Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

726 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-12-08Hazai siker az Ovi Foci Kupán!Dunaújvárosban a Margaréta tagóvoda végső győzelmét hozta az Ovi Foci Kupa 2023-as kiírása, melynek harmadik fordulóját a Szent Pantaleimon iskolában rendezték meg hétfőn délelőtt.
2023-11-10"Fuss Velünk, Fuss Értünk!" – végre rájuk sütött a napA kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt 2023. szeptemberben Dunaújvárosban a Fuss Velünk, Fuss Értünk! jótékonysági futás, melynek szervezői 2023. november 4-én pótolták az eseményt. Nos, az időjárás ezúttal sem volt túl kegyes az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete szervezőgárdájához, illetve a résztvevőkhöz, ugyanis szombaton reggel is zuhogó eső fogadta az első fecskéket, ám mivel az időjósok javuló időt, napsütést jeleztek a folytatásra, ezúttal nem fújták le a nemes közösségi kezdeményezést.
2023-09-29Fociztak, mozogtak az ovisokTizenhárom óvoda közel száz növendéke vett részt a Napsugár Tagóvodában megrendezett Ovifoci Kupa sorozat második állomásán, 2023. szeptember 27-én
2023-06-23Több mint harminc határon túli fiatalt mozgattak meg a menekültszállónDunaújvárosban a humanitárius menekültszállón rendezte meg a Jót, Szívből - Dunaújvárosért akciócsoport, a Magyar Vöröskereszt és a UNHCR az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala a Sport a Béke Jegyében elnevezésű sport és közösségi eseményt
2023-05-12Nyeregben a városIsmét nagy sikerrel rendezték meg Dunaújváros egyik legnépszerűbb szabadidősport rendezvényét, a hagyományos, s immár 37. alkalommal megrendezett Bringatúrát. Ezernél is többen pattantak nyeregbe, hogy letekerjék a 35 kilométeres Dunaújváros-Mezőfalva-Dunaújváros távot.
2023-04-28Május 6-án lesz az idei Bringatúra!Elstartol a XXXVII. Bringatúra. A mára már hagyománnyá vált dunaújvárosi esemény 1985-ben kezdődött, annak emlékére, hogy a város építése 35 évvel korábban, 1950. május 2-án kezdődött.
2023-01-09Jubileum és évindítás a nordic walkingozóknál. Mozgás, egészség és jó társaság a szabadbanMegalakulásának tizenöt éves évfordulóját ünnepelheti a Rácalmási Nordic Walking Klub, és mi mással is készültek volna a jubileumi alkalomra, mint egy közös gyaloglással.
2023-01-06Nyitva a korcsolyapályaA nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár épülete előtt lévő négy évszakos korcsolyapálya újra működik.
2023-01-03Malacuk nincs, de...Kocogással és sétával kezdték az utolsó napotMalacfutás korhatár nélkül – ezzel a címmel hirdették meg az év utolsó közösségi programját Kisapostagon.
2022-12-16Mindenki győzött az ovifocinBár a végső sikernek a kulcsi gyermekek örülhettek, senki nem távozott elégedetlenül a dunaújvárosi Gárdonyi iskolában megrendezett 2022-es Ovi Foci Kupa harmadik, utolsó fordulójáról.
2022-10-14Újra nagy sikert hozott az Ovifoci KupaDunaújváros egyik legvidámabb és legnépszerűbb programsorozata folytatódott 2022. október 6-án. A DLSZ az Aprók Háza tagóvodában rendezte meg az Ovi Foci Kupa II. fordulóját, ahol 11 dunaújvárosi és 3 vidéki óvoda csapatai mérték össze egymással az erejüket.
2022-10-00Jól sikerült az Ovi-futás. Vidám, szemléletformáló rendezvényA Sportolj Dunaújváros! rendezvénysorozat őszi nyitóeseményén, az Ovi-futáson a város tagóvodáinak tízfős csapatai vettek részt kísérőkkel 2022. szeptember 28-án.
2022-09-23Újra nagy sikert hozott a Fuss Velünk, Fuss Értünk elnevezésű közösségi kezdeményezés.Immáron hatodik alkalommal rendezte meg a "Fuss Velünk, Fuss Értünk!" elnevezésű közösségi akcióját az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete, mely idén is a Városháza térre várta azokat a vállalkozó kedvűeket, akik részt szerettek volna venni az egyesület által szervezett jótékonysági futáson, melyet az autista és más fogyatékossággal élő emberekkel megismeréséért, elfogadásáért rendeztek meg idén is az egyesület tagjai.
2022-07-12Örömteli akadályok. Kalandparkra fel - néha kell egy kis adrenalinJúlius 9-én, szombaton 14 órakor ismét megnyitott az egykori Vidámpark helyén üzemelő, 2019-ben átadott Kalandpark, amely izgalmas és egyben mozgalmas kikapcsolódást kínál az egész család számára. A kalandozók a gyermek, a junior, a felnőtt és pályák erőpróbáit teljesíthetik.
2022-06-24A Dunaferr kupáért küzdöttekA vidámparki műfüves pályán rendezték meg az I. Dunaferr Kupa elnevezésű labdarúgó tornát. A kupa életre hívásával nem titkoltan az volt a célja a szervezőknek, hogy erősítsék a vállalat közösségét, elmélyítsék a sportbarátságokat és szórakozási lehetőséget biztosítsanak a labdarúgás szerelmeseinek a pályán és lelátón egyaránt, s mivel a kezdeményezést örömmel támogatta a vállalat menedzsmentje, a kupa fővédnökségét Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr cégvezetője vállalta el.
2022-06-17Közel másfél ezren tekerték végig az idei bringatúra 35 kilométeres távját szombaton. Óriási mezőny a BringatúránRendkívül nagy sikert aratott az immáron 36. alkalommal megrendezett MK-TEC Bringatúra Dunaújvárosban 2022. június 11-én. A jótékonysági rendezvény részeként mintegy 1300-an vállalták a 35 kilométeres túrát, a résztvevők pedig kiváló időben, hatósági kísérettel, balesetmentesen teljesítették a távot.
2022-06-13Együtt kerekeztünk. Szombaton együtt bringázott és jótékonykodott a városHarminchatodszor rendezték meg a Dunaújváros és Mezőfalva között a bringatúrát. Beszámoló a bringatúráról.
2022-06-13Baleset nélkül tekertek Mezőfalváig a túrázókHarminchatodszor rendezték meg a Dunaújváros és Mezőfalva között a bringatúrát 2022. június 11-én.
2022-05-00Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (2.). Kincseket rejt a József Attila Könyvtár MédiatáraÉrdekességek a József Attila Könyvtár Médiatárából. QR-kódos leolvasást követően megnézhető az acélgyártás 40 éves évfordulójára készített összeállítás, a Kicsi hengerész készítése és felvétel az első Bringatúráról. A Médiatár is bekerült a helyi értékek közé.
2022-02-18Nagyszerű volt az első találkozásElső alkalommal tartottak közös edzést a Fitness Challenge 2022-höz csatlakozó sportkedvelők és edzők. Az esemény kiváló hangulatban telt – a közös gyakorlatok mellett állapotfelmérés, és tanácsadás is várta a vendégeket.
2022-02-08Tizenegy éve botoznak. Nálunk nincs szomorú emberTúrával és baráti találkozóval ünnepelte évfordulóját a Rácalmási Nordic Walking Klub.
2022-02-04Szép volt, jó volt, még visszatér a korcsolyapálya a Városháza térreAz adventi időszakban a városlakók és a környékbeliek nagy kedvence volt, ám egyelőre búcsúzik a korcsolyapálya a Városháza téren. Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere értékelte az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat.
2022-02-04Sikeresen startolt a "Fitness Challenge 2022"Városhatáron innen és túl, de még külföldről is csatlakoztak a Fitness Challenge 2022 közösségi kezdeményezéséhez.
2022-01-25Éjszakai korizás jövőre isIdén újra megrendezték a jégpályák éjszakáját november 22-én, immáron hatodik alkalommal. Megannyi érdekes játékkal, értékes nyereményekkel várta a résztvevőket a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata, amely üzemelteti a jégcsarnokot.
2022-01-10Jeges örömök hétvégéje. Kötetlen korcsolyázás"Tavaly december 30-án Jégfény korival búcsúztathatták a 2021-es esztendőt a korcsolyázás helyi szerelmesei, akiknek a mögöttünk hagyott hétvégén is bőven volt alkalmuk a közös csúszásra."
2021-12-10III. Rácalmási SzigetfutásFutókkal, nordic walking botos gyaloglókkal és bringásokkal népesült be 2021. október 17-én Rácalmáson a Jankovich-kúria és a Nagysziget. Már az előnevezésekkel betelt a négyszáz fős keret, ennyien sportoltak együtt mosolyogva, csodálatos természeti környezetben, az egyre népszerűbb Rácalmási Szigetfutáson.
2021-11-00Jókedvű mozgás, együtt, a szabadban. III. Rácalmási SzigetfutásFutókkal, nordic walking botos gyaloglókkal és bringásokkal népesült be 2021. október 17-én Rácalmáson a Jankovics-kúria és a Nagysziget. Már az előnevezésekkel betelt a négyszáz fős keret, ennyien sportoltak együtt mosolyogva, csodálatos természeti környezetben, az egyre népszerűbb Rácalmási Szigetfutáson.
2021-10-18Futó, bringázó és túrázó seregszemleBringások, terepfutók, túrázók élményforrása volt vasárnap a rácalmási Nagysziget. Négyszázan álltak rajthoz a III. Rácalmási Szigetfutáson. A verseny ötletgazdája Nagy Gábor. Részletes eredmények a cikkben.
2021-09-24Óriási sikert hozott a Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű jótékonysági rendezvény. Velük is, értük is – ötödször is siker volt a városfutás2021-ben már ötödik alkalommal rendezték meg az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületének közösségi kezdeményezését, a „Fuss velünk, Fuss értünk!” nevet viselő akciót. A szervezők a mozi előtti téren várták a több száz résztvevőt.
2021-04-23Hamarosan új alapokra helyezik a város sportéletétHónapok óta zajlik a dunaújvárosi önkormányzat sportkoncepciójának készítése. A munkával az önkormányzat egy profi céget bízott meg, a munka pedig lassan abba a fázisába ér, amikor szükséges lesz a városlakók és a sportszervezetek bevonása is. Medgyesi Miklós a dunaújvárosi önkormányzat sajtószóvivőjének tájékoztatója
2021-01-15Szemük a pályán. Készül az önkormányzat új sportkoncepciója - újító, merész tervekkel rukkolnak kiDunaújváros önkormányzata új sportkoncepciót dolgoz ki. A tervezet a teljes szféra működtetésének, és benne kiemelten az önkormányzati szerepvállalás újragondolását ígéri
2020-10-22Sport mindenkinek! Mindenki mozoghat: a pénz nem akadályMindenki számára ingyenes edzést biztosít a dunaújvárosi önkormányzat a Patyolat udvarban hetente egyszer. A városvezetés a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és három szakképzett trénerrel közösen indítja el a kezdeményezést 2020. október 20-tól
2020-10-02Sportnapot tartott a VasváriFolytatta a szép hagyományt, és 2020. szeptember végén sportnapot szervezett diákjai számára a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola. Minden korosztályt megmozgattak, a rendezvényen az alsós és a felsős osztályok külön-külön mérték össze tudásukat. A feladatokat az intézmény testnevelő tanárai állították össze, a diákok szó szerint nagy lendülettel vetették magukat a küzdelmekbe.
2020-10-02Egészségnap helyszíne volt a Móricz iskolaEgészségnapon bővíthették ismereteiket a kiegyensúlyozott étkezés, rendszeres testmozgás, a minket körülvevő környezet megóvása témáiban a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai
2020-10-00„Nefelejcs Lurkó Liget” és „Eszkimókatár”Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármesterének beszámolója a sportolással kapcsolatos fejlesztésekhez elnyert támogatásokról
2020-08-14A lakók érdekében, de nem a sport ellenébenA dunaújvárosi Domanovszky tér egyik tömbházának lakói keresték meg a polgármesteri hivatalt, a körzet önkormányzati képviselőjét és a városvezetést, hogy a 3. számú lépcsőház melletti kosárlabda pályát nem rendeltetésszerűen használják
2020-06-10Milyen sportot válasszunk? (1. rész)Dóczi Zsuzsi Gymstick és Fitness oktató tanácsai mozogni vágyóknak
2020-03-02Kiváló időben túrázott a félezer természetjáró. Öt táv, több száz túrázó és még több kilométer2020. február 29-én, szombaton tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Pentele Természetjáró Egyesület a Dunán innen, Dunán túl névre keresztelt teljesítmény túráját öt távon, 8,5, 15, 20, 30 és 50 kilométeren
2019-10-11Sportolj Dunaújváros! Egy nagyrendezvény a mozgás és a jótékonyság tükrébenSorversenyek, erős emberek bemutatója, kézilabda, foci, futás és szórakoztató programok várták a városlakókat csütörtökön.
