Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

233 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-10-26Büszkék vagyunk rá! Élményekkel teli napokat tudhat maga mögött ÁdámNagyon sok új impulzus érte az elmúlt néhány hétben az X-Faktor dunaújvárosi versenyzőjét. Éppen ezért az október 22-i, szombati kiesését követően Beretka Ádám most egy kicsit megpihen, és eltervezi, miként folytassa zenei karierjét.
2022-09-16Több mint hétmillió forint a tehetséggondozásraIsmét sikeresen pályázott a Pannon Oktatási Központ a Nemzeti Tehetség Program kiírására: eszközfejlesztésre és országos verseny szervezésére nyert támogatást.
2022-08-25Dunaújváros Hangja egy rendkívüli tehetség lett. Bevállalós, elképesztő hangja, merész előadói készsége vanAz augusztus 20-i ünnepségen rendezték meg a Dunaújváros Hangja tehetségkutató verseny döntőjét.Minden szavazatot összesítve végül a mindössze 15 éves Kiss Barnabás (kép) lett a győztes.
2022-08-02Hét döntős énekes. Különleges tehetségeket hallhatott a közönségMegvan a hét döntőbe jutott énekes, akik majd zenekari kísérettel lépnek fel az augusztus 20-i ünnepségen, és akkor derül ki, hogy a közönség szavazatai alapján ki lesz Dunaújváros Hangja.
2022-07-25A tehetségek szárnyat kaptak a táborbanIdén nyáron meghívásos zeneművészeti tábort rendezett Kulcs Község Önkormányzata tehetséges helyi gyerekeknek.
2022-07-20A "tizenötök" már készülhetnek a koncertre. A Dunaújváros Hangja középdöntőjére a közönséget is várják július 31-én a Petőfi ligetbeLezárult a Dunaújváros Hangja tehetségkutató verseny első fordulója, ami után kialakult a középdöntő 15 fős mezőnye. A továbbjutott versenyzők a Petőfi ligetben fognak fellépni 2022. július 31-én.
2022-07-08Elkészültek a tervek, rajtra kész a Györösi Tehetséggondozó ProgramHárom szervezet közreműködésével hiánypótló kezdeményezés indult Dunaújvárosban. A Danube Education Foundation Alapítvány, az Innopark Nkft. és a Pécsi Tudományegyetem közös projektje pedagógusok és hátrányos helyzetű fiatalok számára jelent kiváló lehetőséget a fejlődéshez.
2022-06-23Szép volt lányok: miénk lett az olimpiai aranyAz elmúlt hétvégén Horvátországban, Zágrábban rendezték meg a Kis Zseni Olimpiát. Tizenöt ország több mint 500 versenyzője közül Magyarország három kupát nyert, amelyből a dunaújvárosi csapat kettőt tudhat a magáénak.
2022-06-22Kiválasztó - Dunaújváros Hangját keresik!Június 21-én, kedden délelőtt a BakElit Zenestúdióban mutatták be a város és a térség új, most induló tehetségkutató versenyét. A Dunaújváros Hangja névre hallgató seregszemle részleteiről Futó Gábor, a BakElit vezető hangmérnöke, egyben a kiválasztó egyik főszervezője tartott sajtótájékoztatót.
2022-06-16A kis zsenik olimpiára készülnek. Városunkat képviselik majd a Kis Zseni OlimpiánHa a matematika kerül szóba, sokaknál ütközünk azonnal falba, amit sokan már az óvodában felépítenek. Mert úgy gondolják, hogy a matematika egy titokzatos, elvont valami. Azonban van városunkban egy nagyszerű hely, ahol a gyerekek tudják, hogy erről szó sincs. Itt nyoma sincs a félelem építette falaknak, a gyerekek a matematikát egy óriási szellemi játéknak, különleges kalandnak élik meg. Egy elégedett édesanya hívta fel figyelmünket arra, hogy a Zseni kuckónak milyen hihetetlenül sok haszna és remek elért eredményei vannak.
2022-02-11Van presztízse az akadémián folyó szakmai munkánakAz ország szinte minden szegletéből érkeztek tehetséges játékosok a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia második, 2022-es kiválasztójára.
2021-05-14Idén harmninchat hallgató mutatta be a kutatásátA járványügyi helyzet miatt a Dunaújvárosi Egyetem munkatársai az online térbe helyezték át a nagy hagyományokkal bíró tehetségnapot. Ezt minden tavaszi félévben megrendezik, a TDK (Tudományos DiákKör) előfutáraként.
2021-01-12A szomszédok eddig még nem tették szóvá, hogy gyakorol...A Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatóban mutatott teljesítménye is igazolta, hogy a baracsi Kiss Péter már most is hangszerének, a harmonikának avatott szakértője. A fiatalember azóta leérettségizett a Pécsi Művészeti Gimnáziumban, és jelentkezett Firenzében a Luigi Cherubini nevét viselő konzervatóriumba. Kell-e mondanunk, hogy felvették?
2020-05-28Tehetségek: idén az online térbenA járványhelyzet ellenére sikeresen lezajlott a Dunaújvárosi Egyetem X. rendhagyó online tehetségnapi konferenciája.
2020-02-28Elismerték a kiemelkedő munkátA dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola másodszor nyerte el az akkreditált kiváló tehetségpont címet
2020-02-27Akkreditált kiváló tehetségközpontA Dózsa György Általános Iskola már másodszor érdemelte ki a nívós titulust. Az írás a tehetséggondozó program keretében zajló munkát és az elmúlt időszakban elért eredményeket mutatja be
2019-12-06Tehetséges diákokat mutattak be a rendezvény vendégeinekNagy sikerű, bensőséges hangulatú jótékonysági bált rendeztek a Dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában november 30-án, szombaton.
2019-11-15Szerteágazó témakörben készült dolgozatokA Dunaújvárosi Egyetemen november 13-án, szerdán megrendezett intézményi, őszi Tudományos Diákköri Konferencián 5 szekcióban összesen 34 előadás hangzott el, amelyet 46 szerző, 26 témavezető segítségével készített.
2019-11-14Fiatal tehetségek mutatkoztak beIsmét lehetőséget adtak november 13-án, szerdán a Dunaújvárosi Egyetemen az intézmény tudományos hetének keretében megrendezett Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) a jövő tehetségeinek a bemutatkozására.
2019-06-28Középpontban a tehetséggondozás. Rangos szakmai díjat kapott a Dózsa Gyüörgy Általános IskolaMivel az iskolában hosszú ideje folyik a kiemelkedő tehetségfejlesztő, a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájára felkészítő munka, ezért ezt a KGYTK Tehetségsegítő Tanácsa referenciaintézményi díjoklevéllel ismerte el.
2019-06-17A kislány sokoldalú tehetségSzinte nincs olyan tanulmányi verseny, ahol ne remekelne a Móricz Zsigmond Általános Iskola negyedik osztályos tanulója, Szmodics Emese (kép).
2019-05-17Tehetségnap öt szekcióval az egyetemen. A hétköznapi témák mellé is jár a tudományos alaposságA Dunaújvárosi Egyetemen május 15-én, szerdán kilencedik alkalommal rendezték meg a tehetségnapot, ahol 5 szekcióban összesen 38 előadás szerepelt, amelyet 61 szerző 19 témavezető segítségével készített.
2019-05-16Tehetségek egyetemi napja (képaláírás)Immáron IX. alkalommal rendezték meg a Dunaújvárosi Egyetemen a Tehetség napot május 15-én. Öt szekcióban közel 50 előadás magyar és angol nyelven hangzott el. A szekciókban a zsűri értékelte az előadásokat, és díjakért is ment a verseny. (nem teljes szöveg)
2019-05-03Az egész város büszke lehet Lillára. A nyolcéves lány eddig minden versenyt megnyertRóka Lilla eddig mindig kiérdemelte az első helyezést hazai és nemzetközi hegedűversenyeken. Egy éve kezdett el versenyezni. A polgármester oklevéllel jutalmazta.
