Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

559 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-06-14Tetőzött a Duna, de nagyon lassan apad – késik a szabadstrand nyitásaBár a korábbi tervek szerint már 2024. június 8-9-én nyitott volna a dunaújvárosi szabadstrand, a Duna másképp gondolta: az árhullám és a lassú apadás miatt már biztosan késik a nyitány!
2024-06-06Irány a szabadstrand!Május közepén (2024.) az élményfürdő, (dunaújvárosi) június 15-én pedig a Szalki-szigeti szabadstrand is várja a látogatókat, amely a forró nyári napokon nagyon jó választás egy csobbanáshoz.
2024-01-05Városunknál is tetőzött a Duna - az árvíz után már takarítottak a Szalki-szigetenA folyamon levonuló árhullám 2023. december 28-án érte el Dunaújváros térségét. A Duna gyors apadása nyomán már 2024. január 2-án megkezdhették a munkát a Szalki-szigeten: fadöntés és szemétszedés várt a GESZ és a DHHF munkatársaira. A szabadstrand tükre tiszta, a zsilipnél maradt hordalék.
2023-09-08Vége a szezonnak, a magas vízállás miatt bezárt a szabadstrandMeg kell békélnünk a gondolattal: visszavonhatatlanul véget ért a nyár! Sajnos a dunaújvárosi szabadstrand vizében sem fürödhetünk már... Igaz, most még nem a rossz idő, hanem a Duna vízgyűjtő területein megemelkedett vízszint az akadály. A DVG Zrt. tájékoztatása szerint az elmúlt időszak esőzései következtében a Szalki-szigeten a víz ismét átlépte a zsilipet. E miatt, illetve a népegészségügyi előírásoknak megfelelően a szabadstrand szeptember 1-jén bezárt, az üzemeltetői tájékoztatás szerint a vízbe menni veszélyes és tilos. A szabadstrand többi része, vagyis a partszakasz napozásra, sportolásra továbbra is használható.
2023-08-18Szabad a strand - a kényszerű üzemszünet után újra birtokba vehetik a pihenni vágyókAz árhullám levonulása után a felügyeleti szervek rendben találták a szabadstrand vizéből beküldött vízmintát, így ismét birtokba vehetik a dunaújvárosiak a közkedvelt Szalki-szigeti fürdőhelyet.
2023-08-11Bezárt a Szalki-szigeti szabadstrand a Dunán levonuló árhullám miattA létesítményt üzemeltető DVG Zrt. hivatalosan mától rendelkezett, de ott jártunkkor 20 fokban amúgy sem merészkedett senki a vízbe. Várhatóan jövő hét végén nyithatnak! A hírt Mezei Zsolt, Dunaújváros városüzemeltetési ügyekért felelős általános hatáskörű alpolgármestere erősítette meg a Szalki-szigeti zsilipnél, ahol korán reggel bukott át a Duna vize.
2023-07-21Szabadban-élménybenA Dunaújvárosban lakók és környékbeliek két kiváló lehetőség közül is választhatnak a nyári melegben: látogatható a szabadstrand, kinyitott és tömegeket csalogat az élményfürdő is. Apropó, élményfürdő: közeleg a Strandok Éjszakája is!
2023-06-23A nyári időszakra is szociális szolgáltatásokkal készül az önkormányzatTájékoztató a dunaújvárosi önkormányzat 2023. nyári szociális szolgáltatásairól
2023-06-09Közeleg a szezonnyitó a Szabadstrandon - továbbra is ingyenes lesz!A dunaújvárosi Aquantis Élményfürdő mellett a Szalki-szigeten is zajlanak az előkészületek a szezonra. Ha nyár, akkor Élményfürdő és Szalki-sziget. A DVG Zrt. munkatársai gőzerővel dolgoznak mind a két helyszínen a 2023. június közepi nyitásra. A tavalyi évhez hasonlósan vízimentő, a Remixben mosdó, öltöző, zuhanyzó, a vízben pedig úszásra kijelölt terület és gyerekpancsoló várja majd a látogatókat.
2023-06-09Csodás Parázs-VarázsEzreket vonzott 2023. június 3-án a dunaújvárosi Szalki-szigeten megrendezett Parázs-Varázs grillparti. Már délután is sokan voltak, de az esti nagy koncertekre megtelt a sziget és remekül szórakozhatott, aki ott volt.
2023-06-02Nyári csobbanás: az élményfürdő és a szabadsrand június derekától várja a látogatókat2023. június 15-én a Szalki-szigeten megnyílik a Szabadstrand, június 16-tól pedig már a dunaújvárosi élményfürdő is fogadja majd a látogatókat.
2023-01-20Arborétum, vízelvezetés, és persze a szabadstrandOrosz Csaba a dunaújvárosi 10-es választókerület önkormányzati képviselője a 2022-es esztendőre visszatekintve azt tartja nagyon fontosnak, hogy a képviselők elérhetőek legyenek és a lakóközösségekben felmerülő problémákat megoldják. E mellett pedig koordinálják a fajsúlyosabb dolgokat, fejlesztéseket, legyenek valódi képviselők.
2022-12-05Három és fél mázsa törpeharcsát csapdáztakA szakemberek december 3-án, szombaton kora reggel kezdték el felhúzni a túlszaporodott törpeharcsa-állomány gyérítésére kihelyezett varsákat a dunaújvárosi Felső-öbölben (szabadstrand).
2022-08-03Fürdőruha főszerepbenVisszatekintés a fürdőruha divatra archív felvételekkel.
2022-07-29Kamaratárlat és strandkönyvtár is csalogat!Nyáron is színes kínálattal várja a betűk barátait a dunaújvárosi József Attila Könyvtár – összeállításunk a nyitva tartási rend változása mellett egy kiállításról és egy "kitelepülésről" is beszámol, ráadásul az utóbbi helyszíne a szabadstrand!
2022-07-22Az élményfürdő, a sportuszoda és a szabadstrand is enyhüléstKörkép Dunaújváros strandolási és fürdőzési lehetőségeiről 2022-ben
2022-07-21Újabb hőségriasztás: vigyázzunk magunkra! (képaláírás)Ismét harmadfokú hőségriasztást rendelt el Müller Cecília országos tiszti főorvos. A helyzet még komolyabb, mint a korábbi, júniusi volt. ... A legjobb megoldás erre a strandolás, ezt teszik vidáman a címlapképen látható fiatalok is: Hevesi Kevin, Hevesi Bennett és Bogárdi Hanna a szabadstrandon. (nem teljes szöveg)
2022-07-18Az idilli strandolás (képaláírás)Még több mint egy hónap van vissza a nyári szezonból, így Gróf Hajnalka és Bogdány István is kihasználja a jó időt a szabadstrandon. A vízi mentők azonban már most óriási esetszámokat ismertetve figyelmeztetnek.
2022-07-15Fajsúlyos témákról döntöttek a rendkívüli ülésen a közgyűlési képviselőkRendkívüli közgyűléssel folytatta a munkát a dunaújvárosi képviselő-testület. A képviselők a Városháza „C” szárnyának közgyűlési termében nyílt és zárt ülésen összesen 23 napirendi pontról döntöttek 2022. július 13-án.
2022-06-17Ingyenes és korszerű kikapcsolódási lehetőség várja a leendő látogatókat a Szalki-szigeten.Nyit a szabadstrand címmel tartott sajtótájékoztatót Mezei Zsolt, Dunaújváros általános hatáskörű alpolgármestere a Szalki-szigeten. Mint azt elmondta, a terület 2022. június 15-én hivatalosan is megnyitja a kapuit a fürdőzők előtt, akik már egy teljesen korszerű, modern vizesblokkot is birtokba vehetnek.
2022-03-11Húsz darab új fa is ad majd árnyékot a közeljövőben a SzabadstrandonTíz platán, öt pusztaszil, három hárs, és két nyírfa foglalta el méltó helyét a dunaújvárosi szabadstrandon. A fákat a DVG Zrt. munkatársai ültették el: minderre a MOL Új Európa Alapítvány által meghirdetett "VárosFA Program" projekt részeként került sor, melyen az önkormányzat sikerrel pályázott.
2022-02-03Drasztikus, de szükséges (képaláírás)A közelmúltban számos fát kivágtak a Szalki-szigeten. Lapunk megkeresésére Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a lombkorona-gyérítés mintegy negyven fát érintett. E drasztikus beavatkozás szükséges volt a fák megmentése érdekében. (teljes szöveg)
2021-12-20A világ minden tájára eljutott ezáltal a hírünk"November elején mutatták be a dunaújvárosi Szalki-szigeten megrendezett CityRocks flashmob koncertfilmjeit, amelyeket azóta egymilliónál is többen néztek meg a produkció közösségi felületein."
2021-11-23A régi bombák velünk élnek"2021. november 20-án 13 óra 15 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy Dunaújvárosban, az Alsó sétányon lévő kempingnél – az alacsony vízállásból eredően – lövedéket találtak. A nap folyamán a Magyar Honvédség tűzszerészei a helyszínen fellelt két lövedék elszállításáról gondoskodtak. Az eset kapcsán senki nem sérült meg."
2021-11-22Bombák akadtak horograSzombaton Meliovszki Imre és Szabó Roland erős neodimium mágnessel kincshorgászatra indultak, abban a reményben, hogy talán valami érdekesre bukkannak a Duna dunaújvárosi szakaszán az alacsony vízállás mellett. Imre és Roland bombát talált a Dunai Kincses Kert kistermelői piactól nem messze a Dunán, a kemping mögötti szakaszon.
2021-11-06A világhálón is látható márImmár a világhálón is újra lehet nézni a több mint négyszáz tagú zenekar óriási rockbuliját, öt kisfilm a CityRocks rendezvényről. Az elkészült videófilmeket november 3-án mutatták be először városunkban, az Art Caféban.
2021-10-28A horgászegyesület túl van az utolsó telepítésenA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület egész évben folyamatosan telepítette a halakat a Duna kikötői és a felső öblébe (az utóbbi a szabadstrand). Idén a horgásztanya felújítása, megmentése volt az elsődleges, erre kellett költeni a legtöbbet. Beszélgetés Somfai Rezső elnökkel.
2021-09-28Vegán összezöldülés: egyszer volt, s lesz isDunaújváros első alkalommal adott otthont a Magyar Vegán Összezöldülésnek. Az alsó Duna-parton sorakoztak a vegán finomságok, megkóstolhattuk a marinált tofut, ízletes zöldség­krémet, chia mag pudingot, ínycsiklandó, házi készítésű lekvárokkal, matchateás süteményt, kókuszgolyót. Az esemény főszervezőjével, Tóth Ilonával beszélgettünk.
2021-09-13Ismét kincses kert a szigetenBeszámoló a Dunai Kincses Kert termelői piac és kézművesvásárról.
2021-09-10Tíz mázsa piaci ponty érkezettSzeptember 7-én összesen tíz mázsa ponty került a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület által kezelt horgászvizekbe.
2021-08-30Két iskola gólyái lepték el a szigetet múlt hétenEgynapos közösségépítő programra hívta az új, kilencedik évfolyamos diákjait a Rudas Közgazdasági Technikum, valamint a Széchenyi István Gimnázium múlt csütörtökön a Szalki-szigetre.
2021-08-25Szerelemből csináljákEgy napig ismét itt Dunaújvárosban volt a világ ­közepe, a Szalki-szigeten lépett fel Közép-Európa legnagyobb rock­­­zenekara, a CityRocks. A főszervezőt, Gajda Ferencet kérdeztük.
2021-08-25Látványos pörgések, kínai figurák kavalkádjaA Fejér Megyei Kézilabda Szövetség immár 4. alkalommal rendezte meg augusztus 20-án a Szent István Kupa strandkézilabda-tornát Dunaújvárosban. Részletes eredmények a cikkben.
2021-08-22Ekkora zenekar eddig nem lépett fel a szigetenCityRocks koncert volt a Szalki-szigeten augusztus 21-én. A CityRocks közösségi eseményét nevezik Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobjának, de Közép-Európa legnagyobb rockzenekarának is.
2021-07-30Ideiglenesen zárva a szabadstrand.A hirtelen megemelkedett vízszint miatt az árhullám levonulásáig, illetve az ilyenkor esedékes takarítási és mérési munkálatok befejezéséig zárva a dunaújvárosi szabadstrand. A részletekről Mezei Zsolt alpolgármester, és Arnold Miklós, a DVG ágazatvezetője számolt be.
2021-07-22Tetőzött és mától már jelentős apadás várhatóTérségünknél július 21-én, szerdán este tetőzött a dunai árhullám, amely komolyabb gondot nem okozott. Adonynál ma reggel várhatóan 460 centimétert mutat majd a vízmérce, amíg Dunaújvárosnál megközelíti a 440 centimétert – volt olvasható szerda délután az Országos Vízjelző Szolgálat (OFV) előrejelzésében.
2021-07-21Ötven éve nyitott meg az városi kemping„A Hídépítő Vállalat dolgozói megkezdték az első osztályú autós és vízi kemping építését a Szalki-szigeten. Egyelőre 200 személyes táborhelyet létesítenek a Duna-parton. A tábor területén a sátorhelyek mellett nem csak mosdóhelyiségeket építenek, hanem fa- és beton víkendházakat is állítanak fel” – írta a Dunaújvárosi Hírlap 1966. március 19-én.
2021-07-20Havonta ellenőrzés alattA dunaújvárosi Szalki-szigeti szabadstrand az elmúlt években rendre jó, illetve kiváló minősítést kapott, a strand mellett található táblán jelenleg is megtalálható a víz minőségét jelző tábla éppen aktuális besorolás szerint.
2021-07-03Megfelelő a fürdővíz minősége. A szabadstrand vízminőségét is megvizsgáltákAz élményfürdőhöz hasonlóan várja látogatóit a szabadstrand minden nap 9-től 19 óráig. Megújultak a vizesblokkok és az öltözők, kinyitott a büfé, megszépült környezetben várnak minden érdeklődőt.
