Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

376 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-02-10Újabb büszkeségekkel bővült az értéktárA Jószolgálati Otthon "Ragyogj kékben, Dunaújváros" projektje, a Móricz iskola Kodály Zoltán módszere, a Pentelei iskola Arany Iránytű Programja és a Quintia zenekar is bekerült a Települési Értéktárba (TÉB), amelyet még 2016-ban hozott létre a dunaújvárosi közgyűlés.
2022-10-21Kincseket rejt a József Attila Könyvtár Médiatára: Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (5.)Szirmai György a helyi televízió régi híranyagai közül válogat.
2022-02-05Megjelent a Góbétól az Élem. Góbé együttes: fúziós népzene, különleges zenei fűszerezésselA népszerű Góbé együttest 2020-tól két, dunaújvárosi kötődésű zenész is erősíti, akik egyben le is képezik a Góbé zenei sokszínűségét, hiszen a bőgős-basszusgitáros Hegyi Zoltán a jazz­muzsika felől, amíg Várai Áron erős népzenei háttérrel érkezett a csapathoz. Interjú.
2021-12-07In Memoriam: Lacikám, hát Te is?Elhunyt Váczi László, zeneszerző, gitáros, énekes, több dunaújvárosi zenekar alapító tagja.
2021-11-11Bemutatkozott a NAIV formációKiss Endre (Endy Kiss Tibor bátyja) a közelmúltban két zenész barátjával együtt, Semegi Zoltánnal és Hankó Oszkárral a NAIV formációval léptek fel a Kortárs Művészeti Intézetben.
2021-11-03Különös ismerkedési est volt"A Kortárs Művészeti Intézet az igényes zenei produkcióknak helyet adó sorozatában, a sokak számára csak hírből ismert NAIV formációval lepte meg a törzsközönséget múlt héten csütörtökön este." A NAIV zenekar tagjai: Hankó Oszkár, Semegi Zoltán, Kávé Dávid, Kiss Endre.
2021-10-27TataMinek-koncert előtt"Október 29-én este hat órai kezdettel a TataMinek nevű formáció ad koncertet a Munkásművelődési Központban, az OpenMic fantázianevű rendezvény keretében a színházteremben. A TataMinek tagjait, Fauszt Tibort, Szakmány Károlyt, Bányász Andrást, Szloboda Gyulát, Sárai Lászlót, Verboczki Lászlót és Novák Istvánt zenekari próbán kaptuk lencsevégre az MMK-ban."
2021-10-07Egy óra alatt negyven bejelentés érkezett a "csend" éber őreihezA BeatKOHO együttes a közelmúltban új videóklippel jelentkezett, amelyet a Backstage című dalukhoz forgattak. A csapat gitárosa, Tóth (Töki) Zoltán beavatott bennünket a legújabb kisfilmjük kulisszatitkaiba, sőt, arra is választ kaptunk, hogy mi a helyzet jelenleg az együttessel.
2021-09-14A zenélésről beszélgettekVarga Livius és Mikuli Ferenc a Bartók éjszakáján. A téma: Quimby, kezdetek, zene, tanulmányok, család, munka...
2021-03-26Pentele 1000 éve: Bojsza György a hagyományőrző település híres prímásaSzabó Tamás írása Bojsza György, dunapentelei prímásról
2021-03-01Visszavárják a rehabrólKiss Tibi függősége miatt padlóra került a QUIMBY. 2021-ben már nem áll színpadra énekesükkel a zenekar. Gyógykezelése után visszavárja őt a banda.
2020-10-09Két dunaújvárosi taggal bővült a GóbéMagyar népdalokat játszanak – dalonként más-más modern műfajba csomagolva; a zene univerzális nyelvén, a stílusok dialektusában beszél a csavaros észjárású Góbé zenekar. Várai Áron és Hegyi Zoltán csatlakozásával a közelmúltban két, városunkból elszármazott muzsikussal bővült a banda.
2020-07-06Szünetel ebben az évben a Quimby (kishír)Úgy tűnik, 2020-ban ideiglenesen beszünteti működését a Quimby zenekar, mivel a frontember Kiss Tibinek pihenésre van szüksége. (nem teljes szöveg)
2019-11-30Alakul a RockmaratonA jövőre jubiláló fesztivál szervezői két új bejelentéssel is jelentkeztek, több névvel bővült a kínálat.
2019-06-21Nézőcsúcsot döntött a DUDIKTizennégyezren buliztak az alsó Duna-parton a múlt héten.
2019-01-28Hajnalig húzták. Jól mulattak a zenészbálonTudtuk, hogy jó lesz, de hogy ennyire! Kereshetnénk a jelzőket, milyen is volt a január 26-i, szombat esti, 3. Dunaújvárosi Zenészbál, és a fergeteges, szenzációs, nagyszerű szavak jutnak elsőként eszünkbe.
2019-01-18Szeretnék jobb ember lenniA Junkies zenekar Dunaújvárosban, a Kaptár Music Pubban búcsúzott az óévtől. A dunaújvárosi kötődésű frontemberrel, Szekeres Andrással beszélgettünk. Egyebek közt szólólemezéről.
2019-01-16Két dudás nem fér meg egy csárdában - hát még ötÖt zenekar viszont úgy látszik, hogy a legnagyobb barátságban, és óriási sikert aratva egy műsorban is megállhatja a helyét! A II. Dunaföldvári Zenészbálon legalább is ez történt, a helyi általános iskola adta nagyszerű helyszínen január 12-én, szombaton.
2018-08-00A siker útjára lépett a Karolina RoadIsmertető a Karolina Road nevű együttesről. A formáció a Pannon Magángimnázium falai között indult útjára, tagjai: Talpai Tibor, billentyű; Acél Áron, gitár; Balla Bence, basszusgitár; Balla Ákos, dob és Kalinics Katalin, ének.
2017-12-28Karácsonyi hangolódás. Solidmen, Pentele Ska Club, jolly Jackers koncert a KaptárbanAz ünnepek előtti estére (2017. december 23) is izmos kínálattal várta a szórakozni vágyókat a Kaptár Music Pub. Két, dunaújvárosi zenekar is szerepelt a kínálatban
2017-12-27Warchief bemutató2017. december 27-én a Warchief lépett fel a dunaújvárosi Kaptár Music Pubban. Énekelt Áron "Apey"András.
2017-12-27Felrobbant (képaláírás)A Jolly Jackers zenekar tagjai azt ígérték, szombaton (2017.12.23) felrobbantják a (dunaújvárosi) Kaptárt. Be is tartották a szavukat, óriási hangulatot teremtettek koncertjükkel ... (teljes szöveg)
2017-09-28Rockzenétől volt hangos a tér. Két napon át pezsgett a városAz Itthon vagy - Magyarország, szeretlek! országos programsorozatához Dunaújvárosis csatlakozott. A kétnapos rendezvényen a közös futás mellett könnyűzenei fellépők is várták a Városháza térre látogatókat. A vasárnap esti kínálatban a dunaújvárosi Rockbox zenekar koncertje is szerepelt.
2017-09-01Hazajárnak a Művészbe (kishír)A Balogh Gyula Quartet adott hangulatos koncertet múlt pénteken este a Művész Kávézó teraszán. A városunkba már szinte hazajáró zenészek ismét minőségi muzsikával kápráztatták el a nagyérdeműt. (teljes szöveg)
2017-08-03Hazai vizeken A kutya vacsorájaA zenekarról, mely szintén részt vett a liget programjában.
2017-06-22Különleges zenei kavalkádA Petőfi Művészeti Liget vasárnapi programjában szerepel a Quintia zenekar. 2011-ben alakult. A hangszerek és a zene változatossága jellemzi az öt tagú női együttest. A képen Kurina Laura.
2017-04-20Elefánt a galériában (kishír)A "Minden" című albumukról röviden. (nem teljes szöveg)
2017-04-15Csak jókedvből érdemesMóder Rezső dunaújvárosi képzőművész alkotását is felvonultató kiállításért utaztunk egy szentendrei kultúrkocsmáig. A Pótkulcs teraszán pedig belefutottunk ef Zámbó Istvánba (kép). Bizottságtól bizottságig.
2017-04-05A jubileum miatt (képaláírás)Ez év nyarán ünnepli fennállásának 50 éves jubileumát a Delta Rock Band. Ennek apropóján ősszel koncertet is szándékoznak adni, ahol várhatóan fellépnek az eredeti banda tagjai is határon innenről és túlról. A Delta rajongói kör április 4-én összejövetelt tartott, ahogy előkészítsenek a zenekarnak egy nagy partit. (teljes szöveg)
2017-03-30„Megtanultam kicsit levetkőztetni magam"”"Frenkkel többek között új zenekaráról és terveiről, személyes és szakmai formálódásáról, Kiss Tibivel kialakult testvéries barátságáról beszélgettünk, de szóba került a tánchoz és bábokhoz fűződő vonzalma és a rock ’n’ roll hazug, mégis ellenállhatatlan jelensége is."
2017-02-21Kávéházi zene (képaláírás)Az iskola növendékeiből és tanáraiból alakult zenekarok léptek fel február 20-án este a Sándor Frigyes Zeneiskola kamaratermében. A kellemes kávéházi hangulatot a felkészítő tanárok, Eged Márton, Kardos Antal, Müller Tamás és Szabó Attila biztosították. (teljes szöveg)
2016-12-13Egyházi dallamokkalA helyi egyházi kórus és egy kamarazenekar koncertje adta meg a harmadik adventi vasárnap ünnepi hangulatát Perkátán december 11-én.
2016-09-10Parádi-duó: új lemez!Bár kereskedelmi forgalomban nem kapható, mégis biztos siker lesz a Parádi-duó új lemeze!
2016-09-05Ez egy nagyon jó hobbiTíz esztendős jubileumát ünnepelte a hónap első napjaiban a város meghatározó progresszív metál bandája, a The Morning Star zenekar. Az énekest, Bazsó "Green" Lászlót kép) faggattuk.
2016-08-18Előlép a háttérember. Az előlépő háttéremberKlép Tamás pár éve tevékenykedik a Jószolgálati Otthon Közalapítvány köreiben. Neki köszönhetőek elsősorban a Jószoli zenekar sikerei. A muzsikán kívül sok minden van az életében.
