Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

332 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-02-18Városi értéktár (képaláírás)Sétálgatva Dunaújvárosban, számos helyen pillanthatunk meg érdekes, értékes látnivalót: az épületek és a környezetük kis csodáit, a különleges építészeti megoldásokat, és persze a természet maga is bőséggel kínál kedves, avagy megkapó, felemelő látványt, még ilyenkor is, amikor a természet a tél végének festői, tavaszba hajló fényeit, színeit használja. A Duna-parti szoborparkban kiváltképp sok látnivaló fogadja a nézelődőt. Képünkön Vladimir Kopteff (1932–2007) finn szobrászművész alkotása látható. A Konstrukció 50 című alkotás az acélszerkezeti szimpózium keretében készült, betonposztamensen áll a krómacél alkotás. 1987-ben helyezték el a felső-Duna-parti szoborparkban. Forrás: JAKD
2023-02-11Városi értékeink (képaláírás)Sétálva a városban, érdekes alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön Magyar József (1936–) grafikus és szobrászművész Vitorlák című alkotása látható, amit 1974-ben állítottak fel az alsó-Duna-part déli részén. A művész stílusa kezdetben a Szürenon szellemiségéhez kötődött. Aprólékosan kidolgozott, egyedi grafikákat, főként tollrajzokat készített a ’70-’80-as években, de egyes műveire jellemző az expresszív hangvétel is. A ’70-es évek közepén foglalkozott szobrászattal is: nagyméretű, lendületes fémplasztikáját az acélszobrász szimpózium keretében készítette. (Forrás: JAKD)
2023-01-28Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva Dunaújvárosban, érdekes, értékes művészi ­alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön a Közösség című kompozíció ­látható, amely a felső-Duna-partot díszíti. Az ötméteres alkotást 1989-ben állították fel, elkészítésére a vasműs acélszobrász-alkotótelep adott lehetőséget Péter Ágnes (1949–) szobrásznak, akinek Somogyi József volt a mestere a főiskolán. „A csőből és kékített acéllemezből alakított, három összetevőből komponált fémszobor szépen gondozott parkban, fenyő- és nyírfákkal, bokrokkal övezett gyepszőnyegen áll” – írja róla egy kritikusa. Forrás: JAKD
2023-01-14Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva a városban, számos helyen pillanthatunk meg érdekes, értékes látnivalót: az épületek s a környezetük kis csodáit, a különleges építészeti megoldásokat, és persze a természet maga is bőséggel kínál – különösen a tél szürkés színeit használva – kedves, avagy megkapó, felemelő látványt. A Duna-parti szoborparkban kiváltképp sok látnivaló fogadja a nézelődőt. Itt áll Samu Géza (1947–1990) Munkácsy-díjas szobrászművész Halottvivők (Temetési menet) című szobra, amely az acélszobrász szimpozium alkalmával készült, s 1975-ben állították fel. Az öntött vasból és fából készült alkotást 2012-ben megrongálták, azóta a torzója látható az alsó-Duna-parton. (teljes szöveg)
2022-09-30Kiváló kísérletnek bizonyult a tárlat és a Szabadtéri Szobor-parti a felső Duna-parton. Kisplasztikák a szabadban - pazar nyitánnyalRemek programmal nyílt meg Dunaújvárosban a Dunaferr Art Alapítvány kisplasztikai gyűjteményéből válogatott kiállítás a felső Duna-parton 2022. szeptember 26-án.
2022-08-27Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva Dunaújvárosban érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A képen Szöllőssy Enikő (1939-) Munkácsy Mihály-díjas magyar szobrász és éremművész alkotása látható, amely a Vasvirág címet kapta. (nem teljes szöveg)
2022-02-12Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva a városban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön a Rómeó és Júlia – 1956 címet viselő alkotás látható, amelyet Helmut Karl (1968–) és Peter Sommerauer (1966–) osztrák művészek készítettek az acélszobrász alkotótelep keretében. A Monumentális méretű szobrot a felső Duna-parti sétányon állították fel 1993-ban. A közbeszédben csak Rómeó és Júliaként ismert mű zárt profilból készült, s kedvelt fotózkodási helyszíne a fiatal házasoknak. (forrás:JAKD)
2022-01-29Városi értékeink (képaláírás)Dunaújváros Sétálgatva a városban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön a Kossuth-díjas Schéner Mihály (1923–2009) Csikóhuszár című szobra látható. (nem teljes szöveg)
2022-01-22Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva a Dunaújvárosban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. Szinte fel sem tűnik, milyen gazdag művészeti alkotásokban a környezetünk. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön az Anya (Mother) című alkotás látható, amelyet Joe Moran (1937–) szobrász készített a vasműs alkotótelep lehetőségét kihasználva öntött vas felhasználásával. A dublini képzőművész a nemzetközi acélszobrász alkotótelep és szimpózium meghívott vendégeként – vasműs szakemberek segítségével – készítette el két és fél méter magas alkotását. A szobrot 1989-ben helyezték el a Duna-partot ékesítő szoborparkban, a felső sétányon. forrás:jak (teljes szöveg)
2022-01-15Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva a Dunaújvárosban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön Várnai Gyula (1956– ) Munkácsy-díjas festőművész Tanácsadó című szobra látható. A mű a Duna-parti szoborpark déli részén, az alsó szinten található. Az extrém magas szék öntöttvasból és kovácsoltvasból készült, hat méter magas alkotás, azt azonban kevesen tudják, hogy a mellette álló juharfa is a kompozíció része. Az alkotás a vasműs acélszobrász alkotótelepen készült, 1993-ban állították fel. (Forrás: JAKD) (teljes szöveg)
2021-12-11Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva a városban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. Képünkön Friedrich Ferenc (1946–) Munkácsi-­dí­jas szobrász- és éremművész 1979-ben készült Kapcsolat című alkotása látható, amely a Duna-parti szoborparkot díszíti. forrás: JAKD (teljes szöveg)
2021-11-27Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva Dunaúvárosban, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-part szoborparkja is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön Csíkszentmihályi Róbert (1940–2021) a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar szobrászművész, érdemes művész alkotása, a Háború című, 3 méter magas öntöttvas, hegesztett acéllemez szobra látható, 1974-ben, az első acélszobrász szimpóziumon készült. A művet megrongálták. forrás: JAKD (teljes szöveg)
2021-11-13Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva a városban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A képünkön látható szobor a város északi bejáratánál, a 6-os számú főúton fogadja az utazót, mintegy városkaput szimbolizálva. Frits Vanen ­(1933–) holland szobrászművész készítette 1989-ben a vasműs acélszobrász alkotótelepen. A légkorr­acélból készült szobor a Nyitott térben te adsz nekem nevet sokatmondó címet viseli. (teljes szöveg)
2021-10-30Városi értéktár (képaláírás)Sétálgatva a városban, érdekes, értékes alkotásokat láthatunk, bár talán sem a művet, sem az művészt nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön Szöllőssy Enikő szobrászművész (1939–) Csomópont című, festett acéllemezből készült alkotása látható. A szoborpark alsó szintjén, de a Duna-partnál feljebb lévő dombokon áll. A dunaújvárosi acélszobrász alkotótelepen készült 1975-ben. Forrás: JAKD (teljes szöveg)
2021-10-16Városi értéktár (képaláírás)Sétálgatva a városban érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön a Kossuth-díjas Gulyás Gyula (1944–2008) Csoport című acélszobra látható, amely 1979-ben készült. Egyes visszaemlékezések szerint a szobor a szimpózium alapítóinak sziluettjét örökíti meg, azaz az alkotón kívül Szöllőssy Enikő, Vilt Tibor, Fried­rich Ferenc és Erdész László „szerepel” rajta. (Forrás: JAKD) (teljes szöveg)
2021-10-09Városi értéktár (képaláírás)Sétálgatva Dunaújvárosban érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem készítőjét, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön A szabadság felé című szobor látható, amelyet Seynhaeve Paul (1950–) belga szobrászművész készített 1993-ban. Fa és acél felhasználásával a vasműs acélszobrász-szimpóziumon készült a mű, ami a felső Duna-parti szoborparkot ékesíti. (Forrás: JAKD) (teljes szöveg)
2021-10-02Városi értéktár (képaláírás)Sétálgatva a városban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön Ingo Glass (1941–) román képzőművész Alfa + Ome­ga című alkotása látható. A 13 méter magas szobor festett acéllemezből készült, 1987-ben állították fel a felső Duna-part szoborparkjának déli lezárásaként. Kevesen tudják, hogy tíz darabból álló sorozat tagja: tíz, Duna menti országban áll őrt a folyóparton. (Forrás: JAKD) (teljes szöveg)