2019-05-03Tehetségnap a Dózsában. Hatvanórás pályázat valósult meg az iskolábanA Nemzeti Tehetség Program keretében "A természettudományok találkozása a természet energiái nyomán" című 60 órás tehetséggondozó pályázat valósult meg a Dózsa iskolában a 2018-19-es tanévben.
2019-05-02Kivételes tehetségű a nyolcéves kislányRóka Lilla mindössze második osztályos a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, de számos zenei verseny első helyéhez segítette már kivételes tehetsége.
2019-04-12Tehetségek a főtéren. Diákok népesítették be a Városháza teretSzakmai és szórakoztató programokkal készült a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.
2019-04-09Táncok, dalok és próza a téren. Mind tehetségesek vagyunk valamibenHetedik alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a tehetségnapot, amikor a járási iskolák, óvodák mutatkozhattak be a főtéren.
2019-04-00A Jankovich iskola művészetis tanulói is részt vettek a tehetségek napján2019. április 8-án a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, a Közép-Mezőföldi Tehetségsegítő Tanács és a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közös szervezésében idén is megrendezték a tehetség napját a dunaújvárosi Városháza téren. A Jankovich iskola felépői: Mikó Fanni, Ranga Petra somogyi népdalokkal, Kiss Barnabás ének, Bányi Maja, Pesei Karolina és Eszenyi Kristóf aszfaltrajz.
2019-03-00Ismét lezártunk egy félévetKissné Ságodi Gyöngyi a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatóhelyettesének beszámolója a 2018/2019-es tanév első félévének mérlegéről
2019-03-00A Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda hírei. Farsangi időszak az óvodában. Kiválóan akkreditált tehetségpont. Színharmóniák kiállításon jártunk-Berczeliné Tóth Éva és Jámbor Viktória beszámolója a nagyvenyimi óvoda rendezvényeiről a farsangi időszakban - Az óvoda 2019. februárjában elnyerte a Kiválóan Akkreditált Tehetségpont címet - az óvodások megnézték Kelemen Marián Éva Színharmóniák című kiállítását a nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtárban
2019-02-07Erdős Viola tudatosan építkezik, de a megérzéseire is hallgatÉppen másfél esztendeje, hogy írtunk Erdős Violáról (kép), az életigenlő tetovált modellről, aki éppen akkor vonult be az X-Faktor mentorházába. Szerződése még most is tiltja, hogy erről beszéljen, de volt mondandója enélkül is.
2019-02-00Egyre többen választják a PannontBaráth Gyula, a Pannon Oktatási Központ nevelési igazgatóhelyettese ismerteti az intézmény helyzetét 2019 elején.
2019-01-29Tízévesen szinte tökéletesen rajzol. Ádám tíz esztendősen szinte tökéletesen rajzolA most is még csak tíz esztendős Tamási Ádám óvodába járt még, amikor édesanyjának, Editnek feltűnt, hogy a faliújságon közszemlére tett rajzok között Ádámé sokkal részletgazdagabb.
2018-12-15Dr. Wladár Sándor: megtalálni és kiemelni a tehetségeketA héten Dunaújvárosban járt dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, illetve Risztov Éva, az olimpiai bajnokok testületének elnöke. Ennek alkalmából a MÚSZ vezetője interjút adott lapunknak.
2018-12-13Gárdonyis rajz kerül a csomagolásraA SegítsVelem elnevezésű jótékony célú országos rajzpályázaton vettek részt a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjai, melynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök volt. A pályázaton a harmadik osztályos Simon Emília Hanna munkája kiemelkedő minősítést kapott, a szintén harmadikos Somogyi Angelika Kármen pedig első helyezett lett.
2018-11-16A Talent'n feladata megtalálni és támogatni a tehetségeketTalent’n tehetségfórumot tartottak november 15-én a Dunaújvárosi Egyetemen. Meglehetősen inspiratív előadásokat hallgathattak a diákok a sikerről olyan fiataloktól, akik már megélték azt.
2018-10-19Képességfejlesztés és tehetséggondozás a Petőfi iskolábanA Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi Pedagógiai Szakmai Napok keretében kedden (2018. október 16.) a Petőfi iskola inkluzív centrumában tartottak tehetséggondozó és képességfejlesztő foglalkozást
2018-08-17Az utánpótlásban a jövő. Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SEAz önkormányzat támogatásának is köszönhetően fontos célokat tűzhet ki maga elé a dunaújvárosi labdarúgó utánpótlásért dolgozó DUFK SE
2018-07-05A földvári tehetség filozófiából és matematikából remekeltIsmét sikeres évet zárt a dunaföldvári különleges tehetség, Ruff István Zalán (kép), akinek eredményeiről kiskora óta többször hírt adtunk lapunkban is.
2018-05-18Több mint ötven tudományos munkaMár nyolcadik alkalommal hirdette meg a Dunaújvárosi Egyetem a házi tudományos szakmai konferenciáját. Most is sokan mérették meg magukat a Tehetségnapon.
2018-05-18Másfél millióból. Táblajátékok, kártyák, ügyességiKözel másfél millió forintot nyert a Dózsa iskola a Nemzeti Tehetségprogram pályázatán a tehetséges diákok segítésére.
2018-05-18A tehetségnapon bizonyítottak. Nagyon értékes munkák születtekA Dunaújvárosi Egyetemen május 16-án megrendezett intézményi Tehetségnap konferencián 7 szekcióban 52 előadást hallgathattak meg az érdeklődők. A megmérettetésen 66 szerző és 27 témavezető vett részt.
2018-05-17Tehetségnap az egyetemen (képaláírás)Idén is megrendezték a Dunaújvárosi Egyetemen a hagyományos tehetségnapot, immár 8. alkalommal. A tehetségesebb diákok hét szekcióban mérték össze felkészültségüket. Képünkön Melkovics János, dr. Ágoston György és az informatikatudományi szekció nyertese, vámosi Zoltán. (teljes szöveg)
2018-05-15Fejlesztőeszközöket nyertek a DózsábanA Duna­újvárosi Dózsa György Általános Iskola gyakorlott NTP-pályázóként az idei tanévben anyagi támogatást nyert a tehetséggondozás eszközrendszerének fejlesztéséhez.
2018-04-27Hogyan segíthetnek? Fontos a család, az iskola és a tanárMásodik alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciát. Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja, a Fejér Megyei Tehetségsegítő Tanács és a Klebelsberg Központ Dunaújvárosi Tankerületi Központja által szervezett előadássorozatot tartottak a tehetséges diákok segítéséről.
2018-04-27Tehetségek napja. Művészpalánták sokasága foglalta el a város főterétTankerületünkben immár 6. alkalommal rendezte meg a Közép-Mezőföldi Tehetségsegítő Tanács a tehetség napja névre keresztelt programját, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet a kivételes adottságokkal rendelkező gyerekekre.
2018-04-26A tehetség segítése. A tehetségeket segíteni kellAz Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja, a Fejér Megyei Tehetségsegítő Tanács, a Közép-Mezőföldi Tehetségsegítő Tanács és a Klebelsberg Központ Dunaújvárosi Tankerületi Központja közös szervezésében tartották meg április 25-én a Dunaújvárosi Egyetemen a II. Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciát.
2018-04-20A megye tehetségei. Tánc, zene, ének, vers, képzőművészetIdén is több, mint ezer diák nevezett a Fejér Megyei Diáknapokra. A múlt pénteken délben induló programokat a diákszínpad nyitotta a Bartókban, majd szombaton a többi kategória résztvevői is csatlakoztak társaikhoz.