2016-07-21Egy elmaradt koncert utóélete. Újabb igazság a lemondott koncertről. Egy nagy álom vált valóra.A Rockmaratonon lépett volna fel a heavy metal egy klasszikisának számító zenekar, a Megadeath. A meghiúsult buli előtt az együttes gitárosával, Kiko Loureiroval készült interjú. Sokféle híresztelés kering az interneten a Megadeth-koncert lemondásának körülményeiről. A Recorder blogon július18-án megjelent a történet Jakab Zoltán produkciós vezető szemszögéből eddig nem ismert részletekkel.
2016-07-19A hazai pálya (képaláírás)A Dunaújvárosból elszármazott énekesnő, Koszi Janka (kép) és zenekara adott koncertet július 17-én este a Petőfi Művészeti Ligetben. Ez a könnyűzenei produkció különböző zenei stílusokat hordoz magában, melyekben a közös pont az énekesnő egyedi hangja és zenei felfogása (teljes szöveg)
2016-07-12Hazai fellépők a RockmaratononA július 10-i kínálat a nagyszínpadon kizárólag külföldi bandákból állt a Rockmaratonon. Pontosabban volt egy magyar, amelynek gyökerei egészen Dunaújvárosig nyúlnak. A Faragó "Sztivi" István (kép) vezette dunaújvárosi Jolly Jakers csapata bebizonyította, hogy produkciójuk beérett
2016-07-04Livin in DunaújvárosÖnfeledt hangulatú koncertet adott a The Biebers július elsején a Petőfi művészeti Liget soron következő programján.
2016-06-28Finom jazz a ligetbenAz E.K. Aveneu zenekar koncertjével folytatódott június 26-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nyári szabadtéri sorozata, a Petőfi Művészeti Liget.
2016-06-27Éjszakai felvágott (képaláírás)Június 25-én az országos Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében a Kortárs Művészeti Intézet teraszán zenélt a helyi erőkből álló dalai dávid zenekar (így kisbetűvel) (teljes szöveg)
2016-06-25Ligeti kultúrparadicsom (képaláírás)Szó szerint ütemes kezdéssel nyitott tegnap délután az idei évre rendelt Petőfi Művészeti Liget programsorozata. A nyitányon a Taiko Hungary Japándob Egyesület dinamikus produkciója várta a nagyérdeműt a Liget színpadán, míg a parkot Bubutímár Éva varázslatos manóvilágának lakói népesítették be. A kiállítás mellett egy interaktív mese keretében bárki elutazhatott a már említett manók csodálatos világába. Az első ligeti estét pedig a Garamy Funky Staff és Veres Mónika koncertje zárta. A sorozat vasárnap este nyolc órától a E.K. Avenue zenakar fellépésével folytatódik. Újjé! Irány a liget! (teljes szöveg)
2016-06-15Van képünk hozzáA Diákköztársaság egy évre bezárta kapuit. Pillanatképek a fesztiválról
2016-06-13Zsúfolt nézőtér - üres nézőtér. Whisky osztássalA fesztivál június 11-i napját keményen fenyegette az időjárás, de győzött az eltökéltség. A Jolly Jackers (kép) robbantotta fel a legjobban a nézőteret.
2016-06-11Che Sudaka allűrök nélkülAz idei DUDIK fesztiválon ezúttal két külföldi előadó is szerepel a programban. Az egyik a spanyol Che Sudaka együttes.
2016-06-10Segítség az induló zenekaroknakA Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának célja, hogy támogassa a könnyűzenei utánpótlást, és elősegítse a színvonalas produkciók fellépési lehetőségeit, külföldi népszerűsítését, elindulását. A Rádió 24 magyar könnyűzenei magazinműsora, a Belföldi Járat is így valósulhatott meg. Beszélgetés Kunos Ferenccel (kép).
2016-06-07Pazar nyári zenei programokA színházi évad végére érve Dunaújvárosban már-már magától értetődik, hogy nem érnek véget a programok, a Bartók nyárra is kínál szórakozást, de már a kőfalakon kívül, a Petőfi Művészeti Ligetben.
2016-06-03Fiatalok énekszóvalJúnius 2-án is élettel teltek meg a Jószolgálati Otthon telephelyei az Önkéntesek Hete alkalmából. Faragóné Veress Csilla, a József Attila Könyvtár munkatársa könyvtári foglalkozást tartott.
2016-05-14Ha szerelmes vagy a dologbaJeges Zsolt Dunaújvárosban az 1. számú általános iskola stúdiósaként Első Emelet, Rolls Frakció találkozókat szervezett gyerekkorában. Ma olyan zenekarokat menedzsel Európában, mint a Middlemist Red, vagy a Fran Palermo.
2016-04-25Az első hetven év (képaláírás)Parádi György és Parádi László ikertestvérek, ők alkotják a Parádi duót. Több mint ötven éve zenélnek együtt, a Pentele Klubban ünnepelték barátaik népes társaságában a hetvenedik születésnapjukat. (nem teljes szöveg)
2016-04-14Költészet napja a könyvtárban (képaláírás)A költészet napjához kapcsolódóan a városszerte népszerű Quintia zenekar lépett fel kedden este a József Attila Könyvtár olvasótermében (teljes szöveg)
2016-04-13Sármos, csibész, apaBeszélgetés Kiss Tiborral, a Quimby zenekar frontemberével.
2016-03-29A felfedezettek estéjeA Munkásművelődési Központ Stand Up Music Clubjában fellépet a Pannon Oktatási Központ diákjainak zenekara és Gyánó Huba.
2016-03-21Élő legenda két gitárralSzűcs Antal Gábor nemrégiben Dunaújvárosban lépett fel latin estjével Horváth János partnereként.
2016-03-16Dalai Dávid és a haverokA Dalai Dávid 2011-ben alakult. A Dalai Dalest kéthavonként jelentkező zenekari klub. Az első dalest vendége Várnai Gyula képzőművész, a Kortárs Művészeti Intézetben.
2016-03-11A Digitál és a latinHorváth János és családja, valamint zenekara, a Digitál, tavaly szeptembertől novemberig négy díjat gyűjtött be, közte a Dunaújvárosért díjat is. A büszke zenekarvezetőt hamarosan egy nőnapi latin esten hallhatjuk játszani. Interjú.
2016-02-24Beugrottunk a próbáraSzámos sikeres fővárosi fellépés után február 6-án ismét Dunaújvárosban zenél majd a teljesen egyéni utat követő Band in The Pit.
2016-02-19Helyi erő, helyi érték2004-ben alakult meg a dunaújvárosi Rockstone zenekar.
2016-02-10Kis(s) konyharegényTöbbszörös évfordulós kérdezz-felelek a Quimby együttes alapítóival. Számos évfordulós okunk volt rá, hogy időpontot kérjünk a dunaújvárosi gyökerű Quimby együttes alapító testvérpárosától Kiss Endrétől és Kiss Tibortól.
2016-01-00KisslátószögekÖtven, huszonöt - konyhainterjú Kiss Endrével és Kiss Tiborral, avagy szemelvények a Quimby-sztoriból.
2015-12-29Hazai pályaKépes beszámoló a Quimby koncertről.
2015-12-28Múlik, pontosan (képaláírás)Közhely, ám ellenben tény: ismét telt házas bulit sinált karácsony másnapján az ország egyik legjobb, mélyen újvárosi gyökerekkel bíró zenekara, a Quimby. Munkatársunk felvételén a közönség fényerdője a Most múlik pontosa című dal közepén (teljes szöveg)
2015-12-22Hajrában a forgatagÜnnepváró programok még két estén át az Adventi Forgatagban.
2015-11-23Kutyajó mozis kuytakoncertA kutya vacsorája zenekar a Galéria Jazz Klubban lép fel, a hat muzsikusból három hazalátogat. Így volt ez legutóbb is. Kép: Gerdesits Ferenc, Varga Livius, Varga László.
2015-11-00A büszkesége a fiaiban vanBeszélgetés Horváth Jánossal, a Digitál Együttes alapítójával. A zenekar 2015-ben Dunaújvárosért Díjat kapott.
2015-10-29Dunaújvárosért-díjazottA népszerű Digitál együttes eddigi tevékenységét Dunaújvárosért-díjjal ismerte el a közgyűlés. Az együttes bemutatása, története.
2015-10-24Az egész város tévézettMi, Dunaújvárosiak: Mohos István zenekarvezető zongorista, a MOKKA együttes vezetőjének bemutatása.
2015-10-24Dunaújvárosért-díjA Dunaferr Szakközép- és Szakiskola, Torontáli Elemérné, valamint a Digitál együttes érdemesült a Dunaújvárosért-díjra.
2015-10-09A római meglepetésSzeptember 23-án, második alkalommal adták át Olaszországban a Carlo Riccardi díjat, amelyet a Digitál zenekar tagja Horváth Jankó is átvehetett.
2015-10-06Tudni kell újra születni isA dunaújvárosi Born Again zenekar a Kaptár Music Pubban ad koncertet.
2015-09-03SzüretelőkÖsszművészeti kulturális kavalkáddal szüretel augusztus 30-án a Széchenyi István Gimnázium, ahol fellép a Quintia zenekar Szokolai Dongó Balázzsal.
2015-09-02The Morning Star: Eleve! (kishír)Megjelent a dunaújvárosi The Morning Star metálbanda lemeze, az Eleve.
2015-09-01Jolly Jackers: a Sziget, Svájc és a Celtic Punk Train"Nagy bulit csaptak a Sziget Fesztiválon, majd Svájcban vendégszerepeltek a közelmúltban egy három állomásos miniturné keretében, hogy aztán a napokban beindítsák a Celtic Punk Train gépezetét, ami egészen december derekáig pöfög körbe az országon. Nem unatkozik a Jolly Jackers zenekar."
2015-08-27Szülinapi mulatság olasz módraAugusztus 18-án, kedden este egy fergeteges születésnapi ünnepségen vehettünk részt a dunaújvárosi Kokszoló Szabadidőparkban. Az ünnepelt Bruno Maccarri, a rendezvény szervezője a Digitál együttes volt.
2015-08-21Koncertekkel várja a sziget a fiatalokatFolytatódik a város négynapos államalapítási rendezvénysorozata: augusztus 21-én mini fesztivál, koncertek lesznek a Szalki-szigeten, másnap pedig Pentelei Szent István napra várják a vendégeket a klubházban.