2021-06-17Végre megjött az igazi strandidő! Irány fürdeni! (képaláírás)Véget ért a tanév, ám mi sem bizonyítja jobban a nyári vakációzás kezdetét, mint az, hogy megjött a strandoláshoz szükséges kánikula is. Ezen a héten 30 fok feletti átlaghőmérsékletre számíthatunk, így már nemcsak a fedett vagy meleg vizes fürdőket, komplexumokat lehet igénybe venni, hanem mehetünk a természetes vizek, tavak partjaira is. Városunkban június 15-én, kedden nyílt meg a szabadstrand a fürdőzők előtt.
2021-06-16Nem csak az élményfürdő nyitott ki. Fürdés okmánnyal és anélkülJúnius 14-én, hétfőn délután Szabó Zsolt gazdasági ügyekért felelős alpolgármester sajtótájékoztatót tartott „Kedvezménnyel várja a látogatókat az élményfürdő” címmel a helyszínen.
2021-06-11Nagy csobbanások. Nyári körkép: programlehetőségek DunaújvárosbanArnold Miklós, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő ZRT szolgáltatási ágazatvezetője tájékoztatott a kezelésükben lévő létesítményekről
2021-06-09Itt a nyár - a gyerekek már a szabadstrandon (képaláírás)Bár hivatalosan még nem nyitott meg, ám az elmúlt napokban már újra látogatták a fürdőzők a Szalki-szigeten található szabadstrandot, amely általában június közepén nyitott. A vízminőséggel korábban sem volt probléma, az elmúlt években rendre jó vagy kiváló besorolást kapott a fürdőhely az illetékes hatóságtól. Képünkön az első fürdőzők: Annát és Emmát a viszonylag hideg víz sem riasztotta el a csobbanástól. (képaláírás)
2021-04-01Ne érje a horgászokat balesetA szabadstrand északi felén tett katasztrófavédelmi bejáráson megállapítást nyert, hogy az ott lévő idős fűzfákon, balesetveszélyes száraz ágak vannak. Mivel a területet intenzíven szokták a horgászok használni, így szalaggal lezárták és figyelmeztető táblákat helyeztek ki.
2020-09-18Közgyűlés: fontos és forintos döntésekNegyvennél több napirend szerepelt a közgyűlés 2020. szeptember havi nyílt ülésén, amelyet a Városházán tartottak szeptember 17-én. A döntéshozók egyebek mellett a Dunaújváros Vasas Táncegyüttes támogatásáról, a Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkban tervezett szobor kompozícióról, a mobil kézilabda csarnok üzemeltetéséhez szükséges költségekről is szavaztak.
2020-09-18Véget ért a nyár a Szalki-szigeten is2020. szeptember 15-tel bezárt a dunaújvárosi szabadstrand. Orosz Csaba, a dunaújvárosi 10. számú választókörzet önkormányzati képviselőjének tájékoztatója az őszi-téli munkálatokról, beruházásokról.
2020-09-04Utószezon a szigetenA hivatalos szezon augusztus 31-ével véget ért a Szalki-szigeten található szabadstrandon. Bár az utóbbi napokban nem volt klasszikus strandidő, a fürdőhelyet kijelölő bólyák még a helyükön vannak, és csütörtökön délelőtt még a büfé is várta a vendégeket.
2020-07-03Kiváló a strand vízminőségeJúlius 2-án, csütörtökön két sajtótájékoztatót tartott „vizes” ügyekben a városvezetés. Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester a Fabó Éva Sportuszodában tartott tájékoztatón elmondta, érzékelve a lakossági igényeket, újabb idősávot nyitnak meg a vendégek előtt jövő hét elejétől, így 11.30 és 13.30 között is látogatható lesz az uszoda.
2020-07-03Túl a Szabadstrand takarításonMezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester sajtótájékoztatót tartott a szabadstrand használatával kapcsolatban
2020-06-19A strand már szabad, az idő még esős. A strandidőre még várnunk kellAz utóbbi évekhez hasonlóan június 15-ével, azaz e héten hétfőtől hivatalosan is megkezdődött a szezon a térség népszerű fürdőhelyén, a Szalki-szigeten található szabadstrandon. Az igazi strandidővel azonban egyelőre még adós maradt a nyár első hónapja.
2020-05-29Június közepén nyit a strand a szigeten. Június közepén nyitA Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) május 19-én kiadott útmutatása szerint legkorábban június 1-jével javasolt a kijelölt természetes fürdőhelyek megnyitása. A helyi önkormányzatot arról kérdeztük, mikor vehetik birtokba a fürdőzők a Szalki- szigeti szabadstrandot.
2020-01-21Befagyott, de egyelőre veszélyes. Még híznia kellene a jégnekBár az utóbbi napok hidegebb időjárásának köszönhetően befagyott a Szalki-szigeten található szabadstrand vízfelülete, a jég vastagsága mindössze pár centiméter, így nem alkalmas a téli sportokra.
2019-07-22Rövid hűsölés után ismét kánikula jön (képaláírás)Pár napra kissé fellélegezhettünk a rekkenő hőség és a folyamatos hőségriasztások közepette. A júliusi enyhe kezdet után most újra felköthetjük azt a bizonyost: tegnap óta ismét riasztás van érvényben. A legtöbben vízparton keresik az enyhülést. A szabadstrand is megtelt fürdőzőkkel. A víz a napokban talán lehűlt kissé, de még mindig kellemes, az UV-sugárzás szempontjából kritikus órákban nem árt vigyázni. Képünkön Radó Levente (a picike), mögötte Radó Roland, Radó Krisztofer és Magyari Cintia ücsörög a szabadstrand partján. (teljes szöveg)
2019-07-04Szabad a strandolás a Szalki-szigetenVízimentő szolgálat is rendelkezésre áll a nyitvatartási időszakban.
2019-07-04Jó és kiváló minősítést kaptak térségünk természetes fürdőhelyei. Bátran választhatjuk az ellenőrzött fürdőhelyeketA nyár eleji dunai árhullám levonultával június 21-én hivatalosan is megnyitott Dunaújváros kedvelt fürdőhelye a szabadstrand, amely az utóbbi évekhez kapcsolatban „jó” minősítést kapott az illetékes ellen­őrző szervezettől – olvasható az Országos Közegészségügyi Intézet tájékoztatójában.
2019-06-22Újra vár bennünket a szabadstrand (képaláírás)A dunai árhullám levonulása után lehet fürödni a szabadstrandon, tájékoztatta a Dunaújvárosi Hírlapot Balatoni Éva, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatának munkatársa. (nem teljes szöveg)
2019-06-21Már csak egy igen kell, és nyitnak is!Egy hete ezen hasábokon úgy fogalmaztunk, hogy a dunai árvíz levonulta, majd a takarítás után vélhetően az előttünk álló hétvégén nyit a város és a térség népszerű fürdőhelye, a Szalki-szigeten található szabadstrand.
2019-06-15Kánikula a javából - enyhülésre várva. Meglehetősen korán érezett az első hőhullámJúnius második hetében már sorra dőlnek a melegrekordok, és az időjósok szerint e nyáron hosszú távon is erre kell majd felkészülni. A hét közepén elrendelt hőségriadó miatt számos vízvételi pontot alakítottak ki Dunaújvárosban. Cserna Gábor polgármester pénteken délelőtt 10 órától osztott palackos vizet a járókelőknek.
2019-06-14Együtt tesznek a környezetért. Fákat ültettek a Waldorfos diákok a Szalki-szigetenA dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.
2019-06-12Az előkészületekkel már jórészt végeztekAhogy beköszönt a kánikula, mindannyian vízpartra vágyunk, Dunaújváros pedig abban a szerencsés helyzetben van, hogy a szabadstrandon kulturált körülmények között fürdőzhetnek a város lakói.
2019-06-11Kőrisek, nyírek, tölgyek és hársok a szigeten. Közel ötven új facsemete a szabadstrandonA Pentelei Waldorf Iskola és a Csigadombi Waldorf Óvoda összefogásának eredményeként 47 fát ültettek a Szalki-szigetre június 7-én, pénteken délután.
2019-06-05Kéziben a Széchenyi volt a nyerőA június 3-án, hétfőn megrendezett II. Mozdulj meg! strandkézilabda és -foci bajnokság kilenc-kilenc középiskolás csapatát az időjárás is kegyeibe fogadta, így ideális körülmények között, remek hangulatban mérkőztek meg a lányok illetve a fiúk a helyezésekért. A lányok mezőnyében elindultak a Dunaújvárosi Kohász KA kézilabdás hölgyei is.
2019-06-04A homokon rúgták és dobtákAz első alkalom sikerén felbuzdulva (ami ifj. Pribék István ötlete volt), ezúttal kilenc lány, valamint kilenc fiú együttes nevezésével második alkalommal rendezték meg hétfőn a Szalki-szigeten a szabadstrand homokos pályáin a középiskolás diákok számára kiírt Mozdulj meg! strandkupát.
2019-05-22Horgászok országos csapatbajnokságaAhogy arról tudósítottunk, hét végén rendezték meg a dunaújvárosi szabadstrandon a Horgászok Velencei-tavi és Duna menti Szövetségének halfogó versenyét. A verseny eredményei a következőképp alakultak.
2019-05-00Szabadstrand - már szezon vanIsmertető a 2019. június 1-jén kinyitó szabadstrandról és a DVG Zrt. Siófok-Balatonszabadin és Balatonkenesén található üdülőiről.
2019-03-29Fejlesztések az öbölnélCserna Gábor a kikötői öböl északi területén tartott sajtótájékoztatót: mederkotrás, Remix épületének teljes felújítása, a szabadstrand öltözőinek és vizesblokkjainak teljes renoválása, a szabadtéri színpad átépítése, futópálya építése. Erre 1,1 milliárd forint állami támogatás áll majd rendelkezésre.
2019-01-09Jeges napokon. Befagyott a szabadstrand, de rámenni tilos!Január 8-án, kedden hajnalra már egybefüggő jégtakaró borította a szabadstrandként ismert vízfelületet, ám a jégfelület egyelőre sportolásra nem alkalmas, így rámenni tilos és életveszélyes!
2018-10-26A radartól az uszodán át a kézis csarnokig. Cserna Gábor polgármester számolt be a városban zajló nagyobb volumenű fejlesztésekrőlCserna Gábor polgármester beszámolója a városban zajló beruházásokról
2018-10-00Búvárcsapatban dolgoztak a dunaferres önkéntesek. Nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlatDunaferres munkavállalók (Devecseri Máté, Szilágyi Zsolt) is voltak résztvevői annak a nemzetközi készenléti és válaszadási katasztrófavédelmi gyakorlatnak, amelyet szeptember 28-30-a között Dunaújvárosban, a szabadstrand területén szervezett meg a Magyar Vöröskereszt.
2018-09-14Szabadstrand. Sokan hűsöltek a szabadstrandonArnold Miklós, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. szolgáltatási ágazatvezetőjének beszámolója a szabadstrand állapotáról, kihasználtságáról.
2018-08-09Nyugodt napok a Dunán. Nem sodorhat bajba a DunaNincs mitől tartania azoknak a dunaújvárosiaknak, akik a víz közelében szeretnék tölteni a forró nyári napokat. A nagy Dunán és a szabadstrandon is minden a legnagyobb rendben van, a rend őrei itt is figyelnek a biztonságra.
2018-08-07Balogh Beatrix újra dobálta a gólokat. Örömjáték a rekkenő hőségbenEgy nagyszerű, igazi nyári sport­eseménynek, a II. Pentele Strandkézilabda Kupának találták meg a helyét Dunaújvárosban, a szabadstrandon augusztus 4-én, szombaton. Nyolc csapat feszült egymásnak, hogy – igaz, nem vérre menő módon – megküzdjenek az elsőségért. Az esemény sikerrel és jókedvűen zárult.
2018-08-04Jó a vízminőség. Továbbra is jó a vízminőség a strandonA strandszezon kezdete óta rendszeresen adunk hírt a sokak által látogatott népszerű fürdőhely, a Szalki-szigeten található szabadstrand vízminőségéről.
2018-07-31Kemény napok várnak ránk. Vörös kód érvényben - nem játék!Az Országos Meteorológiai Szolgálat minden megyére hőségriasztást adott ki, Fe­jér megyére történetesen a másodfokú riasztás érvényes, azaz nálunk akár a 27 Celsius-fokot is túllépheti a napi középhőmérséklet, ami azt jelenti, hogy helyenként még 35 Celsius-foknál is melegebb lesz.
2018-07-27Kiváló otthont nyújtott városunk. Bombameglepetések, parázs meccsek és remek szervezés a Szalki-szigetenA selejtezőkkel kezdődött meg múlt pénteken (2018. július 20.) a szabadstrandon kialakított pályákon a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik fordulója.
2018-07-25Jó minősítést kapott a szabadstrand vize. Szabad a strand: a kiváló nyolcas!A legfrissebb adatok alapján Fejér megyében szinte valamennyi kijelölt természetes fürdőhely kiváló osztályozást kapott. Azaz a tizenháromból nyolc kiváló, kettő jó, három új, besorolás alatt.
2018-07-23Izgalmas csaták a strand homokján. Vihar, izgalom és számos meglepetés a szigetenHárom napon át, július 20-22 között izzott a homok a Szalki-szigeten, ahol a hazai strandröplabda-bajnokság harmadik fordulóját rendezték a mögöttünk hagyott hétvégén.
2018-06-05Vízmintából kiválóra! Hőhullámos nyár jön: vár a szabadstrandAz Országos Közegészségügyi Intézet legfrissebb jelentése szerint a Szalki-szigeti szabadstrand egy kiváló és egy jó minősítést kapott.
2018-06-04Gyermek horgászok versenye az öbölbenNagy sikerrel zárult a gyermeknap alkalmából rendezett gyermek horgászverseny június 2-án, szombaton. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület, a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Dunacenter Horgászbolt által szervezett versenyt a szabadstrandon bonyolították le.