2021-09-25Városi értéktár (képaláírás)Sétálgatva a városban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. Képünkön Budahelyi Tibor (1945–) szobrász- és éremművész A-B elem című, krómacélból készült alkotása látható. A mű a dunaújvárosi acélszobrász szimpóziumon készült 1981-ben. Eredetileg a Duna-parti szoborparkban helyezték el Plasztika néven, majd – megvédendő ezzel az anyagát – a város színházának kertjében állították fel. (Forrás: JAKD) (teljes szöveg)
2021-09-18Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva a városban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön Todor Todorov (1951–) bolgár szobrászművész Viktória című alkotása látható, amely 1985-ben a nemzetközi acélszobrász alkotótelepen készült. A hat méter magas festett acéllemez szobor a Duna-part melletti alsó sétányt díszíti. forrás: JAKD (teljes szöveg)
2021-09-11Városi értéktár (képaláírás)Sétálgatva a Dunaújvárosban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön Palotás József (1947–) Munkácsy-díjas szobrászművész Őroszlop című műve látható, ami az acélszobrász-alkotótelepen készült. Az öntöttvas szobrot 1987-ben állították fel a sétány szoborparkjában. Az alkotó évtizedeken át volt a város művészeti életének részese, ma Pécsen él. (teljes szöveg) forrás: JAKD
2021-08-28Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva a Dunaújvárosban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. Ef. Zámbó István Nem véletlen alakzat című alkotása az 1975-ös acélszobrász-alkotótelepen készült. Anyaga fa és kovácsolt vas. 2007-ben a Duna-parti szoborparkból áthelyezték a Munkásművelődési Központ udvarába. A 71 éves alkotó festő, grafikus, filmes, szobrász, zenész – roppant gazdag életművét érdemes művész címmel, Munkácsy-díjjal ismerték el. (Forrás: JAKD) (teljes szöveg)
2021-08-21Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva a városban érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön Vilt Tibor (1905–1983) Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész Emlékműterve látható. A két méter magas alkotás az acélszobrász szimpóziumon készült, s 1979-ben állították fel a Duna-parti szoborpark legfelső szintjén, a meredély szélén végigvezető sétány mellett. (Forrás: JAKD) (teljes szöveg)
2021-08-14Városi értékeink (képaláírás)"Sétálgatva Dunaújvárosban érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön Bakos Ildikó Hold-szekér című munkája látható. A művész 1989-ben négy szobrot készített az alkotótelepen, közülük kettő, a Hold-szekér és a Hold szinte megtévesztésig hasonló. Ezeket a szoborparkban helyezték el (a további kettőt nem). 400 cm magas, öntöttvasból és acélból készült." (teljes szöveg) forrás: jakd.hu
2021-08-07Városi értékeink (képaláírás)"Sétálgatva a városban, érdekes, értékes művészi alkotásokat láthatunk, bár talán sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Duna-partot díszítő szoborpark is bővelkedik ilyen kincsekben. Képünkön a Hengerek című alkotás látható, amelyet Bohus Zoltán (1941–2017) üvegszobrász készített a vasműs alkotótelep lehetőségét kihasználva hegesztett, festett acéllemez, spirálcső felhasználásával. Az alkotást 1975-ben helyezték el a Duna-partot ékesítő szoborparkban." forrás: JAKD (teljes szöveg)
2021-01-29A tervek és remények: felújítás és acélszobrász-alkotótelepA Dunaújvárosi Acélszobor Park több alkotása is megújulhat az idei évben. A szoborpark eredetéhez és identitásához szervesen kötődő, az utóbbi években újraéledt Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep idei programja is már a szervezési fázisban tart – mondta el lapunknak Várnai Gyula Munkácsy-díjas alkotó, a Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány kuratóriumi elnöke.
2020-10-26Ne csak egy lista legyen az értéktár!A helyi értéktár témájában tartott sajtótájékoztatót október 21-én, szerdán Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Bokor Zsuzsanna kulturális ügyintéző.
2020-08-21VAS/MŰ az ICA-D 70 év/ 70 kép című város- és intézménytörténeti sorozatábólZsinka Gabriella írása a Kortárs Művészeti Intézet online város- és intézménytörténeti sorozatból. 8. kép - Nagy Annamária művészettörténész tart tárlatvezetést a VAS/MŰ - A Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep négy évtizede című kiállításon
2019-02-08Dunaújvárosi értéktárVárosunk önkormányzata létrehozta az úgynevezett települési értéktár bizottságot. Első körben november 15-ig várták a felterjesztéseket. Felvették már többek között Somogyi József Martinász szobrát, a Duna-parti védművet, szoborparkot és sétányokat, a szocreál építészeti tanösvényt, a Kortárs Művészeti Intézet gyűjteményét, az Acélszobrász alkotótelepet és szoborparkját.
2019-01-31Igazi különlegesség a szoborparkMintegy ötven, acélból készült szobor látható Dunaújvárosban, a Duna-parti sétány különböző pontjain. A műveket a Dunaferr-Art Dunaújváros egyesület tartja karban.
2018-11-28Acélos értékeink. Jövőre ismét üzemel az acélszobrász alkotótelepÖtvözet címmel, három alkotóval tavaly közel két évtizednyi szünetjel után tért vissza a nemzetközi hírű Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep. A Duna-parti szoborpark munkáit is gondozó Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány képviselői egy november 27-i bejárás keretében közölték, jövőre is sikerül megrendezni az alkotótelepet, és folytatódik a kültéri gyűjtemény felújítása is.
2018-08-24Koncert szobrokkal, hangszerekkel (képaláírás)Mivel az eső korábban elmosta, augusztus 23-án újra próbálkoztat az ÚjPart Egyesület által szevezett Random Spectral Walks koncerttel. A Móder Zenélő Szoborpark és Múzeumban megrendezett koncert részvevői - Móder Rezső, Dóra Attila, és Baráth Bálint - kompozíciókból építettek egy zenei világot, amely az összművészeti irányzatok fontosságára hívja fel a figyelmet. (nem teljes szöveg)
2017-12-00Gondolatformálók. Ötvözet – XIII. Acélszobrász AlkotótelepTizenhét év után újra művészeket fogadott a vasmű, hogy üzemeiben helyi anyagokból hívják elő gondolataikat. Már az előkészületek időszaka is nagyon izgalmas volt, amikor gyárlátogatáson ismerkedett Gosztola Kitti, Szalay Péter és Kaszás Tamás az ISD DUNAFERR által kínált ideiglenes „műteremmel”.
2017-10-27Újra acélszobrász alkotótelepFeléled városunkban az acélszobrászat. Tizennyolc év szünet után újra alkotótelep lesz Dunaújvárosban.
2017-09-27Reaktivált acélos értékeink. Szoborpark: újjászületésHosszú évek szünetjele után ismét életjelt ad a nemzetközi színtéren is egyedülálló helyi acélszobrászpark és támogató közössége. Művészeti tábor, restaurátori felújítás, turisztikai érték.
2016-08-25A nap fotója - NapfelkelteNapfelkelte a felső Duna-partról a szoborparkban Móder Rezső szobránál.
2016-05-00Szoborgettóból szoborparkIsmertető a dunaújvárosi szobrászat történetéről.
2016-04-21Szoborpark másképpen. Lehetne-e városbéli szoborparkunk?!Szoborpark másképpen Jankó Árpád ötlete alapján.
2016-03-25Múzeum a Duna-partonA Kortárs Művészeti Intézetben megnyílt Vas-mű című kiállításhoz két kísérőrendezvényt is szerveztek: kerekasztal beszélgetést Keserue Zsolt moderálásával, Kaszás Tamás képzőművész tárlatvezetést tartott a szoborparkban.
2016-03-23Középpontban az Acélszoborpark"A Kortárs Művészeti Intézet VAS/MŰ kiállításának kísérő rendezvényeként, március 19-én, szombaton Keserue Zsolt vezetésével, kerekasztal beszélgetést szerveztek az alkotótelep résztvevőivel és a megszületett alkotások befogadóival. Vasárnap Kaszás Tamás képzőművész várta szobortúrára az érdeklődőket."
2016-03-21A Kortárs Művészeti Intézet VAS/MŰ című (képaláírás)A Kortárs Művészeti Intézet VAS/MŰ című kiállításának kísérő programjaként vasárnap délelőtt Kaszás Tamás képzőművész hívta múltidéző túrára a helyi acélszoborpark remekei iránt érdeklődőket (teljes szöveg)
2016-03-16VAS/MŰ: itt a második műszakA VAS/ MŰ című kiállítással kapcsolatos kerekasztal-beszélgetés és szoborparki túra is várja az érdeklődőket.
2016-03-16KMI: VAS/MŰ címmel nyílt kiállítás (képaláírás)KMI: VAS/MŰ címmel nyílt kiállítás a dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep négy évtizedéről. (teljes szöveg)
2016-03-12A szabadság szigeteirőlMegnyílt a VAS/MŰ kiállítás a Kortárs Művészeti Intézetben március 11-én. A kiállítás az Acélszobrász Alkotótelep és Szoborpark negyven esztendejének állít emléket.
2016-03-11Ma este nyit a VAS/MŰA négy évtizeden át üzemelő helyi acélszobrász alkotótelepnek állít emléket a Kortárs Művészeti Intézet hiánypótló kiállítása, a VAS/MŰ. A szimpóziumon résztvevő művészek névsora.
2016-03-10Irány a telepre!A négy évtizeden át üzemelő helyi acélszobrász alkotótelepnek állít emléket a Kortárs Művészeti Intézet hiánypótló kiállítása, a VAS/MŰ.
2015-09-18Milliós támogatás az alapítványoknakA közművelődési pályázat és az oktatási támogatást célzó, egészségügyi, szociális, sport alapítványi pályázatnyertesek.