2015-08-04Közönségsiker a ligetbenA Jolly Jackers-szel, a Maszkura és a Tücsökrajjal zárt a Petőfi Művészeti Liget. Beszámoló a koncertekről.
2015-07-23Mentés máskéntÚjabb látványos újraélesztési akcióra készülnek a tavalyi rekorddöntés szervezői. Kép: BeatKOHO zenekar tagjai a tavalyi rekorddöntésen.
2015-07-14Hazai forrásbólÚjvárosi előadók is a Rockmaratonon. Bazsó, az újvárosi metálfront egyik korszakos alakja, a The Morning Star zenekarával.
2015-07-10Lemezbemutató koncertA dunaújvárosi Névtelen utca zenekar első lemezbemutató koncertje július 10-éna Kaptárban.
2015-07-09Nyári rock'n'rollA nyári koncert- és fesztiválszezon apropóján két fiatal dunaújvárosi zenésszel, a Névtelen utca zenekar tagjaival, Pável Krisztiánnal és Jávorszky Zsolttal beszélgettünk.
2015-07-07Meztelen fák a ligetbenA Naked Woods koncertjével folytatódott a Petőfi Művészeti Liget nyári rendezvénysorozata július 5-én.
2015-07-06BeatKOHO: a fejlődés útjánJúlius 3-án a Petőfi Művészeti Ligetben egy hangulatos koncerttel ünnepelte ötödik születésnapját az országos hírnév felé kacsingató újvárosi élőzenés hip-hop formáció, a BeatKOHO.
2015-07-03Ez a nap más mint a többi...Szülinapi BeatKOHO koncert a Petőfi Művészeti Liegtben július 3-án.
2015-07-02SzületésnaposokÖtödik születésnapját egy nyári örömkoncerttel ünnepli július 3-án a Petőfi Művészeti Ligetben "Újváros hip-hop szcénájának országosan is egyre inkább fénylő csillaga, a BeatKOHO".
2015-07-00RockBOX-generációk zenéjeA RockBOX nevű zenekar bemutatása. Az együtes a DUDIK-on is fellépett.
2015-07-00Akik csináltak valamit...Beszélgetés Kiss Tiborral zenekaráról, a Quimbyről.
2015-06-26Kerekes Band a Petőfi Művészeti Ligetben - Ligeti gépfolklór"E héten már teljes fordulatszámon pörög a város legnagyobb nyári szabadtéri programsorozata a Petőfi Művészeti Liget. A legutóbbi zenés este a feldolgozott népzene jegyében zajlott, ahol a húzónév a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Kerekes Band, az előzenekar pedig a Góbé volt."
2015-06-15Jövőre , veletek, a DUDIK-on!Beszámoló a DUDIK fesztiválról. A Jószolgálati Otthon pártfogoltjai együtt zenéltek a Quimby zenekarral.
2015-06-15Jolly Jackers a DUDIK-on (képaláírás)A kisszínpadra terelt műsorfolyam egyik legnagyobb buliját a remek formát mutató Jolly Jackers nyomta a DIDIK Fesztiválon. Meglehet, a következő években már ők felelnek majd a rendezvény himnuszáért. (teljes szöveg)
2015-06-15Formabontó hangzásBeszélgetés a DUDIK-on koncertező Kloggs zenekarral, akinek énekes-gitárosa a dunaújvárosi Lévai Péter.
2015-06-13Európa kellős közepén"Kedvenc zenekarunk, a Digitál ismét sűrű, de remélhetőleg az eddigieknél is sikeresebb nyárnak néz elébe. Máris Szlovákiában koncerteznek, majd Olaszország, Erdély, a Balaton következik."
2015-06-12Hazai pálya - nagy menőkkelA DUDIK fesztivál első napján fellépet a helyi Dalai Dávid és a BeatKOHO zenekar.
2015-06-05Az eddigi legerősebb kínálatA DUDIK fesztivál programjairól, koncertjeiről.
2015-05-19Naked és DalaiEgy világszám zenélt - A Dalai Dávid és Naked Woods közös koncertje Dunaújvárosban.
2015-05-16Labdát, mókás arcot rajzolni"Akik ismerik Farkas Csabát, tudják, hogy kiváló zenész, szerető családapa, és remek humora van. Akik nem, azoknak csak az a szemüveges basszusgitáros, aki biciklivel elsuhan mellettük az utcán. Nem tipikus zenész. Adonyban a kéttannyelvű iskolában tanít angolt , és előfordul, hogy oda is kerékpárral megy. Beszélgettünk kicsit."
2015-05-06Digitál sikerLemezkiadás, tévéfelvételek itthon és külföldön, nemzetközi turné: nagy sikerek előtt a Digitál!
2015-04-28Újabb két nagy fellépő bejelentveFolyamatosan hozzák nyilvánosságra a szervezők az idei DUDIK fesztivál fellépőit, jön a Quimby is. A fesztivál idén visszaköltözik az alsó Duna-partra.
2015-04-21Ír punk visszafogott pianóbanAkusztikus koncert a Munkásművelődési Központban. Új koncerthelyszínen mutatta meg egy már nem teljesen új arcát pénteken este a szinte kizárólag csak dunaújvárosi tagokból álló celtic punk zenekar, a Jolly Jackers.
2015-04-20Zene, jótékony hatássalHuszadik alkalommal gyűjtötte a közönséget, és ezáltal a pénzbeli segítséget az evangélikus templomban a Németh Irma szervezésében megvalósuló Jótékonysági Pedagóguskoncert április 17-én.
2015-04-15A Kutya visszatértA Kutya vacsorája zenekar frontemberével, Varga Livius-szal beszélgettünk.
2015-03-17Teret tört a JózanságImmár a hazai pálya közönsége is testközelből tapasztalhatta meg, hogyan szól élőben a dunaújvárosi Jolly Jackers zenekar új albuma, miután péntek éjjel nagy elánnal adták elő a Kaptárban.
2015-03-14Sikeresek voltak!Sikeresek voltak Jovány Barbara és a Bugyik-család számára megrendezett jótékonysági rendezvények.
2015-03-12Józanság az ír kocsmábanLemezbemutató turnéján fellép a Jolly Jackers a Kaptárban.
2015-03-07Kétszeresen jóA református templomban március 6-án jótékonysági koncertet rendeztek a Bugyik-család javára. Fellépő vendégek: Teleki Gergő, Quintia zenekar és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színészei.
2015-03-06LemezbemutatóAz év elején jelent meg a Jolly Jackers második albuma Sobriety címmel. Lemezbemutató koncert március 13-án a Kaptárban.
2015-03-06Névtelen utca: második születésnapA Névtelen utca zenekar születésnapi koncertje a Kaptárban.
2015-02-27A második epizódÚj klippel jelentkezett a BeatKOHO, a Túlélők a második dal a Hibátlan című tavaly megjelent EP-n.
2015-02-20Kényszerpályán a Zaphir!Tavaly októberben alakult a dunaújvárosi Zaphir rockbanda. Alapítója: Bánkuti Zsolt. Tagok: (külső forrás: Facebook.) Miokovics Csaba, Fügedi Attila, Megyes Imre, Hári Attila, Losinski Andrew.
2015-02-06Először itthonFebruár 7-én több újítással - játszóház, koncert - várja a közönséget a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület.
2015-01-29Don-kanyari üzenetünkIrodalmi esten mutatják be a Don-kanyari hősöknek emléket állító Farkasszélben című kötetet február 5-én az Intercisa Múzeumban.
2015-01-27A Parádi-duó sikereA Parádi-ikrek - Parádi György és Parádi László - ötven éve zenélnek együtt. A Parádi Duó Pro Cultura Intercisa díjat kapott. Interjú.
2015-01-23Pro Cultura Intercisae (képaláírás)A Magyar Kultúra Napján, január 22-én, azon a napon, amelyen 192 évvel Kölcsey befejezte a Himnuszt, adják át hagyományosan a Pro Cultura Intercisae-díjakat azoknak az alkotó- és előadóművészeknek, csoportok tagjainak, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak. Díjazottak: Móri Csaba, Moravecz Attila, Kőszegi Károlyné, Parádi-duó: Parádi György, Parádi László.
2015-01-23Nem csak egy vers készült akkorHagyományosan a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában adták át a Pro Cultura Intercisae-díjakat. Díjazottak: Móri Csaba, Moravecz Attila, Kőszegi Károlyné, Parádi-duó: Parádi György, Parádi László.
2015-01-14Szárnyaló kezek és lelkekHagyomány a hagyományban, hogy a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola Újévi Gáláján határon innen és túl híressé vált muzsikusok is fellépnek. Idén Orosz Zoltán és Horváth Kornél duója elkápráztatta a közönséget.
2014-12-29Az öregedés biztos jeleiA Blahalouisiana és a Quimby december 26-i koncertje a sportcsarnokban.
2014-12-27Quimby koncert (képaláírás)A Quimby zenekar hagyományos karácsonyi koncertje a Dunaújváros Sportcsarnokban. Kiss Tibiék előzenekara a szintén helyi kötődésekkel bíró Jazzékiel volt. (teljes szöveg)
2014-12-24Dívákkal zárt az ünnepi ForgatagHárom koncerttel - Pentelei Kék Nefelejcs Népdalkör, Radics Gigi, Kelemen Angelika és Barátai, zárt december 23-án az Adventi Forgatag rendezvénysorozat.
2014-12-23Melósok ők is, csak épp' a színpadonDecember 26-án, ismét koncertet ad Dunaújvárosban, a sportcsarnokban a Quimby. Beszélgetés Kiss Tiborral, Varga Liviusszal, Mikuli Ferenccel.
2014-12-16Kottába gyúrt élethelyzetekA Kortárs Zenei Esték sorozat keretein belül hirdette meg a Kortárs Művészeti Intézet Ujházy Krisztina szerzői estjét. Beszámoló a rendezvényről.
2014-12-12Lángra kapnak a modern kori rímekA dunaújvárosi BeatKOHO zenekarról.
2014-12-06Fél élet egyetlen zenekarban"Húsz éves és egy napos voltam, amikor beszálltam a zenekarba. Gyakorlatilag az életem felét ott töltöttem." Beszélgetés Szekeres Andrással, a Junkies zenekar frontemberével.
2014-11-28A hetes szám bűvöletébenA Season 7 zenekarról. Alternatív pop-rockot játszanak. Tagok: Varga Máté, Beregi Zsolt, Sparing Donát, Balogh Máté, Molnár Balázs, Kádár Gábor, Szíjártó Aurélia.