2018-06-01Zöldövezeti kincs a szigeten. Kezdődik a fürdőszezon a szabadstrandonHivatalosan is megkezdődik pénteken a fürdőszezon a szabadstrandon.
2018-06-01Mától nyitva vár a szabadstrand. Elkezdődött a strandszezonArnold Miklós (kép), a szabadstrandot üzemeltető DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője lapunk kérdésére elmondta, mivel a hivatalos szezonnyitás június 1-jén, pénteken van, mától várják a felfrissülni vágyókat a Szalki-szigetre.
2018-06-00Szabadon élvezzük a strandot!Ismertető a Szabadstrandról: ellenőrzött a vízminőség, megoldódott a víz-utánpótlás, vannak vízimentők és megfelelő számban wc-k és zuhanyzók.Nyilatkozik Cserna Gábor polgármester és Balatoni Éva, a a kempinget működtető DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezető-helyettese.
2018-06-00Röplabda a strandonA Szalki-sziget ad otthont a Strandröplabda Országos Bajnokság 3 fordulójának 2018. július 20. és 22. között. A felnőtt női és férfi csapatok mellett az U14 és U18 fiú csapatok mérkőznek meg egymással.
2018-03-02Érdemes hozzánk ellátogatni! Turisztikai kiállításon mutatkozott be a város28. alkalommal rendezték meg múlt hétvégén a Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítást és Vásárt a Hírös Agóra - Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban. Dunaújváros is részt vett.
2018-01-12Több kaland és több vidámság. Modern Városok ProgramEgymilliárd forintból szépítik tovább a Szalki-szigetet és fejlesztik az egykori vidámpark területét az idén - erről számolt be Cserna Gábor polgármester.
2017-12-05Friss víz áramlik a szabadstrand öblébe. Rétegvizek folynak a szabadstrandbaMegvalósult az a régi elképzelés, amely a horgászok elnevezése szerinti Északi öböl avagy a városlakók fogalmazásában a szabadstrand öblében való vízpótlást jelenti.
2017-08-31Köszönet a segítségért (képaláírás)A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület megköszönte azok segítségét, akik a halpusztulás idején négy napon át segédkeztek a haltetemek eltávolításában. A képen láthatók (abc sorrendben): Gebhardt Márk, Győri Beatrix, Hegedűs Emília, Hingyi Botond György, Hingyi Eszter, Hingyi György, Nárai Alexa, Szlivon Zoltán, Végh Zoltán. Nincsenek a képen, de segítettek: Barsi Dénes, Kecskés Károly, Milek Attila, Steiner Norbert. (teljes szöveg)
2017-08-28Eredményes a védekezés. Eredményes védekezésBár a DVG Zrt. a halpusztulás hírére azonnal lezárta a Szabadstrandot, a nagy meleg volt, akit mégis arra késztetett, hogy megmártózzon a vízben.
2017-08-25Tömeges halpusztulás a szigeten. Az oxigén hiánya okozhatja a problémátA vízben található oldott oxigén alacsony értéke miatt tömegesen pusztultak a halak a szabadstrandon, a Szalki-szigeten.
2017-08-25Tragikus halpusztulás a szabadstrandon. Most nem él, mint hal a vízbenMinden jóérzésű ember szíve összeszorul, ha hasonló látvánnyal találkozik, mint amivel a horgászok voltak kénytelenek augusztus 24-én, csütörtök reggel a szabadstrandon. Tragikus halpusztulás az öbölben.
2017-08-25Talán van megoldásAugusztus 25-e, péntek reggelre nem állt meg a halpusztulás a felső öbölben, de sajnos még nagyobb mértéket öltött, mint csütörtökön.
2017-08-09A természetes víz is lehet veszélyes üzem. Elkerülhető lenne a tragédiaAz idei nyáron már 13 halálos áldozatot követeltek természetes vizeink. Megkérdeztük a Rockmaraton idején életet mentő Németh Claudia (kép) vízimentőt, ő miben látja a problémát, és főként a megoldást.
2017-08-03A strandröplabda a legszebb sportág!A Szalki-szigeten rendezték meg az országos strandröplabda-bajnokság harmadik fordulóját.
2017-07-31Nagyon irigyeltük őket... (képaláírás)Angyal János és Arany Patrik a lehető legjobb időtöltést találták meg vasárnap délutánra: egy jó kis homokvárépítést a szabadstrand vízpartján... (teljes szöveg)
2017-07-25Továbbra is fürödhető. Megfelelő, jó és kiváló vízminőséggelIsmét egy kánikulai héten vagyunk túl a nyár közepén. Természetes, hogy hűsölni vágyó polgárok megrohamozzák a szabadvizes fürdőhelyeket is.
2017-07-15Megmentette az életét. Megmentette a férfi életétKiválóan teljesített az őrangyala annak a középkorú férfinek, aki rosszul lett július 14-én, péntek kora délután a szabadstrand vizében.
2017-07-12Minden nap szabadstrandJúlius 12-én, hétfőn nyitott a Rockmaraton a Szalki-szigeten, ahol a város szabadstrandja is van. A fürdőhely minden polgár számára elérhető a fesztivál ideje alatt is.
2017-07-07Kánikulai menedék (képaláírás)Az egyetlen menekvés a kánikulában, amit Harcsa Barbara is nagyon kedvel: csak a strandok adnak enyhülést a harmincfokos melegben! (teljes szöveg)
2017-07-07ÁtvezetésA szabadstrand vizébe vezetik ezentúl a löszfalból kitermelt talaj- és rétegvizet. A DVG Zrt. a nyár végére készül el a munkálatokkal.
2017-06-15A hínár vitte el az oxigéntKismértékű, néhány darabos halpusztulást tapasztaltak a horgászok a szabadstrand öblében, monda el Somfai Rezső a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke.
2017-06-15Strandszabadság!Június 15-én, csütörtökön nyit a város és a térség népszerű szabadvízi fürdőhelye a Szalki-szigeten található szabadstrand. Irány csobbani!
2017-06-13Szabad vizeink minőségérőlItt a strandszezon, az illetékes hivatal folyamatosan ellenőrzi a strandok vízminőségét.
2017-06-06A szabadstrandba terelik a kitermelt vizet. Összeköti a nyolc csápos kutatJelenleg is nagyszabású munkálatok zajlanak a felső Duna-parti sétány mentén és a csápos kutak környékén.
2017-06-03Nyitás a hónap közepén. A hónap közepétől szabadA nyári tanszünethez is igazodva hamarosan megkezdődik strandszezon a Szalki-szigeti fürdőhelyen.
2017-06-00Városfejlesztés DunaújvárosbanBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a jövőbeli dunaújvárosi fejlesztésekről: ismét lesz élményfürdő, megszépül az uszoda és a Dózsa mozi, továbbfejlődik a szabadstrand, új funkciót kap a Zöld SZTK.
2017-06-00Szabadstrand és kemping extrákkalIsmertető a szabadstrand és a kemping szolgáltatásairól. Nyilatkozik Cserna Gábor polgármester és Balatoni Éva, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezető-helyettese.
2017-05-29Családi kerékpártúra (képaláírás)A kulcsi Faluháztól a dunaújvárosi szabadstrandra, majd vissza, a kulcsi hajóállomásra kerekeztek el kellemes középtempóban a családi kerékpártúrán résztvevő kicsik és nagyok május 27-én szombaton reggel a szikrázó napsütésben. (teljes szöveg)
2017-05-26Fürdő, sziget és a mozi. Jövő nyáron nyit az új strandA közeljövő, már megállapodásokkal alátámasztott városfejlesztési terveiről adott számot május 25-i, csütörtöki tájékoztatóján Cserna Gábor polgármester. A beruházások összértéke meghaladja a 8,7 milliárd forintot.
2017-04-00Menjünk nyáron is a szigetre!Cserna Gábor polgármester és Balatoni Éva, a DVG szolgáltatási osztályvezető-helyettese nyilatkoznak a Szalki-szigetről.
2017-03-10Dunaújvárosi kincses sziget. Szabadstrand és kempingBejárást tartott a Szalki-szigeten Cserna Gábor polgármester, aki Gergő Edmonddal, a DVG Zrt. operatív igazgatójával szemlézte a kemping és a szabadstrand területét. Ismertették a további beruházások terveit.
2017-02-04Városüzemeltetés és szolgáltatásBeszélgetés Mádai Balázzsal, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatójával a cég jelenlegi munkáiról, az elmúlt időszak változásairól. A Partvédelmi Vállalat feladatai átkerültek a DVG Zrt-hez. A Juharos Étteremben modern, jól felszerelt konyhát alakított ki. Az eddig használt Fészek Tanéttermet a kereskedelmi iskola használja tanműhelyként.
2017-02-03Jégre menni veszélyes! Olvasztott az enyhülésMár nem biztonságos, sőt kiemelten veszélyes az olvadó jégre menni szabad vizeinken.
2017-01-23Hódolat a téli sportnakAmi az utakon és az utcákon veszélyes küldetés, az a szabadstrandon mosolygós szabadtéri sport.
2017-01-13Nem horgászat miatt lékeltek!Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület tagjai és halőrei motoros fűrésszel vágtak léket a városi szabad strand mintegy tíz centiméter vastag jegén január 12-én délelőtt.
2017-01-11Szabadtéri (képaláírás)Nem szokványos edzést tartott január 10-én a Dunaújvárosi Acélbikák U12-es jégkorong-együttese, hiszen a fiatalok a szabadstrand jegén tartották meg napi gyakorlásukat. A jó hangulatú tréning minden bizonnyal emlékezetes marad a Babic Vladimir által edzett sportolók számára. (teljes szöveg)
2017-01-10Fagyos (képaláírás)Szabó Adél és Tio kutyus a városi szabadstrand jegén, január 9-én, hétfőn délben, boldogan, szabadon korcsolyázva. A hangsúly ezúttal a szabadon szón van: ugyanis most már eléggé vastag és biztonságos a strand jege ahhoz, hogy szabadidősportokhoz használhassuk. Ám a körültekintés ezúttal sem árt, és vannak szabályok! Például: sötétben, ködben tilos a jégre menni! (teljes szöveg)
2017-01-07És tél van és hó és... (képaláírás)Hideg van veszekedettül, de vannak, akik képek kihasználni ennek jó oldalát is: például a csúszkálást, korcsolyázást a jégen. Képünk az újvárosi szabadstrandon készült. (teljes szöveg)
2016-12-15Közgyűlés2016. december 15.
2016-10-06Az idei utolsó előtti voltAz idei utolsó előtti haltelepítést rendezték meg október 4-én, kedden délután a szabad strand öblében, a zsilipnél.
2016-09-08Továbbra is tilos! Továbbra sem szabad!Sajnos továbbra sem fürödhető a város egyik népszerű szabadidős központja: a szabadstrand.
2016-08-26Fürödni tilos!Megerősítette a Dunaújvárosi Járási Hivatal tájékoztatását az önkormányzat sajtóreferense. Egyelőre tilos fürödni a szabad strandon.
2016-07-13Félidőben a Rockmaraton. Félidőben a maratoni fesztiválFélidőben van a világ eddigi leghosszabb rockfesztiválja, a Rockmaraton Fesztivál. Nem tudni, hogy a kánikulának, vagy valami egészen másnak köszönhetően, de úgy tűnik, a rekord nézőszám elmarad az idén.
2016-07-09Vízparti örömökkel (képaláírás)Itt az igazi nyár, így biztosan kilátogatnak majd a hétvégén a szalki-szigeti szabadstrandra is. (teljes szöveg)
2016-07-09Strandos víkend előttA Rockmaraton mellett is várják a fürdőzőket a szabadstrandon.
2016-07-01Ozorai rászoruló gyermekek csobbantakA Szalki-szigeten leterülő festői szabadstrand dokumentálhatóan nem csak a városi és városkörnyéki lakók számára nyújt felüdülést. A napokban 16 gyermek és két kísérője Ozoráról érkezett ide lazulni.
2016-06-30Egyre népszerűbb a sziget! Jaj, úgy élvezem én a strandotFürdőzők, fiatal sportolók, táborozók váltják egymást a Szalki-szigeten, a szabad strandon. Képélmények.
2016-06-24Szabadstrand, büfé, napernyő és vizibicikli. Vízimentő figyel a fürdőzők biztonságáraKiváló vízminősítést kapott a Szalki-sziget szabadstrandja.
2016-06-18Fürdőszezon szeptember végéig. Szabad a strand a szigetenEgészen szeptember végéig várja a fürdőzőket a város népszerű szabad strandja. Díjmentes felfrissülés. Remélhetőleg idén nyáron is sokan látogatnak majd ki a népszerű fürdőhelyre.
2016-06-17Szabad strand: kiváló minősítésAz Európai Unió értékelési rendszere szerint a magyarországi tavaknál és folyóknál lévő strandok kevesebb mint öt százalékánál van gond a vízminőséggel. A dunaújvárosi Szalki-sziget szabad strand kiváló minősítést kapott.
2016-06-15Tisztább vízért. Mocsárjáró a strandonA strandi főszezon és a halászléfőző verseny közeledtével megtisztították június 14-én az északi öblöt.
2016-05-13Egy hónap a nyitásigA szezonra készül a szabadstrand és a kemping.
2016-05-13Egy hónap a nyitásigKészül a szezonra a szabadstrand és a kemping.
2016-04-06Versenyezve tanulhattak. Életmentésből versenyeztekHuszonharmadik alkalommal rendezték meg a felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi verseny területi selejtezőjét Dunaújvárosban.
2016-03-26Egyre több hal kerül a vizekbe. A halak szépek, így a sporik...Az idén legalább 55-60 mázsa halat telepít a kikötői és a szabadstrandi öböl között a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.
2016-01-07Jókat korcsolyáztunk!Szabó Tamás fényképe az 1960-as évek elejéről. Korcsolyázók a mai szabadstrand (akkoriban Dög-Duna, Holt-Duna) területén.