2019-10-10Nyomás ki a természetbe. Egészséges életmódA Pentele Természetjáró Egyesület elnöke Csontosné Kóbor Zsuzsanna. 2003 óta folyamatosan szerveznek gyalogos-, kerékpár- és vízitúrákat. Jelenleg 50 tagjuk van.
2019-10-04A Móricz lett a befutó!Minden eddiginél több résztvevő a Fut a város programon. Idén negyedik alkalommal került rá sor.
2019-07-00Második rácalmási SzigetfutásNagy Gábor beszámolója a 2019-es 2. Rácalmási Szigetfutásról
2019-06-00Kihívás napja Rácalmáson - 2019. május 29.Rácalmás is részt vett a Kihívás Napja országos programban. Képes beszámoló a rendezvényről
2019-06-00A Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok hírei. Final4 képek, eredmények, hangulat. Tedd magad próbára! Gyereknap. RSE évzáró- 2019. május 25-26-án a rácalmási sportcsarnok adott otthont a magyar kézilabda országos ifjúsági bajnokság döntőjének - 2019. május utolsó péntek délutánján a rácalmási gyerekeket várták a sportcsarnokba különféle mozgásos játékokra - a 2019-es rácalmási gyereknapnak is a sportcsarnok adott otthont - A rácalmási Sport Egyesület kézilabda szakosztálya a rácalmási sportcsarnokban tartotta évzáró rendezvényét
2019-05-17Remek túra két kerékenTöbb mint ezerkétszáz versenyző állt rajthoz a 35. Bringatúrán.
2019-04-00Működik a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok!Deimel Petra, a sportcsarnok igazgatója írása a rácalmási sportcsarnok kihasználtságáról, az átadás óta eltelt időszak sport és egyéb rendezvényeiről
2019-04-00Sport és rendezvények - ami csak belefér. Hamar belakták a helyiek és a környékbeliek a csodásra sikeredett új sportcsarnokatInterjú Deimel Petrával, a rácalmási sportcsarnok megbízott igazgatójával az intézményről.
2019-03-08Újabb edzőpark épültA Zöld Város projekt részeként az Október 23. térnél lévő lépcsősor aljához egy kis edzőparkot alakítottak ki.
2018-11-00Új vezetők a szakosztályok élénA Rácalmás Sportegyesület 2018. október 24-én tartotta soros elnökségi ülését, ahol többek között személyi változásokról is döntöttek. Beszámoló az ülésről
2018-09-14Kácser Zita sikereKácser Zita debreceni színekben versenyző dunaújvárosi atléta nyerte a 33. Wizz Air Budapest Félmaraton országos bajnokságot, ami egyúttal nemzetközi verseny is volt, mivel 79 országból jöttek versenyzők.
2018-09-07Megmozgatják a gyerekeket. Sportolásra bíztatják a városi gyerekeketA Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megalakította a Gyermek- és Ifjúsági Bizottságát. Erről tartott sajtótájékoztatót 2018. szeptember 6-án Cserna Gábor polgármester, Gyenes Józsefné, bizottsági alelnök és Petrás Gábor bizottsági elnök.
2018-08-00Egy álom vált valóra. Rácalmási Szigetfutás, avagy...Nagy Gábor beszámolója az I. Rácalmási Szigetfutásról, amely 2018. június 24-én a Rácalmási Nagysziget és Ártéri Tanösvényen zajlott, több mint 400 versenyzővel
2018-07-27A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. Dunaújvárosban is megálltak a Duna-Túra résztvevőiKét és fél hónap alatt összesen közel háromezer kilométert tesznek meg a vízen a 63. Nemzetközi Duna-Túra résztvevői, akik múlt pénteken (2018. 07. 20.) délután Dunaújvárosban kötöttek ki és a kempingben pihentek meg
2018-07-06Több százan az újvárosi triatlonon. Ötödik alkalommal rendezték meg az Aquarius Kupátidén immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Triatlon SE az Aquarius Triatlont, s a végig remek hangulatú megméretésen ezúttal közel négyszáz versenyző állt rajthoz.
2018-05-18nyeregbe pattant a város. Harminc kilométeres bringatúraTöbb mint ezer kerékpáros tette meg a múlt szombaton a Mezőfalváig s vissza távot.
2018-05-04Fociztak a munka ünnepén. Tizenöt csapat a kispályás labdarúgó tornánA Kemi-Ker Kft. csapatának sikerét hozta a második alkalommal megrendezett Mprint Kupa.
2018-05-00A "minőségi" szabadidő eltöltése. Kényszerek helyett a választás szabadságaIsmertető a magyarországi szórakozási szokásokról, dunaújvárosi képekkel illusztrálva.
2018-05-00Mi van az érem mögött?A rácalmási amatőr futócsapat, a Kocogó Mazsolák bemutatása
2018-04-19Közgyűlés2018. április 19.
2018-03-16Háromszáz résztvevő. Kerékpároztak és futottakMárcius derekán, az alsó Duna-parton rendezték meg a II. Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű viadalt,. melyen négy kategóriában közel háromszázan álltak rajthoz.
2018-03-02Több mint ezerötszáz kilométer. Karneváli hangulat a csípős hidegbenKicsivel több mint másfélezer kilométert teljesítettek a Yours Truly futás hétvégi megméretésén a dunaújvárosi sportolók az alsó Duna-parton.
2018-02-02Több mint kétezer kilométert futottak. A dunaújvárosi sportolók az élen végeztek105 futóösszesen 2297,71 kilométert teljesített a finn kezdeményezésű Yours Truly futáson múlt vasárnap az alsó Duna-parton.
2018-01-18Télen is menjünk a szabadba! (képaláírás)Új szabadtéri edzőparkot adtak át a közelmúltban Dunaújvárosban, a felső Duna-parton. A Batsányi utca mögötti pálya egész évben használható, ráadásul, mivel a park fedett, az esőtől sem kell tartaniuk azoknak, akik kipróbálnák a szereket. A fagypont körüli hőmérséklet ellenére is akadtak edzeni vágyók. (teljes szöveg)
2018-01-12Több kaland és több vidámság. Modern Városok ProgramEgymilliárd forintból szépítik tovább a Szalki-szigetet és fejlesztik az egykori vidámpark területét az idén - erről számolt be Cserna Gábor polgármester.
2018-01-12Dunaújváros sportváros. Közel tizenkét millió forintból új park épültElkészült a város első szabadtéri sportparkja a felső Duna-part Batsányi utca mögötti területén.
2018-01-00A bringatúrák és a gyalogtúrák népszerűsége töretlenA korábbi években bevált és népszerű programokat, gyalogtúrákat, kerékpáros túrákat, horgászeseményeket szervezett 2017-ben a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Sportteamje. Nyilatkozik Romanoczki István teamvezető.
2017-12-28Örömkorcsolya a jégen (képaláírás)Jeges örömökre hív a két ünnep között is a dunaújvárosi jégcsarnok, ahol tegnap (2017.12.27) délután is sokan húztak korcsolyát, hogy hódoljanak a városban népszerű sportos kikapcsolódásnak. Ma és pénteken 12 és 15 óra között ismét szabad lesz jég, az év utolsó örömkorcsolyázása pedig szombaton 14 és 7 óra között várja az érdeklődőket a jégpályán. Korcsolyára fel! (teljes szöveg)
2017-12-22Ötezer embert mozgat meg a DLSZ. Loránttffy sportpálya felújítását tervezikTöbb mint ötezer sportszerető embert mozgatott meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.
2017-11-03Negyvennégyezer hossz. Egészség, példamutatás és jótékonyságKözel 1500 kilométert teljesített a 24 órás úszógálán résztvevő 16 csapa múlt hétvégén a Fabó Éva Sportuszodában. Minden egyes leúszott hossz két dunaújvárosi intézményt, a Móra Ferenc Speciális Iskolát és a Jószolgálati Otthont támogatta.
2017-09-01Karikadobálás, serpenyős pingpong (kishír)Különleges sportnapot szervezett az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület az MMK-ban a múlt szombaton.
2017-08-00Akiknek kell egy csapatPetrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára nyilatkozik a DLSZ által szervezett jótékony célú akciókról.
2017-08-00Dorn torna izomkontroll gyakorlatokkal indul szeptemberben!2017. szeptember 7-től a rácalmási óvoda tornatermében tartják a Dorn tornát.
2017-08-00Dorn torna izomkontroll gyakorlatokkal indul szeptemberben!2017. szeptember 7-től a rácalmási óvoda tornatermében tartják a Dorn tornát.
2017-07-13Negyedszer is rajthoz álltakMintegy négyszáz versenyző ált rajthoz a negyedik Aquarius Triatlon Versenyen.
2017-07-07Négyszáz versenyző a város körül. Aquarius Triatlon - ismét nagy siker voltNegyedik alkalommal került megrendezésre az Aquarius Triatlon verseny.
2017-06-30Parkolókat építenek. Százhuszonegy millió forint a sportegyesületeknekKözgyűlés: megszavazták a gyorssegélyt a Bocskai utcai villámcsapás károsultjainak, felújítják a Százlábú hidat és a szennyvíztelepet, döntöttek a Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ügyrendjéről, a Dunaferr röplabda szakosztálya által nyert 2,5 millió forintot a Dózsa iskola tornatermének fejlesztésére szánják, 13 sportegyesület kapott támogatást, további 21,2 millió forintot különítettek el szabadkorcsolyára és tömegsportrendezvényekre.
2017-06-23Triatlon és félmaraton. 1,9 kilométer úszás, 90 kilométer kerékpározás és 21 koilométer futásJúlius 2-án körülbelül négyszáz versenyző vág neki az immár negyedszer megrendezett Aquarius Triatlon versenynek az alsó Duna-parton és a belváros egy részén.
2017-06-19A jó hírét igazoltaRubint Réka (kép) a legutóbbi dunaújvárosi Élet-Stílus napon az okkal híres Alak reform tréningjével pillanatok alatt eksztázisba hajszolta a híveit, ahol a jelenlévők többsége is beszállt a show-ba.
2017-06-16Rubint Réka vezényelt. Sportosan és egészségesen a Városháza térenImmár második alkalommal rendezték meg a Decathlon Sport és Élet-Stílus Napot a Városháza téren múlt vasárnap.
2017-06-16Bringára pattant az egész város. A legidősebb induló hetvenkét éves voltTöbb ezren teljesítették a mintegy harminc kilométeres távot az idei Bringatúrán.
2017-06-15Együtt gurultak a családok (kishír)Több mint ezer résztvevője van a 33. Bringatúrának. (nem teljes szöveg)
2017-06-12A 33. Bringatúra rajtja szombaton kilenckor. A harmincharmadik túraHarmincharmadik alkalommal startolt el Dunaújváros főteréről június 10-én, szombaton reggel kilenc órakor a Bringatúra.
2017-03-17Fut és tekerA Dunaújvárosi Triatlon SE az önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával rendezte meg az I. Dunaújvárosi Duatlon versenyt az alsó Duna-parton, amelyen három korosztály mérette meg magát.
2017-03-03Futóbarátok (kishír)Idén már másodszorra szervezett télűző futást az alsó Duna-parton a városi futóbarátok közössége. (nem teljes szöveg)
2017-02-04Ezerötszáz kilométer. Hatvankét futó a hideg télbenA minusz fokok ellenére sokan neveztek a Yours Truly elnevezésű futásra, összesen hatvankét sportbarát állt rajthoz január 29-én az Alsó Duna-parton.
2017-01-00Töretlen lendülettel. A rácalmási nordic walking klub (képaláírás)Mi, klubtagok, mindannyian kiváló szabadidősportnak tekintjük a nordic walkingot, ezért évek óta, heti egy alkalommal, immár szombat délelőttönként csoportosan gyakoroljuk is azt. (nem teljes szöveg)
2017-01-00Rácalmás is bekapcsolódhat a vízitúra programbaRácalmás is egyike lehet azon kevés településeknek, amelyek bekapcsolódhatnak az ország vízi turisztikai megállóhelyeinek fejlesztési programjába. Az ezzel kapcsolatos konzorciumi szerződést Schrick István, Rácalmás polgármestere is aláírta 2016 decemberében. A szerződést a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kívánja benyújtani a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.