2014-11-21Mikuláskor koncertezik a Jolly JackersA dunaújvárosi Jolly Jackers, ír-kelta folk punkot játszó zenekarról.
2014-11-21Band in The Pit a HarmadikonA dunaújvárosi Band in The Pit zenekarnak a tervek szerint még idén új anyaggal lepi meg a közönségét és november 21-én pedig fellép a Harmadik Ember Fesztiválon.
2014-11-14Egy korty nagyapa borábólA Grandpa's Wine dunaújvárosi zenekarról. Tagjai: Bársony Zoltán, Szurma Dávid, Tóth Zoltán, Pribék Péter. Punk zenét játszanak.
2014-11-03Delta, alapítókkal megerősítveA Delta Rock Band zenekarba időről időre visszatér egy-egy régi tag a nagyvilágból.
2014-10-27Szekeres a házbanSzekeres András a Junkies frontembere.
2014-09-22Légiósok és civilekBeszámoló a szeptember 20-án megrendezett Egy nap Intercisában elnevezésű Római városrészi napról.
2014-09-05Készül a nagylemezElső önálló albumán dolgozik az ír kocsmapunkot játszó dunaújvárosi Jolly Jackers zenekar.
2014-09-01Mesterségem címere: QuimbyBeszélgetés a Quimby zenekar tagjaival.
2014-08-25Második napon...Újraélesztési világrekord-kísérlet - Még több mint száz óra van hátra.
2014-08-01Hibátlan jelentés (képaláírás)A székesfehérvári Fezenen lépett fel tegnap a hazai élő zenés hip-hop szcéna egyik feltörekvő tehetséges alakulata, a dunaújvárosi BeatKOHO. (nem teljes szöveg)
2014-07-28A swingkorszak tánczenéit fújtákMűsoron kívül, július 25-éna Petőfi Művészeti Ligetszabadtéri színpadán fellépett a Dunaújváros Big Band.
2014-07-05Magyar-svéd rockrangadóJúlius 5-én közös koncertet ad a Béke étteremben a Delta Rock Band (kép) és a svéd The Roulettes zenekar.
2014-07-03Svéd-magyar zenekari rangadóKözös koncertet ad a Delta Rock Band és a svédországi The Roulettes Rhythm zenekar.
2014-06-27A hazai pálya előnyeiA Jolly Jackers dunaújvárosi zenekar fellép a Petőfi Művészeti Ligetben június 29-én.
2014-06-25Fúvósaink BoszniábanA Dunaújvárosi Fúvószenekar részt vett a boszniai Travink városában megrendezett nemzetközi fúvóstalálkozón.
2014-06-14Itt minden fa és kő ismerős...Beszélgetés a Quimby zenekar alapító és dunaújvárosi kötődésű tagjaival: Kiss Tibor, Varga Livius, Mikuli Ferenc, a DUDIK fesztivál koncertjük előtt.
2014-06-06Elhozzák végre a Quimbyt!A DUDIK fesztiválon június 13-án fellép a Quimby.
2014-05-15Új utakon a BeatKOHOA közelmúltban jelent meg az újvárosi hip-hop csapat, a BeatKOHO új EP-je Hibátlan címmel. Beszélgetés a dunaújvárosi zenekar tagjaival.
2014-05-03Don Qujote menni készülFrenk, polgári nevén Torma Gábor április közepén lépett fel a Galéria Jazz Klubban. Beszélgetés a Dunaújvárosból indult zenész-énekessel.
2014-05-02Sándor Frigyes-hét a zeneiskolábanVárosunkban rendezték meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt.
2014-04-28Országos elismerésA Sándor Frigyes Zeneiskola rendezte meg a VIII. Országos Zeneiskolai Zenekari Versenyt. A zeneiskola harmonika zenekara az egyéb hangszeres együttesek kategóriájában második helyet szerzett és különdíjat is kapott.
2014-04-26Gála és zenemaratonA Sándor Frigyes Zeneiskola által megrendezett VIII. Országos Zeneiskolai Zenekari Verseny (április 25-27.) kezdőnapján, a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában Moravecz Attila átadta a Sándor Frigyes Díjat. A díjazottak: Németh Mihályné, Burkovics Márton (kép). Beszámoló a nyitónap gálaműsoráról, koncertjéről.
2014-04-26Országos zenei találkozóRemek produkciókkal kezdődött április 25-én a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában a Sándor Frigyes Zeneiskola rendezésében a VIII. Országos Zenekari Találkozó. Mészáros Melinda vezette harmonika együttes (kép) is bekerült az országos döntőbe.
2014-04-25Gála és díjátadásÁprilis 25-én kezdődik a Sándor Frigyes Zeneiskolában a VIII. Országos Zeneiskolai Zenekari Verseny (április 25-27.). Kép: Bíró Kinga és kislánya Bíró Kinga.
2014-04-25Kulturális csemege a zenekedvelőknekA Sándor Frigyes Zeneiskola idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Ezen a héten Sándor Frigyes Hetet tartottak az intézmény, amelynek keretében számos zenei programmal várták, várják az érdeklődőket. A hét zárásaként , az Oktatási Hivatal felkérésére április 25-27 között rendezik meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt, amelynek helyszíne a főiskola "A" épületének sportcsarnoka lesz.
2014-04-24Nyerő volt a Kockás kapcaA Kockás kapca nevet viselő duó, Dálnoki Sándor és Verboczky László elindult a XXI. Fejér Megyei Kortárs Nyugdíjas Ki Mit Tud?- on, ahol megyei különdíjat kaptak. Interjú.
2014-04-19Országos seregszemleÁprilis 25-én a Sándor Frigyes Zeneiskola szervezésében a helyi főiskola Campus Arénájában megkezdődik a VIII. Országos Zenekari Verseny, 1300 résztvevővel.
2014-04-16KépaláírásSzombaton Kötődések címmel mutatta be új műsorát a Bartók aula közönségének a népszerű Quintia együttes. A Németh Irma, Péter Kata, Pocsai Mária, Beke Kata és Kurina Laura alkotta zenekar elvarázsolta a közönséget. (teljes szöveg)
2014-04-15Quimby: színház, meg a rollA Quimby zenekar a Költészetnapja alkalmából a Dózsa Mozicentrumban adott koncertet április 12-én.
2014-04-11Aranyat szerzett a Season7A Fejér Megyei Diákolimpián könnyűzene kategóriában arany minősítést kapott a dunaújvárosi együttes.
2014-04-03Ír kocsmazajbanMég épphogy csak elmúlt egy esztendős a dunaújvárosi tagokból szerveződött ír/kelta folkpunkot játszó Jolly Jackers formáció, máris egy öt számból álló EP kiadásán jutottak túl. Az énekes gitárost, Faragó István Sztivit kérdeztük a zenekarról. A zenekar bemutatása.
2014-04-02NívódíjasokA Sándor Frigyes Zeneiskola harmonikazenekara, Mészáros Melinda növendékei az Országos Tavaszi Hangversenyen nívódíjat kaptak.
2014-03-26Extra: Grandpa’s Wine – új lemez, premier itt!"Még nem hallottál a Grandpa’s Wine (Papabora) nevű dunaújvárosi zenekarról? Nem csoda: a srácok sosem arcoskodtak, nem volt túl sok koncertjük sem, zenéjük viszont annál eredetibb és szerethetőbb." A zenekar bemutatása.
2014-03-20Tavaszi hanghadjáratTavaszi programsorozat a Sándor Frigyes Zeneiskolában. Április 25-től megrendezik a VIII. Országos Zenekari Versenyt, amelyre 1200-1300 főt várnak.
2014-03-14Országos zenekari versenyre készülnekVárosunk művészeti iskolája, a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, az Oktatási Hivatal felkérésére, 2014. április 25-27 között rendezi meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt.
2014-03-05Szavazz Aranyra!Udvari Péter, a népszerű Revolver zenekar frontembere egy gyermekeknek szóló zenei formációban is érdekelt. Szavazatokra vár az Aranyudvar.
2014-03-04Zenészeink a nyugati partonÚjabb dunaújvárosi zenészek indultak meghódítani Amerikát. Kováts Kriszta új zenekarában, a Kováts Kriszta Kvintettben Csuhaj-Barna Tibor és Lázár Zsigmond viszi jó hírünket.
2014-02-25Szinte fáj, hogy nincs továbbA Galéri Jazz Clubban koncertezett a Pál Utcai Fiúk és a Zaják és Társa zenekarok. Mindkét fellépőnek van dunaújvárosi kötődése.
2014-02-19Képaláírás"Öröm, zene... Kedden este mutatkozott be a közönségnek a Sándor Frigyes Jazz Combo a helyi zeneiskola koncerttermében. Az Oláh Dezső, Kótán Attila, Eged Márton alkotta nemzetközi szinten is kiemelkedő produkcióval lépett fel. Sőt, diákjai azt is bizonyították, hogy a zeneiskolában igazi műhelymunka zajlik..." (teljes szöveg)
2014-02-19Kiállízás a kanyarbanÚj tárlattal jelentkezett február 18-án a Sándor Frigyes Zeneiskola. Kaizler Gitta alkotásainak kiállítása.
2014-02-15Bevezetés a hibaista rengetegbeA hibaizmus és a hibaisták bemutatkozása után a Band in The Pit szolgált zenei kísérettel. Makulafília címmel fotókiállítás és koncert a Kortárs Művészeti Intézetben február 14-én.
2014-02-10Jön a Dirty Flow ClubA Dirty Flow Club magyar underground zenekarhoz csatlakozott a dunaújvárosi Hegyi áron (kép), a Jazzékiel zenekar alapító tagja.
2014-02-08Kiss Tibi ÁlomÉpítő lettKiss Tibi a Quimby zenekar frontembere is segített az ÁlomÉpítők című műsorban.
2014-01-23Koncerttel és elismeréssel"A leginkább alkalomhoz illően, a Himnusszal kezdődött a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepség és koncert a Bartók színháztermében." Az ünnepség keretében átadták a Pro Cultura Intercisae Díjakat: Haraszti Gabriella, Suplicz Mihály, Lászó Imre Nótaklub, Kiss Ervin Gábor.
2014-01-17Útra kelt a kórusA Dunaújvárosi Egyesített Kórus január 16-án elindult New Yorkba.