2015-10-30Ez nem hattyúdalHattyúk a dunaújvárosi szabadstarndon.
2015-10-29Dunai vízállásokMínusz 2 centiméter a Duna vízállása Dunaújvárosnál, ami előreláthatólag tovább csökken.
2015-10-17Tiszta vizet - a strandraOktóber 15-i közgyűlésről. Főbb témák: a magaspartból kinyert víz, szabadstrand vízminősége, vízpótlása; fenntartói és munkáltatói döntésen alapuló illetményrészek kivezetése; önkormányzati intézmények dolgozóinak jövő évi béren kívüli juttatásáról; felkészülés az olimpiára Gurisatti Gyula támogatása; kárpátaljai magyar falvak támogatása.
2015-10-08Ismét életet mentettekAz újraélesztés két magyar rekordját is Dunaújváros tartja, így kiemelt figyelmet kapott a téma. Talán ennek is köszönhető, hogy rövid időn belül két olyan újraélesztés történt a városban, ahol laikusok segítettek, legutóbb október 7-én a szabadstrandon.
2015-09-17Milyen a strand PH-ja?Hivatali zöldnappal kezdődött a Mobilitás Hete. Dunaújváros önkormányzata is csatlakozott Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához és megrendezi az Európai Mobilitás Hetet.
2015-08-00Nyár, víz zártan és szabadonHelyzetjelentés a Fabó Éva Sportuszodáról és a szabadstrandról. Nyilatkozik Kellerné Simon Kinga, az uszoda szolgáltatási asszistense és Gergő Edmond, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője.
2015-07-08Homokban első az Inox CsőszerA Szalki-sziget homokkal borított pályáján nyolc csapat részvételével rendezték meg július 4-én a Strandfoci Kupát.
2015-07-07Felfrissülés a testnekA Dunaföldvári Strand, Gyógyfürdő és Kemping bemutatása.
2015-06-30Nyári táborban (képaláírás)Duna-Pent NKSE hétfőtől egyhetes nyári kézilabda-tábort tart, a gyerekek napi három edzésen vesznek részt a szabadstrandon, Csontos Anett és Pulay Mónika edzők irányításával (teljes szöveg)
2015-06-23Három próba az öbölbenA második Aquarius Triatlon versenyt rendezik meg Dunaújvárosban július 5-én.
2015-06-12Strandra ment a Rudas iskolaTanévzáró közös lazítást rendezett a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium a Szalki-szigeten június 11-én.
2015-06-10Jubileumi gyermeknapKülönleges ajándékkal kedveskedett diákjainak a fennállásának 35. tanévét ünneplő Dózsa György Általános Iskola: június 9-én a tanterem helyett a Szalki-sziget várta az intézmény hétszáz tanulóját.
2015-06-08Szabad a fürdőzés!Látogatás a szabadstrandon az első nyári hétvégén.
2015-06-08Családi nap a szigetenA Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület minden hónapban elismeri a legjobb utánpótlás korú gyerekek teljesítményét. A júniusi díjátadót egy családi nap keretében a szabadstrandon rendezték meg.
2015-05-00Továbbra is szabad a strandBeszélgetés Gergő Edmonddal, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatának vezetőjével a dunaújvárosi szabadstrandról.
2015-04-24Szezonkezdés a szigetenZajlanak a terepgondozási munkák, Újabb három tűzrakó helyet alakítanak ki...
2015-04-14Az elnök örömeA Dunaferr Horgászegyesület is részt vett az április 11-i önkéntes szemétszedésben.
2015-04-13Száznál is többen szedték a szemetetNagy mennyiségű szemetet szedtek össze az önkéntesek április 11-i takarítási akcióban.
2015-04-08Szombati nagytakarításSzombati nagytakarítás a Duna-parton - Diákok, civil szervezetek, vállalkozások csatlakoztak. Nagyszabású szemétszedési akcióra várják az önkénteseket április 11-én a Duna-partra. Tavaszi nagytakarítás. A részletekről Orosz Csaba tűzoltó alezredes beszélt.
2014-08-23Az ünnepen is sportoltakBeszámoló az augusztus 20-án, a Szalki-szigeten megrendezett az I. Szent István Kupáról.
2014-08-18Sportnap a szigetenCsaládi- és sportnapot rendezett a Szalki-szigeten augusztus 17-én a Duna-Pent NKSE és a Decathlon.
2014-08-11Ha az EU strandra megyCsobbanj Európával címmel egész napos rendezvény volt augusztus 8-án a szabadstrandon, a Fejér Megyei Europe Direct Iroda szervezésében.
2014-08-02Remek hazai versenyt követőenA Dunaújvárosi VSC Sárkányszív sárkányhajó-szakosztálya július 26-án rendezte meg az országos bajnokság ötödik fordulóját a szabadstrandon. A csapat egy arany- és egy ezüstérmet nyert.
2014-07-30A színvonalért... (képaláírás)Felújítás a szabadstrandon. Kovács Gyula István és Sohonyai Béla egy tusoló betonozásán. (nem teljes szöveg)
2014-07-10A strandon fociztakA budapesti Chicago győzelmével ért véget a strandfoci kupa július 5-én a Szalki-szigeten.
2014-06-13Népszerű a plázsMádai Balázs, a DVG. Zrt. elnök-vezérigazgatója nyilatkozik a kemping-szabadstrand fejlesztéseiről.
2014-06-11Rudasos szigetfoglalókTanévzáró strandnapot tartott a szabadstarndon június 10-én a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola közössége.
2014-06-10StrandhétvégeDunaújváros közkedvelt fürdőhelye, a szabadstrand.
2014-06-07Pünkösdi fürdőzésSzámos újítással várja a közönséget a szabadstrand: napernyőbérlés, felújítják a strandröplabda pályát, megújult büfé, homokos part.
2014-06-06Szúnyogirtás mellett kiemelt a biztonságMinden tömegrendezvény esetén kiemelt kérdés a biztonság, a DUDIK esetében ezzel nem lesz gond, csakúgy, mint a szúnyogokkal sem, és a víz minősége is megfelelő, lehet fürdeni a szabadstrandon.
2014-06-00Megnyitotta kapuit a SzabadstrandReggel 9 és este 7 között lehet a kijelölt szakaszon belül úszni.
2014-05-30Szombattól szabad a strandolásMájus 31-én nyit a szabadstrand.
2014-05-16Szemétszedés a Szalki-szigetenImmár negyedik alkalommal csatlakozott Dunaújváros a TeSzedd országos szemétszedési akcióhoz. A Szalki-szigeten és a szabadstrand környékén szelektáltan gyűjtötték össze a szemetet.
2014-05-16Hamarosan megkezdődik a strandszezonJó a vízminőség a Szalki-szigeten.
2014-04-25Támogatást adnak inkubátorvásárlásraÁprilis 24-i közgyűlés.
2014-04-24Közgyűlés2014. április 24.
2014-03-14Haltelepítés, felébenÚjabb haltelepítés volt a Dunaferr Horgászegyesület vizein.
2013-10-19Új halak érkeztekHalakat, háromnyaras pontyokat telepítettek a horgászok a kikötői és a szabadstrandi öblökbe.
2013-09-17Flórián Kupa: eredményekA Szalki-szigeten megrendezett XVII. Flórián Kupa Országos Létesítményi Tűzoltóverseny eredményei.
2013-09-09Lánglovagok a szigetenSzeptember 14-én a Szalki-szigeten rendezik meg a XVII. Flórián Kupa Országos Létesítményi Tűzoltóversenyt.
2013-08-22Homokban nyomtákAugusztus 20-án már hatodik alkalommal rendezték meg a Szalki-szigeten az I. Szent István Strandfoci Kupát.
2013-08-21A városi ünneplésBeszámoló a Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten megrendezett augusztus 20-i ünnepségről.
2013-08-16Augusztálisok időszakaAz augusztus 20-i ünnepség Dunaújvárosban, Rácalmás, Kulcs, Mezőfalva, Nagyvenyim, Perkáta, Baracs, Előszállás. A programokról.
2013-07-23Szabad itt a strandolás!Egyre kedveltebb hely a szabadstrand.
2013-07-20Hőséginvázió - telt ház az uszodábanSelyem József szerint a Fabó Éva Sportuszoda forgalmát nem befolyásolta a szabadstrand megnyitása. A nyolcszáz millió forintos fejlesztési beruházási tervek szeptember végére készülnek el.
2013-07-10Horgászok múló örömeiHorgászat az árvíz után.
2013-07-10Két nap múlva elrajtol a DUDIKJúlius 11-én elkezdődik a háromnapos DUDIK fesztivál.
2013-07-09A többség belföldön üdülA családok többsége belföldön üdül, még mindig veretlen úticél a Balaton. Beszélgetés Tóth Andrással, a Csillagházban található utazási iroda szakértőjével.
2013-07-06Nagyüzem a szigetenHelyreállították és július 5-től már nyitva áll a szabadstrand.
2013-07-05DUDIK mellékletDUDIK fesztivál: információk és részletes program, zenekarok, DJ-k, ingyenes buszjárat, térkép stb.
2013-06-22Még engedélyt se kértekEgy ismeretlen csoport a Szalki-szigetre szervezett fesztivált, engedélyt azonban nem kértek az önkormányzattól.
2013-06-18Utómunka a partok mellett...Utómunkálatok Dunaújvárosban és Kisapostagon az árvíz után.
2013-06-18Homokzsákürítés a kempingnélUtómunkálatok az árvíz után a szabadstrandon és a kempingben.
2013-06-14Levonul az árhullámLevonult az árhullám és már több mint egy métert apadt a Duna a Fejér megyei szakszán.
2013-06-10A végsőkig kitartanak ma!A Duna tetőzése hétfőn délben várható. A szakemberek 755 centiméteres, rekord vízállásra számítanak. Helyzetjelentés Dunaújváros és környékéről.
2013-06-08Szemben a növekvő árralÁrvízi helyzetjelentés Dunaújvárosból és környékéről (Kulcs, Rácalmás).
2013-06-07Fokozódó helyzetA dunai árvíz miatt leginkább veszélyeztetett területek közé sorolták Dunaújvárost és környékét. Dunaújvárosnál 750 centiméternél tetőzhet a folyó. Az önkéntesek folyamatosan dolgoznak, a Szalki-szigeten a DAB.Docler jégkorongozói is segítettek.
2013-06-07Vidám percek (képaláírás)Nem lehet elég korán kezdeni - a kétéves Varga Zolika és édesanyja Vargáné Zsuzsanna is bekapcsolódott az árvízi védekezésbe tegnap a Halászcsárdánál. (nem teljes szöveg)
2013-06-06Készülődés a partonÁrvízvédelem. Folyamatosan emelkedik a víz szintje Dunaújvárosban és környékén.
2013-06-05Mindent átír az árhullám"Vasárnap este tetőzhet a Duna városunknál. A levonuló árhullámot egy újabb is követheti. az előrejelzések szerint vasárnap-hétfőre várják a tetőzést, 740-750 centiméteres vízszinttel. A Szalki-szigetet biztosan elönti az áradó folyó, az árvízi helyzet azonban 18-20 napig is eltarthat majd." Új helyszínen lesz a Vasasnap is.
2013-06-05A DUDIK-ot is elviszi a vízA közelgő dunai árhullám miatt a Szalki-szigeten június helyett, a DUDIK fesztivál új időpontja július 11-13. között.
2013-06-04Rekord is lehetA napokban magas vízállás jön. Kép a szabadstrandról.
2013-05-23A Kemping átépítése tervszerűen halad - önerőbőlJúnius elsejével 2 új faházat szeretnének megnyitni, ahol szállást biztosíthatnának.
2013-05-22Fergeteges családi nap"A Móricz Zsigmond Általános Iskola 6.b osztálya szombaton tartotta családi napját a Szalki-szigeten a Papírgyár szauna épületében."
2013-05-07Az ötödik diákköztársaságJúnius 13-15. között rendezik meg az ötödik DUDIK-ot, a Dunaújvárosi Diákköztársasági Napokat. Új köntösben, új helyszínen. A változásokról.
2013-05-01Van strand, és lesz kemping isKörkép a Szalki-szigetről. Felújítási munkálatok, tervek. Az óvárosi malom, és a Mondbach-kastély felújítási terveiről.
2013-04-30A várva várt: DUDIKIdén június közepén (június 13-15.) rendezik meg a Szalki-szigeten a DUDIK Fesztivált (Dunaújvárosi Főiskola Diákköztársasági Napok).
2013-04-29Tudták, mit kell tenniük!Április 27-én és 28-án a Fejér Önkéntes Mentő Szervezet gyakorlatozott a Szalki-szigeten, abból az alkalomból, hogy Nemzeti Minősítő Gyakorlaton adjanak számot tagjai felkészültségükről.
2013-04-05Hegesztéssel lezárvaA Remix és a Juharos Étterem helyzete is szóba került a múlt heti közgyűlésen. A Remix megmaradt értékeinek védelmében lehegesztik a nyílászárókat.
2012-11-23HétmilliárdbólSajtótájékoztatót tartott (november 22-én) Cserna Gábor polgármester és dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott. "Várhatóan 100 százalék vissza nem térítendő támogatást kap Dunaújváros a városháza és környéke fejlesztésére (3,6 milliárd Ft). A kórház még 370 milliót kap. " Tervekről, fejlesztésekről, támogatásokról.
2012-11-16Befürdünk a stranddal?Közgyűlés: "Adminisztrációs okok miatt lemondhat a város arról a több száz millió forint pályázati támogatásról, amiből álomstranddá fejleszthette volna az önkormányzat a Szalki-szigetet (kép)?"; Gulyás Erzsébet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Járási Tankerületének igazgatója lesz; hamarosan elkezdődik a Táborállás partfal (kép) megerősítése; létrehozták a gazdasági ellátó szervezetet (GESZ), az oktatási intézmények működtetésére.