2016-11-25Elkészült a Hankook-edzőpálya (kishír)Elkészült az Aranyvölgyi úti benzinkút mögötti edzőpálya a KÖSZ, Hankook! program támogatása által. (nem teljes szöveg)
2016-09-30Magyarország, szeretlek! Szent Mihály napi mulatságKétnapos programsorozatra várta a városlakókat az önkormányzat és a helyi Tourinform Iroda.
2016-09-30Nagy sportágválasztó olimpikonokkal. Ezer gyerek ismerkedett a különböző sportágakkalTöbb mint harminc sportágat próbálhattak ki az érdeklődők a múlt hétvégi Nagy Sportágválasztó rendezvényen.
2016-09-00Élet-stílus. Mozgás Maraton Szent Mihály napjánBeszélgetés Prajda Anikóval, az Élet-stílus nap ötletgazdájával. Az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvényt Jáhn Amáliával rendezik, aki ismerteti a nap programját.
2016-07-22A város támogatja a tömegsportotSikeres szezont zárt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Évzáró ünnepség.
2016-07-08A vasember sosem rozsdás. A magyar triatlonlegendának számító Szőnyi Ferenc is versenyzettKözel négyszáz sportoló teljesítette a harmadik Aquarius Triatlon Versenyt.
2016-06-17Tekergők napjaHarminckettedik alkalommal rendezték meg városunk egyik legnépszerűbb szabadidősport rendezvényét, a Bringatúrát.
2016-06-15Közel négyszázan kerekeztekTöbb mint háromszázötvenen tekerték le a Dunaföldvár - Bölcske -Dunaföldvár távot a június eleji Bringatúrán.
2016-06-13Brungatúra [Bringatúra]Június 11-én reggel kilenc óra után néhány perccel a Városháza térről elrajtolt az immáron 32. alkalommal jelentkező dunaújvárosi Bringatúra. A közel huszonnyolc kilométeres túrát mintegy ezer résztvevő teljesítette. A közös tekerést tombolahúzás és díjeső zárta. (teljes szöveg)
2016-06-13Huszonnyolc kilométerenAz időjárás ezúttal kegyes volt a kerekezőkhöz, akik vidáman tekerték le a hagyományos városi, immáron 32. alkalommal jelentkező Bringatúrát június 11-én.
2016-06-06Együtt tekertek (képaláírás)Június 5-én immár hetedik alkalommal több száz bringás, kicsik és nagyok vágtak neki a Vár udvaráról a Dunaföldvár és a Bölcske közötti távnak. A Holler UNFC szervezte, remek hangulatú közös tekerés remélhetően jövőre is várja a résztvevőket. (teljes szöveg)
2016-05-19Júniusi tekerésre hívnakJúnius 11-én pótolják a zord időjárás miatt elmaradt bringatúrát.
2016-05-17Az eső verte el a BringatúrátA kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a május 14-re meghirdetett 32. Bringatúra elmaradt .
2016-05-12Szombati tekerés. Bringatúra 2016!Bringatúra 2016: a város egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye.
2016-04-29Várják az önkéntesek jelentkezésétSzabadtéri edzőpark építésére és a tűzoltóállomás felújítására szavaztak a legtöbben a Hankook programjában.
2016-02-29Télűzű futásRemek hangulatú, és kiváló egyéni teljesítmények sorát felmutató közösségi futással búcsúztatták a zord téli hónapokat délelőtt az immáron harmadik alkalommal jelentkező Dunaújvárosi Télűző Yours Truly Futás sportos résztvevői az alsó Duna-parton. (teljes szöveg)
2016-02-22A Munkára Harcra Kész mozgalomA Vasas Sport Egyesület keretében 1951-ben 192 üzemi sportkör működött. Ezek a Munkára Harcra Kész sportmozgalom szervezésére összpontosították erőfeszítéseiket. A sportmozgalom szovjet mintára jött létre, benne elsősorban a számszerűség hajszolása és a kampányszerűség érvényesült. A dolgozók szórakoztatására szinte minden hónapban biztosítottak valamilyen sportszenzációt
2016-02-00A sportegyesület életérőlBeszámoló a Rácalmási Sportegyesület küldöttgyűléséről, majd az azt követő évnyitó vacsoráról.
2016-01-28Futás a leghidegebb napokon87 futó vágott neki a finn kezdeményezésű Yours Truly futásnak az alsó Duna-parton január 24-én.
2016-01-26Örömfutás hóban, fagyban (képaláírás)Ismét sikeres volt a nemzetközi futómozgalomhoz csatlakozó helyi közösségi futás, amelynek keretében vasárnap 87 futó vágott neki a finn kezdeményezésű Yours Truly futásnak az alsó Duna-parton. A résztvevők összesen 2000 kilométert teljesítettek - hóban, fagyban (teljes szöveg)
2016-01-02Nordic walking, az életformaA rácalmási Nordic Walking Klub bemutatása.
2016-01-00Nordic Walking évzáróBeszámoló a rácalmási Nordic Walking Klub 2015-ös évzárójáról.
2015-12-11Jótékony célú MikulásfutásA főiskolától a Városházáig futott az a közel százötven résztvevő, akik ezzel a jótékonysági programmal a helyi mentő állomásnak segítettek. Százötvennégyezer forint jött össze.
2015-11-17Hét napig tartó futás"7 nap/700 kilométer" jelszóval klímavédelmi futást szerveztek Magyarországon, amelyhez Dunaújváros is csatlakozott.
2015-11-17Százhúszezer forintot nyertekAz Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület kilencedik alkalommal rendezte meg az országos hírnevű dunaújvárosi úszógálát október 17-18-án a Fabó Éva Sportuszodában 24 órán keresztül. Az összegyűjtött pénzösszeget ünnepélyes keretek között adták át a Jószolgálati Otthonnak és a Móra Ferenc Általános Iskolának.
2015-11-06Megújult a Vasmű úti sportpályaAz utolsó simításokat végzi a sportpályán a DVG Zrt., az önkormányzat rendelte meg a munkát.
2015-10-19Huszonnégy órás úszógála (képaláírás)Íme, a huszonnégy órás úszógála győztes csapata, a dunaújvárosi Swimpact! Ők együtt 2604 hosszt úsztak egy nap alatt! (nem teljes szöveg)
2015-10-19Megúszták a magukétKilencedik alkalommal rendezte meg az Ússz, Hogy Utolérjenek! Egyesület a dunaújvárosi úszógálát. Ismét remekül sikerült az egynapos úszógála: több mint százezer forintot tempóztak össze a résztvevők! 27984 hosszt úsztak a 24 órás gálán.
2015-10-09SportosanElőször rendezték meg az Élet-Stílus elnevezésű programot a Városháza téren. A rendezvény hagyományteremtő céllal jött létre Jáhn Amália és Prajda Anikó, egy helyi sportcentrum szervezésében az önkormányzat támogatásával.
2015-10-02Sétálnak a világnaponRácalmáson öt kilométert tesznek meg a Gyalogló Világnap résztvevői október 2-án. Kulcson vasárnap sétálnak egy jót, közösen.
2015-09-22Nagyot sétálnak a partonÖt kilométert tesznek meg a Világ Gyalogló Nap résztvevői Rácalmáson.
2015-08-25KUPAC vízitúra, hagyományosanKözel két évtizedes hagyományai vannak a KUPAC vízitúrának Kulcson.
2015-08-21FutaújvárosTöbb mint harminc futó teljesítette hétvégén a II. Futaújváros-Ultramaraton elnevezésű viadalt.
2015-08-18Görélmény leszGörpályát építtet a rácalmási önkormányzat a művelődési ház mögött, a leendő sportcsarnok szomszédságában. A beruházás jelentős földmunkákkal jár.
2015-08-17FutaÚjváros ismétIsmét megrendezték az immár hagyományos FutaÚjváros tömegsport-akciót a Szalki-szigeten.
2015-07-23Dunai kalandonA Dunaföldvári Sárkányhajó Klub, amatőr szabadidős csapat tagjai remek élményekkel gazdagodtak a július 19-én befejeződött táboruk során.
2015-06-29Kiút a taposómalombólA Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület kerékpárosai öt napos túrán vettek részt a Szelidi-tó körül.
2015-06-26Esély a sportraMásodik alkalommal szerveztek Esélyegyenlőségi Sportnapot a Dunaújvárosi Főiskolán június 28-án. A Jószolgálati Otthonból és a Dunaferr Szakközép- és Szakiskolából is érkeztek.
2015-06-00A város büszke a sportolóira!Beszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a Parázs-Varázsról és Dunaújváros sportéletéről.
2015-05-22Negyed óra az egészségértA perkátaiak hivatalosan nem vettek részt az országos akcióban, viszont fontosnak tartották, hogy mozogjanak a Kihívás napján.
2015-05-22Ezernégyszáz kerékpáros a bringatúránIdén harmincegyedik alkalommal rendezték meg a Bringatúrát 1400 fős mezőnnyel.
2015-05-21Baracson teljestítették a kihívástMájus 20-a a Kihívás napja. Országos sportversenyre várták a résztvevőket a baracsi faluházban és az iskola udvarán.
2015-05-18A BringatúránkBeszámoló a 31. bringatúráról.
2015-05-13Újra Steelball Újvárosban (kishír)Június 6-án újra megrendezik az utcai kosárlabda-bajnokságot, idén a Városháza téren.
2015-05-00Egy hely, hogy jól érezzük magunkat!Az Egészségfejlesztési Iroda bemutatása, ahol Kővári Éva, irodavezető és Szabóné Gáspár Szilvia, egészségfejlesztési koordinátor a háziasszonyok. Beszélgetés dr. Máté Ágnes projektmenedzserrel.
2015-04-27Egy újabb bringás napBemutatkozott a Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete. Április 25-én felvonulással és programhirdetéssel jelentkezett a helyi kerékpárosokat tömörítő civil szervezet.
2015-04-11A nap fotója - Csak nehogy eltolják! (képaláírás)Az Egészségfejlesztési Központ nordic walking csoportjáról készült kép. (nem teljes szöveg)
2015-04-00Mozgással az egészségért és a jó közérzetértBeszélgetés a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Sportteam csoportjának vezetőjével, Romanoczki Istvánnal.
2015-03-17Futott az ország (képaláírás)Dunaújvárosiak is csatlakoztak. Szombaton rendezték meg az első magyar országfutást, amelynek az volt a célja, hogy a résztvevők egy nap alatt virtuálisan körbefussák az országot. (teljes szöveg)
2015-02-27HosszútávfutókIdén második alkalommal rendezték meg a Yours Truly elnevezésű télűző futást az Alsó Duna-parton.
2015-02-23Futaújváros: siker!Télbúcsúztató futást rendezett a Futaújváros klub.
2015-01-29A mostoha időben másfélezer kilométer62 fő összesen 1 526 km-t futott vasárnap a Yours Truly elnevezésű futóversenyen az alsó Duna-parton. Egyéni eredmények a cikkben.
2015-01-26A láb mindig kéznél!Dunaújvárosban is Yours Truly elnevezésű sportakció. Ötvennél is többen futottak az alsó Duna-parton.
2015-01-20Közös futásra hívnak a Szalki-szigetreVasárnap a Szalki-szigetre várják a vállalkozó kedvű futókat, hogy önkéntes alapon 50, vagy 25 kilométert teljesítsenek, vagy annyit, ki mit bír. Dunaújvárosban is Yours Truly elnevezésű sportakció.
2015-01-07Évzáró a Nordic Walking Klubban2008 óta minden vasárnap reggel összegyűlnek rácalmási Nordic Walking Klub tagjai, és együtt gyalogolnak.
2014-11-21Jégpálya a városháza mögöttDecemberben elkezdődhet egy ideiglenes jégpálya építése a Városháza mögötti parkolóban - erről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester.
2014-10-10Jobban érzi magát...Kisapostagon a nyáron kezdődött egészségvédelmi programban harmincnyolcan vettek részt. A három győztes: Hetyei Zsuzsa, Héring Zoltánné Edit, Geistné Erdélyi Júlia.
2014-10-10Több százan futottak a belvárosbanOktóber 4-én az önkormányzat ebben az évben is megszervezte a Dunaújvárosi Őszi Futóversenyt és Családi Futónapot.
2014-10-10Ép test, ép lélekA Magyar Diáksport Napjához csatlakozva Egészség- és Sportnapot szerveztek a Dunaferr szakközépiskolában október 3-án.
2014-10-04Tartalmas nap és színes programokA Magyar Diáksport Napja alkalmából rendezett bemutatókkal, versenyekkel, főzéssel színesített sport- és egészségnapot a Dunaferr iskola október 3-án.