2013-12-30Amióta kezében a gitár...Beszélgetés Martinkó Tamással, a dunaújvárosi gitárossal, aki több zenekar tagja: Plútó, Galapagos, Stereomilk, Dalai Dávid.
2013-12-28Hazatérés szimpátiatüntetésselDecember 26-án újra koncertet adott a Quimby zenekar, előzenekara az Elefánt együttes volt. Beszámoló. Kép az első oldalon is.
2013-12-27HagyományosKarácsonyi Quimby koncert december 26-án a sportcsarnokban. Kép az előzenekarról, az Elefánt együttesről.
2013-12-21Esik a hóA Dunaújvárosi Hírlap vendége Varga Livius.
2013-12-21Építész az Elefánt egyik lábaBeszélgetés Kovács Zoltánnal, egykori Vasas néptáncossal, építésszel, és az Elefánt zenekar billentyűsével.
2013-12-17Slágerlista a DeltátólA Delta zenekar is fellép a Karácsonyi Vásáron. A zenekarról.
2013-12-14Így szól a rock (képaláírás)A Munkásművelődési Központban lépett fel december 13-án az újvárosi Band in The Pit formáció. Képünkön Késmárky Szabolcs és Schneider Vilmos hangol rakendrollfolyamra (teljes szöveg).
2013-12-13Dávidnak dalaiA Karácsonyi Vásár színpadán játszott a dunaújvárosi Dalai Dávid zenekar.
2013-11-26Vágányzár az átszállónMérlegen az Éjszakai Átszálló. Öt nap öt éjszaka a Kortárs Művészeti Intézetben.
2013-11-25Elment az idővagonBeszámoló az Éjszakai átszálló szombati programjairól: Mészáros Melinda, Band in The Pit (kép) koncert, kiállítás stb.
2013-11-23A '73-as pentelei jóslatokBeszámoló az Éjszakai Átszálló összművészeti fesztiválról. A harmadik nap rendezvényeiről.
2013-11-18De hová tűnt Dalai Dávid?A dunaújvárosi Dalai Dávid zenekar koncertjéről. Kép: Martinkó Márk, Szekeres István, Farkas Csaba a Munkásművelődési Központ színháztermében.
2013-11-16Dalai és barátaiNovember 15-én a hazai popkultúra egyik leglátványosabb nevű zenekara, a Dalai Dávid zenekar adott koncertet a Munkásművelődési Központ színháztermében. A zenekar tagjai Farkas Csaba, Szekeres István, Martinkó Tamás, fellépett még a Lolly pop zenekar is.
2013-11-07Nem felejtették el a bajbanSzéles Miklós (kép) javára rendeznek jótékonysági koncertet. A zenész, énekes, szájharmonikás 1950-ben született és a Castrum együttesben énekelt.
2013-11-04Gyűjtés egy zenészértSzéles Miklós javára rendeznek jótékonysági koncertet. A zenész, énekes, szájharmonikás 1950-ben született és a Castrum együttesben énekelt.
2013-10-14KépaláírásAz idei tanévben ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját a város egyik emblematikus kulturális intézménye, a Sándor Frigyes Zeneiskola. (nem teljes szöveg)
2013-10-12KépaláírásA múlt és a jelen gimnáziumából indult zenekarai adtak egymásnak randevút pénteken este a Széchenyi iskola aulájában. Képünkön az Industrial Action csapata (teljes szöveg)
2013-09-30KépaláírásA Dózsa Mozicentrum szervezésében, az Itthon vagy, Magyarország szeretlek! című országos rendezvény keretében a városi amatőr zenészek léptek fel a mozi előtti téren (teljes szöveg)
2013-08-29Piknikes nyitányÉvadnyitó Piknikkel kezdi a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az évadot. Programok a Petőfi Művészeti Ligetben. A szeptember elsejei rendezvényen fellép a Quintia zenekar (kép) is.
2013-08-11Ez telitalálat volt!Beszámoló a Quimby zenekar a Sziget fesztivál augusztus 6-i nulladik napján megrendezett koncertjéről.
2013-08-02Négy programot kínálnakTizenhetedik alkalommal rendezik meg Dunaújvárosban a mazsorettek és fúvószenekarok találkozóját augusztus 17-én.
2013-07-31A vadnak hazafeléKönyv jelenik meg a Quimby zenekarról. Kép: Kiss Tibor.
2013-07-30Örömzenélés TeramóbanA Dunaújvárosi Fúvószenekar Balogh Zoltán András karnagy vezetésével és Mészáros Rudolf elnök szervezésében júliusban az olaszországi Teramo városában turnézott.
2013-07-30Quimby: "belénk lehet ütközni a Sziget különböző pontjain"Valami megismételhetetlent, egy igazán emlékezetes eseményt akar tető alá hozni a Quimby augusztus 6-án, a Sziget fesztivál nulladik napján. A zenekart Lewis Caroll Alice Csodaországban című regénye ihlette meg a 12 órás rendezvény megszervezéséhez.
2013-07-24"Ültem a díványon a lightos orgazmusommal" – a Quimby az élet metaforája"A Quimby egy tyúkszaros, sufnituningolt dobszerkóból és hatalmas adag kamaszos lendületből építette fel magát a dunaújvárosi paneltömbök közül, most, 22 évvel később pedig saját napot kap a Szigeten. Mit jelent a quimby szó? Miért nem beszél a banda szívesen a Most múlik pontosanról? Hogy élhető túl a pofátlanságig és a széthullásig megélt rock and roll? A zenekarról szóló könyvből kiderül."
2013-07-22Itt az első Quimby-regényRegényszerű könyv jelenik meg a Quimby együttes eddigi 22 évéről. A kiadvány először a Sziget fesztivál nulladik napján, augusztus 6-án lesz kapható, a Quimby Csodaországban című monstre tízórás programfolyamra időzítve.
2013-07-10Rájuk e város...Elkészült a BeatKOHO új klipje, amelyet Dunaújváros utcáin forgattak. Kép a forgatásról.
2013-06-25Városi körséta, avagy klipforgatás a vasgyárigA dunaújvárosi BeatKOHO zenekar klipet forgat Dunaújvárosban a víztoronytól a gyárkapuig.
2013-06-12Forgatás a víztoronytólDunaújvárosban készül a BeatKOHO dunaújvárosi zenekar új videoklipje.
2013-04-22Jótékony pedagógusokTizennyolcadik alkalommal jelentkezett a város egyik időtálló kulturális és egyben jótékonysági eseménye, a Pedagógus Koncert. A városi zenepedagógusok és zenészek egy remek hangverseny keretében gyűjtenek jótékony forintokat immáron 1996 óta minden évben tavaszán. Az idei támogatott a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya volt.
2013-04-15A lelkünk szimfóniáiA Fogd a kezem... rendezvény keretében a Széchenyi István Gimnázium újra együtt zenélt, énekelt a Parafónia zenekarral április 13-án. Beszámoló.
2013-04-08Erőteljes újvárosi jelenlétBeszámoló a Székesfehérváron megrendezett Fejér Megyei Diáknapokról. Dunaújvárost 270 diák képviselte. Eredmények a cikkben.
2013-03-19A Kiscsillag más repertoárLovassy András, a Kiscsillag zenekar frontembere szombati koncertjük előtt adott interjút a Dunaújvárosi Hírlapnak. "Hiszen a Kiscsillag zenekar első koncertje a néhai Kiscsillag sörözőben volt!"
2013-03-16Lovassy, valamint a KiscsillagA Dózsa Mozicentrum klubjában ad koncertet a Kiscsillag zenekar. " Lovassy és a Kispál, akik köztudottan pécsiek, fővárosi koncertjeikről hazafelé tartva rendszeresen útbaejtették Dunaújvárost, abban is a Kiscsillag néven ismert szórakozóhelyet."
2013-03-11Virágba borult világokBeszámoló a Quintia zenekar március 9-i, nőnapja alkalmából megrendezett koncertjéről.
2013-03-08Virágok, világok: QuintiaBeke Beáta, Németh Irma, Pocsai Mária, Kurina Laura és Péter Kata alkotta Quintia zenekar bemutatása. A zenekar nőnapi koncertet ad a Bartók Kamraszínház és Művészetek Háza aulájában.
2013-03-05Ünnepi Quintia!Nőnap alkalmából Nők, zenék, virágok, világok címmel rendez koncertet a 2010-ben alakult Quintia zenekar, március 9-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2013-03-00Önként és máskéntKiss Tibi, a Quimby zenekar énekese és az önkéntesség.
2013-02-00„Nem voltam nagy felvételiző-császár”"Varga Livius gyerekkora óta hollywoodi színésznek készül, és elmondása szerint sosem volt nagy „felvételiző-császár”. A színművészetire nem került be, az állatorvosin pedig a szóbeli felvételire sem ment el. A Quimby egyik alapítója végül pszichológiából szerzett diplomát az ELTE-n." Interjú.
2012-12-31Irányított anarchiaElőkészületekről, utópiáról, álomporról, szőrös tappancsokról a zenekar négy tagjával, Kiss Tibi gitáros-énekessel, Varga Livius ütőhangszeressel, Balanyi Szilárd zongorista-orgonistával és Kárpáti Dódi trombitással beszélgettünk. Whisky nélkül.
2012-12-16Színnel töltött térInterjú Kiss Tibivel.
2012-12-12Kiss Tibi: A művészetnek fel kell zabálniaBeszélgetés Kiss Tibivel, a Quimby zenekar énekesével, dalszövegírójával új, Neonradír című könyvének megjelenése alkalmából.
2012-12-11A hagyomány szerint elmarad: Quimby...Idén is elmarad a Quimby zenekar karácsonyi koncertje.
2012-12-03BeatKOHO - Dobd fel!Elkészült a Dunaújvárosi Főiskola Diák Sportegyesület kosárcsapatának új indulója – a Dobd fel! című, amelyet dunaújvárosi BeatKOHO zenekar készített.
2012-11-10Sztálinvárosi PartyzánokNovember 8-án a Terminál bárban koncertezett A Kutya Vacsorája és a Sztálingrád zenekar. A programot a Magyar Református Egyház Újvárosi Drogambulanciája rendezte.