2012-09-28Rekreáció és fürdőA közgyűlés soron kívül ülésezett a szabadstrand fejlesztése, a kézilabda akadémia és az élményfürdő tűzivizes szennyvízdíjának elszámolása miatt.
2012-09-10Egy ajándék szeptemberi hétvége"A Duna még mindig a város egyik, ha nem a legnagyobb természeti értéke - is."
2012-08-29Még három nap szabad fürdőzés"E hónap végéig még legálisan merülhetünk a Szalki-szigeti strandon."
2012-08-23Strandfoci a szigetenA Szalki-sziget felújított homokos pályáján nyolc együttes részvételével rendezték meg augusztus 20-án az 5. Szent István Kupa ünnepi strandfoci tornát. Eredmények: 1. River Plate, 2. Gari Trans, 3. Ügyetlenek.
2012-08-22Hőséggel búcsúzikA szabadstrandon hivatalosan augusztus 31-ig lehet fürdőzni.
2012-08-21Augusztális a kánikulábanBeszámoló a Szalki-szigeten megtartott augusztus 20-i ünnepségről. (Kép az első oldalon is).
2012-08-15Hajrában a strandMeddig tart a strandszezon a szabadstrandon?
2012-08-03Áthelyezik az emlékművetKözgyűlési beszámoló: támogatták a szabadstrand fejlesztési tervét, a 24-es busz lesz a kimegy a szabadstrandhoz, elkezdődik a városrehabilitációs tervek megvalósítása, az '56-os emlékművet (kép) áthelyezik.
2012-08-02Nagy attrakció lenne!Az önkormányzati érdekeltségű Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., ha a közgyűlés is támogatja: több száz milliós támogatást igényel a szabadstrand fejlesztésére. A fejlesztési tervekről.
2012-07-30Strandpóló - bemutatkozás a szigetenJúlius 28-29én rendezték meg a szabadstrandon az I. Szalki Amatőr Vízilabda Tornát. A tornán tíz csapat versengett.
2012-07-26A dacosok inkognitóbanBeszámoló a nyári városi strandkézilabda tornáról, a 4. Nyári Mikulás Kupáról, amelyet idén először, a szabadstrandon rendeztek meg. Részletes eredmények a cikkben.
2012-07-23Homokban fociztakJúlius 21-én a szabadstrandon megrendezték az I. Szalki Strandfoci Kupát. beszámoló és eredmények: 1. Ügyetlenek, 2. Csúdarugdalók, 3. Hooligans.
2012-07-17Összeszedték, bezsákoltákA Dunaferr Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola diákjai a múlt évhez hasonlóan, idén is rendet tett a Szalki-szigeten. Az iskola diákjai 185 zsák szemetet gyűjtöttek össze.
2012-07-16Szoros kapcsolatEgyre szorosabb a kapcsolat az önkormányzat és a Hunép-Uniszol Zrt. között. A cég üzemelteti a szabadstrandot (kép), és az Unirent Hungári Kft.-vel közös konzorciumként az önkormányzati tulajdonú sportingatlanokat.
2012-07-12Sport, város - jövőSajtótájékoztatót tartottak a helyi sportéletről, sportlétesítmények helyzetéről, a tervekről. "Az Aquantis élményfürdőt és a Szalki-szigeten működő szabadstrandot is üzemeltető debreceni székhelyű Hunép-Uniszol Zrt. és a szintén debreceni illetőségű Unirent Hungária Kft. üzemeltetheti az önkormányzat tulajdonában álló sportingatlanokat, beleértve a jégcsarnokot is."
2012-07-11Strandon rúgják a labdátJúlius 21-én labdarúgó tornát rendez a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a szabadstrandon, az I. Szalki Strandfoci Kupát.
2012-07-10Ezrek nyaralójaIsmét felkapott hely lett, látogatás a szabadstrandon.
2012-06-30Pólótorna - amatőröknekJúlius 27. és 29. között rendezik meg az I. Szalki Amatőr Vízilabda Tornát a szabadstrandon.
2012-06-28Szabad a strandIdén nyártól új céget bízott meg az önkormányzat a Szalki-szigeti szabdastrand üzemeltetésével, a Hunép-Uniszol Zrt-t.
2012-06-25Gumigyári szigetelőkJúnius 26-27-én juniálist rendezett a Szalki-szigeten a Hankook.
2012-06-22Már háromból kettő"A szakhatóságok csütörtöki vizsgálata után minden akadály elhárult, így péntektől ismét legálisan is fürdőzhetünk a szabadstrandon." Az élményfürdő ismét bezárt.
2012-06-21Felemás strandhelyzetKörkép a dunaújvárosi fürdőhelyekről.
2012-06-16Éled a szabad strand!Június 15-én hivatalosan is megnyitották a szabadstrandot. Dorkota Lajos országgyűlési képviselő a tájékoztatón elmondta, hogy Dunaújváros a szigeti kemping rendbe hozására és vidámpark korszerűsítésére pályázna.
2012-06-15Szabadvízi örömökHivatalosan június 15-től várja vendégeit a Szalki-szigeten található szabad strand.
2012-06-01Június 15-től szabad a strandIdén a Hunép-Uniszol Zrt. felel a szabadstrand üzemeltetéséért.
2012-05-29Polgárok őrzőiPünkösd szombatján a Szalki-szigeten rendezték meg a Fejér Megyei Polgárőr Napot.
2012-05-29Tűzoltók versenyénA Szalki-szigeten megyei tűzoltóversenyt rendeztek május 25-én, ahol a hivatásos, a létesítményi és az önkéntes tűzoltók is részt vettek.
2012-05-02Strandfoglalók örömeÁprilis 28-án megnyitotta a külső medencét a Fabó Éva Sportuszoda. Kép a szabadstrandról.
2012-04-25Strandszezon előttDunaújváros fürdőzési lehetőségeiről. A szabadstrand várhatóan június 15-én nyit, üzemeltetője a debreceni Hunép-Uniszol Zrt. lesz.
2012-04-11Játszva, nevetve tanultakTizenhatodik alkalommal rendezték meg a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt április 10-én a Szalki-szigeten.
2011-09-23Százhatvan (!) zsák szemetet gyűjtöttek összeKözel nyolcvanan százhatvan zsák szemetet szedtek a szabadstrand hátsó részén a Dunaferr szakközépiskola diákjai.
2011-09-14Hétmillióból ingyenHétmillió forintos költségvetésből mintegy húszezren élvezték a szabadstrand előnyeit ezen a nyáron. Jövőre újra kiírják és a DVG Zrt. ismét pályázni szeretne a strand működtetésére.
2011-09-01Meghosszabbították az idei strandszezontA Városüzemeltetési Igazgatóság tájékoztatása szerint, a jó időre való tekintettel meghosszabbítják a szabadstrand működési engedélyét egy héttel, szeptember 4-ig.
2011-08-22Fogyasszák szeretettel!Beszámoló a Szalki-szigeten megrendezett augusztus 20-i ünnepségről.
2011-08-17A város szigeteA Múltidéző rovat cikke a szabad strandról.
2011-08-15KispolszkimaratonJárműtalálkozó a Szalki-szigeten.
2011-08-10Bezár a strandAugusztus 31-én lejár a szabadtsrand működési engedélye.
2011-07-06Nem játék, mégis babrálják"Kinyitották a szabad strand zsilipjét, hogy frissüljön a víz. Horgász és fürdőző ennek egyaránt örül. Csakhogy illetéktelenek jártak el."
2011-06-30Borús ég, derűs hangulatSzünidei Biblia Tábor: ...A Szalki-szigeten a város, vállalkozók, és az ADRA nemzetközi segélyszolgálat részvételével hatvan gyerek tölti vidáman napjait." Beszélgetés Gyürüs Istvánnéval (a környék adventista lelkészének felesége), a tábor ötletadójával.
2011-06-28Ujjé, lent a szigeten nagyszerű táborozni!Megnyílt a helyiek és norvég segítők által működtetett napközis tábor a szigeten, hátrányos helyzetű családok gyerekeinek. Az Útkeresés Családsegítő Szolgálat és az ádventista szeretetszolgálat munkatársai által szervezett táborban hatvan gyerek táborozik.
2011-06-22Jó volna egy strandjárat!"Egyelőre nincsenek egyeztetések az önkormányzat és az Alba Volán Zrt. között egy esetleges Szalki-szigeti strandjáratról."
2011-06-09SzezonkezdetJúnius 10-től hivatalosan is megkezdődik a nyári szezon a szabadstrandon.
2011-05-25Már most népszerű a strandA hirtelen megérkezett nyárias idő miatt egyre többen látogatnak le a szabadstrandra, de egyelőre fürdeni tilos.
2011-05-24Szalki-szigeti kalandozás!"Nyári tábort szervez 7-13 éves gyerekeknek a város Útkeresés Segítő Szolgálata és az ádventista ADRA Segélyszolgálat június 27-től július 2-ig a Szalki-szigeten."
2011-05-20Milyen a víz és a levegő a városban?Beszámoló a "HÍD" Egyesület Környezetvédelmi Szakemberek Klubjának rendezvényéről.
2011-04-20Védekezés, minden térenÁltalános és középiskolás csapatok részére újra katasztrófa- és környezetvédelmi versenyt rendeztek a Szalki-szigeten. Dunaújvárosi helyezettek: általános iskolák: 2. Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, 3. Móricz Zsigmond Általános Iskola. Középiskolások: 2. és 3. Széchenyi István Gimnázium csapatai.
2010-08-24Sportosan ünnepeltekAugusztus 20-án három sportágban (strandkézilabda, strandfoci, strandröplabda) közel kétszáz versenyző lépett a Szalki-sziget felújított homokos talajú pályáira. Eredmények a cikkben.
2010-08-21Ünnepi forgatagbanBeszámoló az augusztus 20-i ünnepségről, a dunaújvárosi programokról.
2010-08-18Uszodától a szabadstrandigA két létesítmény nyújtotta lehetőségekről.
2010-08-10Természetes és ingyenes"Első nyári szezonjában ismét népszerű a szabadstrand."
2010-08-02Nyersvíz frissíti a strandunkat"A partvédő kutak helyett egyelőre a várost ellátó vezetékrendszerből engednek vizet a Szabadstrandba, hogy ne posványosodjon el a fürdőhely vize."
2010-07-24Még nem a csápos kutak vize folyik leMég nem kezdődött el a beruházás, amely szerint a felső Duna-part mentén található nyolccsápos kútból fogják levezetni a karsztvizet az öbölig.
2010-07-22Tűzoltók jönnek a víz alólA helyi tűzoltók mentőbúvár kiképzést kapnak a szabadstrandon.
2010-07-14StrandteremtésSzabadstrandi körkép.
2010-07-13Csínján a Nappal!Itt a kánikula. Fürdőzési lehetőségek Dunaújvárosban. Az uszodában júniusban közel húszezer látogatót fogadtak
2010-07-05A hétvégétől újra lehet fürdeni a szabadstrandonSzabadstrand, Szalki-sziget.
2010-06-21Mi lesz az Üdülő-sori csatornával?!Az Üdülő sor csatornázását több mint egy évvel ezelőtt kezdték el, de még nem készült el.
2010-06-08Hét méteren tetőzhetKörkép az árvízhelyzetről Dunaújvárosban, Kisapostagon.
2010-06-07Veszélyesen nagy a DunaA kormány elrendelte a veszélyhelyzetet Fejér megyében, áramtalanították a Szalki-szigetet, Kisapostagon 870 méteren védekeznek.
2010-06-05Védekező álláspontokFelkészülés az árhullámra, Kisapostagon fokozott ellenőrzés van június 4-e óta.
2010-06-03Már a Duna is fenyegetIdőjárás okozta károk Dunaújvárosban és környékén.
2010-05-21Siralmas állapotban a volt RemixHelyszíni szemle a szabadstrandon.
2010-05-13Szabadstrand: mire futja a szezonban?!A szabadstrand üzemeltetése a DVG Zrt-hez tartozik.
2010-05-11Mi legyen a fákkal?Jelenleg nincs lehetőség a nyárfék kivágására a Szalki-szigeten.
2010-05-07Minek van a zsilip, ha nem használják?"Látogatás" a szabadstrandon.
2010-04-30Ha újra itt a nyárMájus elsején megindul a strandszezon Dunaújvárosban. Az élményfürdő, az uszoda és a szabadstrand is várja vendégeit.
2010-04-22Szalki-szigeti versengésDunaújvárosban a Szalki-szigeten rendezték meg a katasztrófavédelmi, polgári védelmi, ifjúsági versenyt. Részletes eredmények a cikkben.
2010-04-16Szórád: nem indul elsőBeszámoló a közgyűlésről. Átadták a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat: Szőke István, dr. Hegedűs Nóra, Varga Adrián, Fodor Tamás. Főbb témák: Remix, élményfürdő, a kemping büfé elbontása, a Szórád Márton Általános Iskolába 8 fő jelentkezett így nem indíthatnak első osztályt, az Arany János Általános Iskolába csak három első osztály, és hatvannégy óvodai csoport indulhat.
2010-03-23Nyáridő a Szalki-szigetenA szabadstrandot a DVG Zrt. a DVCSH-val együtt üzemelteti és már készülnek a május 1-jei nyitásra. A kemping büfé helyére új faházat építenek és a Remix épületét is felújítják.
2010-02-06Milliárdos beruházásokA dunaújvárosi beruházásokról - röviden.
2010-01-27Remix: döglött akta lett"A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást a Remix-rongálás ügyében. "
2010-01-13A 2009-es év legjeiAz év kezdeményezése:Hagyományteremtő városrészi nap a Kévekötő Hagyományőrző és Kulturális Egyesület rendezésében a Belvárosban. Az év eredményee: Tiszta a víz az öbölben. Az év győzelme: Minden körzetbena Fidesz nyert.Az év fejlesztései: Parkolók épültek. Az év tárncjátéka: Passió - stációk.Az év vendége: Bayer Zsolt. Az év beruházása: Tavaly felavatták az új papírgyárat. Az év mentése: Mert megérdemeljük. (a Kádár-völgyi arborétum). Az év csalódása: Nem szavazták meg.(az uszodai felújítást).