2015-07-07Országos cimboraságBeszámoló a József Attila Könyvtár által szervezett "Szivárványország" cimbora-olvasótáborról. Tábor a Szalki-szigeti kempingben július 4-9.
2015-03-00Időálló anyagból, időálló térbenA Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány kurátorai jubileumra készülnek: Négy évtizeddel ezelőtt rendezték meg az első vas- és acélszobrász alkotótelepet Dunaújvárosban.
2015-03-00Mátyás GyűrűjeNémeth Zsolt fotója Parker Barry Mátyás gyűrűje című szobráról, amely a szoborparkban található.
2014-11-28Negyven éve kezdtékNegyven esztendeje rendezték meg az első vas- és acélszobrász alkotótelepet Dunaújvárosban. A Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány kuratóriumának tagjai a jubileumi tervekről gondolkodtak a közelmúltban.
2014-07-07"Az álmaimból építkezem..."Beszélgetés Szabó Zsolt Róbert építésszel, aki él-hal Penteléért. Városfejlesztésről, tervekről.
2014-03-03Szobrok, ruhák, trendekA Nubu divatmárka 2014-es kollekciójához Várnai Gyula és Friedrich Ferenc köztéri alkotásaiból is merített ötletet. A dunaújvárosi kötődésű Kovács Adél, a Nubu egyik divattervezője.
2014-02-19Súlyos kérdésekAvagy mi történik egy szoborparkkal, ha magára marad? A dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelepről.
2014-01-10Duna-parti acélszobrokNegyven évvel ezelőtt rendezték az első vas- és acélszobrász alkotótelepet városunkban. Az itt megfordult képzőművészek nyomot hagytak maguk után, a felső és alsó Duna-parti arborétum különlegessége a nemzetközi hírű tárgy együttes. Szoborparki sétánk visszavezet a hetvenes évekbe.
2013-07-15Követségi vizit a parkbanGyuricza Gábor, a brazíliavárosi magyar nagykövetség konzuli osztályán dolgozó szakember, Lamidi Ajayi Kutemi nigériai attasé, és Reisch György korábbi dunaújvárosi lelkész látogatott el Móder Rezső szoborparkjába és E-Műteremgalériájába.
2013-06-01Megújuló vas- és acélszobrászat"Várnai Gyula szobrászként már 1993-ban részt vett az acélszobrász alkotótelep munkájában, 20 esztendővel később pedig elvállata a vas- és acélszobrok „gazdájának” szerepét betöltő alapítvány kuratóriumi elnöki tisztét."
2013-04-01Európában egyedülálló a gyűjteményLeköszönt a kuratóriumi elnök, Klein András Miklós. Interjú.
2012-11-13Dunaújváros: moderntől modernig a szocreálon át II.„Hazánk első szocialista városa” szinte teljes egészében a tervezőasztalon született, és úgyszólván egyetlen hatalmas zöldmezős beruházásként valósult meg pár évtized leforgása alatt. Igazi mintavárosnak épült, ebből adódóan városképe minden más városunkénál jobban tükrözi a szocialista ideált. Sétánk során az elmúlt 60 évben bekövetkezett változásokat mutatjuk be, hogyan is működik egy szocialista város a kapitalizmus keretei között."
2012-10-30Borovszky Ambrus támogatásával kezdődöttA Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány 2012. november 14-ei határidővel kimondja a működési feltételek felmondása miatt a Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és Szimpózium megszűnését. Továbbá javasolják a művésztelep létrejöttének 40. évfordulóján, 2014 tavaszán az alkotótelep munkáját támogató dr. Szabó Ferencről, a Dunaferr Dunai Vasmű egykori vezérigazgatójáról, az alapítvány egyik kezdeményezőjéről megemlékező, az alkotótelepeket ismertető emléktábla elhelyezését a felső Duna-parton.
2012-10-10Újjászületett egy szobrunkA Duna-parti szoborparkban álló Rómeó és Júlia - 1956 című szobrot megtisztították, felújították.
2012-10-05Lelket adni a térnekIngo Glass portréja.
2012-09-28Lelket adni a térnek"Ingo Glass, a Németországban élő, világhírű szobrászművész acélszobrokból készült, Nyitott Terek címet viselő kiállítása nyílt meg a napokban a sárszentmihályi Zichy-Szterényi kastélyban, az „1956 — 56 év” című ünnepi hónap rendezvényeinek keretében, az ISD Dunaferr Zrt. támogatásával."
2012-09-26Újra régi fényében...A Duna-parti szoborparkban "szoborszépítés" történt.
2012-06-23SzobortakarítókÖnkéntesek tisztítják a Duna-parti szoborpark alkotásait.
2012-05-10Halottvivők halottjaMegcsonkították Samu Géza szobrász 1975-ös alkotását, a Duna-parton álló Halottvivők kompozíciót.
2012-04-05Dunaújváros sikere a MÜPA-banMárcius 16-án, a Művészetek Palotájában Dunaújváros volt a főszereplő a hosszú ideje sikeresen működő Cifra-palota elnevezésű gyermekrendezvényen.. Bemutathatta a város kulturális, művészeti életét, értékeit.
2011-12-27Zaklatott jubileumi év2011-ben 60 éves volt Dunaújváros. Összefoglaló a jubileumi évről. Lakosainak száma 48920 fő.
2011-09-28Kultúrkincs a Duna-partonMúltidéző a szoborparkról.
2011-09-21Jubileum előtt áll a Zenélő SzoborparkOktóberben lesz tizenöt éves Móder Rezső Zenélő Szoborparkja. Az elmúlt tizenöt év alatt tizenhétezren látták.
2011-04-15Vas és acél"Aki még soha nem járt Dunaújvárosban, könnyen eshet előítéletek fogságába! Akár azt is hiheti, hogy a vas és acél városában nem sok érdekesség akadhat a művészetek iránt fogékony lélek számára. Micsoda tévedés!Az ötvenezres lélekszámú városban ugyanis pezsgő kulturális élet folyik, igaz, ami a település épített örökségét illeti, viszonylag szűk idősávot kell vizsgálnunk."
2011-03-19Egyeztessenek az alapítókJanuárban védetté nyilvánították az acélszobrász alkotótelep műtárgyait. A közgyűlésen vita volt, hogy törvényesen működik-e a Dunaferr Art Dunaújváros Alapítvány.
2011-02-16Mi lesz veled, szoborpark?Rongálják és lopják a védetté nyilvánított acélszoborpark tárgyait, amelyeknek felújítására jelenleg nincsen pénze a városnak. Beszámoló a Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány kuratóriumi üléséről. Vélemények, hozzászólások.
2011-02-04Védett lett a szoborpark"Egyhangú döntéssel védett tárgyegyüttessé nyilvánította a Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep műtárgyait a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal."
2011-02-04Védett vasak a löszfal tetjén"Védetté nyilvánították a dunaújvárosi szoborpark 60 alkotását."
2011-01-15Védett szoborpark?A Dunaújvárosi Szoborpark védetté nyilvánítását kezdeményezte a Magyar Nemzeti Galéria. Beszélgetés Klein Andrással, a szoborpark kezelésével megbízott Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány vezetőjével. Adatok?: A szoborpark számokban.
2010-12-01Államilag védetté nyilvánítanák a vas-és acélszobrokatVédett tárgy-együttessé nyilvánítanák a Dunaújvárosi vas- és acélszobrász alkotótelepeken készített azon műtárgyakat, amelyek a városban, valamint a felső-és alsó Duna parton találhatók
2010-11-26Védetté nyilvánítanák a vas-és acélszobrokatVédett tárgyegyüttessé nyilvánítanák a vas-és acélszobrász alkotótelepeken készített azon műtárgyakat, amelyek a városban, valamint a felső és alsó Duna-parton találhatóak.
2010-06-04A dunaújvárosi szoborpark kulturális és turisztikai kincsesA végzős szobrásznövendék a vas-és acélszobrok közelében nőtt fel, Palotás Koppány.
2010-03-26Acélszobrok a főiskolánFischer József kovácsmester és acélszobrász műveiből nyílt kiállítás a Dunaújvárosi Főiskola Átriumában.
2010-02-04A vas és az acél költészeteSzobrok, térplasztikák a Duna magaspartján. Amikor Dunaújvárost néhány esztendeig Sztálinvárosnak nevezték, gyakorta dicsérték így: a vas, az acél városa. Azóta ez a rang megkopott valamelyest – de megszületett egy másik: Dunaújváros a vas- és acélszobrok városa.
2009-09-16Acélszobrászok randevúja"Negyvenöt, nemzetközileg is elismert acélszobrász munkáit állítják ki közel egy hónapra csütörtökön az MMK-ban Kassák Galériájában." A kiállítók névsora.
2008-10-15Szoborpark a centrumbanJankó Árpád elképzelése.
2008-08-22Európa az udvaronMunkásművelődési Központ, Európa Udvar, közművlődési szoborpark.
2008-05-21HelymeghatározásIngo Glass: Alfa+Omega című szobráról.
2008-04-23Az őskovács emlékeMűtárca: Martyn Ferenc Kalapácsok című kompozíciója.
2008-03-27Gyula, a TKEéKE és énMűtárca: Várnai Gyula Tanácsadó című szobráról.