2018-04-00Zongorától a basszusgitárigBeszélgetés Balla Bencével, a Pannon Oktatási Központ tanulójával, aki megnyerte a Széchenyi Gimnázium által szervezett Idegen nyelvű Ki Mit Tud-ot könnyűzene kategóriában.
2018-04-00Teheségek távol az otthonuktólA Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportolói szinte az egész országból érkeznek városunkba. Ahhoz, hogy a fiatal lányok megszokják az otthontól távoli életet, s beilleszkedjenek a csapatba, támogatásra, segítségre van szükségük. Ehhez nyújt segítséget a Nemzeti Tehetség Program pályázata, amelynek célja a sportolók személyiségfejlesztése, a közösségfejlesztés, a tehetséggondozás.
2018-04-00A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola hírei. Március idusán. Megemlékeztünk a víz világnapjáról. Rajzverseny díjazottak. Akkreditált kiváló tehetségpont- 2018-ban is szép ünnepi műsorral készültek a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai az iskola tornatermét megtöltő közönségnek - A víz világnapja alkalmából, a 4.b osztály készült ünnepi műsorral - A víz világnapja alkalmából meghirdetett rajzverseny helyezettjei a cikkben - A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola elnyerte és 2018. március 24-én ünnepélyes keretek közt meg is kapta az "Akkreditált Kiváló Tehetségpont" címet
2018-03-03Azzal fog zenélni, ami a torkában van. Egy életed van, élvezd!A tizenhat éves Jiling Ottó (kép) sokfelé feltűnik. Énekel a Centrum Kórusban, néha szólót is, négy zenekari formációban énekel, játszik a Valahol Európában című színdarabban a Bartókban, tornász volt, kosarazott is.
2018-01-19Fejlesztenek. Támogatás, gondozásÜnnepélyes keretek között adták át január 18-án, csütörtökön a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában az inkluzív centrumot.
2017-12-06A tudás hatalomA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Badar Lili, a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium diákjának írása.
2017-10-19Dunaújvárosi énekesnő a legjobbak közöttBekerült a legjobb 24 énekes közé Lapu LIlla Fehérvár Hangja elnevezésű tehetségkutató válogatóján.
2017-09-09A legfontosabb: tehetségeket nevelni a felnőttcsapat számáraA Dunaújvárosi Kohász név után csak hivatalos írásnál szoktuk kitenni az „Akadémia” szót. Márpedig, ha belegondolunk az akadémia jelentésében van a lényeg. Egy csapatsportág nevelő intézménye, amelynek van irodája, versenyzési helye, iskolája, kollégiuma.
2017-09-05Szinte mindenben kiválóan. Legjobb, szinte mindenbenRendszeres olvasóink számára nem ismeretlen Pillár Bence (kép) neve, hiszen a különböző általános iskolai versenyek eredményei között gyakorta találkozni vele.
2017-08-25Az üzleti siker felelőséggel is járA Hamburger Hungária több mint 400 főállású alkalmazottjával egyike Dunaújváros három legnagyobb munkaadójának, és forgalmát, nyereségét tekintve is a régió egyik éllovasa- mondta el Ősi Rita (kép) a vállalat személyügyi vezetője.
2017-08-19A Nobel-díj felé. Lézerfizika, egészséges életmód, zászlóforgatásA dunaújvárosi Nyerki Emilről (kép), a Szegedi Tudományegyetem molekuláris bionika szakos hallgatójáról tavaly tavasszal hallottunk először, amikor is beválogatták a legjelentősebb tehetséggondozó programba.
2017-08-07Tetovált sikerek. Az éneklő tetovált modellErdős Viola (kép) még csak 19 esztendős, de egyik nagy álmát már kipipálhatja a bakancslistáján. Címlaplány szeretett volna lenni, elérte. De nem ez volt az egyetlen célja.
2017-06-13A tehetségek fejlesztése volt a céljukSikeresen zárult tehetséggondozást támogató pályázati program, amelyet a perkátai Szivárvány óvoda valósított meg az elmúlt egy évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.
2017-06-09Szobarendezők (kishír)A szülők és a pedagógusok közösen tették rendbe a leendő fejlesztő és tehetséggondozó centrumot a Petőfi iskolában. (nem teljes szöveg)
2017-06-00A cél: élővé tenni az iskolát. Iskolás korba lépett városunk első magángimnáziumaHat évvel ezelőtt csupán egyetlen osztállyal nyitotta meg kapuit a Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnázium a kertvárosban. Az intézmény bemutatása, nyilatkozik Baráth Gyula, nevelési igazgató-helyettes.
2017-06-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola hírei. Tavaszi papírgyűjtés az iskolában. Üzemlátogatás Ferencvárosban. Tehetségnapi forgatag- A tavaszi papírgyűjtésen 8 tonna hulladékpapír gyűlt össze. A legeredményesebb osztályok a cikkben. - Pályaorientációs célú üzemlátogatást szervezett a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a MÁV Ferencvárosi Járműjavítójába május 17-én. A diákok számára költségmentes szakmai kiránduláson az iskola műszaki érdeklődésű, felsős diákjai vehettek részt. - Az iskola négy tanulója, Ambrus Anetta, Csiszár Laura, Bányi Maja (képzőművészet) és Tóth Izabella (tánc) vett részt a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában rendezett Tehetség napja elnevezésű rendezvényen.
2017-05-24Tehetségnap a RudasbanA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. A Rudas Közgazdasági Szakgimnázium diákjainak írása.
2017-05-20Dózsa iskolások: útonÉrdekes és tanulságos tanulmányi kirándulásban volt részük a Dózsa iskola tehetséggondozó szakköröseinek.
2017-05-19Témák: az óvodától a QR-kódig. Gyakorolni is lehetett a prezentációt a tehetségnaponA Dunaújvárosi Egyetem a Tehetségnap konferenciáján nem csak a felsőoktatásban tanulók vettek részt május 17-én, szerdán, de sok külföldi, valamint középiskolás diák is bemutathatta kutatásait.
2017-05-18A tehetségek versenyeztek (képaláírás)Május 17-én délután tartották a Dunaújvárosi Egyetemen a hagyományos Tehetségnapot. A délután folyamán hat tudományos szekcióban, két nyelven folytak az előadások, majd a nap végén eredményt hirdettek, kik a legtehetségesebbek a legjobbak között. A díjakat Palotás Béla rektorhelyettes és Melkovics János, a DUE tehetséggondozási munkacsoportjának vezetője adta át az egyik díjazottnak. (teljes szöveg)
2017-05-12Négyszázezer forint (kis hír)A Petőfi általános iskola 400 000 forintot nyert a Tesco pályázatán. Létrehoznak egy három szobából álló fejlesztő és tehetséggondozó centrumot. (nem teljes szöveg)
2017-04-27Tehetségek a téren. A tehetségek napja voltA tehetséggondozás ügyének fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet április 26-án délután a Városháza téren a Tehetség napja szervezői.
2017-04-07Mikrofonra vágyva. Helybe hozták a lehetőségetA 2017-es X-Faktor előkészítő csapata helyben is meghallgatásra várta a sikerre éhes előadókat. A jelentkezőket hatalmas munkával, százhúsz településre látogatva keresik fel. Nálunk a Kaptár Music Pubba várták őket.
2017-04-00Csoportos tehetségsegítő tevékenység az óodábanA Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda támogatást nyert a Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására a "Tehetségek Magyarországa" elnevezésű kiemelt projekt keretében megvalósuló pályázati felhíváson.
2017-03-08Petőfi: inkluzív tehetséggondozóértHárom szobából álló fejlesztő és tehetséggondozó centrumot szeretne kialakítani a Petőfi Sándor Általános Iskola tanári kara.