2009-12-15Továbbra is sziget"Akár hatszázmillió forintot is nyerhet városunk a Szalki-sziget fejlesztésére. Az már eldőlt, hogy részt vesznek a tenderen."
2009-11-26Ígéret, meg szép szavakElszámolási vita. A szigetrehabilitáció körül felmerült fizetési problémákról.
2009-11-20Ingoványos talajonRészletesen a Szalki-sziget rehabilitációjáról, a szabadstrand kotrásáról. Interjú a vállalkozókkal.
2009-09-25Gyaloghíd is lesz az épülő zsilip"A sétálóké lesz a Szalki-sziget, amelynek északi végében jelenleg is épül a zsilip. A szerkezet tetejét pedig hídként használhatják majd az arra járók."
2009-09-01Újvárosban az ünnepen visszafoglalták a Szalki-szigetet.Duplán ünnepeltek a dunaújvárosiak a 2009-es augusztálison, hiszen a nemzeti ünnep mellett ismét a lakóké lett a sziget. Lehet fürödni a Szabadstrand vizében.
2009-08-27Legények a gáton...Már lehet fürdeni a szabadstrandon és már készül a zsilip is.
2009-08-26Cserna: Idén is kiosztjuk a tanszersegélyeket"Végre újra birtokba vehetjük a szigetet." Megvan a fedezet a tanszersegélyekre.
2009-08-26Amikor a kivitelező boldogA Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. üzemelteti a szabad strandot. Az ÁNTSZ fürdővízzé nyilvánította.
2009-08-26Miénk lett a sziget!A Szalki-szigeten ismét van szabad strand, s vele együtt minden, ami szükséges ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.
2009-08-22Ünnepi strandfoci-torna"Augusztus 20-án a Szalki-sziget felújított homokos pályáján második alkalommal rendezte meg az ifjúsági és sportbizottság, valamint a Carissa SE a starndfoci Szent István Kupát."
2009-08-21Ünnepnap, strandolással"Az idei állami ünnep legnagyobb helyi eseménye minden bizonnyal az lett, hogy fürdőzésre is alkalmas víz várta a város lakóit a szabadstrandon. S lesz ez még jobb is!"
2009-08-19Az utolsó simításokat végzik"A Szalki-szigeten lassan minden munkával elkészülnek." Az utolsó simításokat végzik az augusztális előtt.
2009-08-13Ujjé, a szigeten...A megújuló Szalki-szigeten lesz az augusztus 20-i ünnepség.
2009-08-01Megújul a Szabadstarnd.A fejlesztésekre 38 millió forintot szántak.
2009-07-30Csatornáznak az Üdülő soronCsatornáznak a szabadstrand fölötti úton, az Üdülő soron.
2009-07-17Ünnep a szigetenAz augusztus 20-i ünnepséget a szabadstrandon rendezik meg. Beszámoló a tervekről.
2009-07-14Újvárosi riviéraHelyzetjelentés Dunaújváros strandjairól: Fabó Éva Sportuszoda, élményfürdő, szabadstrand.
2009-06-24Egyharmadát már kikotortákGőzerővel dolgoznak a kikötőben.
2009-06-20Szabadstrand: már tisztul a vízMár elkezdték a szabadstrand kotrását, dolgoznak az Üdülő sor csatornázásán, és tervezik a zsiliprendszer kiépítését is. A tervek szerint június végére befejezik a munkálatokat.
2009-06-10Tisztul már az öböl vizeA vízparton folyik az infrastruktúra kialakítása, villany-, víz- és gázvezeték kiépítése, a szemközti oldalon az üdülősort csatornázzák.
2009-06-03Újabb 40 millió a szigetreA közgyűlés döntése értelmében további 40 millió forintotfordítanak a hetekben a sziget felújítására.Főként az infrastruktúra fejlesztésére szánják.
2009-05-29Csatornáznak az Üdülő soronAz Üdülő soron elkezdik a csatornázást a Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolggáltató Kft. (DVCSH) munkatársai. A 16 millió forintos beruházással egy hónapon belül végezni szeretnének - mondta el Pikóné Perjési Irén, a DVCSH ügyvezetője.
2009-05-27Kotróhajó az öbölbenAz öböl megtisztításához 600 ezer köbméter, 10 százalék iszapot tartalmazó vizet kell majd kikotornia a gépnek.
2009-05-20Megújul a Szalki-szigetIllemhelytől a kotrásig. Elvégzett feladatok, elvégzendő feladatok.
2009-05-19Még nem kotornak, de már előkészülnekAz előkészületi munkák után megkezdődhet a szabadstrand kotrása. A nyárfás területét is iszappal töltik fel, majd a jövő évben földdel takarják le, és fásítják a szakaszt.
2009-05-16A mi városunk - játék, s valóságBeszélgetés a fogatásról, a csapatmunkáról, tervekről Szabó Zsolttal, aki tagja volt "A mi kis városunk" vetélkedő szakmai csapatának.
2009-05-14Elkezdődött az öbölkotrásA szabadstrandot, illetve annak környékét érintő fejlesztésekre ezúttal 38 millió forintot szán a város önkormányzata. A fejlesztési tervekről.
2009-05-04Csúszik a szezonCsúszik a hagyományos strandszezon megkezdése a Fabó Éva Sportuszodában a karbantartási munkálatok miatt. Befejeződött a szabadstrand csatornázása és a jövő héten elkzedődik az öbölkotrása is.
2009-05-02A mi kis városunk volt a témaA Szalki-sziget lett a témája "A mi kis városunk" elnevezésű verseny dunaújvárosi állomásának.
2009-04-25Igen, újra itt a nyár!Beszélgetés a fürdőváros koncepció lehetőségeiről Mészáros Mihály Pállal, az uszoda egykori vezetőjével.
2009-04-17Ez nem katasztrófaKatasztrófavédelmi versenyt rendeztek diákoknak a Szalki-szigeten. A versenyen a városi és városkörnyéki iskolások is részt vettek.
2009-04-16Strand: rajtra készenMár csak a vízjogi engedélyre várnak, a kivitelezőkkel aláírták a szerződéseket, hamarosan megkezdődhet a munka a szabadstrandon.
2009-04-10Strand: legyen szerződésA szabadstrand vizének és környékének rendbetételére a közbeszerzés nyertesét már kiválasztotta a közgyűlés. Jelenleg is engedélyekre várnak és a szerződés megkötése is folyamatban.
2009-04-07Visszatér hozzánk az EFOTT?Egy év szünet után 2010-ben visszatérne Dunaújvárosba ez EFOTT?
2009-02-24Nyáron már szabadLegkésőbb árpilisban elkezdik a munkálatokat az öbölben, a zsiliprendszer kiépítése után az öböl kotrására kerül sor. A tervek szerint nyáron már fürödhetünk a szabadstrandon. Beszámoló.
2009-02-12Magassági korlátKözgyűlés: a Szalki-sziget rekonstrukciójáról, a malátagyárat üzemeltető kft. kezdeményezte Dunaújváros rendezési tervének módosítását.
2008-10-01Következik a kotrásMárciusban, áprilisban megkezdődhet a Szalki szigeten a strand kotrása. Az engedélyek megvannak.
2008-09-27Lesúgók és nyílt titkokKözgyűlés: a kórház átvilágítása, a szabadstrand mederkotrása, Takács Krisztián (olimpikon úszó) kétmillió forint jutalmat kapott.
2008-09-25ProgramcsomagA szabadstrand rehabilitációjáról, fejlesztési elképzelésekről, tervekről tárgyal a közgyűlés.
2008-09-11Sziget: van, de mégsemSzalki-sziget, szabadstrand.
2008-08-26Pályáztatják az öbölkotrástTervek a Szalki-sziget rehabilitációjáról.
2008-08-23Benépesültek a strand homokos sportpályáiA Szalki-szigeten strandröplabda, strandfoci, strandkézilabda és ügyességi versenyeket rendeztek. Beszámoló, eredmények.
2008-08-21A Szalki-sziget élBeszámoló a Szalki-szigeten megrendezett agusztálisról.
2008-08-11Habos élvezetekBeszámoló a Szalki-szigeten megrendezett háromnapos sörfesztiválról.
2008-08-09Kinyitott tegnap a sörszigetA Szalki-szigeten háromnapos sörfesztivált rendeztek.
2008-08-06A tolnaiak remekeltekA Szalki-szigeten strandkézilabda-bajnokságot rendeztek. Eredmények, nők: 2. DAC, 3. Rácalmás, férfiak: 3. DAC.
2008-07-23Eszméletlen buliA Szalki-sziget további infrastrukturális fejlesztése a cél. A sziget teljes rekonstrukciójának lehetőségeiről, tervekről.
2008-07-16Folytatják a rekonstrukciótAz EFOTT kezdetére megvalósult a sziget rehabilitációjának fontos, ám csupán, első szakasza. Az EFOTT után megtörténik a szabad strand kotrása és a kemping teljes felújítása.
2008-07-14Már áll az első sátorEFOTT fesztivál.
2008-07-12Nincs megállás!EFOTT fesztivál.
2008-07-10Sörrel, pezsgővelFelavatták az EFOTT hídját. A híd a Chuck Norris nevet kapta a keresztségben.
2008-07-09Tibi bácsi elintézi!Beszámoló az EFOTT fesztivál előkészületeiről.
2008-07-08Hajrá a szigetenGőzerővel zajlanak az EFOTT fesztivál előkészületei a Szalki-szigeten.
2008-07-05Hétfőn lezárják a Szalki-szigetetEFOTT.
2008-07-02EFOTT-kvíz a hírlappalEFOTT, fesztivál Dunaújvárosban. A készülődésről.
2008-06-25Vághatjuk a centit!Húsz nap múlva indul az EFOTT.
2008-06-25Keménylombos erdő lesz a nyárfás helyénA szabadstrand mögötti területen kivágták a nyárfást. A területet megtisztítják és feltöltik.
2008-06-18Indulhat a hajrá!EFOTT, épül a sziget.
2008-06-14Városmarketingre erősítenekEFOTT fesztivál - sajtótájékoztató.
2008-06-13Visszaélt a Duna Kör nevével a feljelentőValaki, visszaélve a Duna Kör nevével, feljelentést tett a szervezet nevében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumnál a kemping területén még tavaly fellelt "veszélyes hulladék" ügyében.
2008-06-11Még nem szállt fel a füstEFOTT fesztivál.
2008-06-06Kedden minden kiderülEFOTT fesztivál.
2008-06-03Csak árkok vannak mégAz EFOTT helyszínén, a Szalki-szigeten a csatornahálózat kiépítésén kívül, még semmilyen más munka nem kezdődött meg.
2008-05-27Értékteremtő lábnyomokEFOTT.
2008-05-20EFOTT: minden ízében hazaiOrszágos kampány népszerűsíti a fesztivált.
2008-05-19Ajánlat - öbölkotrásraSzalki-sziget. Megoldási lehetőséget kínált egy vállalkozó - Bartos József - az öbölkotrásra, a szabadstrand vizének helyreállítására.
2008-05-14"Sport éve" a szigetenAz EFOTT fesztiválról.
2008-05-14Késik a kötvénykibocsátás?Három kérdés dr. Dorkota Lajos alpolgármesterhez. A kötvénykibocsátásról, a televízió megvásárlásáról, a szabadstrandról.
2008-04-26Gránátok kerültek elő a kempingnélAz egykori kempingben, a csatornarendszer kiépítése közben második világháborús gránátokat találtak a munkások.
2008-04-12Szigetfejlesztő cég: nem!Közgyűlés: EFOTT, az Munkásművelődési Központ 3,7 millió forint támogatást kapott.
2008-04-07Honlapra várva...Dunaújváros, EFOTT.
2008-04-03Rajt a szigeten...Már folynak az előkészítő munkálatok a Szalki-szigeten, a kemping területén és a szabadstrand környékén.
2008-03-27Háttér, de fontos munkaA dunaújvárosi EFOTT előkészítésének munkálatairól.
2008-03-17Volt Remix: új üzemeltetőA Szalki-szigeten a Remix üzemeltetésére kiírt pályázatot, a Kovács Jánosné vezette Ayrin Kft. nyerte.
2008-03-01"Csak szabadon"Az EFOTT-menedzsment bemutatta a rendezvény új arculatát. A tervekről.
2008-02-27Kotrás, majd töltésA szabadstrand rekonstrukciójáról.
2008-02-19Új arculattal indul az EFOTT fesztiválBemutató kapmányt szerveznek az EFOTT-mmenedzsment. Nemsokára a honlap is elkészül.
2008-02-18Júliusra szabad a strand?Közgyűlés: azt szeretnék ha az EFOTT-ra úszható lenne a szabadstrand vize. Tervek a szabadstrand állapotának javításáról.
2008-02-13Talajvíz: az öbölbe kerül?Elkészült a partvédmű víztelenítő kútjaiból kitermelt víz felhasználásával kapcsolatos tanulmányterv. A terv rész lenne, a szabadstrand medrének kikotrása is.
2008-02-05Sportos EFOTT-nak ígérkezikFesztivál a Szalki-szigeten. Tervekről, feladatokról.
2008-02-02LépéskezdeményAz EFOTT-menedzsment néhány tagja terepszemlét tartott a Szalki-szigeten.
2008-01-24"Muszáj lesz dolgozni"Terepszemle a 2008-as EFOTT helyszínén, a Szalki-szigeten.
2008-01-24Hetijegyes kacsák és sirályokTerepszemle a 2008-as EFOTT helyszínén. A kemping állapotáról.
2008-01-23Sajtóvisszhang a helyszínrőlDunaújvárosban lesz az EFOTT.