2008-02-25Duna-parti KapcsolatFriedrich Ferenc: Kapcsolat című térplasztikája.
2008-02-20Szoborparkunk a netenÖnálló honlapon is látható lesz (fél éven belül) a Duna-parti szoborpark.
2008-02-08Tartalmas múlt, bizonytalan jelenÖtvennyolc acélszobor vár jobb jövőre a Duna-parton. Összefoglaló az OMBKE januári üléséről.
2008-02-04Fogadjuk örökbe!A dunaújvárosi szoborpark jövője bizonytalan. Beszámoló az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület dunaújvárosi szervezetének klubnapjáról.
2008-02-01Vas és acél-vasipari szakmák a képzőművészetben.A szerző bemutatja a Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelepek létrejöttének körülményeit, szellemi és tárgyi értékeit, résztvevőket. Kronológia.
2007-11-23Képzőművészeti alkotótelepek találkozójaMinden alkotóművészeti ág képviselteti magát.
2007-11-19Szobrok - puszta acélbólA Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep alkotásairól.
2007-10-31A szépre emlékeznekA Munkásművelődési Központ Folyosógalériájában kiállítás nyílt "A Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep 30 éve" címmel.
2007-10-25AlkotótelepA Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep 30 éve címmel kiállítást és szimpóziumot szervezett a Dunaferr-Art Alapítvány kuratóriuma. A Munkásművelődési Központ Folyosógalériájában és udvari átriumában október 26-án nyílik meg a fényképekből, kisplasztikákból és kisméretű szobrokból álló tárlat.
2007-09-13Ismét összegyűlnek az acélszobrászok2000-ben rendeztek utoljára acélszobrász alkotótelepet Dunaújvárosban.
2007-07-24Konkurencia a küszöbönDr. Bocsi Andrea (a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. ügyvezetője) Dunaújváros idegenforgalmáról tartott előadást a főiskola konferenciáján. Beszámoló.
2007-06-14Móder bá' vezetA dunaújvárosi Cimbora Klub vendégségbe hívta a balatonalmádi cimborákat. A közös programok egyike Móder Rezső szoborparkjában volt. Beszámoló.
2007-05-30Pentelei fémzeneA Szórád Márton Általános Iskola jubileumi programsorozatában a diákok Móder Rezső szoborparkjában jártak.
2007-05-16Vandálok pusztítják a város értékeitEgyre több szobrot rongálnak meg a Duna-parton.
2007-02-23Ötdimenziós acélköltészet.Móder Rezső és a "Móderek".
2007-01-12A szimpózium-mozgalmakról.A Dunaferr-Art az alkotóművészetről. A szimpózium-mozgalmak művészettörténeti jelentősége.
2007-01-05A szocreáltól a lakóparkig.Az egyes korok politikai-ideológiai lenyomatai Dunaújváros építészetén.
2006-09-21Rozsdamentes művészetA dunaújvárosi Duna-part különleges helyszíne a nemzetközi acélszobrász-alkotótelepi szoborpark.
2006-09-05Városunk éke a szoborpark2000-ben volt utoljára acélszobrász alkotótelep Dunaújvárosban. Azóta az állagmegóvás is nehézkes. A szoborpark az idegenforgalomban fontor szerepet töltene be.
2006-06-20Se neve, se hírneveKülönleges adottságokkal rendelkezik a dunaújvárosi Duna-part magaspart parkrendszere. A sétálóparkot kb. tíz éve tudatosan arborétum-szerűen fejlesztik, és egyszer talán arborétummá nyilvánítják.
2006-03-28A Dunaferr - Art Dunaújváros Alapítvány tapasztalatai, jövője-
2005-09-23Kultúra a köznek a Kultúr közbenMóder Zenélő Szoborpark Múzeuma.
2005-06-28Minimal- és pop art a Duna-partonA Dunaferr Art Alapítvány pályázati pénzből 13 monumentális szobor állagmegóvását tudta megoldani. Lesz-e újabb alkotótelep városunkban?
2005-05-23Van Duna-part - de még sincsAl alsó Duna-part az idegenforgalom új célterülete lehetne. A területen sok növényritkaság van, akár arborétummás is lehetne fejleszteni, és az acélszobrász alkotótelep is országos hírű.
2005-04-19Felújítják a Duna-parti szoborparkotA pályázaton nyert pénzből (NKÖM) eltüntetik a szobrokon a firkálás és a rombolás nyomait.
2004-12-14Acélszobraink megóvásáértA Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által kiírt pályázaton 2,5 millió forintot nyert az alapítvány. Az összeget akkor kapják meg, ha az önkormányzat a költségvetésből biztosítja a 25%-ot.
2004-09-14Amikor több volt az alkotótelep, mint a művész...Harmincéves az acélszobrász alkotótelep.
2004-09-09Ihletett vasak tárlata az MMK-banA dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep kisplasztikai alotásaiból nyílt gyűjteményes kiállítás az MMK Folyosógalériájában. A tárlat az alkotótelep harmincéves munkásságát öleli át. (beszámoló a kiállításról).
2004-09-07Jubilál a vasszobrász alkotótelepharmincéves a dunaújvárosi alkotótelep, Ebből az alkalomból kiállítást rendezett az MMK Folyosógalériáján.
2004-09-07Gyűjteményes alkotótelepi kiállításAz Acélszobrász Alkotótelep idén ünnepli harmincadik évfordulóját. Ebből az alkalomból kiállítás nyílt (szeptembe 6.) az alkotótelepeken készült kisplasztikákból az MMK Folyosógalériájábn.
2004-08-31Jubileumi szoborfelújításA Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep idén ünnepli harmincadik évfordulóját. Az idei pályázatot nem tudta az ökormányzat pénzzel támogatni, de a szobrok felújítására, karbantartására lesz keret.
2004-08-19Megújuló acélszobrokRendbe teszik a szobrokat, készülnek a szoborpark jubileumára.
2003-10-01A nyugdíj korántsem kikötődokkBeszélgetés Klein András Miklóssal.
2002-11-19Megint jöttek, panaszkodtak!Kétnapos találkozót szerveztek az elmúlt hét végén Pécsett, ahol a Magyarországi Alkotótelepek és Symposionok Társasága, valamint a Symposion Alapítvány a Magyar Művésztelepi Mozgalomért tartott munkakonferenciát. A konferencián részt vett Klein András Miklós, a Dunaferr Art Dunaújváros Alapítvány elnöke is.
2002-04-23képaláírásMiguel Angel Velit perui szobrászművész szobrának egy oszlopos részlete kidőlt a Duna-parton.
2001-12-19Értékelve múltat, tervezve jövőtÉv végi utolsó, ünnepi hangulatú ülését tartotta tegnap a Dunaújvárosi Acélszobrász Művésztelep kauratóriumának tagsága. Az elvégzett munkáról, annak egyfajta értékeléséről, a jövő évi tervekről Klein András Miklós kuratóriumi elnök nyilatkozik.
2001-11-27Szépségek és kétségek táraA zalaegerszegi nemzetközi szimpozium tanácskozásán a szobrászati alkotótelepek sorsa és helyzete volt a téma. Városunkból részt vett a tanácskozáson Klein András Miklós és Pálfalvi János.
2001-09-17Hírünk a világban és itthonA Sculpture c. szobrászati magazinnak a szerkesztője, az Acélszobrász szipozionon is részt vevő Barry Parker. Ö egy cikket írt a Dunaújvárosi alkotótáborról, az amerikai lapban.
2001-07-06Izraelbe is jutott a hírből!Már most vannak nemzetközi érdeklődők a 2003-as Nemzetközi Acélszobrász Szimpozionra. Izraelből Schmuel Peer, aki élt Magyarországon is.
2001-05-16Szoborkalauz kezdőknekA Dunaferr Art Alapítvány és a Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és Szimpózium színes leporellót adott ki, amelyen valamennyi szobor és helye megtalálható.
2001-04-28Határidő előtt elkészültek: újjászülettek az acélszobrokA jubileum alkalmából felújították a szoborparkot.
2000-07-13Dokumentum és mutatvány: Az acélszobrász alkotótelep zárótárlata a dunaújvárosi kortárs intézetbenAz acélszobrász alkotótelep zárótárlata a Kortárs Művészeti Intézetben.
2000-07-11Új acélszobrok DunaújvárosbanPerui, amerikai és hazai művészek acélszobraival gazdagodott a napokban befejeződött XII. Acélszobrász Alkotótábor és szimpozion eredményeként a dunaújvárosi szoborpark.
2000-06-30Acélosan a szobrászokrólAz Acélszobrász alkotótelep idei alkotásairól.
2000-06-27A szobrokat megnézik, ugye? Véget ért az alkotótelepAz acélszobrász alkotótelep idei anyagának kiállításáról.
2000-06-19Kortárs művészeti tobzódás: Pavel Kopriva cseh alkotó tárlata; acélszobrász szimpozionSzombaton nyílt a Kortárs Művészeti Intézetben Pavel Kopriva kiállítása, s még ezen a napon nyitották meg az intézetben a XII. Dunaújvárosi Acélszobrász Szimpozion "eseménytárlatát".
2000-06-06Négy éve formális kapcsolatokkal kezdődött.. Annyira megszerBarri Parker, a Philadelphiai Művészeti Egyetem tanár is vendége az acélszobrász alkotótelepnek. Interjú.