2014-08-22A futás igazi élményt adHarmadik alkalommal rendezték meg a múlt szombaton a Szalki-szigeti futóversenyt.
2014-08-22Strandkézilabda a Szalki-szigetenCsaládi sportnapot tartottak múlt vasárnap a szigeten.
2014-08-18Sportnap a szigetenCsaládi- és sportnapot rendezett a Szalki-szigeten augusztus 17-én a Duna-Pent NKSE és a Decathlon.
2014-07-18Új életre kel a tornapályaCsaknem negyven éves az erdei tornapálya. A felújítási munkálatok a végéhez közelednek. Beszámoló.
2014-07-16TornagyakorlatozókBejárás volt július 15-én a megújult erdei tornapályán.
2014-07-16Zumbamaraton - nagy sikerrelA mezőfalvi Fitt Klub, valamint a dunaújvárosi és balatonboglári zumbások, mintegy negyvenen szállták meg az iskola tornatermét, s tartottak remek bemutatót a közelmúltban.
2014-07-04Nem csak a pálcikafigurák tornáznakA Duna parti madárlessel átellenben lévő, a közelmúltban tíz bázissal megépített sportpályát egyre többen ismerik meg a városban. Hasonló jellegeű mint az erdei tornapálya volt.
2014-07-03Sporttagozat a monitoron túlA Duna-parti szabadtéri tornapályáról.
2014-07-02Sportosan az egészségértZumba maraton Mezőfalván.
2014-06-13Asszonyok floorballoznakAsszonytorna Dunaföldváron.
2014-06-00Megmozdultak a panellakókBeszámoló a "Családi sportnap a közösségfejlesztés elősegítéséhez" című sportnapról.
2014-05-29KicskeresőkÉvtizedes hagyomány a Dunaújvárosi Óvoda Kincskereső Tagóvodájában, hogy május végén a gyermeknappal egybekövetve a sportos, játékos foglalkozások sokasága várja a gyerkőcöket és szüleiket.
2014-05-24Steelball a főiskolán (kishír)Május 24-én rendezik meg a Steelball 2014 Dunaújváros elnevezésű utcai kosárlabda-bajnokságot a Dunaújvárosi Főiskola belső parkolójában.
2014-05-22Sokan elfogadták a kihívástHuszonegy órán keresztül sportolhattak a Kihívás napján, május 21-én a baracsiak. Beszámoló a rendezvényről.
2014-05-22A mozgás örömeRemekül debütált az a több mint ötszáz helyi óvodást megmozgató tömegsport rendezvény május 21-én a Dózsa mozi előtti téren. Az önkormányzat és a Labda Banda Egyesület szervezésében, a Kihívás napján, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg.
2014-05-22Megújul az erdei pályánkVárhatóan a jövő hétvégén folytatódik az erdei tornapálya felújítása és elkészült hét különböző tornaszer is.
2014-05-20Tömegsport ovisoknakHagyományteremtő szándékkal rendeznek a Dózsa mozi előtti téren tömegsport rendezvényt május 21-én, több száz óvodással. Beszámoló a Labda Banda Egyesület sajtótájékoztatójáról. Az egyesület két vezetője: Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella.
2014-05-16Ezerkétszázan tekertek át MezőfalváraAz idei már a harmincadik Bringatúra volt.
2014-05-16Felavatták a családi sportpályátDunaújváros belváros megújulását célzó projekt részeként egy új, multifunkcionális sportpályát építettek a felső Duna-parton. A pálya célja egy újabb közösségi tér kialakítása volt, amely sportolásra is alkalmas.
2014-05-12A harmincadik tekerésA városközpont átépítése miatt új helyszínről, a Devecseri utcából indult a harmincadik Bringatúra, május 11-én. Ünnepi hangulat, több mint 1200 résztvevő.
2014-05-10Miénk itt a térA városközpont megújítását célzó beruházáshoz kapcsolódóan háromnapos (május 9-11.) programsorozatot rendeznek "Miénk itt a tér" címmel, a Dózsa Mozicentrumban és a téren.
2014-05-05Harminc éve kezdődöttMájus 11-én a 30. bringatúrát rendezik meg Dunaújváros és Mezőfalva között. Ez az egyik legrégebbi múlttal rendelkező nyílt, amatőr sportrendezvény.
2014-05-02Jóvátételi munkával segítenek a rabokFolyamatosan szépül az erdei tornapálya. Az önkénteseken és a közösségi szolgálatot teljesítő diákokon kívül rabok is segítettek a helyreállításban, a "Börtön a városért" program keretében 20 pálhalmai fogvatartott is részt vállalt a felújításban, amely keretében április 24-én kiásták a tornaelemek helyét.
2014-04-25Tornapályát és mászóvárat is terveznekA madárles mellé , a tervezés szerint tornapálya, nyilvános illemhely is kerül majd.
2014-04-18Újraéledőben az erdei tornapályaDiákok, cégek, és önkéntes civilek sokasága állt a kezdeményezés mellé.
2014-04-11Rendbe teszik az erdei tornapályátDiákokkal, önkéntesek segítségével újítják fel az erdei tornapályát. A kezdeményezést az önkormányzat is támogatja, a munkálatok szombaton kezdődnek.
2014-03-27KépaláírásKovács István hosszútávfutó Nyuszi-futással örvendezteti meg a város gyermekeit. A Római városrészi Pajtás Óvodába, valamint a Zalka Máté utcai óvodába járó kicsik lelkesen követték tegnap délelőtt a tapsifüles jelmezbe öltözött futót, aki akciójával felhívta a figyelmet a mozgás fontosságára, egyúttal figyelmeztetett a tavaszi ünnep közeledtére (teljes szöveg)
2014-03-22Érmes futóinkEzernél is több diák részvételével rendezték meg a városi mezeifutó bajnokságot március 20-án. Részletes eredmények a cikkben. Kép: Virág Zsófia, Gubits Zsófia, Süveges Fanni.
2014-03-21Több száz gyerek futott és versenyzettEzernél is több diák részvételével rendezték meg a városi mezeifutó bajnokságot csütörtök délután.
2014-03-21Felhúzták a nyúlcipőt!Mezei futóversenyt tartott az önkormányzat március 20-án diákoknak.
2014-03-19Fitt klub a HázbanÚj szabadidős tevékenység, Fitt klub indult a mezőfalvi Kiss Kálmán Művelpdési Házban.
2014-02-07Zenés korizásAz önkormányzat uniós pályázatában elnyert forrásból finanszírozottan ingyenes jégkorcsolyázásra nyílik lehetőség február 15-én a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.
2013-12-03A tömegsport nagyon fontosHarmadik éve rendezi a gyermeksakk sorozatot a Király Sakk Sportegyesület.
2013-11-25VíziparádénKözépiskolások versengése a Fabó Éva Sportuszodában.
2013-11-23Üzemeltetőket kerestekA közgyűlés zárt ülésen döntött három sporttelep üzemeltetéséről. A Csónakházat az Euroshow üzemelteti az új pályázatkiírásáig, a Lőteret a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület, a Tömegsporttelepet a DVG Zrt. irányítja.
2013-11-18Kihasznált szabad időA Pusztaszabolcsi Szabadidős Egyesület 2006 óta működik. Az egyesület életéről, munkájáról.
2013-11-08Dolgoznak a pályákonDolgoznak az egykori Vidám Park területén folyó sportberuházáson. Az első ütemben a földterület megtisztítása, s a kiszolgáló létesítmények megépítése zajlik.
2013-11-01Egy park, ami változikBeruházások a Vidám Park területén. Makett a tervekről.
2013-11-01Megdöntötték a leghosszabb úszás-bemutató maratoni csoportos váltó rekordjátSzalontai Károly, a dunaújvárosi Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület tagja, sporttársaival együtt 2013. október 26-án 12 órai kezdettel bemutatta a leghosszabb úszás foglalkozást, melynek keretében a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda fedett 50 méteres medencéjében több mint 24 óráig tartó úszóversenyt rendeztek 16 csapat részvételével.
2013-10-31Az úszógála minden résztvevője nyertesA múlt hétvégén nagy sikerrel, és magyar rekorddal ért véget a hetedik úszógála, amit a Fabó Éva Sportuszodában rendeztek meg. Az Ússz, Hogy Utolérjenek Közhasznú Egyesület rendezte versenyen tizenhat csapat szerepelt. Részletes eredmények a cikkben.
2013-10-28Sikerült a csúcsdöntésük!Rekorder lett az úszógála. Összesen 1375 kilométert teljesített az idei úszógála 320 versenyzője –- ezek a száraz tények, amivel a rendezvény bekerült a hazai rekordok közé. Az eddigi magyar csúcsot majdnem megduplázták.
2013-10-26A fiatalok kilométereiPénteken délben a gyerekek versenyével elrajtolt az idei Úszógála programsorozata, a fiatalok négy órán keresztül tempóztak.
2013-10-22Rekordért úsznakHetedik alkalommal rendezik meg (október 25-27.) az Úszógálát a Fabó Éva Sportuszodában. Az ország minden pontjáról érkező versenyzők a hagyományos jótékonykodás mellett Guiness-rekordért is úsznak.
2013-10-14Világi jót gyalogoltakA Világ Gyalogló Nap felhívásához csatlakozva száznyolcvanan keltek útra vasárnap délután Rácalmáson. Hat kilométert sétáltak.
2013-10-08Együtt gyalogoltakA Világ Gyalogló Naphoz kapcsolódóan Kulcs és Rácalmás is kapcsolódott.
2013-09-30Százak futottak (képaláírás)Szombaton rendezték meg a hagyományos, őszi utcai futóversenyt, amin idén sokan elindultak. (nem teljes szöveg)
2013-09-21Csatlakozott a város isAz Itthon vagy - Magyarország szeretlek! című országos kezdeményezéshez Dunaújváros is csatlakozott. A szeptember 28-29-i programokról.
2013-08-13Vízre szállnak kedden!Tizenhetedik alkalommal rendeznek KUPAC Emléktúrát a kulcsiak augusztus huszadikához kapcsolódóan.
2013-06-03Ez volt a huszonkilencedikAz időjárás miatt elhalasztott bringatúrát június 2-án rendezték meg. A 29. bringatúrán közel ezerháromszázan indultak.
2013-06-03Nyárköszöntő, acélos kosárvarázsKét év kihagyás után június elsején a Dunaújvárosi Főiskola belső parkolójában rendezték meg a városi utcai kosárlabda-bajnokságot.
2013-06-03"Elkésett" a jégeső - szerencsés kerekezőkBeszámoló a június 2-án megrendezett 29. bringatúráról.
2013-05-14Két év után újra steelballKét év kihagyás után újra utcai kosárlabda-bajnokságot rendeznek Dunaújvárosban június elsején.
2013-05-14Június 2-án tekerhetünkA május 11-én, múlt héten szombaton elhalasztott bringatúrát június 2-án pótolhatják a kerekezők.
2013-05-13Almás sütik, virágos jókedvBeszámoló a Rácalmáson ötödik alkalommal megrendezett Almavirág Fesztiválról, amely otthont adott az Országos Nordic Walking Találkozónak és a Country Táncosok Találkozójának is.
2013-05-13Ma derül ki, mikor pótolhatjuk a túrátMájus 11-én az esős időjárás miatt elhalasztották a bringatúrát. Beszélgetés Szemenyei Istvánnal, a túra egyik szervezőjével.
2013-05-08Blöffel indult, hagyomány lett!Május 11-én újra bringatúra. Az elsőt, Miskolczi Miklós kezdeményezésére 1985-ben rendezték meg. A bringatúra történetéből.
2013-05-07Sportnap volt a VasváribanA Vasvári Pál Általános Iskola a Magyar Sport Napja alkalmából, május 6-án megtartotta a már hagyományos sportnapját.
2013-05-06Újra együtt teker a város"Talán kevesen tudják, de a veretes hagyományokkal rendelkező dunaújvárosi bringatúra az ország egyik legnagyobb kerékpáros tömegsportrendezvénye. Az idei városi bringatúra május 11-én, szombaton reggel kilenc órakor indul a Városháza térről."
2013-04-02A Gurig-Ászok sikeres kezdéseA Dunaújvárosi Tekebarátok Tömegsport Egyesülete megrendezte a II. Kovács Bálint Emlékversenyt. 1. Gurig-Ászok, 2. Álmodozók, 3. Gőzhenger.
2013-03-04Háromszáz túrázó barangolt szombatonA Pentele Természetjáró Egyesület újra sikeres teljesítménytúráját szervezett.