2008-01-22A szalki-szigeten az EFOTTIdén Dunaújvárosban rendezik meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT). A fesztivál a Szalki-sziegten lesz július 16-20-ig.
2008-01-18Ebéd utáni békesség, aprócska fricskákkalBeszámoló a közgyűlésről: igen az EFOTT-pályázatra, január 21-től politikai főtanácsadója lesz Dunaújvárosnak (Friedrichné Pető Ilona).
2008-01-15Két igenre a DF az idei EFOTT-tólA Dunaújvárosi Főiskola idén ismét beadta pályázatát, hogy 2008-ban Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten legyen az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT). A tervekről.
2007-10-15Leporolt sziget-aktaA Szalki-sziget rehabilitációs projektjéről.
2007-10-11A vasúttól a szigetigTervek a vasútállomás (Kandó Kálmán tér) átalakítására, és a Szalki-sziget rehabilitációjára.
2007-09-04Csendes nyár utánA Duna vízállása, hajózhatósága. A vízirendészet nyári munkájáról.
2007-08-15Eddig csendes az idei nyár a DunánDunaújvárosi Vízirendészet, statisztika.
2007-07-30Ártéri erdő helyett mocsárTáborálláson elposványosodik a szabad strand melletti ártéri erdő az oda zúduló tisztított szennyvíztől és talajvíztől.
2007-07-19Tilos, és mégis népszerűA duna-parti fürdőhelyekről.
2007-07-16Éden(i) fesztiválBeszámoló a Szalki-szigeten megrendezett Éden fesztiválról.
2007-07-13Éden a szigetenElkezdődött a Szalki-szigeten az Éden-fesztivál. Beszámoló az első napról.
2007-07-10Túlzottan tisztaA Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat szakemberei megoldást keresnek a partvédőmű víztelenítő kútjai által kitermelt talajvíz hasznosítására. A lehetséges megoldásokról.
2007-06-27Ígéretben dúsgazdagokKözel harmincmillió forintot költött a város a Szalki-sziget helyreállításával kapcsolatos tervek előkészítésére, de eddig semmi nem tötént az ügybén. A sziget helyreállításának terveiről 2004-2007-ig. A jelenlegi tervek szerint uniós pályázati pénzből, kb. 6-700 millió forintból rendeznék a területet.
2007-06-26Újra édeni napok jönnekÉden Fesztivál 2007-ben is. A fesztivál honlapja, programok.
2007-06-25Nem a Hunguest fejleszt a szigetenKözgyűlés. A Szilágyi Erzsébet Általános Iskola megbízott vezetője egy évig Garai Zsuzsanna lesz. A Nevelési Tanácsadó Intézet vezetői állására beadott két pályázat nem felelt meg a közgyűlésnek. A Hunguest Lakás Rt-vel, a Szalki-sziget hasznosítására kötött szerződés felbontása is téma volt.
2007-06-21Szabad a strand!Elhanyagolt a szabadstrand területe. A rendbe hozatalhoz kb. 700 millió forintra lenne szükség.
2007-06-05Visszakövetelik a buszt!A pentelei lakosoknem értenek egyet a 24-es járat megszüntetésével. Lakossági vélemények.
2007-05-25Sziget vissza, tűz a hivatalraBeszámoló a közgyűlésről. A kórházban 164 álláshelyet szüntetnek meg. Újabb tervek a szabadstrand helyreállítására; a főiskola előtti park neve: Dr. Molnár László Emlékpark.
2007-04-23Csak fanatikusanVolkswagen és Audi tulajdonosok (Vw-Audi Fanatic Club) autóstalálkozót rendeztek a Szalki-szigeten.
2007-03-06SÉTASajtó és tanulás. A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjainak írásai. Témák: diákönkormányzat, Szalki-sziget, a Dunaújvárosi Főiskola fejlesztései.
2006-09-14Forrt a strand vizeA Dunaferr Horgász Egyesület pontyokat telepített a szabadstrandba.
2006-09-12Mielőbb döntést kérő ügyekAz utolsó közgyűlés.A kórházzal kötött vagyonkezelési szerződés módosítása, a szabad strand használatára jelentkezett a Laurus Produkció Kft. A helyi lakásrendelet módosítása....
2006-07-20Irány a vízpart!A Duna-partján húzódó fürdőző helyekről: Baracs, Rácalmás, Szalki-sziget.
2006-07-18A Szalki-sziget sok embert csábít a fürdőzésre...A szabad strandnak nincs üzemeltetési engedélye J elenleg egy rövid távú szerződéssel üzemel
2006-07-10Ez jó mulatság voltKépes beszámoló az Éden Fesztiválról. A három nap alatt kb. tizenkétezeren látogattak ki a szabadstrandra.
2006-07-07Nem a vízminőség a gondA Duna vízállása, vízminősége. A szabadstrandon tilos fürdeni.
2006-06-26Sikeres volt a szemétszüretA Dunaújvárosi Civil Szövetség és a Dunaújvárosi Civil Érdekegyeztető Tanács kilencedik alkalommal tartott környezetvédelmi napot. A program keretében a szabadstrand területét takarították ki - ahol hét köbméter szemetet gyűjtöttek - és a munka után szalonnasütés volt.
2006-06-23A víz jó, de tilos strandolniA Duna dunaújvárosi szakaszán nincs kijelölt fürdőhely, a szabadstrandon is tilos a fürdőzés.
2006-05-31Szalki-sziget - jövő májusig még kiadó2007. május elsejégi (átmeneti időszakra) az önkormányzat meghívásos pályázat útján bérlőt keres a Remix diszkóra és a 42 hektáros területre. A nyertes négy cég közülkerülhet ki: Ayrin Kft., Gropu Motors Kft., Laurus Produkció Kft., Futi 2005b Bt.
2006-05-20Újra Éden FesztiválÚjra megrendezik - július első hétvégéjén - Dunaújvárosban a Szalki-szigeten az Éden Fesztivált; a programokról.
2006-04-28Dunai ár után ártéri gátÁrvíz utáni állapot, beszámoló a helyreállításokról.
2006-02-16Szigeti-e a sziget-terv?További kérdések a Sziget-projektel kapcsolatban.
2006-02-14Tanulmányok, ah...A közgyűlésen a többség megszavazta, hogy kifizetik a Hunguest Lakás Rt-nek a Sziget-projekt tervtanulmányáért járó négymillió forintot. A Szalki-sziget és a volt szovjet laktanya melleti területek is beletartoznaka projektbe.
2006-02-14Az árvízvédelem az elsőA Szalki-sziget hasznosítási tervéről. A mederkotrásnál kitermelt iszappal "töltené fel" a szigetet a Hunguest Lakás Rt. a tervek szerint. Ez a zagy környezetszennyező.
2006-02-10Az álmok szigeténBeszámoló a gazdasági bizottság üléséről. A fő téma a Szalki-sziget hasznosítási programja.
2006-02-03A Szalki-szigetet minden oldalrólÁttekintés a Szalki-sziget átépítési terveiről a rendszerváltás előtti időktől napjainkig.
2006-02-02Álom luxuskivitelbenBeszámoló a napokban bemutatott Szalki-sziget és a déli ipari park területének hasznosítására kidolgozott tervekről.
2006-01-01Milliárdos tervekA Szalki-sziget hasznosítási program megvalósítási tanulmányát mutatták be a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában a kamara tagjainak és a vállalkozóknak. Beszámoló.
2005-12-15Szalki-szigetünk jövője és látványa makettenLátványterv. Jeszek József elkészítette a Szalki-szigetet makettben.
2005-10-03Hűtőt is találtak a fa alattA Dunaújvárosi Civil Szövetség által nyolcadik alkalommal megrendezett Környezetvédelmi Napon, a szabadstrandon és a kemping környékén takarítottak. A tagok hét köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze.
2005-09-13Ha helyreállítják a szigetetA Szalki-sziget rehabilitációs tervéről.
2005-08-26Álmodjunk szigetetLehetne mit kezdeni a szabd strand környékével, nem csak nagyszabású tervekben kell gondolkozni.
2005-07-26Továbbra sem szabadTovábbra sem szabad fürödni a dunaújvárosi szabadstrandon. Alapvető feltételek hiányoznak a törvényes működéshez.
2005-06-28Vadstrandra fel!A szabadstrandnak nevezett terület jogilag nem szabad strand. A jogszabály betűjét értelmezve szabadstrand soha nem is volt Dunaújvárosban.
2005-05-26Idén tiltott lesz a szabad strandIdén nyáron tilos lesz fürödni a dunaújvárosi szabad strand területén, alapvető feltételek hiányoznak a működéshez. Így a hatóság nem találja alkalmasnak, és nem engedélyezi, hogy fürdőhelyként tovább működjön.
2005-05-14Helyben nyaralhatunkRégiós turisztikai központtá akarják fejlesztei a Szalki-szigetet. Dr. Kálmán András polgármesteri sajtótájékoztatóján szemléletes terveken keresztül mutatta be Dobos Ibolya (a Hunguest Lakás Rt. képviselője) annak a turisztikai és vásárközpontnak a modelljét, amelyet a Szalki-szigeten szeretnének megvalósítani.
2005-04-12A pihenés szigete lesz?A Szalki-sziget rehabilitációjára jelentkezett befektetői csoport zárt ülésen vázolta elképzeléseit. Szabadidőparkot, szállodát, állatkertet, vidámparkot építtetnének. A rehabilitációra több tíz milliárd forint kell majd, a polgármester szerint 2007-től uniós források lesznek erre a munkára. Az Acél-Híd program részeként "Borovszky Ambrus városrehabilitációs terv" készül, a névhasználat jogát is megkapták már a családtól.
2005-04-05Idén mire költik a pénzt?Beszámoló a bizottsági ülésen történtekről. Témák: hány első osztály indul az iskolákban, hány csoport lesz az óvodákban, és egy befektető jelentkezett a Szalki-sziget rehabilitációjára.
2004-10-22Az életmentő kisdiákA közgyűlésen történt: Elismerést és több ajándékot is kapott Steimetz Milán, aki augusztusban megmentette egy férfi életét a szabadstrandon. A Zöld Rendelő Társasház ügyében a vitatott kérdéseket sikerült tisztázni így rövid időn belül sor kerülhet az adás-vételi folyamat végére. A közgyűlésnek érvényes döntése van a József Attila iskolára vonatkozóan, hogy kollégiummá alakítják. A Barátság iskola eladása továbbra is cél. Döntöttek a Szalki-sziget hasznosítási programjával kapcsolatosan arról, hogy megállapodást kötnek a befektetésszervező és tanácsadó Danielle Kft-vel a hasznosításra. A testület támogatta, hogy a Hild szakközépiskola, a Rosti gimnázium és a Lorántffy szakközépiskola új szakokat indítson jövőre. A Kereskedelmi iskolát működtető Jövő Oktatásért Alapítvány a tanulólétszám-keret megemelését kérte,és 930-ról 1035 főre engedték növekedni a tanulók számát.
2004-10-18Csak befektetők nincsenekNégy év múlva, már msáhogyan fog kinézni a Szalki-sziget. A terület fejlesztési terve az elvégezendő feladatok ütemezésével együtt már 2003-ban elkészült. A programot 2004-ben szerette volna elindítani az önkormányzat. A hasznosítási programra több társaság is jelentkezett, ezek közül a Daniele Kft. bizonyult a legalkalmasabbnak a feladat elvégzésére.
2004-07-26Lehangoló, mégis népszerűA szabadstrand idén nagy népszerűségnek örvend.
2004-07-06Idén is vizsgálják a vizetSazabdstrand vízminősége tavaly egyszer megfelelő és kétszer kiváló volt az idén még nem végeztek vizsgálatot.
2004-07-05Pentele Fest - hagyományt teremtettekRövid beszámoló a július 4-én először megrendezett Pentele Festről.
2004-06-28Pentele Fest a kempingbenÚj fesztivál, a Pentele Fest veszi kezdetét július 4-én a dunaújvárosi kempingben, a szabadstrandon.
2004-02-21Kész a beruházási programNégy év alatt teljesen újjászülethetne a város pihenőparkja, a Szalki-sziget. Beszámoló a szigeti szakmai tanácskozásról.
2004-02-12Szerződés a szigetértVállalkozói keretszerződést készül kötni az önkormányzat a Szalki-sziget rehabilitációjához szükséges támogatások elnyerése érdekében.
2003-12-15A Szalki-sziget jövőjéről
2003-12-11A beruházási program készA Szalki-sziget beruházásához pályázaton szeretnék elnyerni a pénzt.
2003-07-30Nincs "vízhelyzet" városunkbanA nagy melegben Dunaújvárosban is jóval több vizet fogyasztott a lakosság, de nem volt szükség a vízkorlátozásra. A szabadstrandon tilos a fürdés.
2003-07-15Könnyed győzelem és továbbjutásA strandkézilabda Magyar Bajnokságot hétvégén a szabad strandon tartották. Nőknél a Ferrecirk lett az első.
2003-07-11Sziget van, terv majd leszAz első feladat a Szalki-sziget környezeti állapotának feljavítása és a terület rendbetétele lesz.
2003-06-25Strand, fejlesztés előttMi lesz a szabadstrand sorsa?
2003-06-17Hazai siker a drámai csatábanJún.14-15-én rendezték meg a Szabadstrandon az Interspar és a Ferrecirk kiemelt támogatásával a Strandkézilabda Magyarország Kupa 1. fordulóját. Nőknél a Ferrcirk csapata lett az első.
2003-06-16Az első lépést megtettékDunaújvárosban a szabadstrandon megrendezték a starndkézilabdázók Magyar Kupájának első fordulóját.
2003-06-06Idén elérhető a nulla-szintA Szalki-sziget fejlesztéséről véleményt mondott a Fókusz-csoport.
2003-05-27Környezetvédelmi napA Dunaújvárosi Civil Szövetség környezetvédelmi napot tart máj. 31-én a szabadstrandon.