2000-05-26Együtt dolgozni, s gondolni: Mindenki megérkezett, s elkezdte amit szobortervben írt letEgy hete folyik a munka a nemzetközi Acélszobrász Alkotótelepen.
2000-05-23Miguel mégis eljöttMegérkezett az Acélszobrász Szimpozion peru résztvevője, Miguel Angel Velit is. Kép.
2000-05-16Magyar kezdés, Barry csak később landol városunkbanTegnap kezdődött a tinnegyedik Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és Szimpozion. Résztvevők közt van:Berry Parker és tanítványai (USA), Miguel Angel Velit (Peru), Drabik István, Gaál Tamás (kép az 1. oldalon)
2000-05-05Három művész szobor acélt: Hétfőn kezdődik, hat héten át tartHétfőn kezdődik a tizenkettedik alkalommal rendezendő Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és Szimpozion.
2000-00-00Dunaújváros, a parancsra született városA város 50. évfordulóján, a város bemutatása.Nemzetközi Acélszobrász lkotótlepés szimpózium. Intercisa Múzeum.
2000-00-00Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep ésSzimpóziumA 60-as évektől kibontakozó alkotótelepi mozgalom része.
1999-09-17"Szobortérkép" a látogatóknak"Térképeket" helyeztek el a szoborpark területén. Az acéltáborban készült művek elhelyezkedését mutatják. Címszavakban a szoborpark összes alkotását bemutatják (jelenleg 60, kettőt elloptak).
1999-09-15Jövőre bővül a szoborpark1996-ban volt az utolsó nemzetközi acél alkotótábor. A következőre 2000-ben kerül sor máj. elejétől jún. közepéig ( eddig kétévenként szervezték).
1999-02-03Tábor, kötet, tárlat, fesztiválAz önk. résztvesz a "Magyar Milennium" megünneplésében: acélszobrász alkotótelep, a város tört.monográfiájának megjelenése, új állandó kiállítás az Intercisa Múzeumban, Duna Völgye Fesztivál.Pályázatokat nyújtanak be.
1998-09-22Dunaújváros - Take a walk on the wild sideDunaújváros művészeti kiállítóhelyeiről röviden.
1998-05-27Séta az acél birodalmábanA Kortárs Művészeti Intézetben kiállítás nyílt a dújv-i acélszobrász alkotótelepen készült kisplasztikákból.
1998-01-00Acélszobrok évtizedeiA dunaújvárosi acél alkotótelep története 1974-1993-ig.
1997-06-24Két évtized - egy kötetbenMegjelent a dújv-i Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és Szimpozion első két évtizedét feldolgozó kötet. A kötetről.
1997-02-01Pro Cultura IntercisaeInterjú a "Pro Cultura Intercisae" díjat - a Dújv-i Acélszobrász Alkotótelep és Szimpozion nevében - átvevő Klein András Miklóssal. A másik posztumusz díjazott Vágó Eszterre a hajdani ásatások egy állandó résztvevője emlékezik.
1997-01-23Díjátadás a kultúra napjánAz önk-i "Pro Cultura Intercisae"-díjat a Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep és Szimpozion képviselői, s a néhai Vágó Eszter kapta.
1996-11-00Dunaújváros acélszobraiFőként képanyag a dunaújvárosi acélszobrász alkotótelep munkáiból rövid bevezetővel.
1996-10-25Kultusz, technika, mementóA Duna-parti szoborparkba kerülő acélszobr.telepi 6 alkotásról.
1996-10-21Hat új szobor6 új szobor került a Duna-parti szoborparkba: Birkás I.: Figura, Friedrich F.:Viszony 2000, Palotás J.: Világfa, Szanyi P.: Mementó, BillyLee: In memoriam Mathias Rex, Jin Sheng Wang: Kelet és Nyugat.
1996-10-16A szobrokat már állítják, tárlat is...A héten befejeződik a Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep.A Duna-parton folyik a szobrok elhelyezése, okt. 18-án az Uitzban kiállítás.
1996-10-03Kultúrák, technika, világfaAlkotótelepi arcképek IV.: Friedrich Ferenc,Birkás István,Palotás József.
1996-09-30Nem templomot, áhitatot sugalló...Acélszobrász arcképek III.: Szanyi Péter.
1996-09-28A folyó nem tud magasba törni...Acélszobrász arcképek II.: Jin Sheng Wangot.
1996-09-27Professzor, de úgy érzi: a művészet...Acélszobrász arcképek 1.: Billy Lee.
1996-09-20Hat új művel gyarapodik a ...szoborpark1974 óta van acélszobrász alkotótelep. A mostani 11.-re 18 tervpályázat érkezett. Az alkotókról, programokról.
1996-09-13Kavics az állóvizben1996 szept. 10 és okt. 18. között rendezik meg a XI. Nemzetközi Acélszobrász és Alkotótelep rendezvényeit, külföldi és magyar résztvevőkkel,a Dunaferr anyagi támogatásával.
1996-09-12AcélszobrászatAmerikai és magyar művészek részvételével kezdte meg munkáját kedden Dunaújvárosban a Nemzetközi Acélszobrász Alkotótábor és Szimpózium.
1996-09-11Alkotótelep: csendes nyitányTegnaptól dolgoznak az acélszobrászok. A meghívott művészek neve.
1996-08-08HalottvivőkKépek Samu Géza szobráról.Öntöttvas, fa, 150x400x170 cm.
1996-08-08Az acélszobrok töretlen íveSzept. 10-én kezdődik s okt. közepéig tart a XI.Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és Szimpózium Dújv-ban. Az elképzelésekről és a szervezésről.
1996-02-09A szoborpark a városé és a vállalatéA XI. Acélszobrász Alkotótelep és Szimpozion rendezéséről,a szoborpark helyzetéről, a Dunaferr,aváros és az Alkotótelep kapcsolatáról...írta legondolatait Klein András Miklós.
1996-01-01Hat új mű - Dunaújváros, l996Az 1996-os Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelepés Szimpozion 6 kompozíciójáról.
1995-07-14Hírünket viszi a világbaMiért született az acélszobrász alkotótelep 1974-ben? A jövő tervei. Interjú Pálfalvi Jánossal.
1995-06-09A millecentenárium jegyébenAz 1996-os XI. Acélszobrász Alkotótelep megrendezéséről,a millecentenárium jegyében. Tervezik egy színvonalas katalógus megjelentetését is.
1993-11-01Öt új mű - Dunaújváros 1993A X. acélművészeti alkotótelepről.
1993-07-27Igazodni az alkotókhozInterjú Klein András Miklóssal és Pálfalvi Jánossal a X. Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelepről s a Dunaferr Art Alapítvány jövőjéről.
1993-07-15John Barlow Hudson - USAA cikk bemutaja John Barlow Hudsont, aki az USÁ-ból jött Dunaújvárosba, hogy részt vegyen az Acélszobrász Allkotótelep munkájában.
1993-07-15Gruppe Drei Dee - AusztriaA cikk bemutatja a Gruppe Drei Dee csoport két tagját Ausztriából, /Peter Sommerauer és Helmut Karl / akik részt vesznek az Acélszobrász Alkotó telep munkájában.
1993-07-08Seynhaeve Paul - BelgiumA cikk bemutatja Seynhaeve Paul, aki Belgiumból jött Dunaújvárosba, hogy részt vegyen az Acélszobrász Alkotótelep munkájában.
1993-07-08Várnai Gyula - DunaújvárosA cikk bemutatja Várnai Gyulát, városunk egyik amatőr képzőművészét, aki részt vesz az idei Acélszobrász Alkotótelep munkájában.
1993-07-06Kapocs a földKaren Baldauf az Egyesült Államokból érkezett az alkotótelepre.
1993-07-02Hármasportré helyettHelmut Karl és Peter Sommerauer Linzből érkezetta dújv-i alkotótelepre.
1993-07-01Karen Baldauf - IndianábólA X Acélszobrász alkotótelep egyik vendége,Karen Baldauf, Amerikából. Vele készült az interjú.
1993-06-29Hazai pályánVárnai Gyula dújv-i képzőművész is vendége az acélszobrász-alkotótelepnek. Interjú.
1993-06-25Témája az agresszivitásPaul Seynhaeve-ről, aki Ostendéből érkezett a dújv-i alkotótáborba.
1993-06-24Öt fiú, egy lányMegkezdődött városunkban a X Acélszobrász szimpozion és alkotótelep.
1993-06-18Duna-parti halottvivők
1993-06-03Tizedszer is szimpozionJunius 14-től júl. 16-ig rendezik városunkban ax.Acélszobrász Alkotótábort és szimpoziont. Ezúttal a Dunaferr Art Alapítvány támogatásával.Klein András Miklós, az alapítvány kuratóriumának elnöke nyilatkozik az alkotótelep programjáról, a résztvevőkről.
1992-12-29Helykereső dolgozatSasvári Edit a székesfehérvári múzeum muzeológusa pályázat útján megbízást kapott a Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep és Szinpózium történetének feldolgozására. Az alkotótelepről.
1991-09-17Az alapítvány segítA Dunafer-art Acélszobrász Alkotótelep csatlakozott a magyar képzőművészet támogatására létrehozott Symposion-alapítványhoz.