2016-12-02Tehetségpont (kishír)A kiemelkedő tehetséggondozó munkája elismeréseként vehette át az Akkreditált Kiváló Tehetségpontcímet a Dózsa iskola. (nem teljes szöveg)
2016-11-08Ismét itt a Tudományos hét. Minden hallgató számítA tehetséggondozással és a hallgatói lemorzsolódás kezelésével kezdődött az idei Tudományos hét a Dunaújvárosi Egyetemen november 7-én.
2016-11-00Óvoda, óvoda, óvoda (A Nefelejcs Napköziotthonos Óvoda hírei). Nyakunkon a karácsony. Köszönet. Tehetség-ígéretek gondozása. Hurrá, örülnek az óvodások.- Óvónők karácsonyi ünneppel, ajándékokkal kapcsolatos tanácsai a szülőknek. - Az Óvoda dolgozói köszönetet mondanak az adó 1%-át felajánló és az óvodát más módon támogatóknak. - Intézményünkben a tehetségfejlesztést az idei tanévtől kiemelten kezeljük. A tehetségcsírák fejlesztése kiscsoportos tehetséggondozó foglalkozások keretében történik. Fontosnak tartjuk, hogy a mindennapjaink során segítsük őket a továbbfejlődésben, erős oldalaikat és gyengébb területeiket is fejlesszük. - Az óvoda részt vett a Decathlon által kiírt Sport Manó pályázaton és elnyerésével sporteszköztáruk megújulhatott.
2016-10-29Színpadon a tudományAz Agóra tudományos élményközpontban megrendezett "Science on stage" fesztiválon járt a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola két pedagógusa, Garamvölgyi Józsefné (kép) és Csapó Mária nemrégiben.
2016-09-00A Kosssuth Lajos Általános Iskola hírei. Megkezdődött az új tanév. Nyári táborok (képes összefoglaló)Fűtéskorszerűsítés, új étterem, új tanterem várta szeptemberben az iskolásokat. Képes összefoglaló a napközis és a nyári táborról Balatonakalin.
2016-06-17Kísérlet és kutatás. Az atomerőműbe is ellátogattak a diákokA Nemzeti Tehetségprogram keretében valósította meg a Rudas Alapítvány a "Minket körülvevő világ" című pályázattát a DSC Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában.
2016-06-17Sportfogadás és valószínűségszámítás. Tehetséggondozó program a kézilabda akadémiánA Nemzeti Tehetségprogram keretében a "Matematika a sportban" című nyertes pályázatát valósította meg ebben a tanévben a Kézilabda Akadémia.
2016-06-10Magasabb fokozatba kapcsolnak. A pécsi és a dunaújvárosi egyetem együttműködése erősíti a magyar felsőoktatástA két felsőoktatási intézmény egyfelöl a neveléstudományi területen belül felmerülő tudományos és kutatási feladatok, tevékenységek, eljárások elméleti megalapozásához, kidolgozásához szükséges tapasztalatok kölcsönös kicserélésében, a feltárt eredmények gyakorlatban történő hasznosításában, másfelöl a tehetséggondozásban működik együtt a jövőben.
2016-06-08Tehetség és szórakoztatásTanév vége felé Adonyban és Nagykarácsonyban is rendeztek iskolagálákat: a helybéliek nagy örömére!
2016-06-07Tehetségnap a RudasbanBeszámoló a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium megrendezett tehetségnapról.
2016-05-31Egy leendő prírmás. A hegedű és a rossz szellemekRáduly Attila, akit sokan a dunaújvárosi halászcsárda prímásaként ismernek és Rabóczky Krisztián "története".
2016-05-30Tehetséggondozás. Személyre szabott figyelemA 11 éves Botka Attila kitűnően teljesítette a válogatott teszteket, és bekerült a Magyar Templeton Programba, egyike az első magyar Junior Templeton Fellow-knak.
2016-05-19Tehetségnap az egyetemen. Tehetségek ha találkoznakA Dunaújvárosi Egyetem a Tehetségnap konferenciáján nem csak a felsőoktatásban tanulók vettek részt szerdán, de sok külföldi, valamint középiskolás diák is bemutathatta kutatásait.
2016-05-11Rudasos tehetségnapA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Tehetségnapot rendezett. Beszámoló.
2016-04-29Önismeret, tehetség"Mindannyian mások vagyunk!" című projektet. a tehetség, önismeret és a másság témakörében, idén önerőből folytatták tovább a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában.
2016-04-29Dózsás diákokat avattak junior mérnökökké a Veszprmi EgyetemenA Dózsa György Általános Iskola a Nemzeti Tehetségprogram egyik pályázatán sikeresen szerepelt, így az elnyert támogatásból 60 órás tehetséggondozó szakkört szerveztek. A pályázati program végén a csapat minden tagja junior mérnöki diplomát kapott.
2016-04-25Megmutathatták tehetségüketTehetség Napja elnevezéssel rendezte meg a héten a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamint a Dunaújvárosi Tankerület Művészeti Munkaközössége az évente jelentkező tehetséggondozó programját.
2016-04-22Tehetség napjaA képző- és előadóművészet szinte minden műfaját érintő előadásokat láthattak a nézők szerda délután a mozi előtti téren, ahol a Tehetség Napján léptek fel a város és a környék iskoláinak diákjai.
2016-04-21Tehetségekkel. Tehetségesek napjaA Dózsa Mozi előtti téren rendezte meg a Tehetség Napja elnevezésű programot a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamint a Dunaújvárosi Tankerület Művészeti Munkaközössége.
2016-04-20Tehetségnapon (képaláírás)A Rudas középiskola keddi Tehetségnapján számos izgalmas előadás és kreatív foglalkozás várta az érdeklődő diákokat. Kép Szász János, Szabó Péter, Sütő Róbert, Fülöp Ágota.
2016-04-12A Diáknapok dobogósaiA Fejér Megyei Diáknapok részletes eredményei.
2016-04-09Színpadon kezdtek. Diákszínpadok napja voltÁprilis 8-án elkezdődött az idei Fejér Megyei Diáknapok kulturális megmérettetése, ezért aztán még a szokásosnál is nagyobb a nyüzsgés a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza tájékán.
2016-04-07Együttműködő egyetemA Dunaújvárosi Egyetem és a középiskolák kapcsolata volt a témaköre az egyetem rektori tárgyalójában tartott találkozónak. 250 millió forintot nyertek a tehetséggondozásra.
2016-04-07Kulturális tehetségkutatóÁprilis 8-án kezdődik a Fejér Megyei Diáknapok Dunaújvárosban.
2016-04-01Balett-táncosnak készül a kitűnő énekesA tizenegy éves Gatta-Giuriato Marco Giuseppe génjeiben hordozza a művészi tehetséget. Marco a Móricz iskolába járt, furulyázni és zongorázni tanult. Ettől a tanévtől a Táncművészeti Főiskola intézményébe, a nyolcosztályos Nádasi Ferenc Gimnáziumba jár. A művészet különböző ágazatai közül nem közömbös számára a rajz, a festészet sem. Az Arany iskolában tanító Lukács Jánoshoz is járt rajzórákra, Gáspár Aladár is tanította.
2016-03-29A felfedezettek estéjeA Munkásművelődési Központ Stand Up Music Clubjában fellépet a Pannon Oktatási Központ diákjainak zenekara és Gyánó Huba.
2016-03-22Ők mentenék meg a FöldetA dunaújvárosi Nyerki Emilt, a Szegedi Tudományegyetem molekuláris bionika szakos hallgatóját is beválogatták a legjelentősebb tehetséggondozó, a Magyar Junior Tempelton Fellow programba.
2016-02-00A tudomány csajos oldalaNyerkiné Alabert Zsuzsanna, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kémia-fizika szakos tanára sikeresen pályázott a Projekt POWER-Progression Of Women EngineeRs programra, amelynek célja felkelteni a diákok érdeklődését a matematika, a technológia, a mérnöki tudományok iránt.