2013-02-09A jégen nagyszerű!"Ovikori a jégcsarnokban. Hetente járnak a Dunaújvárosi Óvoda egységei délelőttönként korcsolyázni. Hozzájuk „csapódott” a rácalmási óvoda és az általános iskola is." Beszámoló a programról.
2013-01-15Túrával búcsúztatták az óévetA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület Nordic Walking klubja.
2012-12-29Mise után iskolai tollaspartiKulcson, a Fekete István Általános Iskola tornatermében nagyon népszerű a tollaslabda.
2012-12-22A Duna-Pent győzelmeTömegsport versenyt rendezett december 8-án és 9-én kézilabdázók számára az Arany János Általános Iskolában. A hölgyeknél a Duna-Pent NKSE nyert.
2012-11-28VíziparádézásainkNagy sikerrel rendezték meg november 24-én a Fabó Éva sportuszodában a víziparádét, amely a városi ötpróba negyedik állomása volt.
2012-11-28Ötödik helyezést ért el iskolánk csapataA városi ötpróba tömegsport verseny negyedik, úszás állomásán a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola csapata az ötödik helyen végzett.
2012-11-23Víziparádé lesz szombaton az uszodábanNovember 24-én középiskolás csapatok versengését, amely egyben a városi ötpróba negyedik állomása is, rendezik meg a Fabó Éva Sportuszodában.
2012-10-1824 órán át - töretlen sikerrelHatodik alkalommal rendeztek 24 órás úszógálát a Fabó Éva Sportuszodában.
2012-10-08Barangoltak az ártéri tanösvényenRácalmáson második alkalommal rendezték meg a World walking day - a Világ gyalogló Napot.
2012-10-05Délutáni séta lesz az ártéri tanösvényenA World walking day keretében nagy gyalogos túra lesz szeptember 6-án Rácalmáson.
2012-10-04Felhúzták a nyúlcipőtSzeptember 29-én került sor a hagyományos Dunaújvárosi Őszi Utcai Futóversenyre.
2012-08-10Sporttáborok nyaraAdonyban és környékén három úszótábort, két focitábort és egy általános sporttábort is tartottak.
2012-07-23KépaláírásDuna-parton szinte lehetetlen kihagyni nyáridőben a Duna-átúszást! A karneválon is volt, roppant látványos és meggyőző módon, balesetmentesen. A győzelmet Csajbók Tamás (képünkön) szerezte meg. (Teljes szöveg)
2012-07-09Invitálás: csak a részvétel a fontosA Dunaújvárosi Városi Sportiskola, a városi labdarúgó szövetség, Dunaújváros önkormányzata és természetesen a sportot szerető, lelkes önkéntesek az olimpia jegyében sporteseményt rendeznek. Hangolj, Dunaújváros! - ez a szlogenje a július 24-i eseménynek.
2012-07-04A dózsás csapat valóban nagy voltA Nagy vagy! elnevezésű országos versenyben a Dózsa György Általános Iskola csapata a harmadik helyen végzett. Az iskola a200 ezer forintos sportszercsomagot kapott, a tagok pedig debreceni hétvégét.
2012-05-18Sikeres dunaújvárosi bringanapJó időben, sokan tekertek.
2012-05-17Ismét nyeregbe pattant a városMúlt szombaton rendezték meg a Kerékpáros Napok elnevezésű sportversenyt, amelynek első állomása volt Dunaújvárosban. Idén már a Budapest Sportiroda biztosította a technikai és anyagi hátteret.
2012-05-14Túra két kerékenHuszonnyolcadik alkalommal rendezték meg május 12-én a Dunaújváros-Mezőfalva-Dunaújváros közötti bringatúrát.
2012-05-05KépaláírásMájus 4-én délelőtt érkezett a városba a Drogmentes Magyarországért Maraton futóverseny mezőnye.
2012-04-26Futás helyett most kerékpározni lehetMájus 12-én rendezik meg a bringatúrát, idén először nevezési díj is lesz. A bringatúra rendezője a Budapest Sportiroda.
2012-04-13Motoros klub alakultMegalakult a Dunaújvárosi Túra Motor Klub.
2011-12-16Párosok bronz- és ezüstérmeSzékesfehérváron az amatőr tekézők számára párosversenyt rendeztek. Orha Anna és Tóbiás Anett ezüstérmet, Orha Anna és Koncz Zoltán két bronzérmet nyert.
2011-11-21Téli mozdulatsorainkrólAz iváncsai tömegsportéletről.
2011-10-18Gyalogolni mindenki tudRácalmás is csatlakozott Világ Gyalogló Naphoz, melyet a Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzeti Erőforrás Misztérium szervez.
2011-10-17Új gálacsúcs születettVéget ért a dunaújvárosi úszógála. "Újabb rekord: összesen 28 ezernél több hossz az úszógálán". Részletes eredmények a cikkben.
2011-10-15KépaláírásA gyerekek négyórás versenyével rajtolt el október 14-én az ötödik dunaújvárosi úszógála.
2011-10-14Ez nem csak úszásOktóber 14-én újra 24 órás úszógála az uszodában.
2011-10-12Sportnap a Dunaújvárosi FőiskolánIdén már tizedik alkalommal rendezték meg a sportnapot a Dunaújvárosi Főiskolán, amelyet a felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzata szervezett diáktársainak.
2011-09-26Hatvan év - hat próbaA "Hatvan év - hat próba" jegyében gyalogtúrát szerveztek Dunaújvárosban.
2011-09-22Kerékpártúra után, vasváris hét előtt60 éves a Vasvári Pál Általános Iskola. Közel ötven tanuló vett részt a 60 év - 60 kilométer címmel rendezett kerékpártúrán.
2011-09-20Bringa után gyalogIdén hatvan éves Dunaújváros, ebből az alkalomból hatpróbát szervezett az ifjúsági- és sportiroda.
2011-08-25Az ünnepen is sportoltak"Az augusztus 20-i ünnepen az önkormányzat és a Carissa SE szervezésében foci, kézilabda, röplabda sportágakban és ügyességi versenyeken vehettek részt a sportolni vágyók." Részletes eredmények a cikkben.
2011-08-16Virtusból jeles PerkátánPerkátán rendezték meg a Kárpát-medence Magyarlakta Településinek Virtusvetélkedőjét. A 2011-es virtusolimpia eredményei.
2011-08-15Kemény ez a virtusBeszámoló a Perkátán rendezett tömegsport-seregszemléről, a Kárpát-medence Magyarlakta Településinek Virtusvetélkedőjéről. Helyezések, eredmények.
2011-08-12Virtuskodó napok"Nemcsak az ország, hanem a Kárpát-medence magyarlakta településeinek csapatai versengenek mától vasárnapig Perkátán, ahol a virtusvetélkedő döntőjét rendezik meg."
2011-08-08A legerősebb faluA Kárpát-medence legerősebb települése cím, a nemzetközi virtusvetélkedő döntőjét Perkátán rendezik meg augusztus 12-14.
2011-08-03Virtusvetélkedő Perkátán: hajrá!A község sportpályáján tartottak bemutatót a virtusvetélkedő döntőjét rendezők. 2011-ben Perkáta rendezi a döntőt a Kárpát-medenceieknek.
2011-05-19Kihívásos sportnap voltSportnapot rendeztek Nagyvenyimen. A Kossuth Lajos Általános Iskola a kistérségben egyedüliként csatlakozott a Kihívás napjához.
2011-05-16Naphosszat vízbenTizenkét órás úszóversenyt rendeztek Iváncsán. Beszámoló.
2011-05-09Jó volt együtt lenni!Beszámoló a 27. dunaújvárosi Bringatúráról.
2011-04-23Új pályacsúcs születettÁprilis 16-án K&H Olimpiai futónapot rendeztek Dunaújvárosban. A férfiak között 3. helyen végzett a dunaújvárosi Matkó Csaba (DAC), a nőknél az első két helyen Kácser Zita és Kácser Krisztina végzett.
2011-04-20Olimpiai futónap volt DunaújvárosbanÁprilis 16-án rendezték, 1400-an vettek részt.
2011-03-17Mezei futóverseny (képaláírás)Tegnap (2011.03.16.) rendezték meg a hagyományos mezei futóversenyt, amelyen ismét sokan álltak rajthoz. A viadalon felbukkantak más sportágak képviselői is, képünkön a Dunaferr SE kenusa, a negyedik korcsoportban induló Hajdu Jonatán fut (teljes szöveg)
2011-02-21Sportolási lehetőség szenioroknak"DVCSH UBSE keretein belül februártól működik egy szenior úszó- és búvárúszó szakosztály, amely Miskovicz Zsuzsanna és Debreczeni Hajnalka ötlete alapján indult el."
2010-12-06A mezőföldi MikulásMezőföldi Mikulás Teljesítménytúrát Nagyvenyimtől Nagykarácsonyig. Beszámoló.
2010-11-19Próbázókat jutalmaztakSzázhatvan fő vett részt a az Újvárosi 5 próba különböző feladatain. Az ötpróbát (és négypróbát) sikerrel teljesítők névsora.
2010-11-10Jövőre már a jégen isA Dunaújvárosi Ötpróba 2010-es feladata az újítások finomítása volt. Jövőre a jégcsarnokban lesz az utolsó próba, ami nem csak korcsolyázásról fog szólni. Jövő április 16-án a futóversennyel indul a "60 év 6 próba".
2010-10-20Huszonnégy órán át tempóztak a medencébenTöbb mint kétszázan álltak rajtkőre az idén negyedik alkalommal megrendezett 24 órás úszógálán a Fabó Éva Sportuszodában.
2010-10-20Nálunk járt az úszólegendaA 24 órás úszógálán vendég volt Rózsa Norbert.
2010-10-20Dunaújvárosi Ötpróba: Sikerre ítélveAz ügyességi próbával véget ért szombaton az idei Dunaújvárosi Ötpróba programsorozata.
2010-10-18Ezernégyszáz kilométerenBeszámoló a Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Hírlap 24 Órás Úszógálájáról. Részletes eredmények, képek a cikkben.
2010-10-16Cápák az első helyenKépaláírás. A Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Hírlap 24 Órás Úszógála gyerek minigálájának eredménye: 1. Dunaferr DVSI Cápák/373 megtett hossz, 2. Búvárpalánták/345, 3. Dunaferr DVSI Delfinek/326.
2010-10-14Sportnap: a futsaltól egészen az X-boxigBeszámoló a Dunaújvárosi Főiskola sportnapjáról, sportrendezvényeiről.
2010-10-14Olimpiai bajnokokkal erősítenek"A Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Hírlap 24 Órás Úszógálán tizenhat csapat indul. A helyiek mellett az ország minden pontjáról jönnek baráti társaságok, és itt lesz az olimpiai bajnok úszó, Rózsa Norbert is."
2010-10-05Nyolcévesek is futottakA hagyományos őszi utcai futóverseny eredményei.
2010-09-22Futás kikpipálva, következhet a gyalogtúraSokan vettek részt a barátságtalan idő ellenére a múlt szombati Dunaújvárosi Ötpróba soron következő állomásán, az utcai futóversenyen.
2010-08-25Augusztális Szent István KupávalAz augusztus 20-i tömegsportrendezvényekről.
2010-08-02Virtusból kitűnő!Perkátán a Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjét rendezték meg. Beszámoló a versenyről.
2010-06-29A steelball mindig nagy sikerIdén a népszerű Steelball, utcai kosárlabda bajnokságot a Duna-parton rendezték meg. Eredmények a cikkben.
2010-06-19Ma a Duna-parton pattogtatnak2010. június 19-én az alsó Duna-parton kerül megrendezésre a Steelball elnevezésű kosárlabdabajnokság
2010-06-18Kajakkal, kenuval a szigetnélAlig két év alatt beindult az élet a rácalmási Duna-ágon. Beszélgetés Bölcskei Ferenccel, a Rácalmási Sportegyesület Vízi- és Szabadidő Sportszakosztályának elnöke.
2010-06-17Sikeres volt a vizes próbaAz elmúlt hétvégén megrendezték az Újvárosi 5 Próba második állomását, a vizes próbát az uszodában. Több mint százötvenen teljesítették az előírt távokat.
2010-06-16A második próba résztvevői az uszodában csobbanhattakA Dunaújvárosi 5próba a második állomásához érkezett a múlt hét szombaton.
2010-05-12Bringázott a városMúlt hét szombaton tartották a hagyományos, immár 26. bringatúrát.
2010-05-10Bravó, bringatúrások!Kétezren kerekeztek (május 8-án) a huszonhatodik bringatúrán. Képes beszámoló.
2010-05-06Kerekezők kérték: túrakúra1985-ben volt az első bringatúra Dunaújvárosban, Az ötletgazda Miskolczi Miklós, a hírlap akkori főszerkesztője volt.