1990-06-05Művészetet - gazdaságosanVárosunkban rendezték meg máj. 31-jún.1-én a művészeti alkotótelepek országos tanácskozását.
1990-06-01Országos tanácskozás DunaújvárosbanAlkotótelepek, ma, holnap. Az alkotótelepek harmadik országos tanácskozását rendezték meg Dunaújvárosban. Megalakult a Szimpóziumok és Alkotótelepek Tanácsa.
1990-01-05Támogatás a városi tanácstólDunaferr-Art Alapítvány. A másfél évtizedes múlttal bíró acélszobrász alkotótelep fenntartásához és menedzseléséhez az alkotótelep céljait szolgáló DUNAFERR-ART alapítványhoz járult hozzá a városi tanács félmillió forinttal.
1989-08-28Acél művek-véleményekA IX. Acélszobrász alkotótelepen készitett szobrokról a kivitelező dolgozókkal beszélget a riporter. ld. még: Üst, 1989. szept. 12. 6.p., Üst, 1989. szept. 25., 6. p.
1989-07-14Az acél és a vas átváltozásaiA dújv-i acél alkotótelepen készült alkotások elemzése.
1989-06-13Nem ábrázol, jelezA IX. Acélszobrász Alkotótelep idei alkotásai inkább jeleznek mint ábrázolnak. Egy ír, egy holland, négy magyar művész teljesítményét értékeli a cikkíró. Morian, Joe: Anya, Vanen Frits: Nyitott térben te adj nekem helyet, Péter Ágnes: Közösség, Bakos Ildikó: Hold, Galántai György: "óriási papucstalp", Móder Rezső: Kozmosz. Fénykép a kiállításról.
1989-06-09Acélos hetek után. Új szobrok a parkban és az UITZ-ban.A IX. acélszobrász alkotótelep munkáiból nyílik kiállítás ma 18 órakor az UITZ teremben.
1989-06-09Kedélyes és ironikus mosoly. Ti adtok nevet, ViktóriaAz alkotótábor 2 szobrászáról, Galántai Györgyről és Frits Vanen holland acélszobrászról. 2 fénykép az alkotókról és G.Gy. Jövő-bejárat c. alkotásáról. IX: Acélszobrász Alkotótelep.
1989-05-31Acélszobrászok DunaújvárosbanIdén 9. alkalommal megkezdte munkáját az acélszobrász alkotótelep. A DV helyiséget vásárolt, melyben a művészek számára galériát szeretne nyitni, manager szerepet is vállalna a galéria.
1989-05-09Teleptervek. Dunaferr Art Alapítvány.Tegnap kezdték meg munkájukat a IX. acélszobrász alkotótelep résztvevői. Névsor. Bognár Ferenc tanácselnökhelyettes az alkotótelep munkájáról, eredményeiről, az alapítványról, a jövőről.
1989-01-24Mondjuk, 500 dollárért...Máj.2.- jún. 8-ig 9. acélszobrász szimpozion. A tervekről.
1989-00-00IX nemzetközi dunaújvárosi acélszobrász-alkotótelep és szimpozion1989. május 2-június 9-ig. Újra nyár, újra művésztelep.
1988-11-11Egyelőre tájékozódnak. Öt művész, hat hetetA kilencedik acélszobráász alkotótábor megrendezéséről.
1988-07-12Híres az alkotótáborElismerő cikkek jelennek meg a nyugatnémet szakfolyóiratokban a dújv-i acélszobrász alkotótelep munkájáról.
1988-06-28A képzőművészeti tábor előttIdén júl. 1-től 13-ig rendezik a DV alkotótáborát.
1988-00-00A VIII. acélszobrász alkotótelep és szimpozion Dunaújvárosban1974. évi kezdettől nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi alkotótábor. Eddig 34-en vettek részt rajta.
1987-11-20Fogadjuk megértésselA dunaújvárosi acélszobrászat eredményeiről. Művészetelméleti tanulmány.
1987-11-01Dunaújvárosi acélszobrokAz acélszobrász művésztelepről, amelyet 1974-benhoztak létre. Ma már nemzetközi jellegű a telep.
1987-07-28Kinek tetszik, kinek nemAz acélszobrász alkotótelep alkotásainak elhelyezéséről, a katalógusról, a tábor résztvevőinek kiválasztásáról.
1987-07-28Acélszobrok a városnak. Kinek tetszik, kinek nem.A VIII. acélszobrász alkotótábor alkotásainak sorsáról. Bognár Ferenc tanácselnök-helyettes nyilatkozata. Fénykép egy alkotásról.
1987-07-15Amatőr képzőművészek KulcsonRiport a második alkalommal szervezett alkotótáborról.
1987-06-23Késik az üzenet?A VIII. Acél Alkotótábor alkotásairól.
1987-06-23Késik az üzenet? Tulajdonképpen bosszankodom...Másfél évtized óta kétévenként visszatérően megrendezett vasszobrász alkotótábor szobraiból készült kiállítás elemző kritikája. Az alkotások részletes bemutatása. Fénykép: Ingo Glass: Tornyok című "előmunkálatai" A Duna-parton felállított hatalmas, Alfa és omega című művéhez.
1987-06-15Nyolcadszorra nyolcan: A skót, a finn, a sváb meg a magyarokAz acélszobrász-alkotótelep tevékenységéről.
1987-06-12AcélszobrászokRozsnyai Zoltán fotói az acélszobrászok tevékenységéről. Készülő alkotások.
1987-06-05Acélszobrok - átadás előttAlkotók és alkotások nevei. Elhelyezési tervek.
1987-06-01VIII. Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep. 1987.május 4-június 18.Az acélszobrász alkotótelepről. Jegyzetek, beszélgetésrészletek. Az alkotótelep résztvevői: Ingo Glass, Vladimir Kopteff, Tracy Mackenna, Fodor Sándor, Heritesz Gábor, Palotás József, Trombitás Tamás.
1987-05-26"Acélos" gondolatokA nyolcadik alkalommal rendezésre kerülő acélszobrász alkotótáborról nyilatkoznak. Vezető és az alkotók.
1987-05-08Cserébe egy szobrotMegkezdődött a VIII. dunaújvárosi acélszobrász alkotótelep. Meghívott művészek: Ingo Gerhard, Tracy Mackenna, Vladimir Kopteff, Heritész Gábor, Trombitás Tamás, Fodor Sándor, Palotás József.
1987-05-08Cserébe egy szobrotSzerdán délelőtt köszöntötte a VIII. Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep résztvevőit Bognár Ferenc tanácselnök-helyettes.
1985-11-01Végleges helyére, a Béke városrészi Április 4. ligetbe kerül Todor Todorovics: Viktória c alkotása. ...Kép az alkotásról.
1985-08-03"Vaskori dizájn"A dunaújvárosi acélszobrász alkotótelep alkotásaiból: Galántai György és Trombitás Tamás alkotásairól.
1985-07-16Kofa a Duna-parton. Helyükre kerülnek a szobrokAz acélszobrász alkotótábor alkotásainak elhelyzéséről.
1985-06-18Acélszobrok az Uitz Teremben. Hétféle út.A kiállítás bemutatása. A kiállítók névsora. Todor Todorov Viktori című szobráról - fénykép. A közeli parkban.
1985-06-11Vége a hetediknek is. Csütörtöktől: acélszobor-tárlat.Tájékoztatás.
1985-06-07Acélszobrászok Angliából. Ki most a főnök?Egy angol házaspárral történt interjú. Kép.
1985-05-17Mindennapi apró csodák. Szobrászszimpózium '85Riport a művészekről. Két fénykép.
1985-05-10Megnyílt az alkotótábor. Szobrászok a vasműben.Az acélszobrászok megnyitó ünnepségéről.
1983-07-07Vas és acél szobrászai: Kísérlet, játék, ötletAz acélszobrász alkotótelepen készült idei munkák értékelése. Az idén vált a telep nemzetközivé egy finn és egy szovjet vendég meghívása révén.
1983-07-05Vasszobrok az Uitzban. Még nem az igaziA hét szobrász kiállításáról. A kiállítók névsora
1983-07-01Kovalovszky Márta művészettörténész méltató szavaival nyílt meg ... az Uitz teremben az Acélszobrász Alkotótelep kiállításaA hét művész névsora. Kép: Egy, a szabadban kiállított alkotás
1983-06-24"Nem hagyjuk abba, sőt" Megéri a mecénásnak?Riport az acélszobrászati alkotótelepről. nyilatkoznak a művészek. Kép: Heritesz Gábor munkában
1983-06-10Egy hónapja dolgoznak a vasműben a vasszobrász alkotótelep résztvevői. ...... Képünkön Trombitás Tamás szobrászművész látható. Műveikből e hónap végén lesz kiállítás.
1983-06-03Angol vendég az alkotótelepen. A nyertes látogatásaWilliem Pie, angol szobrászművész látogatása a vasszobrász telepen. Benyomásai
1983-05-03Hét hétig vendégségben. Művészek a vasműbenMájus 5-én nyílik az acélszobrász alkotótelep. Hatodszor. A résztvevők névsora. Jún. 23-án zárul. Két külföldi művész is részt vesz az alkotótelep munkájában.