2016-01-27Partneriskolák és másokA Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia az utánpótlás szervezése érdekében több partneriskolával kötött szerződést: Adony, Solt, Dunaföldvár, Baracs. Január 24-én a DKKA Kupán volt lehetőségük a gyerekeknek játszani egymással. Részletes eredmények a cikkben.
2016-01-21Gólt már nem rúg, mattot ad"A most tizenegy éves Losonczi Marcell nem egy hétköznapi kisfiú. Eddig igazolt labdarúgója is volt a Dunaújváros PASE egyesületnek, de már csak a sakkozásra koncentrál. Ha most leírom, hogy Marci Élő-pontszáma 1919, és 2200 a mesterjelölti cím minimumának a küszöbe, akkor érthető, hogy miért is tartják őt rendkívüli tehetségnek."
2015-12-10Már csak a döntőA dunaújvárosi Kalinics Bianka bejutott a Fehérvár Hangja énekes tehetségkutató döntőjébe.
2015-12-04A Fehérvár Hangja döntőjébe jutottLezajlott a Fehérvár Hangja középdöntőjének válogatása is. A jó nyolcvan tehetséges énekes közül tizenketten jutottak be a december 11-i végső megmérettetésre. Egyikük Barkóczi Gyula, a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákja.
2015-12-04Döntős énekesA Fehérvár Hangja tehetségkutató verseny december 11-i döntőjére készül a dunaújvárosi Barkóczi Gyula.
2015-11-11Inspiráló előadásokIzgalmas és inspiráló előadásokat hallgathattak végig november 10-én a Talentn Konferencia résztvevői a Dunaújvárosi Főiskola A épületében.
2015-10-29Újváros hangjaiA Fehérvár Hangja elnevezésű énekes tehetségkutatóba idén négyen jutottak be Dunaújvárosból és környékéről: Kalinics Bianka, Lapu Lilla, Gerics Flóra, Barkóczi Gyula. A zsűriben a dunaújvárosi születésű Kelemen Angelika jazz énekesnő.
2015-09-04Megint a főiskola a szellemi központSzeptember 3-án megkezdődött a Dunaújvárosi Főiskolán az Ifjú Kutatók Tehetséggondozó Tábora.
2015-07-29Kiváló tehetségpont ez!A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2015-ben megújította a 2012-ben szerzett "Akkreditált Kiváló Tehetségpont" címet.
2015-06-29Földvár talentumaiKét dunaföldvári diák - Stingli József és Mendi Milán (kép) - vehette át a Tolna megye Talentuma kitüntetést a szekszárdi megyeházán tartott díjkiosztó ünnepségen.
2015-06-25Vakáció, lehetőségekHatáron túli tehetséges fiatal sportolók táboroznak Dunaújvárosban. A huszonöt táborozó fiatal már megérkezett a Lorántffy szakközépiskola kollégiumába, ahol Szabó Tamás, a Pentele Sport-, Kultúr és Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket.
2015-06-04Versenynyertes a PannonA Pannon Oktatási Központ Gimnázium megnyerte az országos gimnáziumi és szakképző iskolai tehetséggondozó, értékközvetítő versenyt.
2015-05-30Újabb díjazott!Nyerkiné Alabert Zsuzsanna Ágnes, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kémia-fizika szakos tanára Ericsson-díjat kapott. (Helyesbítés: Rudas: helyes képaláírással, Dunaújvárosi Hírlap, 2015.06.04., 4.o.)
2015-05-27A Dózsa iskola versenyzőjeKöller Donát, a Dózsa György Általános Iskola tehetséges tanulója, több tanulmányi versenyen is eredményesen szerepelt.
2015-05-20Kisegerek az óvodábanA Perkátai ÁMK Szivárvány Óvodában 2011 óta működik a Kisegerek számítástechnikai tehetségműhely, külön számítástechnikai szegettel.
2015-05-15Kutató diákjaink sikereiAz Országos Tehetséggondozó Program keretein belül a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciáját. A versenyen a Dózsa György Általános Iskola diákjai kimagasló eredményt értek el. Szabó Dorka második, Molnár Csenge és Bodri Dániel közös előadása pedig első helyen végzett.
2015-05-15A vállalati hálózatoktól a nők helyzetéigÖtödik alkalommal rendezték meg ezen a héten a Tehetségnapot a Dunaújvárosi Főiskolán.
2015-05-14Tehetség kerestetikTehetséggondozási programjáról és a tudományos és kutatói munkákról tartott beszámolót május 13-án a Dunaújvárosi Főiskola. Beszámoló a Tehetségnap elnevezésű konferenciáról.
2015-04-21Manóka új "meséje"! (kishír)A pusztaszabolcsi Harza Márk bejutott egy ősszel induló tévés tehetségkutató műsorba.
2015-04-17Tanácskozás (kis hír)A Dunaújvárosi Főiskola tehetséggondozó Tanácsa ülésezett ezen a héten a pályázati programokról, aktuális feladatokról. (Nem teljes szöveg)
2015-04-16Tér a tehetségeknekRemekül rajzoló, szépen éneklő és jól táncoló általános és középiskolások népesítették be a városháza előtti teret április 15-én. Bemutatkoztak a tehetségek a Tehetség hónapja országos akció keretében.
2015-04-15Újabb sikerekAz XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (ODTK) Közgazdaságtudományi szekciójában különdíjat kapott Kiss Gábor és Takács Zoltán, a Dunaújvárosi Főiskola januárban végzett hallgatói. A helyi főiskolán pedig bemutatkozott a Tehetséggondozó Tanács.
2015-04-02Tehetségesek, a tánc terén isTehetségműhely foglalkozás volt a Baracsi Négy Vándor Óvodában a Tehetséghidak program keretében.
2015-04-01Történelmi sikerekAz Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK), a Dunaújvárosi Főiskola diákjai Katona József és Agócs Mihály dolgozatai a legjobbak, Szilágyi Sándor munkája pedig a harmadik helyen végzett. A Magyar Rektori Konferencia különdíja is a főiskolára került. A díjazottak köszöntése, bemutatása.
2015-03-30Néptánctól a beatboxigMárcius 28-án a Munkásművelődési Központ adott otthon az általános iskolások részére, a Városi Diákönkormányzat által szervezett Ki mit tud? versenynek. Kép Miskovitz Máté, Szilágyi Erzsébet Általános Iskola néptáncosai.
2015-03-19Döntő GyőrbenA Danubius KSE tollaslabda-szakosztálya különleges rendezvényt: nyílt edzést és tehetséggondozó programot - tartott az elmúlt hétvégén a Dunaújváros Sportcsarnokban. Március 14-én Seregélyesen egy megyei amatőr versenyen vettek részt. Részletes eredmények a cikkben.
2015-03-04Tehetséget gondoznakTehetséggondozás a baracsi Négy Vándor Óvodában.
2015-02-10Középpontban a musicalSzólít egy hang címmel rendeztek tehetségkutató seregszemlét a Dunaföldvár művelődési házában. Tizenkilenc fellépő, remek teljesítmények.
2015-02-05Tehetségműhely, ügyes gyerekekkelTehetségműhely foglalkozás keretében mutatkoztak be a baracsi Négy Vándor Óvodában angol nyelven.
2015-01-26Húsz kiló, de fogynia kellA ParaSzuperSztár tehetségkutató nyertese, a pusztaszabolcsi Harza Márk.
2014-12-00Felső tagozatos Ki mit tud?2014. november 21-én rendezték meg a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola felső tagozatosainak tehetségkutatóját. Az eredmények felsorolása.