2010-05-03Jelszó: bringára fel!Idén már 26. alkalommal rendezi meg az ifjúsági és sportiroda a Bringatúrát.
2010-04-27Tömegek a városi futóversenyenEzernégyszázan résztvevője volt a hagyományos dunaújvárosi, K&H olimpiai futónapon. Eredmények a cikkben.
2010-04-21Huszadszor rajtoltakHuszadik alkalommal rendezték meg az ovimaratont Dunaújvárosban, ahol közel kétszáz óvodás vett részt.
2010-04-13Megkerülték a falutKépaláírás. A Baracsi Társas Kör bringatúrára hívta a teleülés lakóit.
2009-12-11Világ életemben sportoltamBeszélgetés Sajóné Sörös Máriával, aki elsőként kezdett Dunaújvárosban és környékén aerobic órákat tartani.
2009-11-23Nem éltek minden lehetőséggelBeszámoló az Ifjúsági Hétvége programsorozat sportrendezvényeiről.
2009-10-215 próba négy helyenUtolsó állomásához érkezett a Dunaújvárosi 5 próba : múlt hét szombaton az ügyességi számokban vetélkedtek.
2009-10-19Ismét teljesítettek"Az összes induló csapat sikeresen célba ért vasárnap délben a DF-Dunaújvárosi Hírlap Úszógála huszonnégy órás versenyén."
2009-10-17Nemes és hasznosBeszámoló és eredmények a DF-Dunaújvárosi Hírlap Úszógáláról.
2009-10-08Lassan a célegyenesbenÚjra megrendezik a Fabó Éva Sportuszodában a DF-Dunaújvárosi Hírlap Úszógálát. Beszélgetés az esemény főszervezőjével, Szalontai Károllyal.
2009-09-25Ezerkétszázan futottakAz őszi városi futóverseny eredményei.
2009-09-235 próbából a negyedikAz őszi futóverseny , szombaton az Ifjúsági és Sportiroda rendezvénye volt, mely egyben az Újvárosi 5 próba negyedik állomása volt.
2009-09-21Százak az utcai futóversenyenSzombaton (szeptember 19-én) rendezték meg az Újvárosi Ötpróba részeként, az őszi utcai futóversenyt.
2009-08-26Gőzhenger és társaiA dunaújvárosi amatőr tekesportról. 2009. május közepén megalapították a Dunaújvárosi Tekebarátok Tömegsport Egyesületét. Beszélgetés Ortó Bélával, az egyesület elnökével.
2009-07-27Szépkorúak olimpiájaEgyedülálló játékos vetélkedőt rendeztek Daruszentmiklóson.
2009-07-02A fiatalok kaptak szerepetSukorón rendezték meg az országos diákolimpiai kajak-kenu versenyt, az egyetemisták és főiskolások, és a szabadidős sportolók bajnokságát is. Részletes eredmények a cikkben.
2009-07-01Újabb próbán jutottak túl"A Duna áradása a kenuzást és a vízibiciklizést meghiúsította ugyan, de a strandon így is száztizen teljesítették az ötpróba újabb állomását, az úszást."
2009-06-29Utalnának utalványt?"Minden munkáltató által adott, úgynevezett cafetéria-utalvány (például étkezési vagy üdülési csekk) hamarosan huszonöt százalékkal adózik. Egyes becslések szerint ez hatvan-hetven százalékkal is visszavetheti e piac forgalmát. Különösen rosszul hathat a hazai turizmusra, a vendéglátóiparra." A változás lehetséges hatásai Dunaújvárosban.
2009-05-23Óvodások focigálájaTíz óvoda nagycsoportosai versengtek a második Ovigála labdarúgó-tornán a DVSI sportpályáján
2009-05-21Tekebarátok egyesületeBefejeződött a dunaújvárosi amatőr teke csapatbajnokság. A tekézők elhatározták, hogy megalakítják a Dunaújvárosi Tekebarátok Tömegsport Egyesületét. Az elnök Ortó Béla lett.
2009-05-15Sportos és vidám volt a jubileumegy-, két-és három keréken nyargalt a város
2009-05-15Jó úton halad a regionális sportközpont létrehozásaBírkózókat, jégkorongozókat, úszókat nevelnének.
2009-05-13Nyeregbe pattant a városHuszonötödik bringatúra zajlott a május 10-én.
2009-05-11Jubilált a "bringás" városMegrendezték május 9-én a 25. bringatúrát Dunaújváros és Mezőfalva között. Beszámoló.
2009-05-00Másodszor is megmozdult a városKétezernél is többen futottak. K&H Olimpiai Futónapok
2009-04-27Ezrek húztak újra sportcipőtMásodik alkalommal rendezték meg a K&H Olimpiai Futónapot Dunaújvárosban. A versenyen 2150-en álltak rajthoz.
2009-04-15A kerítés már nem akadály (kishír)Folytatódik az MLSZ Nupi programja városunkban. A hétvégén a hét-, kilenc és tizenegy éves gyerekek futballtornáját rendezik meg a DVSI Duna-parti sporttelepén. A dunaújvárosi csapatok a Kisapostag, a Baracs és a Mezőfalva együtteseivel mérkőznek meg. (nem teljes szöveg)
2009-03-21Kétezernél is többen mozogtakA hagyományos mezei futóverseny - ahol 2248-an vettek részt - részletes eredményei.
2009-02-25Kenguruk a VasváribanA Vasvári Pál Általános Iskola hagyományos Kenguru Kupájának eredményei. A helyi óvodások játékos sportvetélkedőkön mérték össze erejüket. 1. Zalka Máté utcai ovi, 2. Napsugár ovi, 3. Római városrészi egység.
2009-02-18Rozmárok a medencébenA Rozmár Klub csapatkapitánya, Csepecz Ferenc mutatja be a klub célját, csapattársait. A klub 1979-ben alakult, egykori papírgyári dolgozók a csapat alapító tagjai.
2008-12-17Próbából ötös és négyesTöbb mint százan teljesítették a dunaújvárosi ötpróbát és négypróbát (névsor a cikkben).
2008-12-05Egész éjszaka rúgták a bőrtDunaferr Sportcsarnok. Az ifjúsági és sportiroda, az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda és a Carissa Sportegyesület rendezésében lebonyolították az első Sportos Éjszaka focigálát. Beszámoló.
2008-10-11A győztes négyszáz hossz felettÖt csapat indult az általános iskolás korosztály számára kiírt négyórás úszóvesrenyen. Helyezés: 1. DVSI I., 2. DVSI II., 3. Búvárpalánták.
2008-10-09Sportnap: másodszorMásodik alkalommal rendezték meg a tanítás nélküli sportnapot a Dunaújvárosi Főiskolán.
2008-10-01Maratoni úszógála: másodszorA tavalyi sikerre való tekintettel ismét megrendezésre kerül a DF-Maraton Úszógála elnevezésű úszófesztivál, amely a tömegsport jellegén kívül karitatív célokat is szolgál. Október 10-én kezdőik.
2008-09-23Hét sportág a listánBeszélgetés a Dunaújvárosi Városi Sportiskola igazgatójával, Ruffing Péterrel.
2008-09-23Kétezren futócipőbenÚjvárosi Ötpróba: futás. Beszámoló.
2008-09-18Még idén megnyit az új sportcentrumDuna Fitt Sportcentrum a Béke téren.
2008-09-08Újabb feladatot kellett teljesíteniAz Újvárosi Ötpróba újabb állomása a triatlon verseny volt.
2008-07-26Kétezer kilométer vízenDunaújvárosban éjszakázott a Nemzetközi Duna Túra mezőnye.
2008-07-16Idei focigála lerajzolvaAz "Egy darab gyepért" alapítvány vendégül látta a város óvodásait. Az Ovis focigálán több mint száz gyermek vett részt. A gáláról rajzpályázatott hirdettek, az elkészült alkotásokból pedig kiállítás is nyílt (a Csillagházban).
2008-07-05Sportban is erős fesztivál leszEFOTT.
2008-06-26Szeptemberben már nyithat a Duna-Fitt SportcentrumSzeptemberben nyit a Duna-Fitt sportkomplexum a Béke téren.
2008-06-25Már túl az úszásonAz Újvárosi 5 próba - úszás.
2008-06-04Barátságból vetélkedtekBarátság futóversenyt rendeztek a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. 1. Gárdonyi Géza Általános Iskola, 2. Vasvári Pál Általános Iskola, 3. Arany János Általános Iskola.
2008-05-23Tizenkettő, de nem egy tucat - ide mozogtunkA Kihívás Napja országos programban, a VI. kategóriában Dunaújváros a 12. helyen végzett.
2008-05-22Össznépi mozgásDunaújvárosban és környékén is népszerű volt a Kihívás Napja.
2008-05-19Töretlen népszerűségnek örvend a bringatúraMásfél ezren kerekezték le a távot.
2008-05-14"Sport éve" a szigetenAz EFOTT fesztiválról.
2008-05-13Tekertek most isMegrendezték a 24. Bringatúrát.
2008-05-09Két kerék, kultúrsportA Vasvári Pál Általános Iskola diákjai kerékpárral fedezik fel Fejér megye kastélyait.
2008-04-22Dunaújvárosiak a dobogónAz első olimpiai futónapon több mint kétezren vettek részt Dunaújvárosban. Helyzések a hölgyeknél: 1. Kácser Krisztina, 2. Kácser Zita, 3. Hajdu Rita.
2008-04-17Újabb sportbázis épül a városbanAz ország egyik legszínvonalasabb sportkomplexuma és szabadidőközpontja épül - Duna-Fitt Sportcentrum néven - Dunaújvárosban, a volt 26-os számú építőipari vállalat Béke téri épülettömbje helyén. A beruházásról.
2008-04-01Intézményi elismerésVárosi mezei futóverseny. A legjobban mozgósító és legeredményesebb iskolákat díjazták.
2008-03-22Tömegsportnapon tekéztekA Duna Papír Szakszervezet rendezésében tömegsportnapot tartottak.
2008-03-21Kétezernél is többen futottakA hagyományos és diákolimpiai mezei futóversenyen több mint kétezren vettek részt. Részletese eredmények a cikkben.
2008-03-18Városi mezei futóverseny (kishír)Ma délután (2008.03.18.) 14.30 órakor kezdődik a városi és diákolimpiai mezei futóverseny, amelyet az alsó Duna-parton rendeznek meg. A vetélkedés körülbelül 16.30 óráig tart, az eredményhirdetéseket közvetlenül a futamok után bonyolítják majd le. (teljes szöveg)
2008-02-28A legkisebbek is játszanakA Góliát Program utánpótlás labdarúgó tornáinak eredményei.
2008-02-08Sportolás a fittségértSportfoglalkozásokat is tart a dunaújvárosi tűzoltóság.
2008-01-15"Északias" séták a szigetenKulcs - Rácalmás. A Carpe Diem Alapítvány, az Egészséges Rácalmásért Egyesület és a Faluvédő Egyesület kezdeményezésére beindult az északi gyaloglás, egy új szabadidős sporttevékenység.
2007-11-29Seniorok kispályára2007. december 15-én I. Carissa Old Boys Kupa az Arany János Általános Iskola tornatermében
2007-11-24Ők is teljesítették a próbátAz Újvárosi 3 Próbát sikeresen teljesítők további névsora.
2007-11-23Próbázók elismeréseAz Újvárosi 3 Próbát sikeresen teljesítőket köszöntötték a Bartók Kamaraszínházban. A jutalmazottak névsora.
2007-11-09Nappali és éjszakai gólfesztivál a DF-enTöbb mint 170 hallgató vett részt a dr. Molnár László emlékére rendezett focimaratonon.
2007-11-07Mint egy kis családA Rácalmási Amatőr Vízi Sportegyesület 2006 áprilisában alakult, központja Kulcson található, a szakmai munkát Czere József irányítja. A rácalmási kajak-kenu szakosztály bemutatása.
2007-10-25Ők teljesítették a maratontAz uszodában megrendezett egynapos úszómaraton résztvevőinek névsora.
2007-10-22Mindenki győzőttBeszámoló Fabó Éva Sportuszodában megrendezett úszómaratonról.A résztvevők 21787 hosszt úsztak le. A tizenhárom csapat közül az Uszonyok Nélkül nevű csapat búvárúszói lettek az elsők.
2007-10-17Forintért ússzák a hossztOktóber 20-21-én rendezik meg a Fabó Éva Sportuszodában a maratoni gálát. Beszélgetés a Szalontai Károly főszervezővel.
2007-10-13A sportnap legjobbjaiA Dunaújvárosi Főiskola sportnapjának sportágankénti eredményei.