2012-11-07A Kutya vacsorája partyzánjaiAz Újvárosi Drogambulancia szervezésében november 8-án Dunaújvárosban koncertezik a Varga Livius vezette A Kutya Vacsorája zenekar, és a Sztálingrád - Kiss Endre és Késmárky Szabolcs kettőse.
2012-11-03Kivételes tehetségek, emberekA hetedik Fejér megyei Prima Primisima gála tizenkét jelöltje között a Quimby zenekar is szerepel.
2012-11-02Kísérleteznek isÚj albumon dolgozik a Quimby zenekar. Beszélgetés Varga Liviusszal.
2012-10-24'56, ötvenhat év után1956-os ünnepi megemlékezések Dunaújvárosban. Az ünnepi közgyűlésen átadták a Dunaújvárosért Díjat. A díjazottak: Kiss András (posztumusz) és a Quimby zenekar.
2012-10-23"Dunaújvárosért” Díj – 2012Dunaújvárosért Díjat kapott Kiss András (posztumusz) és a Quimby zenekar. A díjazottak méltatása.
2012-10-17Aranyra fújtákArany fokozatú minősítéssel tért haza a Móri Bornapok keretében megrendezett IX. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválról a Dunaújvárosi Fúvószenekar.
2012-10-15Színházra szabtákA Quimby zenekar koncertezett október 13-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2012-10-12Lemezbemutató koncert az ütemolvasztároktólA dunaújvárosi BeatKOHO zenekarnak elkészült első lemeze Fújd ki! címmel. A lemezbemutató koncert október 12-én lesz a dunaújvárosi Terminál Bárban.
2012-10-04Zenekar az árokbanA Band In the pit (Zenekar az árokban) dunaújvárosi együttesről, zenei alapjuk a blues.
2012-10-04Ez már "majdnem" Jamaica!A dunaújvárosi Irieddim reggae együttesről.
2012-08-28Video, album, koncertOktóberben lemezbemutató koncertet ad a BeatKOHO, és elérhető már Augusztus című videoklipjük is.
2012-08-21Rezes pezsgés a belvárosbanAugusztus 18-án megrendezték a mozi előtti téren a tizenhatodik fúvós és mazsorett találkozót. A Dunaújvárosi Fúvószenekar a vajdasági és egy zenicai csapattal együtt adott koncertet.
2012-07-12Földvár helyett a Petőfi liget (kishír)Elmaradt a Quintia együttes július 12-re tervezett dunaföldvári koncertje, a XV. Földvári Nyári Esték programsorozatában. A koncertet a dunaújvárosi Petőfi ligetben tartották meg.
2012-06-22Folytassa, BeatKOHOA Talentométer tehetségkutató gáláján remekül szerepelt a dunaújvárosi BeatKOHO. Ősszel jelenik meg új lemezük.
2012-06-15Országos döntőben a BeatKOHO (kishír)A budapesti A38-as hajó Talentométer elnevezésű tehetségkutató szemléjén a dunaújvárosi BeatKOHO zenekar bejutott a döntőbe.
2012-06-08Jószolgálatért kapta a díjatA Magyar Televízió DTK Showja által indított szavazáson a Szívünk csücske elismerést Kiss Tibor, a Quimby zenekar énekese kapta.
2012-05-25Az olvasztár jelentiA dunaújvárosi BeatKOHO zenekar bemutatása. A zenekar tagjai: Keresztes Robi, Parádi Albert, Joó László, Horváth Oszi, Szaksz Ferenc. Interjú.
2012-02-14Már megint itt van...A Bálint nap alkalmából koncertet adott a Quintia együttes a színház aulájában.
2011-12-28Miért nem volt Quimby?A Béke étteremnek csak kétszáztíz főre volt engedély, mégis hatszáz fős bulit szerveztek. Végül a koncert előtt két órával kellett lefújni a karácsonyi bulit.
2011-12-27Elmaradt a Quimby, lefújták a koncertetA Béke étterem sem volt megfelelő, elmaradt Dunaújvárosban a hagyományos karácsonyi Quimby koncert.
2011-12-24Karácsonyi Quimby-buliMégis lesz karácsonyi Quimby koncert Dunaújvárosban, a Béke étteremben.
2011-12-03KépaláírásA Sándor Frigyes Zeneiskolában kiállítás nyílt Novák Edith iparművész fotóiból. A tárlatot megnyitotta: Mészáros János római katolikus plébános, a zenét a Quintia zenekar szolgáltatta.
2011-11-21Vastaps a gyerekeknekA Széchenyi István Gimnázium tanulói a negyedik alkalommal álltak színpadra közösen a budapesti Parafónia Zenekarral. A koncerten szerepelt a Jószolgálati Otthon együttese is.
2011-11-17Gigakoncertel szülinapozott a QuimbyÖsszefoglaló, rövid Kisfilm a Quimby zenekar koncertjéről, riportokkal.
2011-11-12Két évtizednyi Quimby: folytassa!20 éves a Quimby zenekar. Nosztalgiázás Kiss Tibor családjánál.
2011-11-03A kezdetektől ez volt a legfontosabbKiss Tibor és Varga Livius a Quimby zenekarból. Interjú.
2011-10-28Nemcsak szerencsések vagyunk, hanem barátok isInterjú a Quimby zenekar tagjával, Varga Liviussal.
2011-09-12Csak magyarul szólt a dalKép (Revolver zenekar) a Dunaújvárosi Főiskola előtti Dr. Molnár László Emlékparkban megtartott Magyar Dal Napja elnevezésű országos rendezvényről.
2011-08-15Főnix Fesztivál a mozi előtt (kishír)Augusztus (2011.) 18-án, csütörtökön a Dózsa Mozi Centrum előtti téren rendezik meg a Főnix Fesztivált. (nem teljes szöveg)
2011-08-09Négyszáz fellépőt várnakBeszámoló a XV. Fúvószenekarok és Mazsorettek Találkozójának előkészületeiről. Beszélgetés Szőke István főszervezővel.
2011-08-09Új videóklippel jött ki a StereomilkBeszélgetés Almási Endrével, a Stereomilk zenekar szólógitárosával.
2011-06-20A rock maradt a régi!"A Munkásművelődési Központ dzsesszklubjában a hatvanas-hetvenes évek legendás helyi zenekara, a Delta lépett fel..." A zenekarról.
2011-06-15Csodás, lélekemelő estePünkösdi koncert, jótékonyság, összefogás az evangélikus templomban. Beszámoló.
2011-05-18Stereomilk: új album!Öt év után új albummal jelentkezett a dunaújvárosi zenekar. Beszélgetés Almási Endre szólógitárossal.
2011-04-27Világokat teremtenekBeszélgetés Kiss Tiborral, a Quimby zenekar énekes-gitárosával.
2011-03-08Zenei sci-fi a BartókbanA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában koncertezett a Loop Doctors nevű formáció. Beszámoló.
2011-02-19Iskola hat húrra, egy életreBeszélgetés Andrádi Györggyel (zenész, zeneszerző, zenetanár), a Mokka és a Delta dunaújvárosi együttesek tagja.
2010-12-28Telt házas Quimby - koncert a főiskolánTelt házas karácsonyi koncertet adott a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában december 26-án a Quimby.
2010-12-22Jövőre is várják a zenészeket...Koncertet adott december 21-én a Batsányi utcai nyugdíjasházban egy népizenekar.
2010-12-21Két koreai, öt százalékBeszámoló az evangélikus templomban megrendezett Adventi koncertről, ahol a főszerepet a Dunaújvárosi Monarchia Szimfonikus Zenekar játszotta.
2010-12-17Kényeztesse fülét!Hagyományos adventi hangversenyére készül a Monarchia Szimfonikus Zenekar Dunaújvárosban. A zenekar művészeti vezetőjének - dr. Szabó András - rövid pályaképe.
2010-12-14Virtuális zenekar valóságos sikereA rövid életű Office Stars zenekar csupán a képzelet szüleménye. A kitalált zenekar története.
2010-12-06"Primás" brácsásBeszélgetés a dunaújvárosi Kondor Péterrel, akinek zenekara, az Accord Quartett Junior Prima-díjat kapott.
2010-12-04"Gekkó-boogie" Kiss Tiborral"A Quimby zenekar frontembere az Aranyhordó Étteremben mesélt arról, hogyan lett a gimnáziumi zenekarból az ország egyik legsikeresebb együttese, és beszélt életének legnehezebb időszakáról is." Beszélgetés Kiss Tiborral.
2010-09-22Nem könnyű az uránbányásznakBeszélgetés Kiss Tiborral, a Quimby zenekar frontemberével.
2010-09-13Zenére hangolvaMagyar Dal Napja Dunaújvárosban. A zenekarok szeptember 11-én játszottak a Dunaújvárosi Főiskola előtti parkban.
2010-09-01Megalakult a Dunaújvárosi Fúvósok Egyesülete2010 júliusában jegyezték be a cégbíróságnál.
2010-09-01Más formában fújjákMegalakult a Dunaújvárosi Fúvósok Egyesülete. Az első fúvósok Sztálinvárosi Építők néven 1950-ben alakultak.
2010-09-01Megalakult a Dunaújvárosi Fúvósok Egyesülete2010 júliusában. Elnök: Mészáros Rudolf. Karnagy: Zoltán András
2010-08-19Negyven éve aktívanDunaújvárosban 11. alkalommal rendeznek nemzetközi fúvószenekari és mazsorett találkozót. Beszélgetés a találkozó egyik főszervezőjével, Markovics Sándorral, aki négy évtizede dolgozik a dunaújvárosi fúvósok mellett.
2010-07-12Evergreen a LigetbenA The Evergreen Band (kép) koncertezett a Petőfi Művészeti Ligetben.
2010-06-19A harmonikától a luxushajókigBeszélgetés Sáfrány Gyulával billentyűs-énekes, aki az Atmoszféra, az Abrakazabra és a Fun Company zenekar tagja.
2010-06-12És hová lettél, te, "nagy Toro"?Emlékezés Torontáli István (1948-2010) zenészre, akinek pályája városunkban rajtolt, tizennégy esztendősen alapította itt első komoly zenekarát, a Nautilust.
2010-05-25Klasszikus szórakoztatásPünkösdi koncert. Remekül válogatott műsorral lépett újra a hazai közönség elé a Szabó András vezette Dunaújvárosi Monarchia Szimfonikus Zenekar: nagy siker volt.
