonnak.
2008-10-13Négyszögesítették a körtA Bartók Kamaraszínház új bemutatója: Katajev: A kör négyszögesítése. Színikritika.
2008-10-09Szerelmes, sokszöges...Huszadik évadját kezdi meg a Bartók Kamaraszínház prózai tagozata.
2008-09-02Bevezettek a ligetből - a színházterembeBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza évadnyitó és a Petőfi Művészeti Liget évadzáró, közös programjairól.
2008-05-21Dupla siker CsíkszeredánKét előadással - Svejk, Párizs ege alatt - vendégeskedett a Bartók Kamaraszínház társulata a Csíki Játékszínben. Beszámoló.
2008-01-23Svejk, a derék katonaA Bartók Kamaraszínház premierjéről.
2008-01-21Svejk-Kiss AttilaSzínikritika a Bartók Kamaraszínház új - Jaroslav HaseK: A Svejk című - előadásáról.
2008-01-18Svejk, avagy......hogyan (ne) ússzuk meg a háborút? Összefoglaló a próbákról
2008-01-07Szerep - színészreBeszélgetés Smuk Imrével, a Bartók Kamaraszínház Hasek: Svejk, a derék katona című új bemutatójáról.
2007-12-18A Vasas Birodalom odavágBeszámoló a Vasas Táncegyüttes "Eltüsszentett birodalom" című előadásáról.
2007-12-03Élőzene Párizs ege alattBeszélgetés Mészáros Melindával, aki a "Párizs ege alatt" című zenés darabban harmónikán játszott.
2007-11-28PlazmavilágA Bartók Kamaraszínházban Garaczi László Plazma c. színművét november 24-től tűzte műsorra a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal közösen, Valló Péter rendezésében.
2007-11-26Plazmák és plazholnapokSzínikritika a Vörösmarty Színház és a Bartók színház közös, Garaczi László: Plazma című előadásáról. A darabot Valló Péter rendezte.
2007-11-21Plazmavilág - bemutatóGaraczi László Plazma című színművét mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A darab a Bartók és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös bemutatója. A színdarabról.
2007-11-19Mélyagyarok a színpadonBeszámoló a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Lábtempó című elődásáról.
2007-11-17Lábtempó: hajráA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház új, Lábtempó című bemutatójáról.
2007-11-15Már lábtempóznak!Új bemutatóval jelentkezik a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház. A címe: Lábtempó.
2007-11-12Színház, a javábólA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában,a prózai tagozat négy pályakezdő színésze előadásában bemutatták a Párizs ege alatt című zenés játékot. Színikritika.
2007-11-09A bemutatók hónapjaSajtótájékoztatót tartott a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2007-10-25KözönségsiratóBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház közös előadásáról,a Chioggiai csetepaté premierjéről.
2007-10-05Hany Istók világa képen, festményekenA Hany Istók című előadáshoz kapcsolódóan kiállítás nyílt a Hanságról a Bartók Aula Galériájában.
2007-09-03Nagyszerű évadnyitóBeszámoló a ligetzáró, de egyben a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza évadnyitó programjáról.
2007-08-15Nevettetni, szórakoztatniKözös bemutatóra készül a Bartók Kamaraszínház és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház. Beszélgetés az előkészületekről a rendezővel, Énekes Istvánnal.
2007-06-14Komédiázni készül a Bartók két tagozataBeszélgetés Énekes Istvánnal, aki a Bartók két tagzata részére közös darabot rendez: a Chioggai csetepatét.
2007-06-00Dobozolók a globalizálódó (kis)világbanSzínikritika Örkény István: Tóték - a Pécsi Harmadik Színház és a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös produkciójáról.
2007-05-21Lápvilági történetBemutatták Büki Attila: Hany Istók című zenés mesejátékát. Beszámoló a Bartók Kamaraszínház előadásáról.
2007-05-11Tóték - új bemutatóMájus 14-én mutatják be a Bartók Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház közös előadását a Tóték című Örkény István drámából. Beszélgetés a rendezővel, Vincze Jánossal.
2007-04-25A kisgömbőcDunaújvárosi Bartók Táncszínház bemutatója
2007-04-19A százados a találkozónMegkezdődött a Vidéki Színházak Találkozója, ahol a Bartók Kamaraszínház Miskolczi Miklós: A százados című előadását mutatja be.
2007-04-18Két mese is készülA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza két új mesejátékot mutat be hamarosan. A Dunaújvárosi Bartók Táncszínház előadásában a A kisgömböc című, a Bartók Kamaraszínház társulata pedig Büki Attila: Hany Istók című darabját.
2007-04-06Tóték, ötszereplős változatbanA Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház közös produkcióban mutatta be Örkény István: Tóték című darabját.
2007-03-06A tiszavirág jó napjaA Dunaújvárosi Bartók Táncszínház új, kétrészes előadásának premiere február 23-án volt a Bartókban. Az első színben Móri Csaba A tiszavirág rossz napja van c. produkciója, majd Hámor József Széki táncrend c. darabja került bemutatásra.
2007-01-30A százados elindulSmuk Imre, A százados c. darab rendezője beszél a mű fogadtatásáról.
2006-12-12Időszerű emberdrámaPremier volt szombaton a Bartók Kamaraszínházban: Miskolcsi Miklós : A százados c. darabját mutatta be a helyi társulat.
2006-12-11A százados ősbemutatójaSzínikritika. A Bartók Kamaraszínház Miskolczi Miklós: A százados című darabjáról.
2006-12-04Sors és a sortűzA Bartók Kamaraszínház tagjai ősbemutatóra készülnek. Legújabb darabjuk Miskolczi Miklós "A százados" című drámája. Beszélgetés a darabról.
2006-11-28Készülődik "A százados"Miskolczi Miklós A százados című drámáján dolgoznak a Bartók színészei. Három hét múlva lesz a bemutató. A dráma a szerző Egy sortűz sorsa c. könyvéből készült.
2006-10-16Norvég mintákBeszámoló az új - a Vörösmarty Színházzal közös produkció - a Jégszirom című darab premierjéről.
2006-09-20Helyi történet színpadonBeszélgetés Smuk Imrével, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza prózai igazgatójával az idei évadról, előadásokról és tervekről.