2014-11-04A hazaiak előkelő helyen zártakElső évének végéhez érkezett a Magyar Úszó Szövetség legfontosabb kezdeményezése, a Jövő Bajnokai program, ennek alkalmából Dunaújvárosban országos versenyen méretett meg csaknem háromszáz fiatal november 2-án a Fabó Éva Sportuszodában. Részletes eredmények a cikkben.
2014-11-00Alsós Ki mit tud?2014. november 11-12-én rendezték meg a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolában az alsó tagozatosok Ki mit tud? versenyét. A helyezettek névsora.
2014-10-31Az év úszó eseménye lesz vasárnapNovember 2-án Dunaújvárosban randevúznak egymással az ország azon tehetséges úszói, akik a Jövő Bajnokai Program tagjaként főszereplői lehetnek a hazai rendezésű 2017-es junior, és a 2021-es felnőtt világbajnokságnak. Kép: Böde Laura, Decsi Dorina.
2014-10-18Minőségi elvekAz Országos Tudományos Diákkör Fórumának adott otthont október 17-én a Dunaújvárosi Főiskola. Beszámoló a XXXII. Országos Diákköri Konferenciáról.
2014-08-29Érdekkörökről és tehetségekrőlSikerekről, a fiatalok lehetőségeiről, a világversenyek rendezése mögött húzódó érdekekről is beszélt lapunknak dr. Ábrahám Attila, a Magyar Kajak Kenu Szövetség főtitkára. Hajdu Jonatán és Kárász Anna is szóba került.
2014-07-24Tehetségpont - másodszor isNagykarácsony Örökzöld Óvodájában négy éve foglalkoznak szervezett keretek között tehetséggondozással, s azóta idén másodszor nyerték el az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.
2014-05-14Aranyos találkozónAz Arany János Általános Iskola "Kincskereső Anyanyelvi Tehetséggondozó Programjának" keretében író-olvasó találkozót rendeztek május 13-án. Vendégük Berg Judit gyermekkönyvíró volt.
2014-05-09Tehetséggondozás a zeneiskolábanEgy sikeres pályázatnak köszönhetően három napon át országos és nemzetközi hírű művészek - Kárpáti Ágnes, Klenyán Csaba (kép), Csuhaj-Barna Tibor, Földesi Lajos - is segítik a Sándor Frigyes Zeneiskola munkáját.
2014-05-09Tudják, hogy miből lesz a cserebogárA Sándor Frigyes zeneiskola pályázaton 1.180 000 forint támogatásban részesült.
2014-04-18Jótékonysági hét a gimnáziumbanKözel tíz éves múltra tekint vissza a Széchenyi gimnázium jótékonysági héttel egybekötött összművészeti tehetséggondozó nyílt napja, a Fogd a kezem.
2014-04-11Fiatalok lepték el a teretA Dunaújvárosi Tankerület Művészetoktatás Munkaközössége és a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola a Tehetség napja elnevezésű tehetséggondozó programját rendezte meg a Dózsa mozi előtti téren szerda délután.
2014-04-10Tehetségeké volt a térÁltalános és középiskolás diákok százai mutatták meg tehetségüket április 9-én a mozi előtt rendezett utcai művészet rendezvényen. A programot a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamint a Dunaújvárosi Tankerület Művészetoktatás Munkaközössége szervezet szervezte.
2014-04-07Tehetségfejlesztő módszerek, óvodábanTehetséghidak elnevezésű program keretében a daruszentmiklósi Szederinda Óvodában rendeztek továbbképzést.
2014-03-31Tehetséghónap: biztató kezdetNagyszabású rendezvénnyel nyitott március 25-én Dunaújvárosban az országos, „A tehetség hónapja” – sorozat.
2014-03-27Összművészeti fesztiválIsmét Dunaújvárosban rendezik meg a Fejér Megyei Diáknapokat (április 4-6.).
2014-02-06Többet és jobbat nyújthatnakA daruszentmiklósi Szederinda Óvoda 2004-ben foglalta nevelési programjába a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felkarolását, felzárkóztatását, a tehetségek felfedezését, segítését.
2014-02-01A jövő bajnokaiA Magyar Úszó Szövetség, jövő bajnokai tehetséggondozó programjáról. Kép: Barócsai Petra.
2014-01-23Zene kavicsokkal, dióvalA nagykarácsonyi Örökzöld Óvoda zenei tehetségfejlesztő programjáról.
2013-12-12Ne maradjanak le a diákokAz előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola regisztrált Tehetségpont lett. Beszélgetés Mátrai Adél igazgatóval.
2013-12-10"Itt vagyunk" - pályázatItt vagyunk címmel pályázatot hirdetett a Munkásművelődési Központ, a Versbarátok Klubja és a Kortárs Művészeti Intézet.
2013-12-09Nagyvenyimi győztesA Fehérvár hangja elnevezésű tehetségkutató versenyen győztese a nagyvenyimi Veres-Kovács Petra lett.
2013-12-09Figyelni fognak rájukMegalakult a Közép-Mezőföldi Tehetségsegítő Tanács, több dunaújvárosi intézmény részvételével: Dózsa György Általános Iskola, Sándor Frigyes Zeneiskola, Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola, Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A tanács elnöke Tóth Györgyné (kép).
2013-11-30Tehetségnapi ovisokA baracsi Négy Vándor Óvodában tehetségnapot rendeztek.
2013-11-28Tehetség kerestetikA Dunaújvárosi Danubius KSE a tollaslabda sportágban már négy éve Tehetségpontként működik.
2013-11-16"A látható zene" hangjaiA Welsley Da Capo diákjai léptek fel november 15-én a Kortárs Művészeti Intézetben
2013-11-04Hétszínvirág a tehetségértTehetségkutatás, tehetséggondozás, tehetségsegítő hálózat, tanács. A Hétszínvirág programban szerepel az előszállási Patakparti Óvoda és a kisapostagi Mosolykert Óvoda. Beszámoló a Baracson megrendezett konferenciáról.
2013-10-16Szakkollégiumok: erősödő szerepbenKétéves tehetséggondozási programot zárt a Dunaújvárosi Főiskola, amely már a Tudomány Hete előadássorozatra készül.
2013-10-01Nevettetőt keresnekOrszágos tehetségkutató műsorban keresik az ország legjobb középiskolás korú humoristáit. A verseny egyik elődöntőjét október 15-én a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában rendezik meg.
2013-09-20A tehetségeké a jövőA Dunaújvárosi Főiskola tehetséggondozási programjáról.
2013-09-13A nemzet tehetségeiértA közelmúltban számos helyi pedagógus vehetett át rangos elismerést a Nemzeti Tehetség Program keretében. A díjazott pedagógusok: Hajas Györgyné, Nyulasiné Lakos Angéla, Hutvágnerné Róth Éva, Kispál István, Nyerkiné Alabert Zsuzsanna, Bozsó Krisztina Zsanett.
2013-09-04A jóktól jót tanulni...„Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjjal jutalmaztak 437 kiváló pedagógust, köztük két mezőfalvi pedagógust. Nyulasiné Lakos Angéla kiváló tehetségsegítő díjat, Hajas Györgyné kiváló tehetséggondozó díjat kapott.
2013-09-03Kiválóra minősített TehetségpontA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban működő Tehetségpont 2011-ben nyílt meg. Az intézmény kiváló minősítéssel folytathatja tovább a munkát: Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett.
2013-06-26A legjobb gyerekek nálunk folytatjákMár negyedik alkalommal Dunaújvárosban vendégeskednek határon túli fiatalok. A sporttáborban résztvevő tehetséges gyerekeknek lehetőségük lesz Dunaújvárosban folytatni tanulmányaikat és sportpályafutásukat.
2013-06-12Tehetséges rudasosokA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola diákjainak különböző országos, tanulmányi versenyeken elért eredményeikről.
2013-05-23Műhelyek, együttMájus 23-án "Merre tovább szakkollégiumi mozgalom Magyarországon" című konferenciával zárul a Dunaújvárosi Főiskola idei Tehetség napja.