2010-05-19Elhunyt Torontáli István, a 100 Folk Celsius tagjaElhunyt Torontáli István, Dunaújvárosból elszármazott zenész, énekes, aki tizennégy éves korában itt alakította meg első zenekarát, a Nautilust.
2010-04-07A megszállás napjánBeszámoló a D-day (Dunaújváros-day) négy zenekart felsorakoztató koncertsorozatról, amit a Terminál Bárban rendeztek meg.
2010-01-04Könnyes búcsú a Gyöngyvértől"A szépreményű dunaújvárosi metálbanda közleményben tudatta: így, ebben a felállásban megszűnt létezni az öt éven töretlenül fejlődő Gyöngyvér."
2009-12-23Rakendroll, pop, sanzon...Beszélgetés Torma Gábor - Frenkkel.
2009-12-22Monarchia, gőg nélkülA Dunaújvárosi Monarchia Szimfonikus Zenekar koncertezett az evangélikus templomban. Beszámoló.
2009-12-16SÉTASÉTA Sajtó és Tanulás. Középiskolások írásai: Reichter Eszter, Kozma Nikolett: Változatos dallamok, Matolcsi Zsuzsanna: Nálunk járt a tévé!, Karsai Dávid: Fergeteges szalagavató, Sajvajcz Mónika: Az elidegenedett világunkban, Farkas Dávid: Egészségügyi hónap - huszadszor.
2009-12-04A Monarchia Szimfonikus Zenekar koncertjeBeszámoló a Monarchia Szimfonikus Zenekar első koncertjéről.
2009-11-28A dunaújvárosi Monarchia - egy történelmi pillanatMegalakult a Dunaújvárosi Monarchia Szimfonikus Zenekar. "A hosszú évek óta kiválóan működő Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekara fuzionált a Monarchia Zenei Egyesülettel." Beszélgetés Szabó Andrással, a zenekar művészeti és általános vezetőjével.
2009-11-21Mestersége ötvös, de basszusgitárosBeszélgetés Mikuli Ferenccel, a Quimby és a N!GAZ zenekar alapítótagjával.
2009-11-19Szép, jó N!GAZA Jazz klubban koncertezett a N!GAZ zenekar.
2009-11-11N!GAZ - terápiás muzsika"A terápiás célzattal létrejött zenei rekrációs kollektíva még anno 2004-ben alakult." A zenekar tagjai és vendégelőadói között is több dunaújvárosi tag van: Mikuli Ferenc, Almási Endre, Farkas Csaba, Kelemen Angelika...
2009-10-30Hálás vagyok a zenénekBeszélgetés Bányász Andrással, a Keleti szél együttes zenészével.
2009-10-07Nem ciki a népzeneA Keleti Szél nevű együttes gitárosa, Gulácsi Zoltán beszél az együttesről.
2009-09-16Garázsroll a vásznon"Második újvárosi dokumentumfilmjével jelentkezik Keserue Zsolt. A számos fesztiválon remekül vizsgázó Nagyolvasztó után itt Dreams come true." Az alkotó tizenhat együttes történetét mutatja be.
2009-09-12Akkor léptem le, amikor a pénz fölülírta a zenétBeszélgetés Kiss Endre zenész, pedagógussal a Magyar Dal Napja alkalmából.
2009-08-26Ihletet adnak a világ bajaiÚjabb dunaújvárosi együttes bemutatása a legendás garázssorról. Stílusa a rock egyik válfaja, amelyből nem hiányzik a progresszivitás sem. A Rockstone jövő nyárra készül egy igazi nagy dobással. Tagjai: Magyari Péter – billentyű, Wittmann Gábor – gitár, Somodi „Soma” Zsolt – ének, Horváth Péter – basszusgitár, Poszt Péter – dob, ütőhangszerek.
2009-07-15"Újvárosi hangok", azaz...Béke városrészi New City Sound hangszerüzlet bemutatása. Beszélgetés az egyik boltvezetővel, Janó Mihállyal, aki a Neck Sprain zenekar tagja.
2009-07-08Három nap szórakozásA dunaújvárosi Digitál együttes három tagja nagy sikert aratott a paksi Gastroblues Fesztiválon.
2009-06-18Technikai okok miatt vágva...Beszélgetés a Dunaújvárosból indult Jazzékiel zenekarral.
2009-06-15Rockfőváros lehet!?Dunaújváros rockzenei, kortárs könnyűzenei életéről, helyi zenekarokról, programokról.
2009-06-03Pünkösdi rockkirályságA családi hétvége utolsó programja volt június elsején. Kép a Revolver és a Rustland együttesről.
2009-06-02Pünkösdi Királyok: fémzenében mértékMotoros és amatőr rockzenei együttesek találkozója a pünkösdi fesztiválon Dunaújvárosban az alsó Duna-parton.
2009-05-29Pünkösdi rock-királyság (kishír)Motoros napot és pünkösdi rock-királyságot tartanak jövő héten hétfőn (2009. 06. 01.) Dunaújvárosba az alsó Duna-parton.
2009-04-15Suliban koncertezett a SremsNagyon fiatal dunaújvárosi banda, a jelenlegi felállásban egy hónapja játszanak. Koncertet adtak a Dózsa általános iskolában. Tagok: Jávorszky Zsolt: szólógitár, Németh Bálint: ének, Pável Krisztián: dob, Gutveiler László: basszusgitár, Rabi Attila: ritmusgitár.Interjú.
2009-04-01Dzsesszünnep a BartókbanA Magyar Jazz Ünnepe című országos programsorozathoz kapcsolódó koncerten a dunaújvárosi Stan's zenekar , valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának big bandje lépett színpadra László Attila vezetésével a Bartókban.
2009-02-13Farkas Csaba angolt tanít és zenélBeszélgetés Farkas Csaba zenésszel.
2009-01-05Keveréstől a lemezborítóigBeszélgetés a The Morning Star dunaújvárosi zenekarral.
2008-12-01Mélyújvárosiak egymás közt a MűvészbenA Művész Presszóban a Lolly Pop zenekar koncertezett. Beszámoló.
2008-11-12Ördögi rock az ÖrdögároktólMásfél éve alakult, bulizós rockot játszó dunaújvárosi együttes.
2008-09-10Húsz éve összejöttekHúszéves a Digitál együttes.
2008-08-04NyalókazeneA Művész Fészek Presszóban koncertezett a Lolly Pop zenekar. Beszámoló.
2008-04-17Lendületben(?) a StereomilkBeszélgetés Farkas Csabival, a Stereomilk zenekar basszusgitárosával.
2008-03-25Helyi erők a RockcsarnokbanA Rockcsarnokban koncertezett a Gyöngyvér, a Sicitur Adastra, a Tűzmadár és az Ördögárok zenekar. Beszámoló.
2008-02-14Lámakergető játék a Los AndinossalA színház kamaratermében a Los Andinos együttes bemutatta "Az elveszett láma" című zenés mesejátékát.
2008-02-06Negyvenesek lemezeBeszélgetés Bánkuti Zsolttal és Liszkai Lukáccsal, a The Fourties zenekar tagjaival.
2008-02-01Kiss Tibi: Nem a kortól függ a jó zeneVendégszoba: az origo.hu olvasóinak kérdésére Kiss Tibor, a Quimby zenekar énekese válaszolt.
2008-01-25PANKKK a lelke mindennekLezárult a PANKKK Retour pályázatainak értékelése. A pályázó zenekarok egy másik választott együttessel együtt nettó 60 ezer forint összegű koncerttámogatásért pályázhattak, s ennek fejében két-két közös koncertet játszanak két-két különböző hazai régióban. Dunaújvárosból a Mizantróp zenekar pályázott sikeresen.
2008-01-07Szörnyek, figyelem: pszicho-pop reggeli!Megjelent a Galapagos zenekar új nagylemeze "A szörnyek reggelije" címmel.
2007-12-28Lokális szindrómaBeszélgetés Farkas Csabával, a Galapos és a Stereomilk zenekar basszusgitárosával.
2007-12-21Jövőre Párizsba utaznakA Dunaferr Fúvószenekar 2007-es évének értékelése.
2007-11-23Tarja előtt lép fel a GyöngyvérBeszélgetés Mazán Attilával, a Gyöngyvér zenekar frontemberével.
2007-10-29QuimbyOxigénsátor, és másnap kezdjük újra.
2007-10-01Mi?! Zantróp?!A dunaújvárosi Mizantrop zenekar bemutatása.
2007-08-11Fontos a hibátlan technikai háttérBeszélgetés Kiss Tiborral, a Quimby zenekar frontemberével.
2007-07-26Kell egy dal Dunaújvárosról"Itthoni Dal Pályázat" címmel zalaegerszegi zenészek indították el azt a versenyt, ahol bárki szerepelhet egy dallal lakóhelyéről. Dunaújvárosból, a helyi Revolver zenekar pályázott, az internetes szavazás alapján a harmadik helyen állnak eddig. A zenekar honlapja.
2007-05-22Lacrimosa - hazai metál telitalálatMegjelent a dunaújvárosi Gyöngyvér zenekar első lemeze.
2007-05-07Hangulatos blues és két gitárvirtuózA Bartók színházban működő Művész Fészek presszóban adott koncertet Indián Joe és a Digitál együttes gitáros-frontembere, Horváth János.
2007-02-16"Utálok unatkozni"Varga Livius, a Quimby és A kutya vacsorája zenekar tagja. A zenész bemutatása.
2007-01-06Jó úton jár a cowboy junkieBeszélgetés Kiss Tiborral, a Quimby zenekar frontemberével.
2006-12-29Ünnepi örömzeneA Quimby zenekar a főiskola éttermében koncertezett.
2006-12-20Koncerttel ünnepel a QuimbyA Quimby együttes fennállásának 15. évfordulóját koncerttel ünnepli pénteken a Petőfi Csarnokban.
2006-11-07SÉTASajtó és tanulás. A Hild középiskola és a Lorántffy középiskola diákjainak írásai.
2006-10-31Gyöngyvér, egy kis gótikaA dunaújvárosi Gyöngyvér rockzenekarról.
2006-10-19Muzsikás énekóraA Muzsikás együttes adott rendhagyó énekórát Dunaújvárosban, a Széchenyi István és a Bánki Donát Gimnáziumban.
2006-08-11Ki a dobok mögülA Frenk elnevezésű zenekar bemutatása.