1983-03-01A pályamunkák megtekinthetők. Heten a hatodikonAz acélszobrász alkotótelep pályamunkáinak kiállítása a Bartók Béla Műv. Közp. aulájában. Névsor a kiállítókról.
1981-08-31Láttuk, hallottukA dunaújvárosi acélszobrászati szimpozionról,abból az alkalomból, hogy a Józsefvárosi galériában kiállították az ez évi alkotásokat.
1981-06-30Park, szobor - szoborparkNyilas Elek kertészmérnök kritikája a dunaújvárosi szoborparkról.
1981-06-28Acélszobrászok DunaújvárosbanAz acélszobrász alkotótelep műveiből készített kiállítás kritikája.
1981-06-12Szobrászat vasból, acélbólHat művész élt a lehetőséggel, hogy acélból csinálja szobrait a Dunai Vasmű meghívására. A dunaújvárosi acélszobrász alkotótábor eredményei. A művészek alkotásairól.
1981-06-12Szobrászat vasból, acélbólAz 5. vas- és acélszobrászati alkotótelepmunkáiról.
1981-06-09VasszobrászokA vasszobrászok alkotó táborának alkotásaiból kiállítás az Uitz teremben és előtt. A táborban alkotók névsora. Képek: Két nagyobb méretű alkotás.
1981-06-05Az acél szokatlan anyagBefejeződött az ötödik acélszobrász alkotótábor.
1981-06-02Június ötödikétől tekinthetik meg az érdeklődők az 5. vasszobrász alkotótáborban született alkotásokatKép: Friedrich Ferenc és Szöllőssy Enikő látható munkaközben.
1981-05-29Megint van egy művészünk. Szobrászok a vasműbenA vasszobrászok dunáújvárosi táborozásán feltűnt Halász Károly festőművész vasszobrával. A díjat nyert vasszobrászok névsora. Kép: A négy méter magas acélszobor modellje. Halász Károly alkotás közben.
1981-04-17Acélszobrász-művésztelepÁprilis 22-én huszonnyolc művész, 36 alkotásának bemutatásával nevezett. A már többször részt vettek névsora. Ötödik alkalommal rendezik az acélszobrászok alkotótáborát.
1980-08-27Műalkotások vasból1981-ben már 5. alkalommal rendezik meg a Vasas Szimpóziont. A művészek októberig küldik elkicsinyített mását a leendő alkotásuknak, 5 mű kerül kiválasztása, melyet a vasműben elkészítenek a művész jelenlétében.
1980-07-01Az 1979-es szobrász alkotótelepekrőlA dújv-i, siklósi, nagyatádi alkotótelepek munkáiból. Gulyás Gyula: Brigád, Friedrich Ferenc: Hasáb, Szőllőssi Enikő: Mozgás c. szoborparkban és a kilátónál felállított fémkompozíciók adatai.
1979-09-07KépaláírásSzoborköltöztetés. A napokban szállították végleges helyükre, a Duna-parti szoborparkba a vasszobrászok alkotótáborában született alkotásokat. (teljes szöveg)
1979-07-03Művészeti MagazinA vasszobrász alkotótábor jelentőségéről,alkotásairól, alkotóiról nyilatkozik Birkás István, Dr. Szabó Ferenc a művészek és a DV együttműködéséről, Kovalovszky Márta az alkotásokról mond bírálatot.
1979-06-12Rólunk és nekünk születikA negyedik Acélszobrász Alkotótábor és Szimpozion eredményeiről. Az alkotótáborban részt vevő művészek névsora.
1979-06-08Kacat vagy művészet?Az acélszobrász alkotótelepen készült szobrokról, amelyek az Uitz terem előtti téren lettek kiállítva. Kép: Friedrich Ferenc alkotása (név nélkül!) Lásd még: 81. sz. színes dia 70-75. kép és 82. sz. színes dia 52-64. Az alkotás címe: Kapcsolat lett és a Komócsin ligetben helyezték el.
1979-06-01Bizalom, acél, szobrokAz Uitz teremben nyílt május 30-án az acélszobrász-szimpozion kiállítás. A kiállítás méltatása.
1979-05-30A hazai acélszobrászok idei nyári...Az acélszobrászok idi nyári táborának résztvevői: Szőllősy Enikő, Vilt Tibor, Gulyás Gyula, Friedrich Ferenc, Galántai György, Buczkó György.A tábor kiállítással fejeződött be, az Uitz teremben.
1979-05-29Acélszobrász szimpozion DunaújvárosbanBeszámoló az acél alkotótábor műveiről.
1979-05-29A negyedik alkotótáborInterjú Bognár Ferenccel, a szimpozion bizottságának elnökével, a célokról, alkotókról.
1979-02-06VasvirágSzőllőssy Enikő: Vasvirág c. szobrának létrejöttéről.
1978-11-01Fémóriások a Duna-partonKépes beszámoló a dunaújvárosi fémszobrászati szimpozion első évének munkájáról.
1978-09-26Még egy séta a szoborparkbanSétatúra a szobrok között.
1978-09-22Szoborparki séta-csináld magad módraSéta a szoborparkban.
1978-09-08A terek szobrai, szobraink tereKöztereinken lévő szobrok értékelő bemutatása. Kiss István: Béke, Czyránsky Méria: Sellő, Borbás Tibor: Ady Lédával, Somogyi József: Martinász című szobrokról.
1978-06-20Illusztrációk a Valóság-ban (kishír)A Duna-parti szoborpark művei megjelentek illusztrációként a Valóság 6. számában. A Szoborpark műveinek elnevezése és a művészek neve.
1977-12-16A város védelme a város ligeteA tervekről és a jelenlegi helyzetről - részletesen. Képek: Tereplépcsők. Szoborpark. Arborétum lesz a Duna-parton. Kertrendezési terv. Nemcsak park, biológiai védelem is.
1977-07-05Szobrok vasból, szobrok acélbólBeszámoló a június 1. és 30. között harmadik alkalommal megrendezett acélszobrász művésztelep július 3-án megtartott zárórendezvényéről.
1977-07-01Csoportkép, szobrokkalAcélszobrászok-hol a helyük? Képek: Akik a szobrokat készítették. Szöllőssy Enikő: Vasvirág.
1977-06-25Művésztábor DunaújvárosbanAz idén júniusban 3. alkalommal rendezik meg Dunaújvárosban a fémszobrász-találkozót. Mecénások a városi tanács, a Dunai Vasmű, a főiskola.
1977-05-27Vasszobrász alkotótáborIdén is megrendezték a vasszobrász alkotótábort. Az itt készült szobrokból egy-egy a dunaújvárosi szoborparkot fogja díszíteni.
1977-04-08Szoborpark (képaláírás)1975 nyarán, tíz fiatal vasszobrász számára művésztelepet szervezett a tancács. A vasmű által anyagból a főiskola tanműhelyében készítették el műveiket, majd az Uitz-teremben mutatták be munkáikat a város érdeklődői előtt. A nagyon újszerű hatást keltő, a hagyományos fémszobrászatban ismeretlen technikával készült művek közül minden művész egyet-egyet itt hagyott a városban, az akkor még csak tervekben létező szoborpark számára. E szobrokat (Csáji Attila, Bohus Zoltán, Szöllőssy Enikő, Szeift Béla, Seregi József, Galántai György, Ef. Zámbó István műveit) a partfigyelő vállalat a múlt héten helyezte el a partfal alatti parkban. Csíkszentmihályi Róbert és Magyar József alkotási már egy év óta a felső partfalon állnak. Samu Géza szobrát a jövő héten helyezik el. (teljes szöveg)
1976-12-01VasvirágLemezplasztika, acélkompozíció. 300 cm. Elhelyezve 1978-ban a z Apáczai Csere János út melletti parkban.
1976-09-24Szobrok a Duna-partonAz 1974-75. év nyarán a dunaújvárosi alkotótáboron részt vevő képzőművészek alkotásai. Magyar József: Vitorla, Csíkszentmihályi Róbert: Repülő, Szefit Béla: ? alkotásai. Képek: Vitorla. Repülő.
1976-05-18SzoborsétányMegkezdődött a felső-dunaparti sétányon a vasszobrok felállítása. Már megtekinthető: Csikszentmihályi Róbert "Repülő", és Magyar József "Vitorla" című alkotása.
1975-07-01Játék és művészetMegnyílt a dunaújvárosi művésztelep tíz résztvevőjének alkotásaiból rendezett, Művésztelep '75" című kollektív kiállítás az Uitz Teremben.
1975-06-06VasszobrászokA dunaújvárosi művésztelepről.
1975-05-20MűvésztelepHétfőn megnyílt a dunaújvárosi művésztelep. Idén is egy hónapon át lát vendégül Dunaújváros tíz fiatal fémszobrászt
1964-02-07Nem feladat: kötelesség!A múzeumban folyó munkákról.
Acélszobrász Alkotótelep és SzimpozionInterjú az 1996-os alkotótelep műszaki vezetőjével, a művészeti vezető Pálfalvi Jánossal, az alkotókkal: Billy Lee, Birkás István, Friedrich Ferenc, Jin Sheng Wang,Palotás József, Szanyi Péter s néhány őket segítő Dunaferr-dolgozóval. Az elkészült szobrok címlistája, méretei, anyaga.(az alkotótelepre megjelent kiadvány)
Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat, SzoborparkA vállalat honlapja: elérhetőségek, ismertető, korábbi partszakadások, partvédelem, szoborpark.