2013-05-23Év végi hajrá a ViolinnálA Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény valamennyi tagintézmény és művészeti ága Violin Tehetségnapot rendez.
2013-05-15Már az óvodában iskutatják a tehetségetA baracsi Négy Vándor Óvoda kezdeményezésére az önkormányzat pályázatot és közel tízmillió forintot nyert a Hétszínvirág tehetséghálózat pályázata megvalósítására. Az óvoda és annak két tagintézménye, a kisapostagi Mosolykert és az előszállási Patakparti tagóvoda a résztvevője a programnak, amely feladata a tehetségek felkutatása és a tehetséggondozás.
2013-05-04Biztatják a diákokatA Tehetséghidak elnevezésű programot tavasszal indította a Dózsa György Általános Iskola pedagógusok, szülők és diákok részvételével. Beszámoló a programról.
2013-04-20Tehetségek délutánja"A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola lelkes diákjai csodálatos gálával ajándékozták meg társaikat és tanáraikat" április 19-én.
2013-04-09Népművészetből jelesÁprilis 6-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában rendezték meg a Dunán innen, Tiszán túl című népművészeti tehetségkutató seregszemlét. Részletes eredmények a cikkben.
2013-04-08Megmutatták a diákokÁprilis 6-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában rendezték meg a Dunán innen, Tiszán túl című népművészeti tehetségkutató seregszemlét.
2013-04-04Népművészeti tehetségkutatóA "Dunán innen, Tiszán túl" elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági tehetségkutató verseny Dél-Dunántúli regionális elődöntőjét, április 6-án rendezik meg a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2013-03-26Az idő ellenére: remek!Általános és középiskolások mutatták meg tudásukat a Tehetség Napja című fesztiválon a Dózsa Mozicentrumban. A nap szervezője Nyulasiné Lakos Angéla (kép). Beszámoló.
2013-03-25Tehetségek napja a mozibanMagyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetség kezdeményezésére március 25-én, Bartók Béla születésnapján ünneplik a Tehetség Napját. A mezőfalvi iskola, mint Akkreditált Kiváló Tehetségpont, Dunaújváros iskoláival közösen programokkal ünnepelte meg a Dózsa Mozicentrumban.
2013-03-13Tehetség napok Da-Capo módraBartók Béla születésnapja, március 25-e, a Tehetség Napja. Ebből az alkalomból programokkal jelentkezik a Wesley-Da Capo művészeti iskola.
2013-03-06Ketten az ötvenbőlLa femme magazin a Nemzeti Tehetségpont szakmai támogatásával "50 tehetséges magyar fiatal" címmel indított programot. A programban szerepel Horváth Dávid (kép), aki a Dunaújvárosi Főiskola színeiben 2010-ben Netminiszterelnök lett, és Oláh Dezső Junior Príma díjas zongoraművész, a Sándor Frigyes Zeneiskola tanára.
2012-08-17A tánc számos bajon átsegíti a fiatalokatA gyermek és ifjúsági otthonokban kiemelt figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra. Jó példa erre az előszállási fiatalok tánccsoportja, amely Terpóné Molnár Éva fejlesztőpedagógus ötlete nyomán alakult meg.
2012-06-22Határtalan sporttáborHarmadik alkalommal rendeztek sporttábort határon túli magyar gyerekeknek Dunaújvárosban. "A Hild iskola kollégiumának vezetője, Szabó Tamás és segítői két évvel ezelőtt szervezték meg az első tábort, azzal a céllal, hogy a tehetséges határon túli magyar gyerekek Dunaújvárosba is jöhessenek sportolni, tanulni."
2012-06-15Országos döntőben a BeatKOHO (kishír)A budapesti A38-as hajó Talentométer elnevezésű tehetségkutató szemléjén a dunaújvárosi BeatKOHO zenekar bejutott a döntőbe.
2012-05-31Szakkollégiumi tehetségek bemutatójaEgy korábbi sikeres pályázat révén elindíthatta a Dunaújvárosi Főiskola a tehetséggondozó programját. Ennek keretében május 16-17-én országos konferenciát szerveztek.
2012-05-25TehetségkutatókMájus 24-én a Rudas középiskola Tehetségpontja által tervezett tehetségnapon Kormos Dénes, a Nemzeti Tehetségfejlesztő Tanács tagja mutatta be a megjelent a pedagógusoknak a Nemzeti Tehetség Programot.
2012-05-24Tehetségsegítő tanács alakul (kishír)Dunaújváros és Környéke Tehetségkutató Tanács megalakításának előkészítésével kapcsolatos fórumot rendeztek a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában május 24-én.
2012-04-25Tehetségesek, győztesekBeszámoló a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában megrendezett Bánki-hétről és az iskolai tehetségkutató versenyről.
2012-04-18Negyvenegy pályamű érkezettA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola büféjét vezető Deák Ferenc tehetségkutató versenyt indított Te vagy? TE VAGY! címmel.
2012-04-17NövekednénekVéget ért a helyi Vöröskereszt által megrendezett tehetségkutató vetélkedősorozat, ahol összesen több mint ötszáz fiatal lépett fel. Beszámoló.
2012-04-14Sokaknak adott sokat - szemlestartBeszámoló a helyi Vöröskereszt által rendezett tehetségkutató versenysorozatról.
2012-04-11Tehetség, ami tuti biztos - benned vanA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola büféjét vezető Deák Ferenc tehetségkutató versenyt indított Te vagy? TE VAGY! címmel.
2012-04-07Ahol a tehetség teremBeszámoló a helyi Vöröskereszt által megrendezett tehetségkutató verseny április 6-i, harmadik fordulójáról.
2012-04-06Ezek is mai fiatalok - harmadik kiadásHarmadik fordulójával jelentkezik április 6-án öt órától a helyi Vöröskereszt szervezte diákgála.
2012-03-24A mi fiataljainkA Vöröskereszt helyi szervezete "Ezek is a mai Fiatalok" címmel tehetségkutató versenysorozatot rendez. Beszámoló az első megmérettetésről.
2012-03-23Színpadon a mai fiatalokA helyi Vöröskereszt által szervezett tehetségkutató szemléről. Beszélgetés Gulyás Emese főszervezővel.
2012-03-13Ötszáz diák egy színpadonA Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete művészeti seregszemlét, tehetségkutató versenyt szervezett. A megmérettetésre közel ötszáz jelentkező jelentkezett. AZ első válogatás március 23-án lesz.
2012-02-15Tehetség kerestetikA Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete művészeti rendezvénysorozatot hirdet fiataloknak, iskoláknak, művészeti csoportoknak.
2012-01-20Határontúli diákok DunaújvárosbanHét határon túli magyar diákot pártfogol a Hild kollégiuma. A Hild sporttárborába érkező fiatalok közül a legtehetségesebb gyerekek lehetőséget kapnak, hogy itt tanuljanak.
2011-12-20Tehetséges diákokat támogatnakKét, rácalmási általános iskolás gyermek részt vehet az Arany János Tehetséggondozó Programban.
2011-11-16Tehetséges középiskolásokMindenki tehetséges valamiben címmel tehetségnapot rendeztek a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában.
2011-10-26Kutatási szemle a RudasbanA Rudas Tehetségpont szervezésében, a Rudas Tudományos Diákkör koordinálásával négy iskola diákjai mutatják be kutatásuk eredményét.
2011-09-27Fehérvár HangjaDunaújvárosból és környékéről is lehet nevezni a Fehérvár Hangja tehetségkutató versenyre, amelynek Kelemen Angelika (kép) is a zsűritagja lesz.
2011-05-27Tehetségpont épült ki a Rudas iskolában"Városunkban elsőként a Rudas iskola épített ki országosan elismert Tehetségpontot. A programban eddig körülbelül száz diák vett részt."