2006-08-10Sztereóban jön a tejBeszélgetés Almási Endrével a StereoMilk zenekar egyik tagjával.
2006-08-07Készül a Galapagos új albumaBeszélgetés Zaják Péterrel, a Galapagos zenekar egyik tagjával.
2006-07-26Lemeztelen GyöngyvérBeszélgetés a dunaújvárosi Gyöngyvér zenekar egyik tagjával, Mazán Attilával.
2006-06-00Álmok foltos indián lovánBeszélgetés Kiss Tiborral, a dunaújvárosi Quimby alternatív rock együttes egyik alapítójával.
2006-01-16Garázsban születik a skaBeszélgetés a dunaújvárosi "Pentele Ska Club" zenekarral.
2005-12-28Rockzenei gyöngyszem a gyöngytestvérektőlA dunaújvárosi Gyöngyvér rockzenekarról.
2005-12-15Egy átmeneti barátEgy Shakespeare-darabhoz írt zenét a Quimby zenekar, és ez lett az év legjobb zenei produkciója. Elnyerték az Érték-díjat. Beszélgetés Kiss Tiborral a zenekar énekesével.
2005-09-06Lemezeladások helyett a zenére figyel a QuimbyCsevegőszoba: a Quimby zenekar az origo.hu olvasóinak kérdéseire válaszolt.
2005-04-28Karácsonykor Alkímia?A Baraka Világzenekar feloszlott, de a zenekarvezető már az új formációt szervezi. Beszélgetés Koszi Ferenccel.
2004-12-16A Dunaújvárosi Big Band sikereA Dunaújvárosi Big Band zenekar részt vett a IV. Budapesti Big Band-találkozón, ahol B kategóriában ezüst minősítést kaptak. Máriás Zsigmond a kiemelkedő szólistáknak járó díjat is megkapta.
2004-08-05A Szigeten nyaral a GalapagosBeszélgetés Zaják Péterrel, a Galapagos zenekar dobosával. A zenekar az idei Sziget Fesztiválon ismét fellép.
2003-11-28Tömör gyönyör...Beszélgetés a Compact Pleasure, dunaújvárosi zenekarral. Kép.
2003-08-09Összefognak az amatőr zenekarokMegalakult a Dunaújvárosi Rock-R Baráti Társaság, amelynek célja, hogy összefogja a helyi amatőr zenekarokat.
2003-05-31"magyar tudat (...) a pénz beszél, kutya ugat"A Scarabeus zenekar klipjét forgatták Dunaújvárosban, ahol jelen volt Nagy Feró is. Kép az első oldalon is.
2002-03-12Sorravárók tele ambícióvalA dunaújvárosi Sorravárok nevű zenekarról.
2001-08-24Ritkák, mint a fehér HollókA dunaújvárosi Fehér Hollók rock-bandáról.
2001-06-00A Quimby évtizedeA Kis testvérek (Tibor és Endre) Dunaújvárosban induló, Október néven futó gimnáziumi próbálkozásaikból nőtte ki magát az együttes.
2000-06-23Rockerek a városban: Testimony. Zene a garázsok mélyérőlA dunaújvárosi Testimony rocker együttes alig négy éve kezdte első próbáit. Zenéjükről. Az együttes tagjai: Török Rudolf, Kótai László, Forray Tamás, Kerek Gábor, Bazsó László. Most jelent meg első CD-jük Inhale the sadness címen angolul.
2000-03-31Csótányok: avagy zöld haj, bő gatya és rap-metal, ami a csövA dunaújvárosi rap-metal stílusban játszó együttesről, mely 1995-ben alakult.
2000-03-29Tuti buli volt az MMK-banA néhány hónapja együtt zenélő The Four Walls Band jazz-blues zenét játszó dunaújvárosi együttes adott koncertet az MMK-ban.
1997-03-14Arany Zsiráf a QuimbynekKedden osztotta ki az Arany Zsiráf díjakat a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége:az év felfedezettjének a Quiby együttest ítélték.
1996-00-00ArrivalA dunaújvárosi Arrival rock együttes bemutatása. 1993-ban kezdtek zenélni.
1995-08-19Együtt írjuk a város történetétCsak képanyag. Sztálinváros fúvós zenekara, az első posta épülete 1951-ben, a Sztálinvárosi Postahivatal 1952-ben, piac 1987-ben, divat 1961.
1995-05-00X-TIME PROJECTAz X-Time PROJECT feltörekvő dallamos technót játszó zenekar bemutatása. Tagjai: Ringhoffer Ákos és Simonics Zsolt, a Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Kara diákjai.
1994-12-28Rock-karácsony nagycsaládA dunaújvárosi együttesek koncertje a főiskola étteremben: Honey Lemon, Quimby, J.K.E.
1994-10-29NyitógálaA "Hol élünk?" fesztivál nyitógálájának részletes programja. = Nyitógála = AH 94. okt. 29.5.p.
1992-03-13Új hang - Ars NovaAz Ars Nova énekegyüttes koncertjéről. Kritika.
1989-08-22Garázs-rock. Hol vannak a zenekarok?A fiatal zenekarok helyzetéről. 1 fotó.
1984-03-30Nyolckezes, négy tételben. Tökéletes négyesfogat.Riport a dunaújvárosi Árgyélus zenekarral. Kép: Prosek Erzsébet, Bányász András, Tóth György, Lázár Zsigmond - nyilatkoznak.
1981-03-17Három dobos, és BenkóékA Bartók Béla Művelődési Központban megrendezett Benkó Dixieland Band hangversenyéről.
1981-01-01Örvendetesen szaporodnak a tehetséges együttesek a vidéki váKépaláírás. A dunaújvárosi Rockers 1979 tavaszán alakult, repertoárjukban Deep Purple, Black Sabbath, Rainbow, Uriah Heep és szaját szerzeményeik szerepelnek. Tagok: Ösz Ferenc (ének), Majsai Attila (gitár), Für László (basszusgitár), Lázár Zsigmond (billentyű), Gandzsella László (dob).
1980-10-10Jubilál a fúvózenekarÜnnepi hangverseny a harmincadik évforduló alkalmából.
1980-10-03Harmincéves a tűzoltózenekar (kishír)Jubileumi koncerttel készülnek. (nem teljes szöveg)
1978-12-19Rezesbanda? Hangversenyzenekar!Fúvószenekarunkról. A zenekar vezetőjének, Tóth Ottónak nyilatkozata, aki 1957 óta vezeti az együttest.
1978-05-26SámsonÜnnepi zenével búcsúzott a hangversenyévad. A Dunaújvárosi Szimfonikus Zenekar évadzáró hangversenyéről.
1978-02-12Zenekar gazdát keresNégy fiatalból álló tánczenekar, a Castrum együttes a város valamennyi művelődési szervénél, KISZ-bizottságon próbálkozik, hogy próba- és fellépési lehetőséget kapjon. Eredménytelenül.
1975-08-22Versenyre készül a Pont együttesA Bartók Béla Művelődési Központ amatőr színjátszó csoportja.
1971-07-16Arany fokozatot nyertA dunaújvárosi Szimfonikus Zenekar.
1970-11-24Ehhez több kell mint a zene szereteteTóth Ottóval visszaemlékezés a fúvózenekarra.
1970-09-18Zoli bácsiDobrik Zoltán 1952-ben hozta létre a város első fúvózenekarát.
1958-12-24Jegyzetek a Fejér megyei Zenei HétrőlA város fellépőiről is: Sztálinvárosi Zeneiskola, Sztálinvárosi Zenei Általános Iskola, szimfonikus zenekar
1955-10-07Méltó helyet a népi zenekaroknak!Novemberben bemutatkozik a Városi Szimfonikus Zenekar-A Művészeti Albizottság ülése
1953-08-19Új zenekarA Tanács szimfónikus szalonzenekarának próbájáról
Sicitur Adastra zenekarA zenekar honlapja.
Nagy Evin és a Quimby közös gyökereiÖsszeállítás Dunaújvárosról, dunaújvárosi művészek, alkotók, sportolók megszólaltatásával.
Kellett találnom benne valami szórakoztatót - Quimby-Interjú Kiss TibivelInterjú Kiss Tibivel, a Quimby zenekar frontemberével.
"Ragaszkodunk az elborultságainkhoz." Kiss Tibor a Quartnak"Kicsi ország címmel öt év után jelentetett meg új albumot az utóbbi évek során a legnépszerűbb magyar zenekarok közé emelkedő Quimby. Kiss Tibor énekessel beszélgettünk a lemezről, no meg rádiókról, a Lipótmezőről, drogokról és a nemrég megszavazott magyar zenés kvótáról is."
Négyszemközt Kiss Tibivel"Kiss Tibi az egyik legnépszerűbb magyar énekes. A Quimby koncertjei nem egyszerűen teltházasak, a legtöbb esetben már napokkal előbb elfogy rájuk minden jegy. Vajon mi a titkuk, és hogyan ünnepli majd a zenekar a 20. születésnapját? Kiss Tibivel beszélgettünk."
A SZIVÁRVÁNY TÖVÉBEN – QUIMBY"Húszéves a Quimby. Jobb lenne, ha csak tízéves lenne, akkor nem kellene szembesülni a rohanó idővel, az elszálló szerelmekkel, a felnőtté válással és a növekvő súlyokkal a vállunkon. A Quimby mindezt végigkísérte, a legváratlanabb pillanatokban bukkant fel: háttérzeneként, vagy az est fénypontjaként."
"Vidáman zuhanunk"Beszélgetés Kiss Tiborral, a Quimby zenekar énekes-gitárosával.
Irányított anarchiaElőkészületekről, utópiáról, álomporról, szőrös tappancsokról a zenekar négy tagjával, Kiss Tibi gitáros-énekessel, Varga Livius ütőhangszeressel, Balanyi Szilárd zongorista-orgonistával és Kárpáti Dódi trombitással.
VIII. Országos Zeneiskolai Zenekari VersenyProgramfüzet a Dunaújvárosban, 2014. április 25-27-én tartott rendezvényről.
Kép az úttörőzenekarról.A fotó a Dunaújvárosi Hírlap 1975.06.24.-i számában jelent meg. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Digitál együttes a majálison. KépA fotó a Dunaújvárosi Hírlap 1993.02.23-i számában jelent meg. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kiss Tibi. QuimbyBabucs Kriszta interjúja Kiss Tiborral, a Quimby frontemberével.