2007-10-11Elsőre nem volt rosszA Dunaújvárosi Főiskola (október 10-én)megtartotta első sportnapját.
2007-09-24Családi sportnapBeszámoló az Autómentes Nap és az Invitel Családi Sportnap rendezvényeiről.
2007-09-14A tömegsport a szívügyemBeszélgetés Kovács István távfutóval, nevéhez fűződik, ország szerte Mikulás és a nyuszi futás, amelyeket 1991 óta szervez.
2007-06-12Kosárvarázs az izzó flaszterenTizennegyedik alkalommal rendezték meg a VAsmű úton az utcai kosárlabda-bajnokságot. Beszámoló, eredmények.
2007-05-29Igazi kihívás volt, kicsiknek, nagyoknakAz Ifjú Mezőfalviak Egylete szervezésében Mezőfalván és Nagykarácsonyban is megtartották a Kihívás Napját.
2007-05-24Sportos kihívások napjaA kistérség négy településén: Előszállás, Kisapostag, Daruszentmiklós és Mezőfalva is megrendezte a Kihívás Napja programot.
2007-05-14Nyeregbe pattantakTöbb mint ezren vettek részt az idei bringatúrán. Beszámoló.
2007-05-14A drog ellen futott a városA 6. Drogmentes Maraton mezőnye Dunaújvárost is érintette, a városi szakszon diákok, pedagógusok és sportolók is részt vettek.
2007-05-10A Bringatúrán kívül "Újvárosi három próba"A 23. Bringatúrával megkezdődik az "Újvárosi hárompróba". Az előző években "Újvárosi négypróba" volt, de az úszás kikerült a próbák közül. Honlap.
2007-04-26Bringatúra és Parázs VarázsAz Ifjúsági és Sportiroda sajtótájékoztatóján beszámolt a jelentősebb programokról, változásokról: Parázs Varázs, bringatúra, gyermeknap, steelball.
2007-04-18Föld napi óvodás maratonA dunaújvárosi óvodák Föld napi rendezvénysorozatának első állomásaként mini maratont rendeztek.
2007-04-03Gyalogoljunk, fussunk!Beszámoló az Életmódi programról.
2007-03-23Ezernél többenA mezei futóverseny eredményei (2. rész).
2007-03-22Ezernél több befutóA Duna-parton március 19-én megrendeztt városi és diákolimpiai mezei futóverseny részletes eredménye.
2007-02-13Ovisok vetélkedtek a sportdélelőttönAz Arany János Általános Iskolában játékos sportdélelőttöt rendeztek a Béke városrész óvodásainak.
2007-02-06Megtartani az értékeketBeszélgetés Takács Csabával, az Ifjúsági és Sportiroda vezetőjével.
2007-01-17Vidám kis kengurukA Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokában megrendezték a Kenguru Kupát. Tizenkét óvoda növendéke sportolt együtt. Beszámoló.
2006-11-08Egy darab gyepért"Egy darab gyepért" Alapítványról. A tagok terve, hogy a Brátság iskola egykori pályája helyén légsátorral lefedett műfüves pálya kialakítása.
2006-10-27Ha október, akkor indul a nagy lazulásMegkezdődött a négynapos "Nagy Októberi Lazulás" rendezvénysorozat.
2006-10-07Futottak, méghozzá barátsággalIdén, október 3-án ismét megrendezték a Gárdonyi Géza Általános Iskolában a hagyományos Gárdonyi-Barátság futóversenyt.Eredmények.
2006-09-28Közel kétezer indulóAz őszi, utcai futóverseny eredményei.
2006-09-20Egy toleráns "játszótér"Beszámoló a Dunaferr Sportcsarnokban megtartott "Játszótér" elnevezésű kölyökbuliról (országos rendezvénysorozat), amelyen dunaújvárosi sportolók is részt vettek.
2006-09-18Játszótér a csarnokbanA Dunaferr Sportcsarnokba is elérkezett szeptember 17-én a "Játszótér" elnevezésű országos kölyökbuli.
2006-06-23Második próbánál tart már a versenyAz Újvárosi Négypróba második próbáját, az úszást is teljesítették a résztvevők.
2006-05-25MozogtakBaracs, Mezőfalva. Beszámoló a Kihívás Napján megrendezett programokról.
2006-05-25Százak a Kihívás NapjánBeszámoló a Dunaújvárosban megrendezett Kihívás Napi programokról.
2006-02-28"Dunaújváros Sportjáért" dolgoztakHujber Gyula, Somogyi András és a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesülete vehette át a "Dunaújváros Sportjáért"-díjakat. Az elismeréseket csütörtökön adta át a polgármeste a kögyűlést megelőzően.
2005-10-25Mert maradandót alkottakDunaújvárosért Díjat kapott Dr. Varga Lajos (posztumusz), Markovics Sándor és Pleidell János.
2005-09-30Fesztiváli hangulat a visszakacsintó nyárbanGuiness rekordot a Dunaferr Ifjusági Szervezet szervezésében, Élő csocsóban.
2005-09-27Nagy a kockázat, de mégis...A gazdasági bizottság szerdai üléséről. Sporttelep, csónakház önkormányzati tulajdonba kérése, kémények felújítása, önkormányzati helyiségek eladása harmadáron.
2005-09-06A városé a jégpálya és a radari sporttelepA héten eldőlt, hogy a Jégcsarnok és a Radari Tömegsporttelep is önkormányzati tulajdonba kerül.
2005-07-08Ötéves (sport) tervA közgyűlés elfogadta Dunaújváros 2010-ig szóló középtávú sportkoncepcióját. A cél, növelni a tömegsport támogatását.
2005-04-19képaláírásKép a Föld napjának alkalmából megrendezett ovimaratonról.
2005-04-05A legutóbbi közgyűlés döntéseiA közgyűlés 223 millió forint biztosítását határozta el a kórház sürgősségi betegellátó osztályának kialakítására.Az Alba Volán Rt tervezi a Béke téri buszpályaudvar rekonstrukcióját. Evégett elkészíttetik az önkormányzattal a szükséges terveket. Nyugdíjba megy a tanév végén Kiss Miklósné, a Szórád Márton Általános Iskola igazgatója. A kincstártól ingyenesen önkormányzati tulajdonba kéri a Jégcsarnok, valamint tömegsporttelep ingatlanát sportfeladatok ellátására a közgyűlés.
2004-09-28Teljesítve a negyedik próba isAz elmúlt hét végén, szombaton rendezték meg Dunaújvárosban az Újvárosi 4 Próba utolsó versenyszámát az utcai futóversenyeket.
2004-09-24Sikeres találkozóSportnao a kokszolóban.
2004-09-24Sportnap lesz jövőre isHagyományos sportnap a DWA-ban.
2004-09-10Streetball - ősszel is (kishír)Ettől az évtől ősszel is rendeznek a streetballt, utcai kosárlabda-bajnokságot az Interspar parkolójában szeptember 18-án.
2004-06-29Családi vetélkedő a lőtérenVasárnap nyílt lövésznapon egyéni és családi váltóversenyt rendezett a Dunaújvárosi Lövész SE.
2004-05-27Kétezer bringást várnak a jubileumi túráraMájus 2-án rendezik meg a huszadik bringatúrát.
2004-05-03Kétezren kerekeztek a jubileumi BringatúránMájus 2-án a huszadik bringatúrán kétezren kerekeztek.
2003-08-25Kilenc sportágban a Szent István KupáértAz Ifjúsági és Sportiroda szervezésében megrendezték a Szent István Kupa elnevezésű tömegsportrendezvényt. Részletes eredmények a cikkben.
2003-05-06Nyeregben a város!Kétezernél is többen pedáloztak szombaton a 19. dunaújvárosi bringatúrán.
2002-09-30képaláírásIdén is megtartották a dunaújvárosi őszi utcai futóversenyt.
2002-08-16Csúsztatott jégpályaA jégpálya kihasználtságáról, költségeiről, díjairól.
2002-05-03Különdíjak és a Crystal koncertje a bringatúránBeszámoló a tizennyolcadik bringatúráról.
2002-04-19A bringatúra lesz az idei első próba a négy közülMájus 4-én már 18. alkalommal rendezik meg a bringatúrát. A túra egyben az "Újvárosi 4 próba" első megmérettetése is.
2002-03-11Dunaújváros apraja-nagyja futott a Duna-portonA hgyományos utcai futóversenyt az idén is megrendezték a Duna-parton. A versenyen hat korcsoportban indultak, a fiatalok, de részt vettek felnőttek is. Eredmények.
2002-03-08képaláírásA városi ifjúsági és sportiroda, már hagyományosan megrendezett futóversenyre. Az alsó Duna-parton rendezték meg és a városi általános és középiskolások vettek részt.
2002-03-01Megújul az erdei tornapályaAz önkormányzat megbízásából megkezdődött az elhanyagolt erdei tornapálya rendbehozatala.
2001-10-10Hét végi örömfutás DunaújvárosbanA szokásosszeptemberi városi futóversenytről.
2001-04-25Országos rendezvénylistára is felkerült a bringatúraMár a 17. alkalommal rendezik meg a bringatúrát, ami az országos rendezvénylistára is felkerült.
2000-10-15A "Nagy Futás" Dunaújvárosban12. alkalommal rendezték meg a dunaújvárosi utcai futást.
2000-10-06Csaknem háromezren futottak DunaújvárosbanCsaknem háromezren teljesítették különböző korosztályokban a Rucanor őszi utcai futóverseny távját. Eredmények.
2000-05-09Kerekeztek - bringát nyertekA 16. bringatúra nyertesei: Polányi András, Farkas Istvánné, Horváth József, Tóth György, Szépes Zsolt, Pulai Dávid, Lázár Edina, szárszó Tibor, Sós Ákos, Mendi József, Szabó Zsolt, Kovács László.
2000-05-08Majdnem kétezren kerekeztek: A második próba a szombati bringatúra voltA város 50. évfordulója alkalmából rendezett 5 próba 2. próbája a bringatúra volt.
2000-05-02Az első próba: gyalogtúra és várostörténeti vetélkedőAz 50 év 5 próba elnevezésű rendezvénysorozat első megmérettetése a gyalogtúra volt: a Városháza térről indultak a résztvevők Rácalmásig, és vissza. A túrával párhuzamosan egy várostörténeti séta és vetélkedő is zajlott. A következő próba máj. 6-án lesz, az immár 16. bringatúra.
2000-04-10Biztonsággal két kerékenA Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság kerékpáros kupát rendezett. Eredmények.
2000-04-04Háromezer-kétszázan futottak a Duna-partonA város futóversenyről. Eredmények.
1999-10-27Összefogás a fiatalokért"Összefogás az ifjúságért, az edzettségért és az egészségért" c. fórumon meghívottak voltak a város és a környező települések vezetői, az okt. intézmények igazgatói, testnevelő tanárai. A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének Dunaújvárosi Szervezete és a sportiroda rendezte.
1999-10-12Már hatodik alkalommalA József A. isk. utcai futóversenyt rendezett ált. iskolásoknak s a szülőknek.
1999-06-07Kilencvenkét csapat, nyolc bajnokDújv-ban az idén is megrendezték az utcai kosárlabdabajnokságot. Eredmények.
1999-05-27Dunaújvárosban először9. alkalommal rendezték meg tegnap a világon a Kihívás Napját. Dunaújváros először nevezett be.
1999-05-10Túra, ideális "bringaidőben"A 15. bringatúráról.
1999-03-23Hol vagytok középiskolások?Az iskolások tavaszi futóversenyéről.Eredmények. Helyesbítés az okt. 7-i számból: Nem Péter Kata lett a 3. a veterán nők futásában, hanem a Hild iskola szineiben versenyző Papp Gyöngyi, Péter Kata a 4. lett.
1998-10-21Szép idő, remek hangulatAz okt. 18-án rendezett őszi futóversenyről,melyet ált.- és középiskolásoknak szerveztek. Eredmények.
1998-08-29Építők pálya: kérdéses jövőA volt 26-os építőipari Rt sportpályáját megvásárolta a szekszárdi székhelyű Ekonomar. A cég hajlandó eladni az önkormányzatnak.
1998-05-04A bringatúra nyerteseiBeszámoló a tizennegyedik bringatúráról.
1998-04-09Több mint kétezren a célbanA mezei futóverseny eredményei.
1997-12-29A jó példa lehet DunaújvárosAz ifjúsági és sportbizottság minden általános és középiskolának biztosítja a tanórán kívüli foglalkozások finanszírozását.
1997-10-28Az iskolák ismét futottak...Az őszi utcai futóverseny eredményei.