2011-05-14Bevallottan elfogult sorok egy aranytorkú leányrólBeszélgetés Kiss Melinda dunaújvárosi, tehetséges énekművész szakos hallagatóval.
2011-05-05TalentumkutatókTehetségnap a Dunaújvárosi Főiskolán. "Kutató tanárok, országosan is elismert tehetséggondozó műhelyek adtak számot tevékenységükről, és cseréltek tapasztalatot szerdán a főiskolán - ahol négy intézet szakmailag tevékeny diákjai és oktatói is tartottak egy kihelyezett mesterkurzust." (adat: a DF hallgatói létszáma 2000-2010)
2011-05-03Kreatív fiatalok bejöveteleKortárs Művészeti Intézetben nyílt kiállítás az intézet tehetséggondozó programja, a Kreatív Töltet résztvevőinek alkotásaiból.
2011-02-18NapirendenAljegyzőt keres a város: Felmentették a közgyűlés zárt ülésén dr. Hőnigh Magdolna aljegyzőt; Ötezer forintot ajánlott fel!: A rászoruló családok támogatására havi ötezer forintot ajánl fel Szilasi Sándor az Arany János tehetséggondozó program javára.
2010-11-26Felkarolják a jól tanulótTehetséggondozó programot indít és Bánki Donát Gimnázium Szakközépiskola. Beszámoló.
2010-09-08Szavakat fújnakA Dunaújvárosi SZONÁTA Zeneművészeti Alapítvány 2006 májusában alakult. Olyan programokat szeretnének életre hívni a városban, amelyek a különböző művészeti ágakat együttműködésre serkentik. Az alapítvány a Sándor Frigyes Zeneiskola égisze alatt működik.
2010-08-26Móriczosok: dupla sikerA Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói az országos tehetségkutató versenyen, népdal kategóriában a harmadik helyen végeztek: Feketerigók, Dezső Regina, Kanászok, Csete Gyöngyvér, Papp Andrea.
2010-08-07Mester lesz belőleBeszélgetés a dunaújvárosi Lizák Péterrel, Fejér megye egyik legjobb sakkozójával.
2010-06-16Aláírták a szerződést!A Dunaújvárosi Városi Sportiskola a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával a múlt hét szerdán kötött szerződést, amelynek alapján a sportiskola legtehetségesebb focistái az akadémián folytathatják pályafutásukat.
2010-05-29Három nő - egy tehetség"Az ország diákszínjátszós műhelyeit röpke két év alatt meghódította. Jelenleg Budapesten a Hair egyik kulcsszerepét játsza, a Bánkiban pedig Csehov Sirályára készül. Ő Szántó Balázs - több mint tehetség."
2010-05-22Tehetségek ügyeCsepeli Sára Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulója két társával együtt a negyedikes korosztályban megnyerte a Zrínyi Ilona országos matematikaversenyt. Csepeli Sára a Kenguru nemzetközi matematikaversenyen a harmadik legjobb dolgozattal (a holtversenyek miatt) a hatodik helyen végzett.
2010-04-13Tehetség - óvodás korban"Tehetségműhely kialakítására, tehetséggondozó rendezvényekre nyert háromszázezer forint pályázati támogatást a baracsi Négy Vándor Óvoda."
2010-04-01Újra arany folyik az üstbőlMegkezdődött a XXXI. Arany Üst nemzetközi korosztályos úszóverseny. A versenyen átadták a Tehetség Kupát az év legeredményesebb úszóinak: Szűcs Dórának és Füzessy Dávidnak.
2010-02-27Ösztöndíj tehetségeseknekA Dunaújvárosi Városi Sportiskola vízilabdázója, Ziegler Diána a Vodafone ösztöndíjában részesült, amelyet Kemény Dénes szövetségi kapitánytól vehetett át.
2009-12-24Sztár született, bár nem a televízióbanA Horváth család bemutatása, ahol Jankó és Tomii tehetséges énekesek. Horváth Tamás a Csillag születik tehetségkutató műsorban is szerepelt.
2009-11-20Csillag születhetHorváth Tamásért, az RTL Klub Csillag születik című műsorában versenyző énekesért szorítanak a Dunaferresek is.
2009-11-05Ketten igazán egészek...A Digitál együttes vezetőjének, Horváth Jánosnak fiai: Horváth Jankó és Tamás bekerültek a Csillag születik műsorba. A versenyt viszont csak Tamás folytathatta. Interjú.
2009-09-11Főiskolai bevezető: matematikai alapokKorrepetálás és tehetséggondozás főiskolán. Matematikáról középiskolásoknak a Dunaújvárosi Főiskolán.
2009-07-25Hallgassátok meg Melindát!Miklósa Erika, világhírű operaénekesnőnk "őstehetségenk" tartja a mezőfalvi Kiss Melindát. Beszélgetés Kiss Melinda "operaénekesnővel".
2009-06-15Rockfőváros lehet!?Dunaújváros rockzenei, kortárs könnyűzenei életéről, helyi zenekarokról, programokról.
2009-06-13Windisch-díj, évzáróA Szórád Márton Általános Iskola tanávzáró ünnepségén Rózsavölgyi Regina Windisch-díjat kapott.
2009-06-04Tehetségeket támogatnakA MOL Tehetségtámogató Program sport kategóriájában három dunaújvárosi sportolót is díjaztak: Kárász Anna (kajak), Gurisatti Gréta és Gurisatti Lilla (búvárúszás).
2009-04-09Csókás Levente gitárbravúrjaiBeszélgetés Csókás Leventével a Wesley-Da Capo Művészeti Iskola gitárosával, aki az ország legjobb hét gitárosa között szerepel.
2009-03-10Tehetségeket kerestekBeszámoló két programról, a középiskolások Ki mit tud? vetélkedőjéről és a Diákantológia bemutatásáról.
2007-06-16Egy Dani, aki feltalálta önmagátBuza Dániel (Széchenyi István Gimnázium) a 16. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen az első helyne végzett. Buza Dani bemutatása.
2007-04-02Telt házas Széchenyi-estBeszámoló a Széchenyi István Gimnázium jótékonysági báljáról. A bevételt a Széchenyi-lánc díjra fordítják, amellyel a tehetséges diákokat támogatják.
2007-03-20Kitörési pont a fiataloknak az MMK révénRégiós kulturális tehetségkutató programcsomagot hirdetett a Munkásművelődési Központ. Részletesen a "Kitörési pont" elnevezésű programról.
2004-02-16Niki énekelMezei Nikolett nyolc éves. Tavaly a Gárdonyi iskolában a népdalversenyen arany minősítést kapott. Idén januárban a gimnáziumban megrendezett versenyen a népdal kategóriában első lett, oklevelet kapott.
1980-02-22Zöld utat a tehetséges gyerekeknekÁttekintette a városi tanács végrehajtó bizottsága a dunaújvárosi minőségi sport utánpótlásának a helyzetét, különös tekintettel az iskolákban folyó munkákra és a DKSE sportiskolai tevékenységére.
1978-07-18Holtponton az utánpótlásA dunaújvárosi iskolai sport hanyatlásáról, a tehetségekkel való nemtörődömségről, az egyesületek és az iskolák kapcsolatának hiányáról. A múltbeli sikerekről és a jelenlegi sikertelenségekről. Javaslatok, tervek a megoldásra.
Tehetségek találtattak"A Magyarok Szövetsége által meghirdetett népmesemondó, népdalénekes, hangszeres népzenei előadó és néptáncos tehetségkutató verseny Dunaújvárosi és Sárbogárdi járási területi elődöntőjét 2010. május 15-én rendezték a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kamaratermében. " A továbbjutók névsora a cikkben olvasható. Képgaléria.