CsoportTérplasztika. Hat alakos csoport, acél profilkeretben. 260x260x260 cm. Szoborpark. Elhelyezve: 1979.
Kapcsolatlégkorr-és saválló acélszobor120x120x610 cm. Komócsin liget. Elhelyezve: 1979-ben a szoborparban
VitorlákKép Magyar József szobráról. Festett acéllemez, 220x300 cm. Elhelyezve, a Barátság városrész mögötti partfal szélén.
LemezplasztikaA Dunaújvárosi szoborparkban elhelyezve, 1976-ban. (Más forrásban Térplasztika néven.)
JúdástányérKép Szeift Béla szobráról. Acélkompozició, 200 cm, acéllemez. Dunaújvárosi szoborpark. Elhelyezve 1975-ben.
HáborúCsíkszentmihályi Róbert öntöttvas szobra. 3220 cm.. Elhelyezve: 1974-ben a szoborparkban
Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és SzimpóziumTörténet, adatok.
JövőbejáratKép Galántai György szobráról, mely a szoborparkban áll. Elhelyezve: 1989. Mérete: 300x170x20 cm.
TérplasztikaKép Halász Károly szobráról. Légkorracél, 100x200x300 cm. Elhelyezve 1981-ben a szoborparkban.
1/2 x=V (Félix=Viktória)Kép Galántai György szobráról. Festett acéllemez, 1000x2000x400 cm. Elhelyezve: 1979-ben a szoborparkban.
Köszönet MagyarországnakKép Klikov, Vladiszlav szobráról. Öntöttvas, 220 cm. Elhelyezve a szoborparkban 1983-ban.
AnyaKép Moran, Joe szobráról. Öntöttvas, 250 cm. Elhelyezve: 1989-ben a szoborparkban.
Kicsi hengerészKép Kitchin, Roy szobráról, szoborparkban. Festett acéllemez, 250x120x200 cm. Elhelyezve: 1985.
Berlinerkendős nyanyaKép Schéner MIhály szobráról. Öntöttvas, 340 cm. Elhelyezve 1985-ben a szoborparkban.
CsikóhuszárKép Schéner Mihály szobráról. Acéllemez, 350 cm. Elhelyezve 1985-ben a szoborparkban.
Bár különbözőek vagyunk, egy földön élünkKép Baldauf Delaney, Karen szobráról. Hengerelt acél, föld 350x200x150 cm, szoborparkban.
Acél-műKép Heritesz Gábor szobráról. Krómacél, acéllemez, 900x320x80 cm. Elhelyezve 1987-ben, a szoborparkban.
Hold-szekérKép Bakos Ildikó szobráról.Öntöttvas, acél, 400 cm. Elhelyezve 1989-ban a szoborparkban.
MementóKép Szanyi Péter szobráról. Acélöntvény, hengerelt körprofil, 2250x1650x2000 cm. Elhelyezve 1996-ban a szoborparkban.
HengerekKép Bohus Zoltán szobráról. Hegesztett, festett acéllemez, spirálcső, 500x120x120 cm. Elhelyezve 1975-ben a szoborparkban.
Párban állókKép Drabik István szobráról, szoborparkban.
ViktóriaKép Todorov, Todor szobráról. Festett acéllemez, 600 cm. Elhelyezve 1985-ben a szoborparkban.
KözösségKép Péter Ágnes szobráról. Kékített krómacéllemez, 500 cm. Elhelyezve 1989-ben a szoborparkban.
Érintés utánKép Friedrich Ferenc szobráról. Krómacél, 350x400x80 cm. Elhelyezve 1981-ben a szoborparkban.
PlasztikaKép Budahelyi Tibor szobráról. Légkorracél, krómacél, 60 cm. Elhelyezve 1981-ben a szoborparkban.
EmlékműtervKép Vilt Tibor szobráról. Acéllemez, 200 cm,. Elhelyezve: 1979-ben a szoborparkban.
Rómeó és Júlia - 1956Kép Karl, Helmut - Sommerauer, Peter szobráról. Zárt profil, légkorracél, beton, 1000x700x400 cm. Elhelyezve 1993-bana szoborparkban.
TérplasztikaKépek Seregi József szobráról. Fe3stett acéllemez, 250 cm. Elhelyezve 1974-ben a szoborparkban.
Mátyás gyűrűjeKép Barry, Parker szobráról. Szoborparkban.
KeresztformaKépek Csáji Attila szobráról. Hegesztett, festett acéllemez, 150x150x150 cm. Elhelyezve 1974-ben a szoborparkban.
Nem véletlen alakzatef Zámbó István szobra. Fa, kovácsoltvas, 150x150x120 cm. Elhelyezve 1975-ben a szoborparkban.
Alfa + OmegaKépek Glass, Ingo szobráról. Festett acéllemez, 1200x450 cm. Elhelyezve 1987-ben a szoborparkban.
Kelet és NyugatKép Wang, Jin Sheng szobráról. Hengerelt acél, 1730x400x50 cm. Elhelyezve 1996-ban a szoborparkban.
HoldBakos Ildikó szobra. Öntöttvas, 400 cm. Elhelyezve 1989-ben a szoborparkban.
TanácsadóKép Várnai Gyula szobráról. Öntöttvas és kovácsoltvas szék, juharfa. 60x70x600 cm.
Part-PárKép Gaál Tamás szobráról.
Kék ház, a mozgó Hold és háromszögKép Velit, Miguel Angel szobráról. Szoborparkban elhelyezve.
Konstrukció 50Képek Kopteff, Vladimir szobráról. Krómacél, 120x130x180 cm. Elhelyezve 1987-ben a szoborparkban.
Ablakok a végtelenreKép Hudson, John Barlow c. szobráról. Zárt profil, hengerelt acél, 1000x400x1800 cm. Elhelyezve 1993-ban a szoborparkban.
CsomópontKép Szöllőssy Enikő szobráról. Festett acéllemez, 250 cm. Elhelyezve 1975-ben a szoborparkban.
Ép és roncsolt csövekKép Szöllőssy Enikő szobráról. Acéllemez, 200 cm. Elhelyezve 1983-ban a szoborparkbban.
Viszony 2000Kép Friedrich Ferenc szobráról. Acél, krómacél, 400x200x300 cm. Elhelyezve 1996-ban a szoborparkban.
A szabadság feléKép Seynhaeve, Paul szobráról. Acél, fa, 236 cm.Elhelyezve 1993-ban a szoborparkban.
Magyarország szobraiFejér megye szobrai - Dunaújváros.
Dunaújvárosi SzoborparkA szoborpark honlapja.
Szocialista múlt, reményteli jövőA Műcsarnok jelenlegi kiállításának - a Szervíznek - része a Dunaújvárost bemutató alkotás.
Finnbar's FoundingKép Mackenna, Tracy szobráról. Festett acéllemez, 200x400x180 cm. Elhelyezve 1987-ben.
Dunaújvárosi Kulturális EgyesületAz egyesület története, tevékenységei. (Készült: 2012 márciusában).
Szoborpark Dunaújvárosbana József Attila Könyvtár Képtárában
Seynhaeve, Paul: Acél szabadság feléKépek az alkotásról a József Attila Könyvtár képtárából
Glass, Ingo: Alfa + OmegaAz alkotásról készült fotók a József Attila Könyvtár képtárában
Lee, Billy: In memoriam Mathias RexFotók az alkotásról a József Attila Könyvtár képtárából.
Galántai György: TérplasztikaFotók a Szoborparkban lévő alkotásról a József Attila Könyvtár képtárából.
Acél-kompozíciók a dunaújvárosi szabadtéri tárlat anyagábólIfj. Zámbó István: Acélszögek (17.o.), Seregi József: Két-hasábos figura (29.o.), Csáji Attila: Acélpiramis (44.o.), Szőllősy Enikő: Lemezplasztika (55.o.), Samu Géza: Temetési menet (73.o.), Bohus Zoltán: Csőplasztika (93.o.), Galántai György: Lemezplasztika (104.o.), Szeift Béla: Júdás-tányér (128.o.)
Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász AlkotótelepKlein András Miklós, a Dunaferr Art Dunaújváros Alapítvány kuratóriumi elnökének szubjektív bevezetője a XIX. Országos Alkotótelepi Szimpóziumon, Dunaújváros, 2007. október 26-27. Történeti visszapillantó
Kép Buczkó György PlasztikájárólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Seregi József Térplasztika című szobrárólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Samu Géza Halottvivők című szobrárólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Galántai György Jövőbejárat című szobrárólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Buczkó György TérplasztikájárólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Galántai György készlő TérplasztikájárólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és Szoborpark – DunaújvárosNemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és Szoborpark honlapja: történet, szimpóziumok, alkotók, szoborpark, publikációk, képek.
560. Láttál már elefántürülékből papírt? 561. Szelfizz óriási fémszobrokkal! 708. Bukkanj rá egy "ufó űrhajóra"!Kocsis Noémi: Bakancslista - Magyarország : 777 lenyűgöző hazai kaland és úti cél című könyvében jelent meg Dunaújváros néhány látványosságáról leírás