2003-05-19Az biztos: hiányzik a pihenőhelyKérdőíven tudakolták a lakosság véleményét, hogy mi legyen a Szalki-szigettel.
2002-12-18EFOTT Újvárosban?A Budapesti Műszaki Egyetem megpályázta az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Turisztikai Találkozója) rendezésének a jogát méghozzá úgy, hogy a helyszín Dunaújváros szabadstrandja lenne.
2002-10-18Támogatás a sziget terveireA Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán a dunaújvárosi önkormányzat 20 millió forintot nyert a Szalki-sziget területfejlesztési tervére.
2002-09-17képaláírásA szabadstrandon először rendezték meg a nemzetközi kutyakiállítást.
2002-06-03Két keréken három napig egy szigetenMotorostalálkozót rendeztek a dunaújvárosi kempingben.
2002-04-13Orpheus menthetné meg a Szalki-szigetet, a strandotA Szalki-sziget, a szabadstrand rendbehozását a Phare Orpheus programjában kiírt pályázati pénzből lehetne biztosítani.
2002-03-08Pláza - összefogással?A városi kamara szervezésében egy szakmai fórumot tartottak, ahol az érdeklődők megismerkedhettek az építészek tanulmányterveivel, amelyeket a Vasmű út lezárásaként, a Barátság úti iskola környezetének beépítésére készítettek. Felvetődött az ötlet, hogy az ötezer négyzetméteres Plázák szelidített változatát, a dunaújvárosi vállalkozók összefogásával építsék meg.
2001-08-08Bizony ez nem a RiviéraMűködés nélkül is működik a szabadstrand, és a víz minősége is megfelelő. A működési engedélyt ebben az évben, de tavaky sem kért senki a polgármesteri hivatal városüzemeltetési, illetve közigazgatási irodájától.
2001-07-24Fürdőzésre alkalmas a Szabad-strand vize
2001-07-17A strand a miénkA szabadstrandon tilos a kutyák fürdetése.
2001-07-10Csak egy kicsit csúsztakJúlius 12-én hivatalosan is átadják a szabadstranról az uszodába átvitt csúzdát.
2001-06-28Marad minden a régiben?Lesz üzemeltetője a szabadstrandnak, az NTT 2001 Kft., de mégse változik semmi!?
2001-06-18"Jubilális" a szigetenJúnius 16-án megtartották a szabadstarndon a XXV. Vasasnapot.
2001-06-12Csúszda csúszásbanA szabadstrandról két hónapja átkerült az óriáscsúszda az uszodába. A munkálatok kb. két héten belül befejeződnek.
2000-10-10Remixelik vagy csukva tartják: Az étterem működik, a diszkótA Remix Disco-Pizzériában szept. 23-án több kábítószerfogyasztót és -terjesztőt értek tetten a rendőrök a vendégek s az üzlet alkamazottai között. Az étterem működik, a diszkót bezárták, a vizsgálat folyik
2000-05-22Fürödjön, akinek van mersze: Elkészült a sziget fejlesztésiElkészült a Szalki-sziget fejlesztési terve. mind a négy változat több milliárdot igényel, mely meghaladja az önkormányzat gazdasági lehetőségeit. Az Edicon cég a sziget területének hasznosítását csak vegyes vállakozásként, tőkeerős vállalkozók és az önkormányzat bevonásával tudja elképzelni.
1999-07-27"Szigetes" hangulatban...A Nonstop Fesztiválról.
1999-07-26Vevők voltunk a fesztiválraA Nonstop Fesztiválról.
1999-07-24Fesztiváli forgatag a strandonA Világ közepe elnevezésű Nonstop zenei fesztivál pénteken és szombaton zajlott a Szalki-szigeten. Ezentúl minden évben meg akarják rendezni a városban.
1999-02-11Ez is a közgyűlésen történtA közgyűlés éves munkatervéről. Elhatározta a közgyűlés a szabad strand és a kemping térségének rehabilitációját, új szemléletek hasznosítását.
1998-06-03Álom marad az üzletközpontKözgyűlés: ÁNTSZ beszámoló, az ügyeletes gyógy-szertárak és a malátagyár kérte az iparűzési adó elengedését, a Magyar út - Kistemető út - Aranyvölgyi út háromszögében nem lesz bevásárlócentrum. A 10-11-es óvoda vezetőjének ismét Keve Mártonnét nevezték ki.
1998-02-06A szabad strand sorsa már csak pénz kérdése lehet30 millióba kerülne a szabad strand vizének megtisztításához szükséges munka , a tanulmánytervet a város környezetvédelmi programjába sorolták.
1997-06-18Fürdőzés - saját felelősségreA szabad strand nyitásának engedélyezési eljárása már megindult, a víz minőségét ezután vizsgálják. Az uszoda kinti medencéjének vize megfelelő.
1997-06-06A hajózás érdekei (egyelőre) fontosabbak...A közlekedés feltételei, a meder megfelelő vízmélysége.
1997-04-17Távol egymástól a két település jövőképeA dújv-i és kisapostagi képviselők tanácskozása egy esetlegesen létesülő helyi forgalmú kikötő létesítéséről nem zárult eredménnyel. A Dunaferr elcserélné a jelenlegi kikötő területét.
1996-06-21Van, de mégsincs szabad strandA kemping motelrészének 70 %-os a kihasználtsága, a sátorozóhely üres, a szabad strand vize bakteriális fertőzés miatt fürdésre alkalmatlan.
1996-06-05A csúszda már működikAz ételbár átalakításáról.
1996-04-24Felébredt téli álmából a szigetA szabad strand új bérlője a ráckevei Old-Mill Kft terveiről. Május 1-től nyitni akarnak.
1995-09-05Nyárbúcsuztató a strandonA szabadstrand nyárbúcsúztató programjairól.
1995-08-01Tilos fürdeni a szabad strandonA tisztiorvosi szolgálat vizsgálata szerint avíz bakteriális szennyezettsége a tűrhető határ felett van.
1995-07-17Üzemel a csúszdaBeindította a hét végén Müller Miklós nagykarácsonyi vállalk. a szabad strandot. Terveiről.
1995-07-07Megszabadult a strandtól az üzemeltetőIngola Mihály vállalk. - akivel tavaly szerződést kötött az önk. a szabad strand üzemeltetésére - jelezte, hogy nem tudja tovább vállalni az üzemeltetést, helyette Müller Miklós nagy- karácsonyi vállalk. vállalná.
1995-06-23Sanyarú strandhelyzetSzakvélemény a strand vizéről, működési engedélyt még nem kaptak.
1995-05-09Hol strandolunk, ha itt az idény?Előrejelzés a szabad strand s uszoda állapotáról a nyári idény előtt.
1995-01-16Tanulmány a strandraMegbízta az önk. a Víz-Inter Mérnök Iroda Kft-t olyan tanulmány elkészítésével mely a strand vízminőségének megjavításához ad segítséget. Határidő: 95. márc. 31.
1994-11-25Pihenő vagy ipari övezet? Így iszapcsapda - nem szabadstrandA városi főépítész kezdeményezésére a Magyar Hidrológiai Társaság Dunaújvárosi Területi Szervezete kerekasztal-beszélgetést szervezett a helyi szabadstrand és a Szalki-sziget rendezéséről, pihenő-, felüdülést szolgáló funkcióinak fejlesztési lehetőségeiről a készülő rendezési terv kapcsán.
1994-08-16KözleményLaboratóriumi vizsgálat alapján közleményt adtak ki, hogy a szabad strand vize fürdésre alkalmatlan.
1994-07-28Szabad, de vigyázvaA tisztiorvosi szolg. "nem megfelelő minőségű természetes fürdővíznek" minősítette a vizet.
1994-07-02Vízi centrum AdonybanVízi centrum kialakítását tervezi 1996-ra Adony: kemping, jacht-csónakkikötő. A szabad strand már kész.
1994-05-13Romos szabad strandFelmondta az üzemeltetési szerződést a Talon Kft-vel a polg.mesteri hivatal. Az idénykezdés csúszni fog.
1993-06-25Veszélyes a fürdésEgészségre ártalmasnak minősítette az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a dújv-i szabad strand vízét.
1993-06-22Nemcsak a víz fertőzöttA szabad strand veszteséges, sem a helybeliek nem látogatják, sem a külföldiek nem jönnek a kempingbe.
1993-05-14A Dunától függ...A szabad strand nyári terveiről.
1992-11-10A feltétel: jó tervA kikötői öböl északi, horgásztanya előtti részének kotrása volt a téma a vízügyi szakemberek megbeszélésén.
1992-08-25A közönségnek tetszettPénteken este a szabad strand viziszinpadán lépett fel Demjén Ferenc. Kritika.
1992-07-30High Life a szigeten.Megújult a nyárra a szabadstrand és környéke.Egy vállalkozói csoport ,karöltve egy amerikai céggel igazi szórakozóhellyé alakitotta a szabadstrandi épülettömböt. Van itt rockkocsma, disco,bár.Télen,nyáron egyaránt várja a fiatalokat, külön busz viszi őket a helyszinre stb.
1992-05-22Viziszínpad is leszA Talon Kft. nyerte pályázaton a szabad strandot. A terveikről.
1992-05-05Pályázatok fél sikerrelAz önk. pályázatot hirdetett a Calla Kft., a Vidám Park, az uszoda és strand, valamint a szabad strand üzemeltetésére, s több beépíthető szabad területre.
1992-04-28Etalon? Nem. TalonA szabad strand üzemeltetését elnyerő Talon Kft. még nem kezdett hozzá a strand rendbetételéhez. A Talon Kft. korábban Etalon Kft. néven működött.
1992-04-17Kemping a strandonA fedett uszoda és a strand üzemeltetési jogát pályázaton a Csúcs gmk nyerte el. A terveikről. A szabad strand üzemeltetését az Etalon Kft nyerte el. A terveikről.
1991-12-06A dunaújvárosi fedett uszoda és a szabadstrand... (kishír)A dunaújvárosi fedett uszoda és a szabadstrand mint közüzemű vagyon a város önkormányzatának tulajdonába került. Ezzel lehetőség nyílt a két strand bérbevételének meghirdetésére.
1991-01-08Úsznak az árralKi fizesse meg a veszteséget? Vízmű, uszoda, szabadstrand.
1990-08-31Dunagate-ünk.A fénykép nem hazudik a szabadstrand állapotáról.
1990-06-26Juniális - jövőre isJúnius 23-án megtartották a 14. Kohász és Vasasnapot a Szalki-szigeten.
1988-09-09Nyári nyilatkozatok - ősz elején. Kánikulai "kimutatások"A közművelődési és szolgáltató létesítmények és az egészségügy nyári helyzete.
1988-07-14Oriás csúszdaA szalki szigeti szabdstrandon óriás csúszdát építtet a Víz- és csatornaművek. A négymillió forintos költséggel létesített csúszdát várhatóan e hét végén vehetik birtokba a fürdőzők.
1988-03-01Figyelmeztető jelek a szabad strandonDunaújvárosnak és környékének geológiai viszonyairól. A Bányatavak kincse.
1987-10-20KépaláírásHarminc mázsa pontyot telepített a Dunai Vasmű Horgászegyesülete a horgásztanya előtti öböl és a szabad strand vízébe. Így a fürdőzők helyén a sportág hódolói ücsöröghetnek. Nekik nem számít a hűvös idő...(teljes szöveg)
1987-09-18Bezár az Öreg HalászA szabadstrandon a Dunaújvárosi Víz- és Csatornaművek tulajdonában lévő, a Hungár Hotelsz üzemelésében volt csárda bezárásáról, annak megszüntetéséről, jövőjéről írt tájékoztatás.
1987-07-07Vonz a vízNyár, nyaralás - Dunaújvárosban.
1987-06-16Veszélyes vizekenA dunaújvárosi vízrendészek munkájáról.
1986-04-18Füvesítés, fásítás. Rendezik a szabadstrand környékét.Szabadstrand felkészítése a nyárra
1985-06-07Megkérdeztük az illetékest. Miért kopár a sziget?A szabadstrand és a kemping rendezéséről. Fénykép.
1984-07-17Félkész állapot. Hogyan tovább a szabad strandon.Nem jók a kilátások a strand rendezésével kapcsolatban. Veszélyben az öntisztulási folyamat
1984-06-12Nemcsak a város érdeke. Átgondolt, megfontolt fejlesztéstAz üdülőterületek fejlesztési lehetőségeiről. Kép: Szalki-szigeti szabadstrand.
1982-05-11Mi várja a strandolókatSzéllovast is lehet kölcsönözni.
1981-02-06Alighanem nagy örömmel fogadják majd a szabadstrand látogatóMaszek lángossütő lesz a nyáron. Kép: A bódé.
1980-07-08Illő mértékkel: Kultúra a fürdőzőknekA Bartók Béla Műv. Központ és a Munkásművelődési Központ népművelőinek és könyvtárosainak közművelődési tevékenysége a városi és a szabadstrandon.
1980-05-09Kezdődik a strandszezonA tervek szerint május tizedikén szeretnék megnyitni a dunai szabad strandot és az uszoda melletti strandot.
1980-00-00Nyár = "Uborkaszezon"?Az MMK gyermekeknek szervezett programjai: hétfőtől szombatig az MMK udvarban, vasárnap a városi szbadstrandon, a Dunai Vasmű balatonszéplaki üdülőjében...
1979-07-10Megkérdeztük az illetékestMilyen fejlesztések lesznek a szabadstrandon?
1979-06-29Áradt a DunaKiöntött a Duna...A most levonult zöldár annyira felduzzasztotta a folyót, hogy a víz az ártéri erdőket is elöntötte, s már-már a szépen gondozott Szalki-szigetet, a dunaújvárosiak kedvelt pihenőhelyét is veszélyeztette. Szerencsére azonban csak a szabad strand napozójáig jutott el az ár, ami azért elég volt ahhoz, hogy az ételbárt senki ne hagyja el száron...(teljes szöveg)