1997-07-17Féltik a sportpályátA Béke városrészi sporttelep - mely a 26-os Építőip. Rt tulajdona - további fenntartása, üzemeltetése érdekében aláírásokat gyűjtenek a városrész lakói.
1997-06-13Faluolimpia tizenkét helyenA Nyuszi- és a Mikulás-futások után faluolimpiát szervez Kovács István hosszútávfutó.
1997-05-09Mezei futóbajnokság több mint másfélezer...Városi mezei futóbajnokságot rendezett a városi Sporttitkárság, a DAC és a Városi Diáksport bizottság. Eredmények.
1997-05-02Bringatúra 97 - az ég kegyes volt13. alkalommal rendezték meg.
1997-04-22Ovi Maraton a Föld napjánA Föld Napja alakalmából "Ovi Maratont" szerveztek hétfőn.
1997-03-21Sikeres vendégszereplésMegkezdődött a dújv-i ált.iskolások idei sakkbajnoksáa.
1996-12-09Kosaras fiúk villámtornájaDunaferr Mikulás Kupa néven középisk. fiúkszámára kosárlabda villámtornát rendeztek dec.4-én. 1.Dunaferr isk.
1996-12-05Ma befejeződik a Mikulás-futás (kishír)Ma befejeződik a Mikulás-futás.
1996-11-01Terjeszkedik a Mikulás-futásKovács I. mezőfalvi hosszútávfutó az idei Mikulás-futás országos népszerűsítéséhez kért segítséget az OTSH fővédnökétől, aki fővédnök lesz. 35 település vehet részt.
1996-10-31Minden(sport)szinten a Vasvári...a legjobbAz 1994-96-os éveket felölelő diákolimpiai viadalok összesített pontversenyén a Vasvári lett az 1., s 1996 -ban a tömegsportban is ők lettek a legjobbak.
1996-10-15Sportos délelőtt az egészségértVárosi sportdélelőttöt szervez a magyar Elhízásellenes Alapítvány Dunaújvárosi Szekciója okt. 26-án.
1996-05-06Bringatúra: kétezer kerekezőBeszámoló a bringatúráról.
1996-04-19képaláírás: sportverseny ált. isk.-nak"Húzd meg jobban" vetélkedősorozat 2. fordulóját rendezték az Aranyvölgyiben.
1996-04-05Népes mezőny a mezeinA tavaszi mezei futóverseny győztesei. A legeredményesebb a Vasvári és a Széchenyi volt.
1996-03-28képaláírás: futásElkezdődött a húsvéti staféta: a Kovács István kezdeményezte futás kedden indult Nagykarácsonyból, tegnap ért Dújv-ba.
1995-11-11Futóverseny és a díjazottakAz őszi utcai futóversenyen az ált. isk. közül 1. Barátság, 2. Vasvári, 3. Szórád, 4. Szilágyi.
1995-10-19Szép idő, remek hangulatA városi őszi utcai futóverseny eredményei.
1995-09-09Liget és stadion helyett. Együtt írjuk a város történetétAz 1960-as években felmerült, hogy az Aranyvölgyi út városba vezető szakasza mellett Barátság liget és stadion épüljön.
1995-07-14Visszaesés után fokozatos fejlődésA szabadidősport helyzetéről a Dunaferr Rt-nél.
1995-05-08Tavaszi kerekezésA 11. bringatúráról.
1994-10-21Győztesek és díjakAz őszi utcai futóverseny győztesei.
1994-10-17"Párizsig" futottak...Az őszi utcai futóversenyről.
1994-10-15Iskolai futásA Barátság isk. rendezte iskolák közötti futóverseny eredménye. (a Barátság nyerte).
1994-09-02A tömegsport vezetA főisk. sportéletéről.
1994-07-05Kenguru-versenyA Magyar kisiskolások atlétikai versenye a Lorántffy sporttelepén.
1994-06-06Sikeres nyitányElőször rendeztek Dunaújvárosban utcai kosárlabda-bajnokságot, streetballt a Vasmű úton. A június 4-én megrendezett AszfaltBuli '94 elnevezésű sportrendezvényen ötven csapat közel kétszáz játékosa versenyzett.
1994-06-04Utcai kosárlabdaAz 1993-ban Budapesten első ízben megrendezett streetball mintájára Dunaújvárosban, június 4-én, a Vasmű úton is megszervezték a bajnokságot AszfaltBuli '94 címmel.
1994-05-31Kosarasok a Vasmű útonJúnius 4-én a Vasmű úton rendezik meg az első dunaújvárosi streetball bajnokságot AszfaltBuli '94 elnevezéssel.
1994-05-02Ezrek a BringatúránBeszámoló a versenyről.
1993-10-22Futás az aszfaltonÖszi utcai futóverseny. Eredmények.
1993-05-11Bringatúra '93Beszámoló a kilencedik bringatúráról.
1993-04-02Izgalmas pólómeccsekÁltalános és középiskolások részére rendeztek vízilabda-bajnokságot az uszodában. Helyezések.
1992-10-13FutóversenyÖszi utcai futóversenyt rendez a polgármesteri hivatal s a Dújv. Atlétikai Club.
1992-05-19Bringatúra 92A 92-es bringatúráról.
1992-04-24A Föld napja alkalmából műsorra... (kishír)A Föld napja alkalmából műsorra és futásra hívta a többi gyermekintézményt a 26-os óvoda.
1992-04-07Fussunk együtt!1992. ápr. 7-én az egészségügyi világnap alkalmából futóversenyt rendeznek a városban. A mezőnyhöz bárki csatlakozhat.
1991-11-12Iskolák a futóversenyenEredménylista
1991-11-05Háromezren futottakBeszámoló, helyezések a városi utcaifutóversenyről.
1991-05-10Kétezren futottak a mezeinAz eredménylista a cikkben olvasható.
1991-05-07BanzájBeszámoló a hetedik bringatúráról.
1991-03-19Alapítvány a gyermekekért.Sportnapok, túrák, foci torna. Pavuk Attila, magánkereskedő alapítványt hozott létre a gyermekek sportolásáért.
1991-03-13Rudas sportnap 1991. március 13-14.A sportnap programja az újságban megtalálható.
1990-10-12Két és félezren futottakA városi mezei futóverseny eredménylistája.
1990-06-08Diáksport. Hangulatos küzdelmekBeszámoló a városi sportnapról, amelyet a városi Diákolimpia Sportbizottsága szervezett.
1990-05-08Bringáztunk hatodszor isMájus 5-én hatodszor szervezték meg a bringatúrát városunk és Mezőfalva között.
1990-02-13Szett és mattA Rudas László Szakközépiskola megrendezte a város pedagógusainak sportversenyét. A verseny a fiatalon elhunyt kolléganő, Fülöp Lászlóné nevét fogja viselni.
1990-01-05Végeredmény25 éve kiemelkedő tömegsportja városunknak a kispályás labdarúgó-bajnokság.
1989-10-24Futás napsütésbenA Dunaparton rendezett őszi futóversenyről. Eredmények. 1 fotó.
1989-06-27Százötvenen indultak. Úszás, futás, kerékpározás.1989. június 24. - Acélszív triatlon ranglistaverseny városunk rendezésében. Versenyszámok: úszás/1000m, kerékpározás/40km, futás/10km. A legjobb dunaújvárosi az 5. helyezést elért Bognár László volt, a legfiatalabb résztvevő is helyi: Barnaki Csaba. A pályák nehezek voltak. 3 fénykép a versenyről.
1988-10-25Sportoltak a gárdistákDunaújvárosban rendezték meg az Országos Ifjú Gárda háromtusa bajnokságot. Élenjáró zászlóalj kitüntetést kapott a dunaújvárosi Mező Imre Ifjú Gárda zászlóalj parancsnoka, Kozla Béla.
1988-08-15Építős fiatalok találkozója DunaújvárosbanAz építőipari fiatalok 3. országos sporttalálkozójának házigazdája a 26. sz. ÁÉV KISZ-bizottsága volt.
1988-05-10Újra nyert a bringatúraBeszámoló a negyedik bringatúráról.
1988-03-02Tömegsportversenyek - AdidasbanA Kohász SE a tömegsportmozgalom tükrében.
1988-01-19Iskolatej és futballcipőNagyszabású sportrendezvények a Dunaferr Sportcsarnokban. Gyermekek és ifjúságiak mérték össze erejüket a futballmérkőzéseken.
1987-12-22Tanár úrból pedagógusPálmai Ferenc pedagógus, szakfelügyelő portréja.
1987-12-11Örvendetes, hogy a vasmű kivételA város tömegsportjában meghatározó szerepet játszik a Dunai Vasmű.
1987-12-11Sajtó Kupa (kishír)A Sajtó Kupa kispályás focitornáját a MOM dunaújvárosi gyárának csapata nyerte meg. (nem teljes szöveg)
1987-12-0425 éves a Papír SKSportnapot rendezett a Mező Imre Általános Iskolában.
1987-11-24Fiatalok az olimpiáértRiport a Dunaújvárosban rendezett sport és kulturális rendezvénysorozatról.
1987-11-06MHSZ-sportnap DunaújvárosbanAz MHSZ- és a tömegsportszervezet közösen sportnapot rendezett okt. 13-án a BVM sporttelepen a gyáriaknak.
1987-10-27Kétezren futottakEredmények
1987-10-27Kétezren futottak. Mezei futóverseny.Eredmények
1987-07-14Intercisa KupaHúsz építőipari vállalat sportvetélkedője - köztük két külföldi. Eredmények.
1987-07-07Egy kupa itthon maradtDunaferr Kupa kispályás labdarúgótorna: a férfiaknál 1., a nőknél 3. lett a Dunaferr csapata.
1987-06-12Józsi bácsiNyugdíjba vonul Kenesei József, aki 25 évig volt a vasmű és a Kohász tömegsport-bizottságának vezetője.
1987-05-29Túrát rendez a MEGVÉDSétáló, kocogó, kerékpározó túra május 30-án.
1987-05-05Négyezren kerékpáronSzöveges és fényképes beszámoló a Dunaújváros - Mezőfalva közötti kerékpártúráról.
1987-05-01Bringatúra szombatonGötz Anna a vendégünk!
1987-04-28Bringások, szombaton 8-kor!20 kerékpár a túrázóknak - 100 ezer forint értékű nyeremény - Érdekes program a Lenin téren és Mezőfalván!
1987-04-24Mezőfalvára hajtunk!Május másodikán már harmadszor.
1987-04-14Harmadszor is Bringázz velünk!Mezőfalvára, május másodikán.
1987-04-10Bringázz velünk harmadszor is!Május másodikán, a Dunaker támogatásával.
1986-11-07Több mint kétezrenA városi atlétikai szövetség november 7-e mezei futóversenyt rendezett, ahol 2374 induló gyűlt össze. Részletes eredmények a cikkben.
1986-06-24Munkahelyi olimpiaA munkahelyi olimpia tavaszi rendezvényeinek eredménye.
1986-05-23Tervekben nincs hiány. Testnevelés, szabadidősport - nálunk.Kalácska András, a városi tanács testnevelési és sportosztályának vezetője nyilatkozik
1986-05-06Jövőre a harmadikon. Jót bringáztunk.Képes és szöveges beszámoló a tömeges kerékpártúráról. Dunaújváros - Mezőfalva.
1986-04-15FIN Kupa. Öt sportágban.A városi ifjúsági verseny eredményei.
1986-04-10Közgyűlés az energiánálMHSZ közgyűlést tartottak azenergia gyáregységnél. A 100 fő tagot számoló egyesület fő célja a tömegsport népszerűsítése.
1986-03-28Fussunk egy jót! NyúlcipőbenTömeges futóversenyt rendez a városi KISZ-bizottság 29-én
1985-12-13Többen sportoltak az idén. Népszerű sportnapokA tömegsport eredményei. Tervei.
1985-12-03Öt sportágban. pentele KupaPénteken, szombaton és vasárnap. A program.
1985-09-27Városrészi sportnapok. Bajnokot ünnepeltekEredmények.
1985-09-20"Gyere velünk, csináld velünk!" Testnevelési mindennapAz ifjúsági testnevelés helyzetéről.
1985-05-10Bringáztunk egy jót!Képes beszámoló az első Bringatúráról.
1984-11-30Pénteken tartották hagyományos évzáró ünnepélyüket Dunaújváros tömegsportolói. ...Fénykép a kitüntetések átadásáról.
1984-07-13Többször álmodtam ilyet. Tiltják, tűrik, támogatják.A vállalati sport támogatása a 26-os vállalatnál. Anyagi nehézségek.
1984-04-03Húsz év jutalma. Sportélet a műszaki főiskolán.Történeti áttekintés. Adatok, eredmények